Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kutnowski...cena zawsze może być lepsza...Zbyszko miał lepsze ceny i co wyszło...znam parę osób co ani bydła ani kasy...jeszcze jak ja na vacie to byłbym VAT w plecy. Nieraz droższa cena nie znaczy więcej za bydło😀

Edytowane przez Marcin133
Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

Mój posrednik. Oczywiście z tego jemu dola. Te ceny to nic nadzwyczajnego i nie ma czym się podniecać. Zarobi ten kto w zeszłym roku mocno tanio odsadki kupił. 

😊

Opublikowano

Panowie ile można dostać za takich dwóch wariatów jak niżej, wczoraj pośrednik zabierał jalowki mm po 8 waga 550 i hfa 726 po 8,5, ceny brutto, te zostały bo już auto było pełne i słyszę o podwyżkach. Wagę mam swoją także tylko o cenę się pytam, wczoraj handlarz za tego czerwonego bez ważenia dawał 9 brutto, hfa nie widział nawet. Warto jeszcze czekać w ogóle? 

20210612_085506.jpg

20210612_084729.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

ja oddawałem do Wyszogrodu. o szczyglinskim też słyszałem, jak z płatnościami i waga ?

5 godzin temu, Marcin133 napisał:

Waga raczej ok nie mam swojej ale nie robią problemu jechać na wagę  jakby ktoś chciał i widzę że to bydło jakby urosło względem poprzedników...kasa 14dni nieraz 2 dni się spóźnia

U mnie w gminie kilku handlarzy tym towarem, a wy po świecie szukacie. Kasa tego samego dnia czasami drugiego. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Sołtys jak nic podobnego.Sprzedaje bydło w maju w czerwcu oddaje VAT chyba że później by mi łaskawie zwrócili....

Jeżeli faktura nie jest opłacona można się ubiegać o zwrot zapłaconego VAT

Opublikowano
2 godziny temu, EmilPlayP napisał:

Wagę mam swoją także tylko o cenę się pytam, wczoraj handlarz za tego czerwonego bez ważenia dawał 9 brutto, hfa nie widział nawet. Warto jeszcze czekać w ogóle? 

20210612_085506.jpg

20210612_084729.jpg

Za 9 brutto to możesz go wyśmiać.  Conajmniej 9 netto 

Opublikowano
51 minut temu, soltys48 napisał:

Zadzwoń jutro

Jak uda mi sie wstać🤣 szwagier dziś przyjeżdża i będziemy opijać inwestycje, a on pije jak duży byk w lipcowa gorączkę🤣🤣🤣🤣🤣🤣

22 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Za 9 brutto to możesz go wyśmiać.  Conajmniej 9 netto 

No ale one jakieś duże nie są patrząc na wagę….. chyba ze sie myle

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Nic podobnego

Nie Austriak przypadkiem?

3 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Zgadza się &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

Ładny misiu ,może to szara tyrolska 🤔

U mnie kiedyś podobny był po mieszance LM/BS  , ale z wiekiem bardziej ściemniał 

Opublikowano
19 minut temu, przemek28_28 napisał:

No ale one jakieś duże nie są patrząc na wagę….. chyba ze sie myle

Masz przeciez 570kg mięsa wyda na luzie i podobnie jak cybulek mysle ze raczej 9 netto powinieneś dostac

Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

Jeżeli faktura nie jest opłacona można się ubiegać o zwrot zapłaconego VAT

chyba na podlasiu była afera z paliwem , rolnicy poskładli wnioski o zwrot VAT i dostali a ten od którego paliwo kupili nie zapłacił tylko ogłosił upadłość i chyba musieli zwrócić ten VAT lub coś podobnego 

Opublikowano
EmilPlayP napisał:

Panowie ile można dostać za takich dwóch wariatów jak niżej, wczoraj pośrednik zabierał jalowki mm po 8 waga 550 i hfa 726 po 8,5, ceny brutto, te zostały bo już auto było pełne i słyszę o podwyżkach. Wagę mam swoją także tylko o cenę się pytam, wczoraj handlarz za tego czerwonego bez ważenia dawał 9 brutto, hfa nie widział nawet. Warto jeszcze czekać w ogóle? 

20210612_085506.jpg

20210612_084729.jpg

Jakie wysokie te barierki? Nie pójdzie górą?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v