Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a dlaczego przyjda- napisze tak delikatnie zebyscie zrozumieli- bo wy mlodzi zamiast siedziec na babie i ja pier**lic,siedzice w internecie i tu pieprzycie glupoty..........

mam wstawic filmy jak polscy bandyci grasuja po polsce ?? przy nich ci arabi to kulturalni panowie.

7 godzin temu, Ulman napisał:

PIS straszy ciemnotę arabami bo zastraszonym się łatwiej steruje i o to właśnie chodzi. Większość wiejskich dziadków nigdy nie była za granica ale majom  wpojone ze zaraz nas araby wezmom  zgwałocom a potem zjedzom i jedynie PIS nas broni bo jakby nie łoni to już by Polski nie było i armagiedon z sodomiom by tu  był. 

sam tego doswiadczylem jak jezdzilem niedawno po europie- nie moglem uwierzyc, ze ci ludzie nie wierza, ze krakowie nie takie rzeczy sie dzieja jak w europie zachodniej 😛

Opublikowano

To normalne bo nikt nie filmuje jak ktoś robi karierę a jak bije po pysku to i owszem   PIS zaszczepił w głowach ludu znak równości pomiędzy multikulti a awanturnymi arabami. Lud żeby za dużo nie myśleć z automatu boi się i odżuca  wszystkich co przy elektoracie PIS jest tym łatwiejsze że oni boją się nawet LGBT i  ekologów. 

Opublikowano
7 godzin temu, witejus napisał:

twoja krótkowzroczność ,wręcz ślepota jest przerażająca

to już się pod choroba psychiczna podciąga 

8 godzin temu, Ulman napisał:

PIS straszy ciemnotę arabami bo zastraszonym się łatwiej steruje i o to właśnie chodzi. Większość wiejskich dziadków nigdy nie była za granica ale majom  wpojone ze zaraz nas araby wezmom  zgwałocom a potem zjedzom i jedynie PIS nas broni bo jakby nie łoni to już by Polski nie było i armagiedon z sodomiom by tu  był. 

wystarczy ze byś miał rodzinę w niemczech i posłuchał dziczy ..  podobno nie lubisz socjalistów morze darz nam wszystkim dane ile imigrantów podjęło prace ?

chyba ze jesteś taki głupi ze rodakowi żałujesz a obcemu wilkome  ...   tracisz się swojej głupocie ... mam pomysł morze ty przymniesz ich do swojego domu 

taka głupota jak ten aktor

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-11-18/richard-gere-w-sejmie-spotkal-sie-m-in-z-malgorzata-kidawa-blonska/

głupota typu ja mam 40 wili nie przyjąłem ani jednego ciapanego a wy ciemna masa pomarzcie 

niestety prawda kuje w oczy 

https://kultura.onet.pl/wiadomosci/richard-gere-starl-sie-z-wicepremierem-wloch-poszlo-o-polityke-wobec-uchodzcow/05t1p0c

@Ulman przez ciebie mam pszenice jeszcze zieloną 

pszenica nie dojrzała wina pisu 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Tu nie chodzi o to, że przyjdą lepsi ale że przyjdą gorsi, roszczeniowi. Bo im się należy.

jeśli przychodzi nie obywatel jakiegoś kraju z roszczeniami wobec tego kraju to można go potraktować jak najeźdźcę, tylko że boimy się uznać nadrzędności obywatelstwa nad narodowością... przynajmniej nasze obecne rządy się tego boją a tu już blisko do nacjonalizmu gdzie roszczeniowość jednej nacji na jakimś terytorium jest chętniej zaspokajana niż innych. Ma to źródła w socjalizacji coraz większej ustrojowej jak też w tym że Polska jest nie mniejszym "producentem" emigrantów niż ....
Dużo by jeszcze ale nieudolnie wyszło to budowanie Polski dla Polaków gdy sami Polacy boją się roszczeniowości obcych sami upatrując w niej sposób na życie dla siebie i nie stworzyliśmy mechanizmów aby się przed tą roszczeniowością obronić czy to swoich czy obcych. Gdyby takowe mechanizmy były i skuteczne to tylko wartościowi i samodzielni by decydowali się do Polski emigrować czy w niej pozostać a czy takich też nie chcemy? bo ja sądzę że to takich boimy się bardziej

a czy słusznie? to już inna sprawa i odrębny temat

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Zachód również boi się wschodniej dziczy/siostra ostatnio pokazała mi m.in. ten oto filmik, Polak vs 3 policjantów nl; potem na innyhm filmiku przyjechał cały oddział; to zależy od człowieka; w każdym razie tak jak w jednym z  komentarzy WSTYD!

dla równowagi: https://www.o2.pl/informacje/polak-bohaterem-w-holandii-osierocil-troje-dzieci-6540396773026784a

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

Wirusolog: Jeśli ludzie nie będą siedzieli w chałupach na czterech literach, będzie bardzo źle .

