Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

W jakim celu wywiesisz ten baner? Co ci to da? 

Aby sprawdzić czy żyjemy w wolnym kraju.  Samorządy straszą brakiem funduszy  UE. A ciekawi mnie czy mi zabiorą dopłaty i odmówią tej pomocy covidowej do bydła. 

Opublikowano

Ci sami co straszą samorządy morze niewiem sprawdzę jak baner zawiśnie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

Ci sami co straszą - samorządy morze. niewiem, sprawdzę jak baner zawiśnie

Ci sami co straszą samorządy morze? niewiem. sprawdzę jak baner zawiśnie

Ci sami co straszą samorządy. morze niewiem. sprawdzę jak baner zawiśnie

3 minuty temu, Ulman napisał:

Kto straszy samorządy?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Kto straszy samorządy?

UE nie słyszałeś że tam gdzie uchwalili strefy wolne od LGBT to mają nie dostać funduszy UE

Opublikowano

Urzednicy z UE będą chodzić po twojej wsi i sprawdzać czy masz baner? 

To LGBT ci jakoś szczególnie zagraża czy z czystej obsesji i ogłupienia chcesz to zrobić? A może zgodnie z intencją władzy podłapałes temat zastępczy ? 

• Thanks 1
Opublikowano

Zobaczymy  jak  wywieszę.  Widzę  że  czytanie  ze zrozumieniem nie jest  twoją  najmocniejszą  stroną   chcę tym sprawdzić   czy  jest   wolność  w  Polsce  czy  jej nie  ma

70949171_2363922173654972_91480905931198

Opublikowano

Bo my jako Polacy mamy kupować zachodnie a swego nic nie mieć tak zaplanowała Unia . 

Polska ma nie posiadać nic zakładów  zakładów ,przetwórni , sklepów rodzimych nic , mamy być niewolnikami Unii .

• Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, Denwer napisał:

Umnie niedługo na płocie zawiśnie baner ,,strefa wolna od LGBT,, ciekawe czy mi komuniści z Brukseli zabiorą z tego powodu dopłaty bo samorządy straszą brakiem dotacji za strefy wolne od sodomy i gomory 

4 godziny temu, jarecki napisał:

nie wiem czy ma to związek z kartą płatniczą bo pewno nie ale , lekarze mają klauzule sumienia , no dobra związku nie ma ale  https://tvn24.pl/lodz/final-sprawy-drukarza-ktory-odmowil-druku-plakatow-lgbt-ra947800-2289887

polityczne niuanse mogą mieć wartość rynkową bo ten drukarz mógł tłumaczyć odmowę przyjęcia zlecenia z powodu zawalenia robotą z zamówień banerów na takie płoty. I sprawy by nie było i sędzia by nie był potrzebny co by jeszcze jedną gębę za rozsądzanie trzeba było utrzymywać.

w obydwu przypadkach (zakładając że i płot i drukarnia to własność prywatna) jest zgodne z prawem i baner i odmowa a że to sięd komuś może nie podobać? no właśnie o to chodzi. Przypadki jawnie prowokacyjne zatem samemu będąc prowokatorem czy nie daje się prawa do kontrprowokacji?
Nie lubię manifestacji ulicznych LGBT ale w takiej sytuacji to nie bardzo wypada rozganiać bo dla równowagi i te banery i ... trzeba by siłowo temperować.
Tylko jest to przejaw nakręcającej się spirali kiedy w końcu nikt już nie pyta kto zaczął.
Na szczęście i manifestacje i banery są działaniami bezproduktywnymi i zawsze prowadzą do ogólnej nędzy i wszystko wcześniej czy później samo się wyprostuje tylko dlaczego zawsze takie prostowanie musi przechodzić przez rozwalenie i tego co mogło by działać?

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Denwer napisał:

Zobaczymy  jak  wywieszę.  Widzę  że  czytanie  ze zrozumieniem nie jest  twoją  najmocniejszą  stroną   chcę tym sprawdzić   czy  jest   wolność  w  Polsce  czy  jej nie  ma

Zrozumiałem doskonale tylko się zapętliłeś i jakos musisz wybrnąć? Będziesz sprawdzał czy za PIS jest wolność? Tak w sumie to jest to zasadne.

15 minut temu, galan99 napisał:

Bo my jako Polacy mamy kupować zachodnie a swego nic nie mieć tak zaplanowała Unia . 

