Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

wybierał się do szmergla, to może tam oba jaki traktor pucują.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Jarecki  są kobiety z różnych rodzin wywodzące się. Te,które wszystko idealizują, trzymające się z boku lub pod kloszem, z wyobrażeniem cudownego świata, że dla wszystkich należy być matką Teresą,  one jeszcze bardziej załamują się ze spotkaniem z ziemią. Zabijanie wszystkiego jest złem podchodząc do tego tylko duchowo: od zwierząt po człowieka (dla mnie). Zapytaj kobiet po przeżyciach a nie wypowiedzi samych szczęśliwców. A jaką psychikę musiała mieć matka w czasie np. wojny, sama zabijając własne dziecko niżby ono miało dostać się w niepowołane ręce?

troche nie rozumiem !  zarzucasz inym którzy mają inne zdanie ze zostali wychowani pod kloszem, i nie znają prawdziwego życia ?  wojna była , teraz są inne czasy i nie można porównywać czasów wojennych z obecnymi to jest zupełnie inne miejsce  , obecny strajk doszedł do sciany i niema za wiele wspólnego z walką o wybór kobiet , powołanie do rady takich postaci jednoznacznie o tym swiadczy , kolejny ruch który mógł coś wnieść , wnosi obecnie wiecej złego dla samych siebie niż pożytku i walki o prawo do aborcji dzieci z wasami genetycznymi .sama idea na początku była dobra teraz to już polityka . 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, racyl napisał:

no tak nie długo pisowce spotkają się z jednymi i drugimi na 11listopada 😂

Wybierasz się ?

https://wawalove.wp.pl/marsz-niepodleglosci-stoleczny-ratusz-rozwaza-wydanie-zakazu-organizacji-wydarzenia-6571341134416576a

Czyli kobiety mogą strajkować a marsz się nie odbędzie bo jest epidemia.

Obecnie Warszawa, podobnie jak reszta kraju, znajduje się w czerwonej stronie, co oznacza, że dozwolona liczba uczestników zgromadzenia nie powinna przekraczać pięciu. Jak zapowiadają władze stolicy, w razie naruszenia obowiązujących zasad bezpieczeństwa, interweniować będzie policja.

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Jarecki  są kobiety z różnych rodzin wywodzące się. Te,które wszystko idealizują, trzymające się z boku lub pod kloszem, z wyobrażeniem cudownego świata, że dla wszystkich należy być matką Teresą,  one jeszcze bardziej załamują się ze spotkaniem z ziemią. Zabijanie wszystkiego jest złem podchodząc do tego tylko duchowo: od zwierząt po człowieka (dla mnie). Zapytaj kobiet po przeżyciach a nie wypowiedzi samych szczęśliwców. A jaką psychikę musiała mieć matka w czasie np. wojny, sama zabijając własne dziecko niżby ono miało dostać się w niepowołane ręce?

Te są najlepsze, bo są niesterowalne, potrafią samodzielnie myśleć. Chyba że znów Ciebie nie rozumiem :ph34r:.

https://wiadomosci.wp.pl/francja-emmanuel-macron-zagrozony-al-kaida-grozi-zemsta-6571545782930112a

Wystarczy tylko słowo a co dopiero gdyby ktoś wtargnął do meczetu tak jak u nas do kościoła.

Opublikowano
47 minut temu, jarecki napisał:

troche nie rozumiem !  zarzucasz inym którzy mają inne zdanie ze zostali wychowani pod kloszem, i nie znają prawdziwego życia ?  wojna była , teraz są inne czasy i nie można porównywać czasów wojennych z obecnymi to jest zupełnie inne miejsce  , obecny strajk doszedł do sciany i niema za wiele wspólnego z walką o wybór kobiet , powołanie do rady takich postaci jednoznacznie o tym swiadczy , kolejny ruch który mógł coś wnieść , wnosi obecnie wiecej złego dla samych siebie niż pożytku i walki o prawo do aborcji dzieci z wasami genetycznymi .sama idea na początku była dobra teraz to już polityka . 

A jakie trzeba mieć cechy i bezduszność w sobie, żeby wybrać zawód rzeźnika? Polityka d.s. manipulacji społecznej  od początku w tym siedzi.

39 minut temu, DTaras napisał:

ursus - grozisz mi?

Udaje maczo.

26 minut temu, dsbh napisał:

Wybierasz się ?

https://wawalove.wp.pl/marsz-niepodleglosci-stoleczny-ratusz-rozwaza-wydanie-zakazu-organizacji-wydarzenia-6571341134416576a

Czyli kobiety mogą strajkować a marsz się nie odbędzie bo jest epidemia.

Obecnie Warszawa, podobnie jak reszta kraju, znajduje się w czerwonej stronie, co oznacza, że dozwolona liczba uczestników zgromadzenia nie powinna przekraczać pięciu. Jak zapowiadają władze stolicy, w razie naruszenia obowiązujących zasad bezpieczeństwa, interweniować będzie policja.

