Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, DTaras napisał:

Normalnie. Ucinasz łeb albo od razu patroszysz.

Czyli rytualnie, to ktoś się może doczepić.

16 godzin temu, mirro napisał:

Stanowczo z ogłuszeniem. Wsadzasz kable do stawu, albo rzucasz 100 gram trotylu. :lol:

Nie śmiej się. Nie potrafię gotować i nie łowię ryb, to skąd mam wiedzieć. Na pytanie skąd się biorą ryby, mogę śmiało odpowiedzieć.....ze sklepu :P.

15 godzin temu, Ywa napisał:

Łudzisz się.

Usilnie bronisz protestujące dziewczyny a one ciągle obalają Twoją obronę.

11 godzin temu, Strongman napisał:

To niech głosują, ale zamiast zabrać się za naukę i panienki to za zadymy się biorą, ja tam za tradycją i zwyczajami polskimi a to co się wydarzyło ostatnio to słów mi brak jak te nasze potomstwo zostało wychowane.Myślałem ze jesteśmy pionierami Religi i dobrych zwyczajów nie przesiąkniętych zachodem z tego słyniemy i ze tak nasz uważają a tu hańba wstyd aborcja bez przeciwwskazań jeszcze za darmo.

Z Zachodu chyba tylko Ku Klux Klan się u nas nie pojawił.

10 godzin temu, Ulman napisał:

O to trzeba pytać @Roman176 bo ostatnio rozpisywał się o praktykach analnych. 

Czy jest to naturalne? Oczywiście że tak,  bo zjawisko homoseksualizmu istnieje w przyrodzie u wielu gatunków od poczatku swiata i żadne leczenie, przesladowania i szykany tego nie zmienią. Już wielu próbowało i nic z tego nie wyszło. Byli , sa i będą  jakmś procentem w całym społeczeństwie i trzeba to uznać za oczywiste. Ot i cały temat

@Sean o degradacji mózgów na wsi świadczy choćby wynik ostatnich wyborów.

Widzisz u mnie kot nie lubi kota i to jeszcze rozumiem ale dlaczego jeden przed drugim sp***rza na drzewo, tego nie mogę pojąć. A odnośnie wyborów, jaki plan dla wsi miała Platforma ? Ówczesny minister rolnictwa na pytania o pomoc dla hodowców trzody chlewnej, twierdził, że nic nie może bo rządzi unia. ASF zaczął się właśnie też za poprzednich rządów. Dlaczego wtedy nie podjęto odpowiednich środków spowalniających rozprzestrzenianie się choroby ? I żeby nie było nikt nie zadał prostego pytania obecnej władzy, odnośnie 5. Z czego rolnicy, którzy pobrali kredyty na rozwój i modernizację gospodarstw mają je spłacić ? Rząd za nich je spłaci ?

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Nie śmiej się. Nie potrafię gotować i nie łowię ryb, to skąd mam wiedzieć. Na pytanie skąd się biorą ryby, mogę śmiało odpowiedzieć.....ze sklepu :P.

Ano faktycznie, nie pomyslałem że ktoś może jednak posłuchać mojej durnej rady i próbować wykorzystać te dwa durne sposoby, 

W takim razie oficjalnie mówię " nie idźcie tą drogą". 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Zmontowali komputerowo kaczora:D

Jeszcze powinni zrobić ze się przyznaje ze kroi wszędzie państwowo kasę i wysyła do banków na Karaibach.:Dbyło by śmieszniej.

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Jarosław się nawrócił cud.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Ano faktycznie, nie pomyslałem że ktoś może jednak posłuchać mojej durnej rady i próbować wykorzystać te dwa durne sposoby, 

W takim razie oficjalnie mówię " nie idźcie tą drogą". 

A już miałem pytać, gdzie można trotyl dostać :ph34r:.

