Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, kupiłem chiński próbnik wtryskiwaczy i jak sprawdzam wtrysk strasznie lata wskazówka, co z tym zrobić zegar zmienić czy wstawić jakiś zawór zwrotny 

Dziś ustawiałem wtryski i kuźwa z 4 końcówek 1 dobra była, i się zastanawiam czy to próbnik do d*py czy te końcówki takie 

Bo tem jden aż harczal ładnie pylil a reszta rozpylała i jakoś słabo 

Tak on wygląda 

Tester-Probnik-wtryskiwaczy-600BAR-6180_1.jpg

Edytowane przez pawelec1997
Opublikowano

Zegar? Ogólnie teraz trochę żałuję że to g*wno kupiłem, cieknie wszędzie a dokręcone na maxa, bo źle jest zrobione wyżłobienie na oring, ale to się ogarnie, ale jakie pieniądze taki sprzęt, 

Opublikowano
19 minut temu, pawelec1997 napisał:

Zegar? Ogólnie teraz trochę żałuję że to g*wno kupiłem, cieknie wszędzie a dokręcone na maxa, bo źle jest zrobione wyżłobienie na oring, ale to się ogarnie, ale jakie pieniądze taki sprzęt, 

Kupiłem jakiś czas temu podobny szkoda było sporo kasy wywalać na PRW-3 i też ciekło ale rozebrałem na części pierwsze i pouszczelniałem wszystkie połączenia i jest ok. Tu tylko aby pompka dawała odpowiednie ciśnienie i tyle więc raczej winne końcówki jak coś się działo co do zegara też lata i tak jak piszą zalać olejem lub wymienić na inny glicerynowy czy tam jaki

Opublikowano

Ok dzięki chłopaki, tu z zalaniem olejem może być problem, bo nie jest on chyba szczelny z tego i będzie lecieć, więc trzeba poszukać jakis nowy 

Też rozbiorę i pouszczelniam i na moje potrzeby powinien starczyć, 

Właśnie czyli końcówki ciula warte, co to. Terqz za szmelc robią 

Były to. Jakies końcówki za 37 zł a pytałem się czy mają wuzetem, to nie biorą takich 

Kiedyś kupiłem też ursusa i wuzetem końcówki i też felerne się trafiały, ale te co brałem wczoraj to przechodzi ludzkie pojęcie, kurwicy idzie dostać 

Może wiecie jakie końcówki pasują do 1634 bosha albo jakieś innej firmy, że kupię ta końcówkę założę i ma to chodzić a nie są cyrki, 

Opublikowano (edytowane)

Stary prw3 jest dużo droższy od tego ceny od 600 do ponad 1000zl 

Ja wiedziałem,ze ten próbnik to chinczyk ale zmieni się zegar i powinno być dobrze 

Opublikowano
3 godziny temu, pawelec1997 napisał:

Witam, kupiłem chiński próbnik wtryskiwaczy i jak sprawdzam wtrysk strasznie lata wskazówka, co z tym zrobić zegar zmienić ( ...)

Proponuję na taki z budzikiem:D  , będziesz miał sygnał potwierdzający sprawność .:D

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

te próbniki to lipa straszna , trzeba było poszukać ten taki stary "komunistyczny" , czasem ogłaszają na olx je

Czego oczekiwać za cenę trzystu parę złoty :) u mnie też to był świadomy wybór tym bardziej że jak tego na codzień się nie używa tylko sporadycznie. Szukałem na OLX tych PRW-2 to za niekompletny 400 zł sprawny około 600 zł, PRW-3 chodziły po 1000 zł rozumiem jak bym komuś świadczył usługi a tak sobie od czasu do czasu sprawdzić szkoda tyle kasy. Uszczelniłem połączenia i jest ok pompka działa pompuje wskazanie pokazuje prawidłowo bo porównywałem z tym PRW-3 woziłem wtryski do ustawienia do pompiarza potem sprawdzałem na swoim i wskazanie takie samo. Tyle że właśnie strzałka podskakuje podczas ustawiania ale to nie problem zawsze można za jakiś tam czas manometr podmienić na glicerynowy WIKA/KFM sprawdzałem za stówę z groszami można dostać o identycznych wymiarach i nie musi być do 600 bar