Te są najlepsze, bo są niesterowalne, potrafią samodzielnie myśleć. Chyba że znów Ciebie nie rozumiem :ph34r:.

https://wiadomosci.wp.pl/francja-emmanuel-macron-zagrozony-al-kaida-grozi-zemsta-6571545782930112a

Wystarczy tylko słowo a co dopiero gdyby ktoś wtargnął do meczetu tak jak u nas do kościoła.

łudzisz się

Opublikowano
2 minuty temu, Ywa napisał:

A jakie trzeba mieć cechy i bezduszność w sobie, żeby wybrać zawód rzeźnika? Polityka d.s. manipulacji społecznej  od początku w tym siedzi.

zabić cielkaka zawsze mam z tym kłopot , ale mam, swiadomość że tak trzeba , ci co kupują miesą oni swiadomosci tej nie mają się po prostu nie zastanawiają nad tym jest w sklepie i tyle . mysle żę na początku  to był zryw ludzi strajkujących którzy  wierzyli żę tak trzeba , chcieli  się przeciwstawić zmianie prawa jak by zaczeli mysleć to liczba strajkujących by zmalała , tak samo jak z zabijaniem zwierząt jak bym sie zaczął zastanawiać nad cielakiem  to bym zjadł zupe buraczkową czy szczawiową , ale znowu  bez  kawałka kosci czy miesa toi zupa niedobra [ ze swiniakami problemu nie mam ]

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

ursus - grozisz mi?

A gdzie tam, ustawiam tylko do pionu 😎 

Opublikowano
16 godzin temu, staszek131415 napisał:

Te kobiety nie cfną się przed niczym one chcą trupów na ulicach i też by to była wina pIs jak ktoś wchodzi pod samochód to jest swiadome działanie i musi się liczyćz konsekwencjami to że bierze udział w protestach go nie usrawiedliwia ten kierowca który potrącił te kobiety nie poniesie rzadnych konsekwencji i słusznie

Coś  nie teges ze znajomością kodeksu drogowego u jaśnie pana.

Opublikowano
13 godzin temu, MonteChristo napisał:

Nie gadaj, szukaj dupeczki i korzystaj z przyjemności 😉. Sexualność to dar który otrzymaliśmy od Boga. 😊

A która teraz przyjdzie na moje zadupie na 12 ha studiuje ekonomie i tez szału nie ma. Bo studiach za robie góra 2500 dodatkowo jakieś zboza albo pójdę w plantacje wisni. Za bogaty nie jestem dodatkowo 170 cm wzrostu. Nudziarz i malomowny nie umiem tańczyć. Także chyba jedynie niepełnosprawna by na mnie spojrzała. Dodatkowo jestem chorowity

Nie gadaj, szukaj dupeczki i korzystaj z przyjemności 😉. Sexualność to dar który otrzymaliśmy od Boga. 😊

A która teraz przyjdzie na moje zadupie na 12 ha studiuje ekonomie i tez szału nie ma. Bo studiach za robie góra 2500 dodatkowo jakieś zboza albo pójdę w plantacje wisni. Za bogaty nie jestem dodatkowo 170 cm wzrostu. Nudziarz i malomowny nie umiem tańczyć. Także chyba jedynie niepełnosprawna by na mnie spojrzała. Dodatkowo jestem chorowity

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

zabić cielkaka zawsze mam z tym kłopot , ale mam, swiadomość że tak trzeba , ci co kupują miesą oni swiadomosci tej nie mają się po prostu nie zastanawiają nad tym jest w sklepie i tyle . mysle żę na początku  to był zryw ludzi strajkujących którzy  wierzyli żę tak trzeba , chcieli  się przeciwstawić zmianie prawa jak by zaczeli mysleć to liczba strajkujących by zmalała , tak samo jak z zabijaniem zwierząt jak bym sie zaczął zastanawiać nad cielakiem  to bym zjadł zupe buraczkową czy szczawiową , ale znowu  bez  kawałka kosci czy miesa toi zupa niedobra [ ze swiniakami problemu nie mam ]

Rozumiem, nie potępiam Cię.

Kiedyś czytałam na różnych stronach o tym przypadku. O psychice ludzkiej i jego predyspozycjach nie można jednoznacznie mówić:

https://natemat.pl/275009,17-latka-z-holandii-poddala-sie-eutanazji-kim-byla-noa-pothoven#

Opublikowano
14 minut temu, sabuliga napisał:

To nie masz wyjścia, musisz szuka takiej co wyjdzie za Ciebie z miłości 

Opublikowano

@nie  całe szczęście, że wczytałeś się a nie look'nołeś na sam nagłówek tylko👍

Otóż problem widzę taki, iż ten przypadek, gdyby obarczony był dodatkowo ciążą, miałaby jeszcze większą traumę, a co dopiero mówić o bezpieczeństwie donoszenia dziecka i jego dalszego losu. Napisane jest tam  również o problemie z dostępem do poradni psychologicznych. Dlatego zwracam uwagę jak ważna jest edukacja w tym zakresie.

