Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kutnowski...cena zawsze może być lepsza...Zbyszko miał lepsze ceny i co wyszło...znam parę osób co ani bydła ani kasy...jeszcze jak ja na vacie to byłbym VAT w plecy. Nieraz droższa cena nie znaczy więcej za bydło😀

Edytowane przez Marcin133
Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

Mój posrednik. Oczywiście z tego jemu dola. Te ceny to nic nadzwyczajnego i nie ma czym się podniecać. Zarobi ten kto w zeszłym roku mocno tanio odsadki kupił. 

😊

Opublikowano

Panowie ile można dostać za takich dwóch wariatów jak niżej, wczoraj pośrednik zabierał jalowki mm po 8 waga 550 i hfa 726 po 8,5, ceny brutto, te zostały bo już auto było pełne i słyszę o podwyżkach. Wagę mam swoją także tylko o cenę się pytam, wczoraj handlarz za tego czerwonego bez ważenia dawał 9 brutto, hfa nie widział nawet. Warto jeszcze czekać w ogóle? 

20210612_085506.jpg

20210612_084729.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

ja oddawałem do Wyszogrodu. o szczyglinskim też słyszałem, jak z płatnościami i waga ?

5 godzin temu, Marcin133 napisał:

Waga raczej ok nie mam swojej ale nie robią problemu jechać na wagę  jakby ktoś chciał i widzę że to bydło jakby urosło względem poprzedników...kasa 14dni nieraz 2 dni się spóźnia

U mnie w gminie kilku handlarzy tym towarem, a wy po świecie szukacie. Kasa tego samego dnia czasami drugiego. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Sołtys jak nic podobnego.Sprzedaje bydło w maju w czerwcu oddaje VAT chyba że później by mi łaskawie zwrócili....

Jeżeli faktura nie jest opłacona można się ubiegać o zwrot zapłaconego VAT

Opublikowano
2 godziny temu, EmilPlayP napisał:

Wagę mam swoją także tylko o cenę się pytam, wczoraj handlarz za tego czerwonego bez ważenia dawał 9 brutto, hfa nie widział nawet. Warto jeszcze czekać w ogóle? 

20210612_085506.jpg

20210612_084729.jpg

Za 9 brutto to możesz go wyśmiać.  Conajmniej 9 netto 

Opublikowano
51 minut temu, soltys48 napisał:

Zadzwoń jutro

Jak uda mi sie wstać🤣 szwagier dziś przyjeżdża i będziemy opijać inwestycje, a on pije jak duży byk w lipcowa gorączkę🤣🤣🤣🤣🤣🤣

22 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Za 9 brutto to możesz go wyśmiać.  Conajmniej 9 netto 

No ale one jakieś duże nie są patrząc na wagę….. chyba ze sie myle

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Nic podobnego

Nie Austriak przypadkiem?

3 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Zgadza się &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

Ładny misiu ,może to szara tyrolska 🤔

U mnie kiedyś podobny był po mieszance LM/BS  , ale z wiekiem bardziej ściemniał 

Opublikowano
19 minut temu, przemek28_28 napisał:

No ale one jakieś duże nie są patrząc na wagę….. chyba ze sie myle

Masz przeciez 570kg mięsa wyda na luzie i podobnie jak cybulek mysle ze raczej 9 netto powinieneś dostac

Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

Jeżeli faktura nie jest opłacona można się ubiegać o zwrot zapłaconego VAT

chyba na podlasiu była afera z paliwem , rolnicy poskładli wnioski o zwrot VAT i dostali a ten od którego paliwo kupili nie zapłacił tylko ogłosił upadłość i chyba musieli zwrócić ten VAT lub coś podobnego 

Opublikowano
EmilPlayP napisał:

Panowie ile można dostać za takich dwóch wariatów jak niżej, wczoraj pośrednik zabierał jalowki mm po 8 waga 550 i hfa 726 po 8,5, ceny brutto, te zostały bo już auto było pełne i słyszę o podwyżkach. Wagę mam swoją także tylko o cenę się pytam, wczoraj handlarz za tego czerwonego bez ważenia dawał 9 brutto, hfa nie widział nawet. Warto jeszcze czekać w ogóle? 

20210612_085506.jpg

20210612_084729.jpg

Jakie wysokie te barierki? Nie pójdzie górą?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v