Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

Są w tym przypadki śmiertelne.

Znasz jakąś chorobę bez przypadków śmiertelnych?

Opublikowano

Poważniejsza sprawa to, że w reżimowych wiadomościach pokazywali ŚW Mikołaja protestującego tej Gwiazdki, przechodzi na kwarantanne i prezentów nie będzie skoro nie posadzi na kolanach milusińskich.

15 minut temu, nie napisał:

@Ywaprzestań czytać lewacki bełkot;

To nie piszcie takich lewackich rzeczy, toż to nie można obojętnie obok tego przejść.

Opublikowano

Jeśli ktoś myśli, że spędzi Boże Narodzenie zgodnie z tradycją to niech przestanie bujać w obłokach. Na Wielkanoc pozamykali kościoły, teraz cmentarze. W grudniu zrobią zakaz handlu ulicznego i nawet żywej choinki nie kupicie, pasterka z poprzedniego roku w tvpis. Tu chodzi o tresurę obywateli, nie o żadną pandemię. Macie być posłuszni i sami się ustawiać w kolejce na szczepienie w namiocie.

Jarosław Pinkas (Główny Inspektor Sanitarny) mówi wprost: "Wygenerujemy emocjonalne zapotrzebowanie na szczepionkę Covid-19. Taki stan ducha, że chcę to mieć, bo jest to dla mnie niezwykle ważne."

https://www.facebook.com/KONFEDERACJA2019/videos/maski-opadły-j-pinkas-gis-wygenerujemy-emocjonalne-zapotrzebowanie-na-szczepionk/318973956043662/

Opublikowano

U Was też przemianowali cmentarze na parki cmentarne? Parków rząd nie zamknął... Doszedłem do wniosku, że skoro DżejKej ma parcie na cokoły to dlatego zwalczał Jaruzelskiego i wchodzi w jego legendę. Tylko czy takich pomników nie zaczną obsrywać bociany albo coś grubszego...

Opublikowano
44 minuty temu, DTaras napisał:

kurcze - a nie martwicie się, że karpia w galarecie na wigilię nie będzie?

DTaras, No do eskalacji konfliktu, jak nic zmierzasz. Chcesz karpia, to cicho siedź, bo tylko patrzeć, kiedy obok postulatu aborcji na żądanie, pojawi się ten, o ochronie życia karpia wigilijnego. No taki klimat, niestety. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Zgadza się;  do tego doprowadzają rządzący mężczyźni w naszym kraju; no i naturalnie kobiety są słabsze, a jak mają się bronić, przecież pozostał im OSTATECZNIE tylko niemy krzyk

Dla mnie owe "Matki Polki" są symbolem chaosu oraz bezsilności obecnej władzy.

Sprawdziłem specjalnie. W rządzie Ewy Kopacz było 5 kobiet a  w rządzie Szydło było 5 kobiet. Natomiast w rządzie Morawieckiego 9. Dziwne. (chyba że Wikipedia się myli). Kobiety miały swoją kandydatkę na prezydenta. Wspierały ją ? Kobieta była przewodniczącą partii. Inne ją wspierały z jej ugrupowania czy uciekły do PO ? Coś ta solidarność kobiet jest słaba.

1 godzinę temu, nie napisał:

@Ywaprzestań czytać lewacki bełkot; tak samo rządzą jak i mężczyźni, dopiero co jedna była premierem, a poza tym większość kobiet odrzuca lewacką ideologię (lewica ma tylko około 10% poparcia)

kobiet jest w polsce 52% czyli więcej niż niekobiet :) 

Pominąłeś Ewę Kopacz. Czyli dwie kobiety były premierami po sobie.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

kurcze - a nie martwicie się, że karpia w galarecie na wigilię nie będzie?

Kupię w puszce albo w słoiku :ph34r:.

1 godzinę temu, Ywa napisał:

i prezentów nie będzie skoro nie posadzi na kolanach milusińskich.

Nie wydaje Ci się to podejrzane ,dlaczego to robi :ph34r:.

23 minuty temu, bezbarwny napisał:

DTaras, No do eskalacji konfliktu, jak nic zmierzasz. Chcesz karpia, to cicho siedź, bo tylko patrzeć, kiedy obok postulatu aborcji na żądanie, pojawi się ten, o ochronie życia karpia wigilijnego. No taki klimat, niestety. 

Karpia to się ubija z ogłuszeniem czy bez ?

Opublikowano
55 minut temu, DTaras napisał:

U Was też przemianowali cmentarze na parki cmentarne? Parków rząd nie zamknął... Doszedłem do wniosku, że skoro DżejKej ma parcie na cokoły to dlatego zwalczał Jaruzelskiego i wchodzi w jego legendę. Tylko czy takich pomników nie zaczną obsrywać bociany albo coś grubszego...