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Jeszcze powinni zrobić ze się przyznaje ze kroi wszędzie państwowo kasę i wysyła do banków na Karaibach.:D

No i jak przyznaje się ze to On strzelał do J.F Kenendy.:lol:

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, dsbh napisał:

Usilnie bronisz protestujące dziewczyny a one ciągle obalają Twoją obronę.

A już nie są za aborcją? Zmieniły o 360 stopni pogląd? Ściemniasz!

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Ywa napisał:

Zmieniły o 360 stopni pogląd

🤦‍♂️   o ile??/

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Lockdown w Anglii. Jest decyzja premiera Wielkiej Brytanii .

Premier Johnson wprowadza od czwartku do 2 grudnia całkowity lockdown w Anglii. W sobotę liczba zakażeń w Wielkiej Brytanii przekroczyła 1 mln.

Lockdown w Anglii będzie obowiązywał do 2 grudnia. W tym czasie zamknięte będą m.in. restauracje i szkoły

Brytyjski premier przekonuje, że bez wyhamowania tempa rozwoju epidemii, system opieki zdrowotnej stanie się niewydolny .

Zgodnie z ogłoszoną decyzją, w tym czasie ludzie powinni pozostawać w domach, z wyjątkiem nielicznych uzasadnionych przyczyn, a osoby z różnych gospodarstw domowych nie będą mogły się spotykać w zamkniętych przestrzeniach. Zamknięte mają zostać wszystkie puby, bary i restauracje, a także sklepy z wyjątkiem tych, które sprzedają artykuły pierwszej potrzeby. W porównaniu z pierwszym lockdownem .

jest zarażonych tyle samo co u nas po 22 tyś .

Opublikowano

Jakby ktoś myślal że ONR stoi twardo na swoim stanowisku, to właśnie stoi.:lol: Albo wraca im rozum, albo obrzydło to wszystko.

https://www.onr.com.pl/2020/10/31/zarzad-stanowisko-ws-strajku-kobiet/

"Nie sposób jednak nie zauważyć, że ten tragiczny temat został użyty przez partię rządzącą w sposób instrumentalny, aby osiągnąć swoje polityczne cele. Uważamy tak, zważywszy na fakt, że przez 7 lat swoich rządów odrzucali wszelkie próby zmiany prawa antyaborcyjnego w stronę ochrony życia. Użycie aborcji jako narzędzia do wywołania niepokojów społecznych, a nawet zamieszek uważamy za cyniczne, obrzydliwe i niebezpieczne, podobnie jak zbijanie na tym kapitału politycznego. Zarówno przez lewicowe ugrupowania, jak i ekipę rządzącą, obie strony są odpowiedzialne za aktualną sytuację".

Opublikowano

Dalszą część mogłeś zacytować.

Ciężko nam jednak przyjąć zrzucanie winy na Kościół Katolicki, jego kapłanów i wiernych. Skanalizowanie gniewu protestujących w tym kierunku to polityczna gra ludzi stojących za Strajkiem Kobiet. Kościół nie jest odpowiedzialny ani za treść obecnej Konstytucji RP, ani za termin ogłoszenia wyroku w tej sprawie przez Trybunał Konstytucyjny. Sprzeciwiamy się agresji, profanacjom i dewastacjom miejsc kultu, a także atakom słownym i fizycznym na osoby duchowne i świeckie. Wiemy, że Kościół jako instytucja popełnia błędy, ale nic nie tłumaczy tego, co dzieje się na polskich ulicach.

@Ywa widzisz o co w tym chodzi ?

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ale przecież to logiczne że kanalizuje się gniew protestujących, przeciw rządzącym. Nawet pan Premier to rozumie i oficjalnie prosił aby to właśnie na nim skupić swój gniew, Oczywiście jak się ma ochronę SOP to można takie wezwania swobodnie walić w eter. Jednak trzeba tez pamiętać że mogą znaleźć się dysponujący lepszą techniką , albo lepiej wyszkoleni i zdeterminowani bardziej niz SOP. Wtedy czasem zaczyna się żałować rumakowania.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

To fakt jak pis dłużej porządzi to faktycznie zrobi z Polaków dziadów.

