Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

.Nie popierałem przymusowego rozlokowania ale aby nie robić zopek wziął bym dla pozorów z 1000 szt i stworzył im takie warunki by wrócili na zachód. Tak zrobili Łotysze zamiast wojenek dla ludu.

to ma nazwę. to oszustwo się nazywa.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

gdyby to bylo blizej to bym ci wydzierzawil swoje pole-laki tez moga byc ??

chyba ze łąki można zaorać  ... pisze o klasie ziemi 3 większości i coś 4  

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

to ma nazwę. to oszustwo się nazywa.

ee tam
"inżynieria społeczna" :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

to nie oszustwo to polityka .........

roman jak patrze na dzisiejsze plony i prognozy zmina klimatu to dzierzawa ponizej 3 klasy ziemi sie nie oplaca, no jeszcze IV a na ciezkich ilach jakos wychodzi reszta po paranoja, 2 tony pszenicy z hektara na piasku IVb .

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

roman jak patrze na dzisiejsze plony i prognozy zmina klimatu to dzierzawa ponizej 3 klasy ziemi sie nie oplaca, no jeszcze IV a na ciezkich ilach jakos wychodzi reszta po paranoja, 2 tony pszenicy z hektara na piasku IVb .

to ja na ivb mam 7 ton  to pszenicy ciężkie  ziemi tylko są u nas  piasku to mam morze z 5% gdzieś na górkach trochę  nic więcej ale podglebie ciężką glina i tak dobrze plonuje 

po za tym do ciebie cały deszcz ucieka i tak słabo u ciebie ? 

2 minuty temu, pafnucy napisał:

jakie dwie? forum nie czytasz?

tak wszyscy mają 8 nawet na piskach 

Opublikowano

nie ogladaj polsatu-tam ciagle pada😛. a tak to oczywiscie cos tam pada ale bez przesady, troche inaczej jest w terenie bardziej podgorskim.

ja tez mam ily IV b klasy - wschody jeczmienia byly takie ze jeden jeszcze zielony adrugi do koszenia, owies -sloma w polowie zielona,,pszenzyto wiosenne tez jeszcze musi postac, piaski mam w sasiedniej wsi po dziadkach- nawet trawa na nieuzytkach niespecjalnie rosnie,  sa miejsca gdzie by sie zajac nie schowal.

Opublikowano (edytowane)

jedno co mam od ciotki to dawno  polowa zalesiona a ona mi placi za uprawe.

gdyby nie doplaty to tam dawno by las szumial- do dzisiaj sie zdarza ze takie samosiejki wycinaja i rekultywuja..

swoich piachow nie zalesie- dzialki budowlane obok wystawiaja po 10 tys, w lepszych czasach szly po 7-8 tys od reki, ja mam za duzy areal, deweloper mialby piekne osiedle

f898895c3c6368b0abca03f8e72aff40.jpg

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

a no właśnie
u nas przy łąkach czarnoziemy zabudowali takim już prawie miasteczkiem z kilometr kwadratowy a ze trzy kilometry dalej piachy zalesiają.
Niby jakieś obostrzenia wprowadzili z wyłączaniem lepszych klas pod zabudowę a i tak w tym roku samym widziałem ze cztery nowe budowy na glebach drugiej klasy i to nie w zwartej zabudowie.
Komu nie wolno temu nie wolno

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

To się nazywa paranoja

To się nazywa prawo i porządek 

Opublikowano

Jeśli cały aparat państwowy i caly elektorat PiS boi się kilku gówniarzy i wciąż o nich  gada to jest zbiorowa histeria., paranoja i burdel a nie prawo i porządek 

Opublikowano

ze strachu to się pozwala na wszystko. skoro nie pozwalają, to się nie boją.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jeśli cały aparat państwowy i caly elektorat PiS boi się kilku gówniarzy i wciąż o nich  gada to jest zbiorowa histeria., paranoja i burdel a nie prawo i porządek 

Nie tak to działa nie tylko j**ana opozycja zaraz na cały świat by darła ryja jak to w Polsce traktują ludzi i cała Bruksela z wersalem by zjechali do Polski ratować .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

"odwracając kota ogonem" to i zadymiarze też strachem się nie kierują prowokacyjnie się zachowując
a podobno tylko głupiec się nie boi
no sami głupcy wkoło?

aż strach kierować się logiką w tym wszystkim, bo wnioski mogą przytłoczyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

a podobno tylko głupiec się nie boi

strach to zdrowy odruch. jednak lęki należy przezwyciężać.

Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

Więc skoro się nie boją to czemu prosty lud taki wylękniony i obsesyjnie zastraszony byle arabem. Niech tłumacza ze nie ma się kogo bać. 

4 minuty temu, galan99 napisał:

Nie tak to działa nie tylko j**ana opozycja zaraz na cały świat by darła ryja jak to w Polsce traktują ludzi i cała Bruksela z wersalem by zjechali do Polski ratować .

