Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

PISowski lud wie co się słtało a organy jedynie wysłały powiadomienie o podejrzeniu. Może im pokaz te artykuły bo żyją w nieświadomości co i jak

Tobie pokazałem, bo póki co to żyjesz w nieświadomości, zresztą jak większość POwskiej yntelygencji :))

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@dysydent to co napisałeś sprowadza się do tego że gdzie jest wola znajdzie się sposób a skoro tak to PIS tzw złodziei po prostu zamknąć nie chce i nie zamierza. Jedna z nich klika

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Historia za 100 Lat .

a no gdybyż bylo możliwe poczytać już dziś tę historię to bym się może dowiedział - pobudowali te drogi na Ukrainie czy nie w końcu? :D

bo dzisiaj to wszystko robi wrażenie jakoby szukali wytłumaczenia dlaczego nie mają za co.

no nie wyrabiam Waszego tempa pisania postów i się poddaję bo muszę na razie nadrobić zaległości ... w czytaniu :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

a no gdybyż bylo możliwe poczytać już dziś tę historię to bym się może dowiedział - pobudowali te drogi na Ukrainie czy nie w końcu? :D

bo dzisiaj to wszystko robi wrażenie jakoby szukali wytłumaczenia dlaczego nie mają za co.

no nie wyrabiam Waszego tempa pisania postów i się poddaję bo muszę na razie nadrobić zaległości ... w czytaniu :)

Dróg tam nie było i nie będzie bo to jest zdziczała nacja niezdolna do samodzielnej egzystencji. To jest upadły kraj  który  finalnie zostanie podzielony bo takie cos nigdy w historii nie istniało. Ukraina to przepiekny przykład na to że ciemnota sama nigdy nie będzie umiała rządzić nawet jak im się wydaje że potrafią i maja checi.

Opublikowano
57 minut temu, kibix napisał:

Pytanie do wyborców PiS.

Jak to się stało że Wasz prezes telewizji dostał rozwód po 25 latach małżeństwa i trójce dzieci?. Tak samo jego luba jak dostała rozwód kościelny?

A najlepsze na koniec. Czy nie wydaje Wam się dziwne że po ceremonii ślubnej idziecie na grób brata szefa zamiast na imprezę na salę?

Nie uważacie że to jest naplucie w twarz prawdziwym katolikom? 

Na szczycie obcięto dotacje na rolnictwo o połowę. Skąd wezmą pieniądze na zielony ład ? Czy rolnictwo zostało poświęcone w imię reszty gospodarki? 

Mnie to już nic nie zdziwi. Z tym pójściem na grób brata szefa to już całkiem cyrk. Z kościoła na grób chodzi się raczej przy innej okazji. Lech zdaje się miał tytuł profesora prawa, jak prawo to i historia ale chyba zapomniał czyja ziemia wydała towarzysza Dżugaszwili. Ale w 2008 r pojechał do Gruzji ich wspierać. To jest dopiero naplucie w twarz Polakom. 

https://www.tvp.info/43903444/gruzini-pamietaja-mija-11-lat-od-wizyty-prezydenta-kaczynskiego-w-tbilisi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Shaun napisał:

Lech zdaje się miał tytuł profesora prawa, jak prawo to i historia ale chyba zapomniał czyja ziemia wydała towarzysza Dżugaszwili. Ale w 2008 r pojechał do Gruzji ich wspierać. To jest dopiero naplucie w twarz Polakom. 

ruskim bardziej bo to ich wódz był a tu Polak jest w ojczyźnie ich byłego guru nogę postawił
To jest jeden z głównych powodów właśnie nieciekawych relacji Rosja Polska; względy wręcz osobiste.
Dopóki nie dogadamy się na pragmatycznych zasadach z Rosjanami to i germańskie i anglosaskie nacje będą nas rozgrywać jak tylko zechcą bo z Ukraińcami to się właśnie "dogadali"
w sprawie kryminalnej co do losu której z góry wiadomo że zbyt daleko posuniętych konsekwencji byc nie może bo ... no chyba że tu też nas wcześniej wymienieni rozgrywają
nie maczało w tym palców jakie FBI czy CIA?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Mówisz cyrk, Ulmanowi potwierdza to sektę. Czyżby mister Jarosław miał się stać konserwą? Jak dla mnie poszli gdzie chcieli. Miałbym wątpliwości i pretensje gdyby wydarzenie transmitowała telewizja TVP. No można się czepić wjazdu świty na zamczysko chyba...