Opublikowano (edytowane)

gdyby nie te lewaki to nie byłbyś w unii i żadnych dopłat przez tyle lat nie widziałbyś żadnych dopłat 😂

lewaki są tacy sami jak prawicowcy, z tym że pobożni prawicowcy każą kobiecie rodzić dziecko z gwałtu. to którzy są gorsi 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Ywa napisał:

Otóż problem widzę taki, iż ten przypadek, gdyby obarczony był dodatkowo ciążą, miałaby jeszcze większą traumę, a co dopiero mówić o bezpieczeństwie donoszenia dziecka i jego dalszego losu. Napisane jest tam  również o problemie z dostępem do poradni psychologicznych. Dlatego zwracam uwagę jak ważna jest edukacja w tym zakresie.

no nie wiem czy ew ciąża nie uratowała by ... nadała by sens i odpowiedzialność.
Często niedoszłych samobójców ratuje ... bezpośrednie zagrożenie życia z agresji otoczenia,
To właśnie pozór nadopiekuńczości otoczenia systemu może sprawić uczucie u takiej mimry że osobnik jest szczególnie obserwowany, hołubiony i oczekuje aby za niego rozwiązano jego słabości i problemy a gdy tego nie uświadcza sądzi że mu się to należy bo jest centrum uwagi.
Otóż i ja przeczytałem w całości artykuł i uznaję to za stratę czasu bo mamy tu przykład rozkapryszonego bachora który po odmowie (przyznam czysto technicznej i bezdusznej właściwej systemom socjalnym państwowym) pokazuje jaki to on/ona jest pokrzywdzona i udowodni... bardziej oczekuje na litość niż pomoc w czymkolwiek.
Moja odpowiedź jest w podobnych przypadkach taka - chcesz to giń ale sznurek ewentualny to sobie  zapracuj bo ja ci go darmo nie podam i może jeśli znajdziesz cel to działanie da ci poczucie własnej wartości bo na tyle jesteś wart(a) ile sam(a) siebie cenisz.
Wystarczy nazwać po imieniu że takie osobniki liczą na litość otoczenia i współczucie sugerując aby rozejrzały się czy nie ma innych zasługujących na jeszcze większe.
- czekaj, czekaj, zanim się unicestwisz zrób dla mnie czy kogokolwiek innego to czy tamto co jest coś tam warte to zanim znikniesz coś po tobie zostanie a wtedy to sobie możesz znikać. Oddaj bodaj część własnego wychowania bo masz dług niespłacony ale w zasięgu do spłaty
Nie poradnia a praktyczne i sensowne zastosowanie potrzebne takim "połamańcom psychologicznym" gdzie często trzeba poprowadzić za rękę sugerując że i prowadzący ma w tym interes a nie tylko nakaz w umowie o pracę na stanowisku np psychologa dyżurnego zatrudnionego przez system.

ryzykowne? ależ oczywiście, ale samo życie jest nieustającym ryzykiem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
sabuliga napisał:

Więcej wiary w siebie ja mam kilka cm więcej bo 173 też studuję ekonomię, a z dziewczynami nigdy problemu nie miałem, musisz zmienić nastawienie, weź się za jakieś zajęcie sport czy jakieś filmy będziesz miał o czym nawijać, a zainteresowani napewno jakieś masz bo większość kobiet to się interesuje tylko plotkami i swoim wyglądem i nie ma nic ciekawego do powiedzenia 😉

Opublikowano (edytowane)

zależy po ile na tym "zadupiu" hektar chodzi bo to też może być tematem do rozmowy dla niejednej o wiele ciekawszym od calej tej sztampy filmów etc. przecież stawia to do podziału, miejsce na Ziemi którego większośc nawet ułamka tego nie ma a przecież i Las Vegas zbudowano na jałowej pustyni.
Co ch cę zrobić i kto mi do tego potrzebny.? Mniej uczuciowości więcej pragmatyzmu a reszta przyjdzie sama a seks to jest tylko jedna z czynności fizjologicznych i nie o to chodzi w związku dłuższym niż...zależy ile tam kto "może" :P