Aaaa wysadzanie wchodzi w grę?:lol:

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Tacy jak ja........... ? Widziałeś jak profanuje kościoły jak bluzgam na nie, jak popieram zabijanie dzieci? No podaj mi twarde przykłądy a nie tylko jakieś urojone domówienia i wyobrażenia powstałe w  twojej zastraszonej i zmanipulowanej jaźni.  Wytresowano cie w ten sposób że kto nie popiera Paranoi I Socjalizmu musi być taki jak przedstawia TVPropaganda.  Przedstaw twarde dowody na swoje twierdzenia albo odszczekaj 

@Sean mozesz uzasadnić to  o co prosiłem a co ty twierdziłeś?

Opublikowano

Ku*wa, szmaciarz, idiota, ubecki ryj, spasiony wieprz, gnój, ch*j, który powinien zająć się swoją prostatą i "dostać stryczek".

to niedawni zwolennicy rzeplińskiego z forum gw

wykształceni zwolenicy antypisu

i jeszcze jedna:

Zdjęcie

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał:

Ku*wa, szmaciarz, idiota, ubecki ryj, spasiony wieprz, gnój, ch*j, który powinien zająć się swoją prostatą i "dostać stryczek".

Czyli jednak Pan Rzepliński ma swoje zdanie na dany temat . Poprzednio obrzucali go błotem PiSowcy a teraz reszta, To tylko świadczy o tym że nie zeszmacił się jak Pan Piotrowicz, 

Opublikowano
49 minut temu, dsbh napisał:

Sprawdziłem specjalnie. W rządzie Ewy Kopacz było 5 kobiet a  w rządzie Szydło było 5 kobiet. Natomiast w rządzie Morawieckiego 9. Dziwne. (chyba że Wikipedia się myli). Kobiety miały swoją kandydatkę na prezydenta. Wspierały ją ? Kobieta była przewodniczącą partii. Inne ją wspierały z jej ugrupowania czy uciekły do PO ? Coś ta solidarność kobiet jest słaba.

Pominąłeś Ewę Kopacz. Czyli dwie kobiety były premierami po sobie.

Łudzisz się.

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Czyli jednak Pan Rzepliński ma swoje zdanie na dany temat . Poprzednio obrzucali go błotem PiSowcy a teraz reszta, To tylko świadczy o tym że nie zeszmacił się jak Pan Piotrowicz, 

nie do końca, po fali krytyki wycofuje się kłamiąc, że nie powiedział co powiedział

"Oświadczam, że treść wywiadu ze mną, opublikowanego w piątek w DGP została zmanipulowana.

Przede wszystkim nie nazwałem hołotą uczestników ostatnich polskich protestów. "

Do zarzutu manipulacji odniósł się na Twitterze autor wywiadu Rober Mazurek.

"Szanowni Państwo, tak prof. Andrzej Rzepliński podczas rozmowy dla DGP nazwał protestujących w Polsce "hołotą". Mam to nagrane.

Opublikowano
48 minut temu, Ulman napisał:

@Sean mozesz uzasadnić to  o co prosiłem a co ty twierdziłeś?

Napisz wprost że nie popierasz tej rozpierduchy, prowadzącej do niszczenia kościołów i obalenia demokratycznie wybranej władzy i zmiany ustroju państwa, inaczej nie zawracaj mi d*py.

Opublikowano

Czy popieram czy nie czy w całości czy częściowo to moja sprawa.

Skoro twierdzisz że 

6 godzin temu, Sean napisał:

Wszyscy tacy jak ty popierający zabijanie nienarodzonych dzieci, o bluzgach i profanacji kościołów nie wspomnę, bo Pan Bóg nie jest materialistą, ale i tego nie zapomni.

to daj na to dowody a jesli nie to odszczekaj.

Opublikowano

a wuj z taką władzą jak wszystko pod dyktando zdewociałego i zdziwaczałego starca.

Opublikowano
13 minut temu, nie napisał:

i jeszcze jedna:

Zdjęcie

Fałszywi ludzie są aż niezdrowo nad wyraz ugrzecznieni chcąc przypodobać się usilnie publice. A to co przedstawiłeś to już desperacja. 

Taką analogią jest  moją nastoletnia nieufna klaczka, która nie lubi osób skradających się/słabych aby ją np. pogłaskać- od razu kuli uszy/śledzi/może ugryźć. Akceptuje normalne, krótkie, stanowcze podejście z charakterem. 

Rząd to widocznie banda słabeuszy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v