Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, KamilSokoowski napisał:

Byki dostały przed odjazdem czy na głodnego?

Były brane koło południa więc jakieś 3-4 godziny po karmieniu.

3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Mi się nie zdarzyło w innej ubojni żeby zdrowa sztuka trafiła do kontenera bo przepieli kolczyki a tam zdarzały się takie przypadki. Zapytaj Kentar on Ci może coś więcej powiedzieć.

Ważne że mi się pieniądz zgadza na fakturze 😉 To musiałeś im coś podpaść albo taka sztuka była... Pewnie będzie z 10-12 lat jak się regularnie oddaje i nie było żadnego problemu. Czy to na żywą jak kiedyś czy teraz na wbc. Ludzie z okolicy też do nich sprzedają i nie narzekają więc nie wiem w czym te Węgrzynowo takie złe 😉

Opublikowano
55 minut temu, Cybulek17 napisał:

Popyt na mięso nagle spadł =  - 30gr za zeszły tydzień i - 20/30gr na ten tydzień 

Dzisiaj podam wycenę za solówke hfa , ale chęci na odbiór przez ubojnie takie nijakie 

Okaże sie czy tydzień lub dwa za darmo nie karmiłeś bo liczyles na wyższa cene

Opublikowano
10 minut temu, AdamRo napisał:

Nie tak nagle spadł popyt. Dwa tygodnie ceny lecą. Pisałem :)

Znaczy mówiąc nagle nie chodzi mi tyle o spadek ceny co o zmianę tendencji na rynku , z rosnącej na ostry zjazd, dziwne zjawisko 

4 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Okaże sie czy tydzień lub dwa za darmo nie karmiłeś bo liczyles na wyższa cene

Niżej niż 8 nie pojadą więc obejdzie się bez straty , bardziej słabe przyrosty w upały mnie martwią, strasznie się męczą

Opublikowano

Pejsatych na przody z byka podobno nie ma. Tylna cwiartka nie zdąży ostygnąc a już nabywców ma. 

Opublikowano

Nie. Się nie wyrobił zabrać. Mała strata nie pali się. 

Opublikowano

W ostatnim momencie sprzedałem, rozliczenia nie ma jeszcze, ale dzisiaj kasa wpłynęła 7dni. Po sumce widać, że ładnie się wybiło. Jest jeszcze dwa byki i jałówka, ale sobie poczekają aż cena wróci, nie ma ciśnienia

Opublikowano

Znając życie pejsaci obrazili się za ustawę o rozszczeniach, nawet USA się wstawili więc może mięso 🇵🇱 pochodzenia może chwilowo nie smakować. Nawet pośrednio rząd spitoli nasze sprawy...

• Like 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v