Trutka na myszy
-
Podobna zawartość
-
Przez Laver94
Witam wszystkich. Chciałbym sie dowiedziec o technologii stosowania dursbana na drutowca w ziemniakach. Troche czytałem na ten temat i dowiedziałem sie ze trzeba uprawic glebe opryskac i wymieszać glebę i czekac 3 dni. Dltaego tez chciałem sie zapytac dlaczego są wymagane 3 dni czekania nie mozna odrazu po oprysku sadzic ziemniaka ? Czy jesli posadzę ziemniaka odrazu po orysku spadnie skuteczność środka ? Chciałbym sie dowiedziec jak wykonujecie taki zabieg
-
Przez Dastan
Aż dziwne, że nie znalazłem podobnego tematu, bo chyba na czasie obecnie 🤣. No cóż i do mnie wbili panowie, żebym się rozliczył z zeszłorocznego zakupu środka na krety z allegro 😆. W sumie byli w porządku, ale muszą to jakoś rozliczyć i żebym podał im jakąś rozsądną odpowiedź. Co w tej sytuacji można zrobić? Pewnie szukać kogoś kto ma takie uprawnienia, ale z tym bedzie ciężko e okolivy. Usługa taka musi być potwierdzona fakturą czy coś? Druga myśl jaka mi przyszła to pożyczyć od kogoś kto jeszcze ma butelke i stwierdzić, że sie nie zużyło, bo kupić mogłem tylko nie mogłem wykorzystać. Ma to jakieś słabe punkty oprócz tego, że bedzie problem ze znalezieniem?
P.S.
Chyba, że ktoś tu ma takie uprawnieni lub kogoś poleci to zrobimy usługę . Pisać na PW jak ktoś zainteresowany.
-
Przez koda92
Witam
Mam taki problem ,że trzy miesiące temu ustawiałem pastuch wokół pola. Podłączyłem prąd i wszystko dobrze działał. Ale teraz gdy ziemia zamarzła i zrobiła się sucha prąd na drucie bardzo słabo kopie a na drucie od uziemienia kopie mocno. I jest ten problem że nie mogę dać nowego uziemienia bo ziemia jest zamarznięta. I Czy znacie jakiś dobry sposób aby dobrze uziemić pastuch przy zamarzniętej ziemi. Bo zwierzyna strasznie niszczy mi rzepak.
Pozdrawiam
-
Przez Bezduszna
Ostatnio zauważyłam na swoich drzewkach mszyce czytając niektóre artykuły zauważyłam że polecają na zwalczanie mszyc są wykorzystywane nicienie i pożyteczne owady np. Błonkówki,roztocza, chrząszcze, pluskwiaki, Czy ktoś z was kiedykolwiek stosował taki sposób na mszyce.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kiszonka z kukurydzy