Co ty pieprzysz za farmazony? A co opozycja do tego że PIS tak się boi LGBT i im lud straszy? Jakby nic nie mówili to Bruksela by interweniowała? 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Więc skoro się nie boją to czemu prosty lud taki wylękniony i obsesyjnie zastraszony byle arabem.

to nie lęk. to zdrowy rozsądek.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, pafnucy napisał:

strach to zdrowy odruch. jednak lęki należy przezwyciężać.

no to czego się bać ze strony garstki zboczeńców spod znaku lgbt?
a z tymi pomnikami @Ulman dał mi (zapewne innym co niektórym też) nieco do myślenia
wszak to szafowanie pomnikami powszechne i po stronie ... drugiej stronie wszak też jedne budują a drugie rozwalają
można by dużo rozwinąć bo coś jest w ludzkiej naturze na punkcie tych pomników i innych symboli.
Większa zaciekłość wobec bezwartościowego kawałka kamienia drewna czy metalu niż wobec rzeczy naprawdę istotnych.
O własne zdrowie tak nie dbają jak o ...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

no to czego się bać ze strony garstki zboczeńców spod znaku lgbt?

moim zdaniem tu nie o strach chodzi, a o to by nie dać sobie wmawiać że zboczenie to jest norma. mi tam zawsze np rzygać się chce jak gdzieś pokazują dwóch obmacujących się facetów. rozumiem że tak mają, ale czy muszę to pochwalać?

Opublikowano (edytowane)

Przywrócić ZOMO i UBEKÓW  nakłada pał i będzie tolerancja społeczna zboków trzeba wy***ać do podziemi .

Przemija bowiem postać tego świata”. LGBT, Ordo Iuris i rozpad katolickiego imaginarium .

LGBT i konwencja stambulska, czyli łuna miasta

Analiza rzeczywistości społecznej przypomina obserwowanie gwiazd. Czasem widać je jak na dłoni, ale zwykle są przesłonięte – nawet jeśli nie chmurami, to łuną naszych miast. Żeby móc w pełni podziwiać nocne niebo, warto wybrać się do miejsca oddalonego od ludzkich siedzib, by niejako z dystansu spojrzeć na to, co przecież widujemy na co dzień. Jednak nawet jeśli uda nam się zobaczyć Drogę Mleczną, nie możemy zapomnieć, że widzimy ją taką, jaka była w przeszłości. Podobnie jest ze społeczeństwem – próbując uchwycić jego kondycję tu i teraz, nawet z pewnego dystansu, najczęściej dostrzegamy to, co właśnie przemija. Ponadto może się okazać, że to, na co patrzymy, w rzeczywistości już nie istnieje.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galan99 napisał:

PIS się nie boi LGBT TYCH POMYLEŃCÓW , tylko jak ich potraktują pało to będzie nie tolerancja nie piernicz durnot bo na zachodzie ta j**ana dzicz szaleje i ma się dobrze .

bywałem na zachodzie i zaręczam że tam mniej jest widoczna a codziennym życiu  niż ostatnio w Polsce... polskich mediach
to wlaśnie w Polsce lgbt ostatnio święci największe "sukcesy medialne" nawet i to zagraniczne.

pis dostosowuje swoje działania do potrzeb/lęków społecznych
tu nie o lęki pisu chodzi bo oni robią .... starają się byc wypadkową statystyczną lęków społecznych i do nich dostosować
dosłownie stosują zasady demokracji nawet w działaniach międzywyborczych

ja nie zajmuję stanowiska czy to złe czy dobre, ja nie wiem i tylko staram się dociec czy jet granica ... czy jest możliwe działać wbrew niesłusznym lub zbyt drastycznym oczekiwaniom większości zachowując tej większości poparcie.
Jak spojrzeć na rosnące podatki przez całe moje życie odkąd pamiętam to chyba można

przecież zboczenia to tylko choroba czyli słabość a czy do metod terapeutycznych...?

no właściwie jeśli chorego na epilepsję trzeba siłą unieruchomić...

no tak, można i tak interpretować konieczność przymusu wobec zboczeń a tylko trzeba się kierować uczciwą oceną aby nie stosować niewspółmiernie.
czy w Polsce przekraczana jest ta granica jakoś szczególnie?
no te rejony rzekomo wolne od lgbt to jest przejaw negatywny wszak trzeba by badania jakie przeprowadzić u wszystkich mieszkańców aby taką "gwarancję" można było ... tak że i z "tej strony" takie deklaracje to bzdura a czy choroba jako przyczyna banicji dobrze świadczy o takim kraju co takich banitów produkuje?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Oj taaaak KOMUNO WRÓĆ!!! Pierwszys sekretarz z Nowogrodzkiej ojcem narodu!!!

I niech ktoś powie że PIS to nie bolszewia.

17 minut temu, pafnucy napisał:

to nie lęk. to zdrowy rozsądek.

I z tego rozsądku wklejacie taśmowo memy o złych arabach. 

16 minut temu, galan99 napisał:

PIS się nie boi LGBT TYCH POMYLEŃCÓW , tylko jak ich potraktują pało to będzie nie tolerancja nie piernicz durnot bo na zachodzie ta j**ana dzicz szaleje i ma się dobrze .

Kierownictwo PISu wie że to nie jest żadne zagrożenie ale za to świetne narzedzie do straszenia ciemnoty. PIS to środowisko bardzo silnie promuje tak jak i ty z kolegami na forum. Czym więcej o tym gadacie tym bardziej się boicie i tym bardziej lgniecie do PISu który ma was niby przed tym wybronić. 

Skąd ty wiesz co jest na zachodzie jak ty jesteś na etapie rozwiazywania problemów pałą?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v