Polska ma nie posiadać nic zakładów  zakładów ,przetwórni , sklepów rodzimych nic , mamy być niewolnikami Unii .

To po cholerę PIS tkwi w tej unii? Niech wystąpią i będzie dobrobyt. Uruchomimy Ursusa Stara, Jelcza , Żuka i Nyskę. FSO naprodukuje Polonezów,a Suchedniów wózków widłowych. Jak widzisz PIS nawet o górnictwo nie potrafi zadbać ale to pewnie tez wina Tuska UE Niemców i PO

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Pytanie jest zasadnicze. Co podała jako powód zwolnienia. Bo w internecie to se można pisać. Ale jeśli np podała powód zwolnienia spadek obrotów a w internecie napisała to co napisała by zabłysnąć to nic nikt jej nie zrobi. Zresztą zwalnianie za poglądy to jest normalna praktyka w urzędach gdy władza się zmienia. No i jeszcze pytanie czy w ogóle jakiś pracownik przyznał się na kogo głosował? Ludzie w dużych miastach raczej do pisu się mnie przyznają. Bo wstyd.

Masz problemy z czytaniem z zrozumieniem? To zaledwie kilka linijek tekstu, gdzie jest wyraźnie napisane, że zwalnia pracowników za określone sympatie polityczne. Nie ma tam nic, o spadku obrotów czy czymś innym. Więc jak? jest to wstyd mieć w swoich szeregach osoby które postępują tak jak w/w pani? czy jest wszystko O.K. jak twierdzi Ulman?

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Ulman napisał:

Będziesz sprawdzał czy za PIS jest wolność?

Tak będę sprawdzał czy za PiS jest wolność w tym kraju 

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

UE nie słyszałeś że tam gdzie uchwalili strefy wolne od LGBT to mają nie dostać funduszy UE

Ściana wschodnia tradycyjnie będzie za murzynami.

29541149_1790553877671222_1035942020455189739_n.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, Denwer napisał:

Umnie niedługo na płocie zawiśnie baner ,,strefa wolna od LGBT,, ciekawe czy mi komuniści z Brukseli zabiorą z tego powodu dopłaty bo samorządy straszą brakiem dotacji za strefy wolne od sodomy i gomory 

Na Twoim miejscu bym uważał.

https://zdrogi.pl/ps-1007-zdjecia-zwolennik-andrzeja-dudy-postanowil-w-nietypowy-sposob-wyrazic-poparcie

3 godziny temu, jacus napisał:

nigdy nie startowalem w wyborach na soltysa - ludzie mnie prosili ale nie bylem chetny , podpisy bym zebral w godzine w ostatnim dniu i bez glosowania mialbym tabliczke na ogrodzeniu, ale po co mi to ?? hubert ma racje.......

to pis-omatolki sprawdzcie kto byl doradca tuska😂

kto byl prezesem banku ,ktory przeprowadzal i zapewnial finansowanie zakupu grupy azoty przez rosyjska firme  ????? gdyby nie stanowczy sprzeciw ministra grada to pinokio zgarnalby pare baniek premii za wielosetmilionowa transakcje..

nie wiecie czy nie chcecie wiedziec ???  przypomniec wam nagrani przy osmiorniczkach ??? merkel to najlepsza opcja dla polski-kto tak mowil ??? tusk, schetyna, czaskoski ????   czy moze pinokio ??

bo ci ludzie tacy glupi sa, naprawde ........ w jednym pinokio nie klamal-tyle ze wtedy nie wiedzial ze oni beda na niego glosowac ...........

Czyli lepiej krytykować jak brać udział, lub narażać się na krytykę innych ? To po pierwsze a po drugie, czytaj dokładniej. Wiem że był prezesem banku, doradcą i premierem. Tylko pytanie czy jest tak dobry, jak były przewodniczący Nowoczesnej ?

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Fundusze to mają być podobno uzależnione od praworządności. Telewizja o tym wczoraj trąbiła.

Opublikowano
13 minut temu, Denwer napisał:

Tak będę sprawdzał czy za PiS jest wolność w tym kraju 

A skąd w ogóle takie absurdalne domniemanie że może teraz wolność być zagrozona? W TVPis mówią że mamy taka wolność jakiej nigdy nie mieliśmy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v