Opublikowano

co ma wspolnego stalin z dzisiejsza gruzja ?? swoj narod tak samo traktowal jak wszystkie inne, wymordowal wiecej swoich obywateli niz zbrodniarze faszystowscy....poza tym stalin byl osetyjczykiem, tak twierdzi czesc historykow.

osiagnelismy niebotyczny sukces- dostalismy pieniadze ktorych nie ma.......... do niedawna unia europejska w zasadzie miala budzet zrownowazony-wydatki rownaly sie wplywom, ile bylo pieniedzy tyle sie wydawalo.  

a dzisaj rozlalo sie morze kasy-tylko jeszcze nie wiadomo czy to beda tylko wlasne zapisy w komputerze czy pozyczy  sie od kogos wirtualne zapisy w chmurze ??? bo nikt nie bedzie tego nawet drukowal ,szkoda kasy,

o sprawie nowaka mowiono juz w tamtym roku-zatrzymanie bylo kwestia tylko terminu,czemu akurat wczoraj ??? czas pokaze,

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, nie znam się chociaż czasami mam wrażenie że Polską nie rządzą Polacy. Jestem jedynie przekonany, że nasza pozycja i tak jest "pozamiatana" od wielu, wielu lat. możemy być co najwyżej popychadłem czy innym chłopcem do bicia. Piszę to jako zwykły szary obywatel a nie zwolennik rządu lub opozycji. Jedni i drudzy siebie warci.

@jacus o ile dobrze pamiętam, podczas wizyty Lecha w 2008 był dym przy granicy z Rosją, że padly strzały z karabinów w kierunku kolumny prezydenckiej, że to niby ruscy strzelali a koniec końców okazało się że to jednak ziomale Józefa pukali ponad głowami coby kacapom siary narobić ale nie wyszło

Także tego.

Edytowane przez Shaun
Agy
Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Mówisz cyrk, Ulmanowi potwierdza to sektę. Czyżby mister Jarosław miał się stać konserwą? Jak dla mnie poszli gdzie chcieli. Miałbym wątpliwości i pretensje gdyby wydarzenie transmitowała telewizja TVP. No można się czepić wjazdu świty na zamczysko chyba...

Kult jednostki w obrębie organizacji. Jeśli ktoś zamiast spędzać ten czas z rodzina leci na grób obcej osoby to jak tego nie nazwać sektą? No ale trzeba wazelinkę prezesowi strzelić bo ja by on się zbiesił to innych przyjaciół Jacek nie ma 

Opublikowano

Chcą nie chcą. Gdybyśmy wypracowali za przeproszeniem stosunki z sowietami to Niemiec nie mijałby nas gazową rurą tylko na trzy baty byłaby zbudowana. Tak dla przykładu. I tylko o to chodzi.

Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

1. Przy zachowaniu podstaw logiki i matematyki na poziomie podstawówki uznałbyś to za oczywiste

mieszkaniu na w własność ? chyba coś ciebie matematyka szwankuje ? 

16 godzin temu, hubertuss napisał:

Nie w tvn. MI w przeciwieństwie do was nie stwarza problemu wyciąganie wniosków. Trzaskowski i po mają lepsze kontakty w UE należą do największej partii w parlamencie UE. No i są postrzegani jako gwaranci praworządności w PL. Oni nie jdą na wojnę z całą UE wraz z sojusznikiem Putina jak to robi pis z Orbanem.

Patrz co wyżej napsikam. A co do Tuska to jest szefem największej partii w PE.

