Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
piotrxdxd    0

Witam,potrzebuję pomocy,zetor 6711/6718,wymieniona pompa wraz z zaworem bezpieczeństwa oraz uszczelnienia cylindra podnośnika,podnosi ciężkie maszyny tylko na pewną wysokość ,a na wyjściach hydraulicznych pokazuje zaraz po włączeniu około 100 barów a zaraz zaczyna spadać do 80 70 barów ,co może być przyczyną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

bergman31    129

W tych Zetorach powinno być ciśnienie  160 barów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotrxdxd    0

Tak są dwa i zmieniony jest ten przy pompie, A ten który jest przy cylindrze nie ma wpływu na ciśnienie z wyjść hydraulicznych,więc już nie wiem co jest nie tak, czy nowy zawór byłby walnięty czy gdzieś rurka w moście uszkodzona ,a może rozdzielacz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
debrzyna    832
4 minuty temu, piotrxdxd napisał:

ten który jest przy cylindrze nie ma wpływu na ciśnienie z wyjść hydraulicznych

Ale ma wpływ na podnoszenie maszyn 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotrxdxd    0

A mniejsze ciśnienie na wyjsciach, czym będzie spowodowane,skoro podnosnik mamy (zalatwiony)? Rozbierane było już 2 razy i nadal nie jest ok , już ręce opadają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    675

Zmierz ciśnienie na deklu pod ciągnikiem, prawdopodobnie jest ścięty o-ring na magistrali pompa- rozdzielacz. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    533

dokładnie tak jak pisze @Hubertb Nie wiem jak jest w starszych zetorach ale w serii 52.. 72... do pompy idzie rurka która na zdjęciu lubi pękać i gubi cisnienie

  • Like 1

ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    675

Ta cholerna rurka napiła krwi nie jednemu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Ursus_4514
      Jak taki rozdzielacz podłączyć szeregowo?

      I czy wogule się da? Z góry dzięki za odpowiedź. 
    • Przez Matbrots260
      Witam. Po wyjeciu silnika w ładowarce teleskopowej matbro ts 260 i wlozeniu z powrotem po remoncie ładowarka czasami ruszy a czasami zero reakcji, gdy juz ruszy po popuszczeniu weza od zasilania jest pelno powietrza az bialy ojel co to moze byc ?
    • Przez Pawel507366
      Witam 
      Mam problem z wspomaganiem  Ciągnik renault cergos 340 
      Gdy ciągnik jest na zimnym silniku wspomaganie moze nie idealnie ale działa A po pracy ciągnika gdy olej sie nagrzeje wspomaganie  na wolnych obrotach praktycznie nie działa i wyświetla się kontrolka z ciśnieniem oleju  po dodaniu gazu jest trochę lepiej 
      Filtry sprawdzałem olej jest też prawie nowy pompa podaje ciśnienie na niskich obrotach 50 na wysokich 170 
      Co może być powodem 
      Dziękuję pozdrawiam 
    • Przez gtv8
      Witam czy ktos zna kogos co zajmuje sie naprawą joystica od sterowania krzyżowego w claasie axionie ? Pytam bo ostatnio zauwazyłem ze jedna sekcja hygrauliki nie działa ze sterowania joysticiem z kabiny, manualnie chodzi ale z zewnątrz.Nie działa joystic prawo lewo, za to przód tył otwiera gniazdo hydrauliczne inne przyciski w joysticu działają.Chce podmienic joystic tylko czy nie uszkodze   czy skasuje czegos samą podmianą?  bo jesli nie joystic to chyba zostaje tylko wiązka i najdrozszy element czyli sekcja hydrauliczna z wbudowaną plytką elektroniczną. Na ekranie Cebis gdy wlaczam joystic przód tył widze jak gniazdo pracuje, w plaszczyznie lewo prawo nie ma zadnej reakcji.Błędów brak na Cebis, klódek na sekcjach nie ma.
      Cos obiło mi sie o uszy, ze te wszystkie joystiki posiadają uklad scalony i często padają kiedy to operatorzy odpalają ciągniki z rozruchu jak aku pada badz od innej maszyny z kabli  lub  gdy ciągnik ma zwarcie jakies w instalacji elektrycznej.w joju jest jakis czuły uklad scalony wrazliwy na skoki napięcia.Tak slyszałem ,ale nie wiem czy to prawda.
       
    • Przez Mc3
      Witam, wymieniłem pompę hyd na wzmacniania hylmet aluminiowa, zrobilem bezpośrednie podłączenie pod rozdzielacz tura a powrót pod rozdzielacz org pod siedzeniem. Ciśnienie rozdzielacza tura ma 180-190bar (tak ma fabrycznie ustawione ), ciśnienie w rozdzielaczu pod siedzeniem nie przestawialem (kiedyś mierzylem było ok 120). Tur jak i podnośnik ładnie podnosi ale pompa wydaje dziwny dźwięk jakby trochę wyła, naciskajac sprzęgło lub gdy wyłączne pompę ustaje. Co może być tego przyczyną? 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj