Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Dawno mnie tu nie było, ale co tak od rana do wieczora piszesz o Rakowie 🤔, wcześniej nikt zbytnio na nich nie zwracał uwagi , pewnie gul skacze że konkurencja mniej płacić a więcej kupuje ☺️

A jakoś tak mi pierwszy na myśl przyszedł. Kupuje na trzy samochody 10 szt ludzie co na uboju pracują wkurwieni niesamowicie🤣🤣

2 godziny temu, Azor07 napisał:

Nie zawiedziesz się szkoda tylko że nie oddaje do innej ubojni ,bo Sokołów to tak średnio z tym wybiciem choć niema porównania z innymi ubojniami i to obniżanie ceny na WBC powyżej 450kg

Dowiedz się bo co nieco się zmieniło😉

• Like 1
Opublikowano
stonka15ak napisał:

Nie sieje paniki ,dzisiaj sprzedawałem znajomemu i tak po znajomości powiedział . Sprzedany mombeliarde 750 kg 8,3 jałocha lm z Hf 600 kg 8.3 krowa lm 700kg 6.4 .ceny brutto .

Myślisz że Ci powie prawdę? Oni zawsze tak mówią znajomy czy nie zawsze patrzy na swoją korzyść

Opublikowano

sprzedawał ktoś ostatnio do mateusza klaka?? Nikodem kozak jest tam od wyceniania. Ja im sprzedałem ostatnio dawnooo temu jakoś w 2013roku i wtedy była  gotówka, a teraz przelew niby po 14 dniach ma byc... Płaci w terminie?? bo zastanawiam się czy im sprzedać .... tylko jak z tym przelewem??

Opublikowano
41 minut temu, Sokol2 napisał:

no wiem ze do wuja wozi, na gotówke nie ma szans mowił

To trza było mu powiedzieć że ch*j Cię to obchodzi , niech idą do chwilówki jak @Berthold radzi 9_9

Opublikowano

Jak to pisał Kanalia na temat handlarzy... Wszyscy są tacy sami jak nie mają pieniędzy na przedpłatę to dziady a z dziadami się nie handluje... Wuja zastosował niecodzienny chwyt marketingowy który sprawdza się od lat, zassał (termin dotyczący zadłużenia) swoich dostawców (handlarzy i rolników ) na parę baniek od firmy ... Ma najwyższe ceny ale płaci po roku 🤣🤣🤣 zasada jest taka że taki "zassany" zamiast sprzedać gdzieś indziej zawsze sprzeda im bo dopiero wtedy zobaczy kasę za poprzedni towar... W księgowości wszystko się zgadza, są faktury tylko kasy za bardzo nie widać... Pamiętacie Mipol? Radzę unikać wszystkich którzy kupują bez pieniędzy... Idziesz do Biedronki czy do Biernackiego Dino i ktoś Ci da na termin? Nie. I właśnie my musimy powoli, stopniowo edukować handlarzy do tego słowa. Nie masz kasy -  nie handlujemy... 

• Like 3
Opublikowano
Camel_2159 napisał:

Sprzedane Byczki SM 850 kg średnio  8.4 zl  netto 

Woj małopolskie 

I też info ze w nast tyg już tej ceny nie będzie, ale od kąd pamiętam to zawsze handlarze mówią że od następnego tyg w dół 

kto zabierał?

Opublikowano

Ten to ale się rozpisał kto chce to handluje  i tyle w temacie co do kasy to mam troszku do oddania 

Co do Klaka to jeden raz brał dawno temu i jeszcze mi wisi  prowizje od wpłaty gotówki na konto bo  uzgodnione było po połowie

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Berthold napisał:

Jak to pisał Kanalia na temat handlarzy... Wszyscy są tacy sami jak nie mają pieniędzy na przedpłatę to dziady a z dziadami się nie handluje... Wuja zastosował niecodzienny chwyt marketingowy który sprawdza się od lat, zassał (termin dotyczący zadłużenia) swoich dostawców (handlarzy i rolników ) na parę baniek od firmy ... Ma najwyższe ceny ale płaci po roku 🤣🤣🤣 zasada jest taka że taki "zassany" zamiast sprzedać gdzieś indziej zawsze sprzeda im bo dopiero wtedy zobaczy kasę za poprzedni towar... W księgowości wszystko się zgadza, są faktury tylko kasy za bardzo nie widać... Pamiętacie Mipol? Radzę unikać wszystkich którzy kupują bez pieniędzy... Idziesz do Biedronki czy do Biernackiego Dino i ktoś Ci da na termin? Nie. I właśnie my musimy powoli, stopniowo edukować handlarzy do tego słowa. Nie masz kasy -  nie handlujemy... 

Płaci wujek jak potrzebuje. Ile lat znam tą firmę to zawsze problem z kasą. Jaki posrednik odzyskał 100% to tylko gotówkę z nimi uznaje. Jak ktoś lubi hazard to lux  ja tam kasę lubię w realu niż na magicznej fakturze.raz miałem ceny kosmos tylko słynna sp zoo upadła i rzutem na taśmę odzyskane należności. Trochę siwych włosów przybyło po chandlu 🤕

Opublikowano

u Klaka termin hak u wuja.... To juz lepiej Slabego, aczkolwiek u jednego i drugiego waga tylko swoja lub ogolna....zreszta jak u kazdego handlarza chocby nie wiem jak sie zarzekal...

• Like 3
Opublikowano

Rynek wołowiny to hazard który uzależnia. Stawki ,przelewy, chęć wyjścia na duży + ,trzy razy- raz na plus. Będzie lepiej może rasa a może system karmienia  ,a może 200 sztuk trzeba do sukcesu lub 5 razy na dobę dokładać na stole paszowym, i każdy zarabia ale rzadko hodowcy 🤣lata mijają a tu tylko złudzenie. 

Opublikowano
7 godzin temu, heniek15 napisał:

Jakie opinie, jak z płatnością F.H.U  Dariusz Brzegowy jeziorki Kosztowskie ma ktos nr. tel do tego pana w necie znalazłem tylko nip i adres

Ja dziś sprzedałem 3 sztuki, ale do firmy Józef Brzegowy. Nie wiem czy zbieżność nazwisk przypadkowa. Płatność jeśli na żywa wagę w tym samym dniu a wbc w dniu rozliczenia. Czyli za trzy dni od odbioru. Jak podpytałem na forum, to nie mija się z prawda. Mam nadzieje. 
Kiedys sprzedałem świnie małej masarni, po telefonie po 2 miesiącach usłyszałem ze płatność się opóźnia bo właściciel dom synowi stawia 😂

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, heniek15 napisał:

Jakie opinie, jak z płatnością F.H.U  Dariusz Brzegowy jeziorki Kosztowskie ma ktos nr. tel do tego pana w necie znalazłem tylko nip i adres

Ja z nim handlowałem półtora roku temu z 5 razy odebrał słabsze sztuki czy krowy , ale 2 ostatnie razy tydzień przeciągał płatność nawet ryczałtowcowi, choć teraz to i tak bez różnicy bo każdego można teraz  przeciągnąć i vat dostanie. Odpuściłem sobie go na rzecz kobylin cena podobna ale chociaż kasa na 4-5 dzień i bez nerwów. Z wagą to swoja albo ogólna bo chyba wszyscy kombinują na samochodowych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v