Wirusolog prof. Włodzimierz Gut stwierdził, że gwałtowny wzrost liczby zakażonych koronawirusem wynika z nieprzestrzegania zasad bezpieczeństwa. Zauważył, że Polacy "noszą maseczki w kieszeniach", a przestrzeganie przepisów nie jest egzekwowane.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,26190511,wirusolog-jesli-ludzie-nie-beda-siedzieli-w-chalupach-na-czterech.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Buzz&fbclid

Kosiniak-Kamysz ostrzega: Grozi nam kolejna fala epidemii .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 godzin temu, dsbh napisał:

Czytam. Po prostu na razie jest więcej przykładów negatywnych jak pozytywnych.

W przestrzeni medialnej, powinieneś dopisać. Co będzie mieć większą oglądalność, młody łysy przeprowadzający staruszkę przez drogę, czy młody łysy spuszczający łomot babci?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Rozgonić   armatkami  wodnymi   z  dużą  ilością  mydła  

to mydło  jako dezynfekant anty-cov... jak by się kto pytał ;)

22 minuty temu, agromatik napisał:

W przestrzeni medialnej, powinieneś dopisać. Co będzie mieć większą oglądalność, młody łysy przeprowadzający staruszkę przez drogę, czy młody łysy spuszczający łomot babci?

najlepszą oglądalność miała by procesja "moherowych" staruszek/ów spuszczająca łomot bandzie skinów z narodowej bojówki
Żadna opcja polityczna by nie wiedziała jakie zająć stanowisko w ocenie. :D

jeszcze wrócę do linka @Denwer-a
trzeba będzie w dowodach osobistych wpis zmienić w nazwie rubryki "płeć" na "genotyp"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

1.to już się pod choroba psychiczna podciąga 

2.wystarczy ze byś miał rodzinę w niemczech i posłuchał dziczy ..  podobno nie lubisz socjalistów morze darz nam wszystkim dane ile imigrantów podjęło prace ?

3.chyba ze jesteś taki głupi ze rodakowi żałujesz a obcemu wilkome  ...   tracisz się swojej głupocie ... mam pomysł morze ty przymniesz ich do swojego domu 

1. Zawsze możesz przejechać po pracy 100 tys rocznie, znaleźć 3 zegarki Nowaka po 60 tys i w ramach poparcia PIS zagłosować na Trzaskowskiego.  To zdrowe podejście.

2.Jako osobnik czerpiący wiedzę z TVPIS , słysząc pojęcie imigranci od razu przekładasz to na hordy arabów  co jest oczywiście mylne ale tak cie zaprogramowano. Otóż drogi Romanie masz całą masę ludzi z zewnątrz którzy już są u nas i nawet o tym nie wiesz bo TVPIS nie pokazuje. Nad morzem  w obsłudze co drugi to Ukrainiec, w rolnictwie i budowlance teź . Białorusini też często się trafiają ale ponoć głównie w podlaskim i na mazurach. W większych miastach jest sporo arabów, hindusów  a szczególnie żółtych którzy handlują z Chinami.  

3. Nigdzie nie pisałem że na siłę ich należy sprowadzać a tym bardziej by dawać jakikolwiek socjal bo on w naszym społeczeństwie wystarczająco dużą patologię tworzy. Jak znajdziesz cytat w którym chce ich na siłę sprowadzać i dawać socjal to dawaj. 

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Teraz to już nic z tym nie zrobisz. PIS potrzebuje wojenek i to co się dzieje jest im potrzebne by tłuszcze czymś zająć i nie interesowała się tym jak Kurski upodlił Adriana czy że podatki znowu wzrastają. Jakby  nikt na to nie zwracał uwago to by nie robili przedstawień. Reakcja służb, mediów polityków tylko podkręca zainteresowanie i determinacje tej garstki. A tak z drugiej strony - jakbyś chciał żeby pokazywano cie we wszystkich mediach to najprostszą drogą do zaistnienia jest właśnie taka impreza. 

