Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Pis zaczyna dymać kolejną grupę swoich wyborców. Zaczęli już dymać górników, którymi posługiwali się za Tuska teraz zaczynają dymać rolników.

a może Kaczyński przeliczył kogo jest więcej czy górników i rolników czy ekooszołomów i doszedł do wniosku że tych drugich jest więcej i bardziej opłaci się połechtać tych drugich

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

10 minut temu, lambogrand napisał:

Jest jakiś temat o 5 dla zwierząt? Wczoraj było w Sejmie o tym a na forum cisza, tam jest zapis o zakazie trzymania zwierząt na uwięzi to ciekaw czy teraz wszyscy bydło będą musieć spuscic

Jeśli władze sprawuja lewicowi kretyni to takie są właśnie owoce ich pracy. Poprawność polityczna kosztem biznesu - tfu! Swolocz!  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

a może Kaczyński przeliczył kogo jest więcej czy górników i rolników czy ekooszołomów i doszedł do wniosku że tych drugich jest więcej i bardziej opłaci się połechtać tych drugich

1 minutę temu, witejus napisał:

widocznie ma nadzieję że nie

Co ty znowu za pokrętna teorie tworzysz żeby lewactwo prezesa wybielic? 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, lambogrand napisał:

Teraz oprocz weterynarii będzie mógł sobie byle aktywista nas kontrolować czy aby wszystko u nas gra

zawsze można aktywistę oskarżyć że np ASF lub inne zarazy roznosi i na zbity pysk z obejścia wywalić.

najlepiej walkę się prowadzi bronią przeciwnika

z kretynami jeszcze większymi kretynizmami

jeden łaził po polu cebuli w poszukiwaniu dowodów że niby roundupowana to obfotograsowałem i poinformowalem że zgłoszę na policję kto mi cebulę kradnie
o tamtej pory go nie widziałem

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

wszelkie "piątki" "plusy" to jawnie z komuny wzięte hasła propagandowe mierzone do prostych - rzekłbym - dziecięcych umysłów

a pomysły obrony zwierząt podejrzewam to dowód nie na wyrafinowanie a bardziej że im się sensowniejsze wyczerpały a przecież "coś robić trzeba" bo tak ich wychowali
Jak to można się przeliczyć wychowując idiotę na pracowitego :P

powywraca tak świat że już nigdy nie uda się przywrócić aby było jak wcześniej a i tak po nim trzeba będzie sprzątać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A propos wklejki - jak działają przydomowe oczyszczalnie ścieków. Może i to lekkie nadużycie ale ścieżka zrzutu przebiegająca przez naturalne cieki czyściła ścieki. Kwestia ilości. Zresztą - jak napierd... granule na pole to kto co chwila robi badanie zasobności? Wali się tyle co trzeba uzupełnić z obserwacji szacunkowej a i tak jest to za dużo najczęściej - to gdzie płynie? A jeszcze jak w obliczeniach uwzględni się współczynnik tatowy: Tato tyle dawał i było dobrze...

Opublikowano

35 posłów PiS zagłosowało wbrew zgłoszonemu przez PiS projektowi. Wstrzymało się 15 posłów tego klubu.

Kto w PiS się wyłamał? Za odrzuceniem "piątki dla zwierząt" głosowali m.in. posłowie Solidarnej Polski, w tym Zbigniew Ziobro i minister środowiska Michał Woś.

Co ciekawe, przeciw odrzuceniu ustawy w pierwszym czytaniu zagłosował Jan Ardanowski, minister rolnictwa, który był jednym z największych krytyków propozycji Kaczyńskiego.