10ca933a894d646b.jpg

U mnie wygląda tak

20201218_215736.jpg

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)

U mnie dziadek ma właśnie starego prw3 z rozbitym szkłem na manometrze, ale do wtryskiwaczy prze jedyny. Raz ustawiłem ciśnienie na tym próbniku i dałem z pompą wtryskowa do sprawdzenia to wszystkie 4 wtryskiwacze były bez zarzutu.😉 Nie wiem czy ten próbnik co pokazał @pawelec1997 będzie miarodajny...

Edytowane przez PaweLisowicz
Opublikowano

O tym PRW-3 to nie mo co gadać, ale po rozebraniu na części pierwsze umyciu przesmarowaniu i uszczelnieniu połączeń w tym co mam to niczym nie odbiega od PRW-2.      Po zaślepieniu otworu tam gdzie przykręca się przewód wtryskiwacza nabiciu ciśnienia do 200 i dokręceniu tej czarnej śruby aby ciśnienie jeszcze zwiększyć do 400 nigdzie się nie zapocił, zaworek zwrotny też raczej ok bo od 400 do 300 zmalało po około pół godzinie stania :) 

Opublikowano (edytowane)

u ciebie roki212 na tym łączeniu gdzie korpus i wkręcany ten łącznik jest oring? 

U mnie z tego leci, bo ten oring ścienty był, bo powinien być rowek lekki zrobiony pod niego

Opublikowano

Tak w tym łączniku jest u mnie rowek i oring, ale podczas uszczelniania pogłębiłem ten rowek kątówką i dałem grubszy oring oczywiście dałem wszędzie nowe oringi przy okazji. Dodatkowo pod tym łącznikiem jest podkładka miedziana która dociaka głowicę zaworu zwrotnego co jest nad sekcją do sekcji i do tej głowicy. Podkładki miedziane też dałem wszędzie nowe tyle że je przepalilem wtedy lepiej się układają. Trzeba poświęcić trochę czasu i da się zrobić tak jak powinno być, załatwie sobie jeszcze taki zegar co pokazywałem wtedy już będzie wygodniej bo nie będzie strzałka skakać :) 

Opublikowano

Też będę musiał pogłębić ten rowek 

Ja jak go rozbierałem to pod tym łącznikiem nie było chyba podkładki, ale ręki uciąć nie dam, wiem, że była sprężyna i pod tym taki zaworek zwrotny i nic więcej i na łączniku oring, podkładka jedynie pod zegarem była 

Zegar też będę musial kupić, a nie wiesz jaki tam jest gwint? 

Opublikowano

Podkładka wciśnięta jest w ten łącznik nad głowiczką co w niej zaworek tam gdzie chowa się sprężyna temu może nie widziałeś, a jak nie ma to powinna być bo podkładka ta uszczelnia aby ciśnienie nie uciekało znad tej głowiczki od strony zegara do tyłu.

Zgadza się podkładka jest pod zegarem i dodatkowo dałem jeszcze trzy podkładki tam gdzie jest ten stożek i uszczelniało na docisk tam mimo mocnego dokręcenia pociło się to dałem na stożek podkładki miedziane i jak docisnęło ładnie trzyma bi podkładka dopasowała się do tego stożka.

U mnie gwint zegara M20x1,5 zapewne u ciebie taki sam 

Opublikowano

W poniedziałek rozbiorę to zobaczę dokładnie te podkładki

Tak, zegar mam taki sam jak wstawiłeś na zdjęciu 

Bo ty masz plastikowy pojemnik zakręcany na ropę? Ja mam metalowy i jak zatkam ten dekielek i próbnik się rusza to też z niego wylatuje

Opublikowano

Tak mam pojemnij z jakiegoś tworzywa i na dnie jest filterek do ropy. Dodatkowo mam to pokrętło po prawej stronie masz je u siebie bo na tym pierwszym foto nie widać aby było

Co do ropy to tu się nie wylewa jest ok bo pokrywka zakręcana na gwint

20201218_215804.jpg