Opublikowano

Choć mierzi mnie many z tym jego ukierunkowanym wrogiem bo choćby innych nie widzi to również wolę trzech arabów zamiast jednego żyda z kompleksami. Podobnie jest z czarnymi ale tylko z powodu przekucia ich inności w argument. Chłopak na filmie był w amoku. Powody mogą być trzy: nabrał się czegoś, ma doświadczenie lub reakcja obronna jednostki. Policjant sobie mógł strzelać w powietrze. Narodowość była bez znaczenia. Jak dla mnie to całe kowbojskie wojsko to imigranci, zarobkowi i to wyjęci podobno spod prawa. Taki żołdak - czarny, muzułmanin lub portorykaniec - za gwałt może zostać ukarany wpisem do akt i obcięciem pięciu trzydziestych. Co na to powiecie? No i czy może mi ktoś wytłumaczyć jak sprofanowano figurę? Tym kawałkiem szmaty? W Świebodzinie figura dostała szalik Falubazu...

Opublikowano

PIS potrzebuje takich wojenek dla ludu więc mówią że to profanacja. Wyznawcy takie tematy łykają, nakrecaja tak jak np. Marecek poprzez uporczywe promowanie tego środowiska.

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

2.Jako osobnik czerpiący wiedzę z TVPIS , słysząc pojęcie imigranci od razu przekładasz to na hordy arabów  co jest oczywiście mylne ale tak cie zaprogramowano. Otóż drogi Romanie masz całą masę ludzi z zewnątrz którzy już są u nas i nawet o tym nie wiesz bo TVPIS nie pokazuje. Nad morzem  w obsłudze co drugi to Ukrainiec, w rolnictwie i budowlance teź . Białorusini też często się trafiają ale ponoć głównie w podlaskim i na mazurach. W większych miastach jest sporo arabów, hindusów  a szczególnie żółtych którzy handlują z Chinami.  

Po co nam obce ludziki z dalekiej Afryki - mamy swoich ziopmali  na dalekim wschodzie w Kazachstanie - o repatriantów wołających w nocnej głuszy  Polsko kiedy ciebie ruszy.

16426132_1324777100922004_8847042792461237865_n.jpg

13 godzin temu, dysydent napisał:

nie stworzyliśmy mechanizmów aby się przed tą roszczeniowością obronić czy to swoich czy obcych. Gdyby takowe mechanizmy były i skuteczne to tylko wartościowi i samodzielni by decydowali się do Polski emigrować czy w niej pozostać a czy takich też nie chcemy? bo ja sądzę że to takich boimy się bardziej

O jakie mechanizmy Waść zabiegasz - czy li tylko o uregulowanie kulawego prawa?...... Pisz jaśniej o jaką narodowość chodzi i będzie jasność. .............Otóż  przyjeżdżają do nas ci w śmiesznych czapeczkach z już POdwójnym obywatelstwem. Pytam się na jakiej zasadzie nie znając mojego języka dostali obywatelstwo mojego pięknego kraju. Mamy zarejestrowaną mniejszość Niemiecką która tu w naszym,  kraju przebywa legalnie. Zapytowywuję się kiedy ta narodowość  pejsata że tak POwiem zdecyduje się na uznanie jako mniejszość narodowa wśród Polaków i raczy się zarejestrować i zachowywać się na pewnych zasadach obowiązujących w cywilizowanych demokratycznych krajach?

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, pafnucy napisał:

Już lepszego przykładu na dziennikarski debilizm zleźć nie można. 

Pan redaktor w pierwszym zdaniu pyta czy chcą profanacji bo przyszli pod kościół. Potem wyjaśnia dokładnie po jakie licho poszli pod kościół i że to w ramach protestu, bo im kumpla (kumpelę) zawinęli na dołek. Tu się wątek urywa i redaktor przypomina że o profanacji wizerunku Chrystusa poprzez owinięcie tęczową materią, ale wplątuje w to pedofilię, aborcję i przemarsz wojsk radzieckich. 

Pafnucy odpowiadam. Nie nie należy tolerować takiego działania Pana redaktora. Ten gostek nie informuje o niczym. On kreuje wydarzenia, nawet jeśli do nich nie doszło. To jest właśnie to z czym powinno się walczyć.

Poza tym, gdybym miał moc sprawczą, to w pierwsze kolejności wywaliłbym na śmietnik zapis o obrazie uczuć religijnych. Mówię to jako katolik, bo już mam dość oszołomi z tym związanej. 