Przeciw ustawie była cała Konfederacja oraz większość PSL-Kukiz'15 (sam Paweł Kukiz głosował za projektem -  kiedyś obiecał córce walkę o zakaz hodowli zwierząt na futra) haha

https://biqdata.wyborcza.pl/biqdata/7,159116,26307185,piatka-dla-zwierzat-kto-z-poslow-nie-chcial-zakazu-hodowli.html?disableRedirects=true

Opublikowano
1 godzinę temu, szmergiel napisał:

i po tym co napisałeś już wiem że nigdy nie byłeś we Włoszech ,no może na wycieczce w Rzymie.fige widziałeś i fige wiesz. pisz dalej bzdury o bogactwie Włoch i kulturze niepłacenia podatków czyli poprostu mafii z którą żaden rząd na świecie nie potrafi sobie poradzić. frustracja już ci rozum zabiera całkiem.wczoraj ci pisałem o Columbia ale możesz bliżej do Afryki sobie jechać tak też jest pięknie,małe podatki i 500 niema.raj na ziemi.tskie konto np albo Mozambik.po h*ja ty tu mieszkasz skoro taki mądry jesteś i bogaty.

zwykły głupek co mu wszyscy wokół przeszkadzają nawet dzieci.

Riposty mojej próżno czekasz, nie dam ci prztyczka ani klapsa, nie powiem nawet pies cię jebał , bo to mezalians byłby dla psa.

I nie pisz mi prosze wiecej na priv czy jestem zydem czy UBekiem i dlaczego mam swoje poglądy tak różne od twoich bo to jakąś obsesją  i psychoza zalatuje.

10 minut temu, witejus napisał:

niczego nie usprawiedliwiam,przestań we mnie wmawiać jak w Żyda chorobę

A to poniżej to co?

39 minut temu, witejus napisał:

35 minut temu, witejus napisał:

widocznie ma nadzieję że nie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, lambogrand napisał:

Teraz oprocz weterynarii będzie mógł sobie byle aktywista nas kontrolować czy aby wszystko u nas gra

Tabliczki "nieupoważnionym wstęp wzbroniony" na każdych drzwiach. Przy dotychczasowych przepisach mogłam nie wpuścić nawet i w szczególności weterynarza jeśli nie miał kombinezonu jednorazowego użytku.

Może mi nie wadzą te przepisy, ponieważ moim celem od początku był chów ekstensywny  ( asf udaremniło to), z pozostałymi zwierzętami tak samo. Mimo to przeciwna jestem podkładania nogi innym hodowcom od tak. Brak poglądu/wyobraźni na całokształt. No ale jak wszystkim odpowiadają/w tym aktywistom większe koszty utrzymania, no cóż. Za tym może stać jakiś większy plan czy dobry/zły nie wiem.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Riposty mojej próżno czekasz, nie dam ci prztyczka ani klapsa, nie powiem nawet pies cię jebał , bo to mezalians byłby dla psa.

I nie pisz mi prosze wiecej na priv czy jestem zydem czy UBekiem i dlaczego mam swoje poglądy tak różne od twoich bo to jakąś obsesją  i psychoza zalatuje.

A to poniżej to co?

pyskacz bez argumentow.

codziennie pajacu szczekasz jak pies a jak trzeba coś udowodnić to uciekasz .zwykły śmieć udający inteligenta.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

"zwykły śmieć udający inteligenta" Ponieważ jedno drugiego nie wyklucza wytykam Ci brak lekceważący stosunek do interlokutora. Jak wcześniej relacja z prywatnej korespondencji była jedynie wtrąceniem tak obecnie nabrała mocy.

Czyli butów skórzanych i pasków już nie będzie? Ee tam... Kaczyński po prostu dał ludziom zajęcie aby przy 'ważnych sprawach" nie gmerali.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, pafnucy napisał:

o zdradzie ARDANOWSKIEGO może co wklei?

Jakiej  zdradzie  ??

119836909_3365721470116929_7655650207670

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ywa napisał:

Przy dotychczasowych przepisach mogłam nie wpuścić nawet i w szczególności weterynarza jeśli nie miał kombinezonu jednorazowego użytku.

a maseczki też kazała byś im zakładać?🤔

zdradził polskich rolników. tak się objawia miłość do koryta.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

zdradził polskich rolników. tak się objawia miłość do koryta.

Ale  w jakiej  sprawie  bo  ja  nie w temacie  w RMF  nic  nie mówili  takiego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v