Jak Twoje dzieci Cię wywalą do przytułku to pociesz się że to tylko i wyłącznie wina PiS.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

Dlatego trzeba krzyczeć głośno jebać PO i Lewaków , LGBT i wy***rdalać .

Tylko tego jakoś nikt na taką skalę krzyczeć nie chce. No może oprócz garstki kiboli, których natychmiast wyłapuje policja i którzy w większości jak pokazał przypadek z Wrocławia mają kryminalną przeszłość.

2 minuty temu, Sean napisał:

Jak Twoje dzieci Cię wywalą do przytułku to pociesz się że to tylko i wyłącznie wina PiS.

Dlaczego mają mnie wywalić? Poza tym będę miał sporo oszczędności pomijają emeryturę, która przez pis faktycznie może nic nie znaczyć jak by co dam sobie radę i bez dzieci i bez przytułku. Ale ty pewnie z autopsji już wiesz co cię czeka.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
20 minut temu, pafnucy napisał:

🤦‍♂️   o ile??/

Podkreślano tu, że obecne są krzyki domagające się pełnej aborcji a nie tylko eugenicznej jak wcześniej.

Opublikowano

nie chodzi mi o wyjaśnienie zagadnienia, tylko że zmiana o 360 stopni obraca do punktu wyjścia. zły zwrot po prostu.

Opublikowano (edytowane)

Człowieku we łbie ci się poprzestawia na starość i przy takim wychowaniu jak jest teraz nikt ciebie trzymał w domu nie będzie, a kasę ci zabiorą i jeszcze ubezwłasnowolnią.  xD On se poradzi  xD chyba się zesrać w pory, jak demencji starczej dostanie.  :P

7 minut temu, hubertuss napisał:

Dlaczego mają mnie wywalić? Poza tym będę miał sporo oszczędności pomijają emeryturę, która przez pis faktycznie może nic nie znaczyć jak by co dam sobie radę i bez dzieci i bez przytułku. Ale ty pewnie z autopsji już wiesz co cię czeka.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
4 minuty temu, Sean napisał:

Moja mama od zawsze, jak byłam nastolatką robiła mi co jakiś czas wykłady, których nie chciałam słuchać, że jak będzie już stara to mam ją oddać do domu starców.

Opublikowano (edytowane)

to fajnie. to miłość pewno. :D

a bo nie. ja też bym wolał do domu starców, jak byś chciała się mną opiekować . :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Kuwa ludzie jprdl, wszystkie mądrzejsi Mieszczuchy dziś na grzybach, panie premierze jak mam zbierać,?? Moje miejsca na gąski mi oblazły 🙆‍♂️ jakie to jest trucie środowiska tymi samochodami

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Tylko tego jakoś nikt na taką skalę krzyczeć nie chce. No może oprócz garstki kiboli, których natychmiast wyłapuje policja i którzy w większości jak pokazał przypadek z Wrocławia mają kryminalną przeszłość.

Co ci dadzą oszczędności jeśli będziesz wymagał opieki to kto ją będzie sprawował jak nie będzie komu sama kasa nic ci nie da kasę zabiorą i wy***ią .

PiS wie co robi przez taki rozpierdol sztuczna opozycja słabnie bardziej nie może się skupić na niczym .

Zachodnie kraje wprowadzają jak Angole zamykają zakłady pracy to samo może być u nas i nic opozycja nie zrobi jest bezradna .

Opublikowano
3 minuty temu, Ywa napisał:

Moja mama od zawsze, jak byłam nastolatką robiła mi co jakiś czas wykłady, których nie chciałam słuchać, że jak będzie już stara to mam ją oddać do domu starców.

Ty nie chcesz nawet słyszeć o tym, ale Twoje dzieci już do tego mogą tak nie podejść za ileś lat. Albo dziesiąt przy takim nastawieniu jak jest teraz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v