Następny co nie rozumie tego prostego rachunku. 4500 kwartalnie vs 417 kwartalnie. 11 krotna różnica. .Powinieneś mieć 11 krotnie niższą emeryturę z krusu niż ktoś z zusu.

Czego w tym nie rozumiesz co napisałem. Zdaje się po Polsku było.

Ale co jest nie tak Roman? Konkrety napisz anie jakieś tam pierdolamento  jak wyżej uprawiasz. Konkrety co nie tak?

No i proszę Morawiecki nie wiele ugrał. Nie dość, że środki dla Polski obcięto to jeszcze powiązano ich przyznanie z praworządnością. Co prawda Morawiecki łgał na konferencji z Orbanem, że nie. Ale w porozumieniu jest jasno zapisane, że Rada Europejska może przyjąć zalecenia komisji Europejskiej co do tych środków kwalifikowaną większością głosów a nie poprzez jednomyślność jak łgał Morawiecki.

Chyba każdy teraz rozumie, ze Trzaskowski załatwił by więcej. Bo sam był by gwarancją praworządności. Tylko, ze prezydent na którego on startował nie negocjuje tego tylko premier, który przegrał. Bo jest jeszcze sprawa klimatu, którą też powiązano ze środkami.

600 zł za ... niepamiętanie czy 3 czy 4 pokoje w tym wszystko  śmieci dużo tańsze bo przetarg prowadzi spółdzielnia w tym ciepła woda prąd i wszystkie te daniny ...  teraz ty podsumuj sobie woda gaz śmieci kanalizacja i ogrzewanie ....  moja ma mieszkanie które wynajmujemy  podkreślam własnościowe 

Opublikowano

to ich nie pierwsze wesele wiec mogli cos zrobic nietypowego. wizyta na cmentarzu- czemu nie, widzialem pare takich akcji ,gdy ktorys z rodzicow mlodych nie zyje czesto wieczorem jedzie sie z kwiatami na grob- to nic zdroznego. a ze sp lech to ojciec wszystkich pis-uarow i calej dojnej zmiany wiec mnie to nie dziwi.

z ta rura to bardziej chodzilo o ominiecie ukrainy lub  bialorusi bo ci nigdy nie mieli problemow z leym poborem gazu czy ropy.

Opublikowano
23 minuty temu, Roman176 napisał:

mieszkaniu na w własność ? chyba coś ciebie matematyka szwankuje ? 

600 zł za ... niepamiętanie czy 3 czy 4 pokoje w tym wszystko  śmieci dużo tańsze bo przetarg prowadzi spółdzielnia w tym ciepła woda prąd i wszystkie te daniny ...  teraz ty podsumuj sobie woda gaz śmieci kanalizacja i ogrzewanie ....  moja ma mieszkanie które wynajmujemy  podkreślam własnościowe 

Jakie mieszkanie? Pomyliłeś wątki czy to już etap omamów?

Opublikowano

zyski spółek spadają a akcji rosną; prawdopodobnie w ciągu pół roku czeka nas bardzo duży spadek indeksów giełdowych o około 50%, gwiazdą spadków ma szansę zostać tesla, z wynikiem -90%;  również ropa ma potencjał spadku od 50% do nawet 75%

Opublikowano

A to się porobiło PiS wynegocjował więcej z UE niż  Tuska i trzaskogedon w 2014 roku. 

Jak to możliwe??? Że tym złym PiS dali więcej jak swoim pupilom ??

Opublikowano

A nie zauważyłeś że to wszystko i tak powiązane jest z wprowadzaniem dyrektywy "zielony ład"? Przyjmując że celem np Niemiec jet opchnięcie jak najwięcej instalacji z zakresu OZE, gdzie przez ostatnie lata mocno walczyli jako producent, to se możesz świętować. 😂 Pomoc  dla firm rozpatrywana nie u nas tylko w Brukseli.

To co napisał wyżej @nie  to już prawdopodobnie efekt pompowania pieniążków w rynek. Za chwilę wszyscy będą inwestorami, Tylko po co inwestować skoro produkcja nie pokrywa już niczego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v