sie poradnik matrymonialny z polityki zrobił? :o

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

no nie wiem czy ew ciąża nie uratowała by ... nadała by sens i odpowiedzialność.
Często niedoszłych samobójców ratuje ... bezpośrednie zagrożenie życia z agresji otoczenia,
To właśnie pozór nadopiekuńczości otoczenia systemu może sprawić uczucie u takiej mimry że osobnik jest szczególnie obserwowany, hołubiony i oczekuje aby za niego rozwiązano jego słabości i problemy a gdy tego nie uświadcza sądzi że mu się to należy bo jest centrum uwagi.
Otóż i ja przeczytałem w całości artykuł i uznaję to za stratę czasu bo mamy tu przykład rozkapryszonego bachora który po odmowie (przyznam czysto technicznej i bezdusznej właściwej systemom socjalnym państwowym) pokazuje jaki to on/ona jest pokrzywdzona i udowodni... bardziej oczekuje na litość niż pomoc w czymkolwiek.
Moja odpowiedź jest w podobnych przypadkach taka - chcesz to giń ale sznurek ewentualny to sobie  zapracuj bo ja ci go darmo nie podam i może jeśli znajdziesz cel to działanie da ci poczucie własnej wartości bo na tyle jesteś wart(a) ile sam(a) siebie cenisz.
Wystarczy nazwać po imieniu że takie osobniki liczą na litość otoczenia i współczucie sugerując aby rozejrzały się czy nie ma innych zasługujących na jeszcze większe.
- czekaj, czekaj, zanim się unicestwisz zrób dla mnie czy kogokolwiek innego to czy tamto co jest coś tam warte to zanim znikniesz coś po tobie zostanie a wtedy to sobie możesz znikać. Oddaj bodaj część własnego wychowania bo masz dług niespłacony ale w zasięgu do spłaty
Nie poradnia a praktyczne i sensowne zastosowanie potrzebne takim "połamańcom psychologicznym" gdzie często trzeba poprowadzić za rękę sugerując że i prowadzący ma w tym interes a nie tylko nakaz w umowie o pracę na stanowisku np psychologa dyżurnego zatrudnionego przez system.

ryzykowne? ależ oczywiście, ale samo życie jest nieustającym ryzykiem

Dysydent ja zostawiłabym organy na potrzeby dydaktyczne z przeznaczeniem do prosektorium akademickiego, aby studenci mogli pogrzebać w nerwach np.

Opublikowano
3 godziny temu, Ywa napisał:

łudzisz się

Czyli twierdzisz, że kobiety same nie podejmują decyzji, ktoś to musi robić za nie, nie są samodzielne 🤔 ? Tego się po Tobie nie spodziewałem :ph34r:.

1 godzinę temu, sabuliga napisał:

A która teraz przyjdzie na moje zadupie na 12 ha studiuje ekonomie i tez szału nie ma. Bo studiach za robie góra 2500 dodatkowo jakieś zboza albo pójdę w plantacje wisni. Za bogaty nie jestem dodatkowo 170 cm wzrostu. Nudziarz i malomowny nie umiem tańczyć. Także chyba jedynie niepełnosprawna by na mnie spojrzała. Dodatkowo jestem chorowity.

Ty nie jesteś nudny. Jesteś strasznie marudny a to jest duża różnica. Nawet ja taki nie jestem 🤣.

31 minut temu, Ywa napisał:

W tym przypadku, to jest wina państwa a nie edukacji. Jeżeli zgłosiła sprawę na policję, ta powinna ją skierować do konkretnego ośrodka po pomoc. Z artykułu wynika że takich ośrodków nie ma.

17-latka wspominała też o istotnym problemie w Holandii, dotyczącym braku placówek zajmujących się zaburzeniami psychicznymi nastolatków.

Opublikowano
15 minut temu, MonteChristo napisał:

Więcej wiary w siebie ja mam kilka cm więcej bo 173 też studuję ekonomię, a z dziewczynami nigdy problemu nie miałem, musisz zmienić nastawienie, weź się za jakieś zajęcie sport czy jakieś filmy będziesz miał o czym nawijać, a zainteresowani napewno jakieś masz bo większość kobiet to się interesuje tylko plotkami i swoim wyglądem i nie ma nic ciekawego do powiedzenia 😉

Gdzie studiujesz jaka uczelnia. Twoi rodzice mają ha

Opublikowano
1 minutę temu, Ywa napisał:

Dysydent ja zostawiłabym organy na potrzeby dydaktyczne z przeznaczeniem do prosektorium akademickiego, aby studenci mogli pogrzebać w nerwach np.

taaa i później wyjechali z kraju tam gdzie więcej płacą. ;)
Może i pragmatyczne podejście zakładając że te organy po śmierci naturalnej jak w takim jednym filmie chyba z tym uszatym murzynem aktorem... nawet zapomniałem jak Mu jest? grał w "Facetach w czerni"
jak znajdę to podrzucę bo film godny uwagi

oczywiście nie podlega dyskusji sens zgody udostępnienia z siebie ile się da innym ale nie kosztem ograniczenia własnej wartości dopóki to możliwe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v