Opublikowano
21 minut temu, many12 napisał:

O jakie mechanizmy Waść zabiegasz - czy li tylko o uregulowanie kulawego prawa?

można by uznać owo pytanie za - czy masło ma być maślane?
Oczywiście że rozpocząć należy od prawa ale bardziej od jego uproszczenia i ujednoznacznienia
dużo by jeszcze pisać ale wybacz czas mi nie pozwala i tylko pro forma na razie taka odpowiedź

a o jaką nację? nie o nację jakąkolwiek mi chodzi ale o dowolnych nieobywateli RP
jednoznaczne i powszechne wobec wszystkich zapisy w prawie co daje obywatelstwo, do czego zobowiązuje i kto ma prawo je posiadać.
przecież to takie proste i wystarczy jeszcze skutecznie egzekwować nawet bez decyzji sądów
jeśli było by prawo prostsze o ileż mniej by trzeba tych sądów było.

oczywiście marna nadzieja bo prawo zmierza obecnie w zgoła przeciwnym kierunku czym tylko wzrasta pogarda dla twórców tego prawa i kiedyś jakaś kropla dzban przepełni.

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, many12 napisał:

Zapytowywuję się kiedy ta narodowość  pejsata że tak POwiem zdecyduje się na uznanie jako mniejszość narodowa wśród Polaków i raczy się zarejestrować i zachowywać się na pewnych zasadach obowiązujących w cywilizowanych demokratycznych krajach?

A widziałeś jakiś kraj aby tak się zachowywali? Bo ja jeszcze nie.

Poza tym ,miłościwie panujący cały czas dają im do zrozumienia że są tu właściwie u siebie. Więc o co "kaman"?

6 minut temu, dysydent napisał:

oczywiście marna nadzieja bo prawo zmierza obecnie w zgoła przeciwnym kierunku czym tylko wzrasta pogarda dla twórców tego prawa i kiedyś jakaś kropla dzban przepełni.

Problem tylko w tym, że twórcy prawa ( jakiś czas temu wykorzystując naszą nieuwagę) zamienili dzban na sito. I teraz nic się już nie przepełni. 

• Thanks 1
Opublikowano

prawo nieznane nigdy nie będzie przestrzegane bo jak? takie prawo nie jest nawet prawem zanim nie zostanie zastosowane w praktyce a wtedy zostanie poznane i sito się uszczelni mułem skutków tego prawa czyli - "... nierychliwy ale w końcu i tak sprawiedliwy"
w zasadzie to już dzisiaj prawo jako monolityczna całość nie istnieje i decyzje są oceniane wedle innych kryteriów niż paragrafy.
Przesadne komplikowanie prawa tak samo prowadzi do bezprawia jak jego brak

no to mi wyszło że najwięksi anarchiści to prawnicy?
czy ja coś pokręciłem czy ten świat jest?...

Opublikowano

O to, to, to. I jeszcze cwaniaki, bo zanim sito się uszczelni to zdążą na niuansach kasę zarobić. No chyba że żyją z Państwowego, wtedy raczej stawiałbym na głupotę.

Opublikowano

No a co powiecie o upokorzeniu Andrzeja przez Jacka z TVP? Dla mnie to menda jakich mało ale z dugiej strony to mega gość. Od czarnych wydusił rozwód kościelny po kilkudziesięciu latach małżeństwa a prezydenta RP załatwił jak dzieciaka. 

Opublikowano (edytowane)

Ty
toż On jeszcze obiecał reparacje od Niemców wydębić?
:o;)
tylko jeśli to zestawić z wiarygodnością TVP czy Jego ślubów ...

no szkoda

a tutaj muszę się zgodzić z argumentacją ministra prokuratora choć z podkreśleniem na muszę bo mamy oskarżenie o fizyczny atak na symbole od osądu których to symboli powinny być metody bardziej "cywilizowane"
https://wiadomosci.wp.pl/warszawa-zatrzymania-po-protestach-w-obronie-aktywistki-margot-zbigniew-ziobro-komentuje-6540824492828289a

to że ktoś mnie obraził słowem, symbolem to wcale mnie nie upoważnia abym od razu podpalał mu dom czy niszczył jego materialne mienie.
zatem postawa pani komisarz jest co najmniej dyskusyjna
https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Zbigniew-Ziobro-o-aresztownaiu-aktywistki-Margot-politycy-opozycji-stoja-po-stronie-bandytyzmu.-Komisarz-z-UE-apeuje-o-uwolnienie-aktywistki

jeśli rzeczywiście są dowody na niszczenie mienia przez osobnika o imieniu "margot" to podlega on prawu kryminalnemu przede wszystkim zakładając że owo prawo jeszcze działa (czytaj moje poprzednie dwa posty)
no i czy policjanci nie przekroczyli uprawnień dokooptowując kolejnych 48 sztuk osobników obrońców rzeczonego tu o wiele racjonalniej zachował się nasz Bodnar wszczynając dochodzenie i bez takich jednoznacznie orzeczniczych żądań jak pani komisarz.
zasiadanie w unijnych komisjach nie musi być dowodem na nieomylność; co zostało na tym przykładzie udowodnione.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v