Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Denwer napisał:

Teraz  PiS  ukróci   Ringera  springera  

W jaki sposób to zrobi ?

13 minut temu, Denwer napisał:

i  za  3 lata  w wyborach  dostaną  większość  konstytucyjną  :) 

Jak będą rządzić tak jak przez ostatnie miesiące to na pewno.

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Nie bój żaby znam życie, jeśli Trzaskoski miał bardzo duże poparcie w tej grupie to siłą rzeczy na tym filmie będą też jego wyborcy. Tak pośród seniorów też są różne kwiatki ale cały czas słyszę że Ci młodzi są bardziej obyci, wykształceni, "lepsi" dlatego głosują na Trzaskowskiego 

A coś się tak uczepił mojej wiary 

Skoro znasz życie, to po kiego grzyba posiłkujesz się filmikami z gatunku "humor i rozrywka"? W takich programach praktycznie nie pokazują ludzi, którzy mają wiedzę, bo to nie przyciąga uwagi, ewentualnie wkleją pojedyncze przypadki, ale generalnie zasada jest taka, że pytają choćby i 100 osób o to samo, a końcowy materiał skupia się na tych którzy najbardziej się wygłupili. W dodatku z góry przypisujesz im preferencje polityczne, choć mogli to być sami wyborcy Dudy, albo 50% wyborców Bosaka i 50% Biedronia.

Uczepił wiary? strasznie sobie to upraszczasz. Ja po prostu jestem ciekaw, co mają do powiedzenia najwięksi piewcy "bożej prawdy" wobec wszechobecnego lekceważenia fundamentów chrześcijaństwa i praw zawartych w Piśmie. Tym bardziej, że nie macie oporów, żeby wiązać polską rację stanu z wiarą katolicką. Jeden nawet publicznie modlitwy sobie urządzał, ale jak przyszło co do czego to biskupa potrzebuje, żeby grzech rozpoznać.

Opublikowano

dzisiaj koncze urlop nad morzem wiec widze ze na plazy, jak nie malzenstwa z dziecmi to emeryci z wnukami,lub mlodziez, jakis tam singiel sie zdarzy albo samotna para ale to wyjatki-wszyscy za parawanami wiec dobrze to widac..

rodziny wspieraja glownie chinski przemysl zabawkarski,reszta polski lub z rzadka czeski przemysl browarniczy..:D

Opublikowano

"Sie" wzbogacili? Socjalem? Już niewiem o czym tu mowa... Pincet to miesięczna rata za towar premium i to w kredycie na pięć lat... Piszę, że to warte analizy a Ty się zachowujesz jakbym gorące żelazo wrzucił za koszulę...

Denwer - Ty to chyba te gasła o Niemcach wymyślasz. W porządku, niech robią. Ja wiem czym to się kończy, widziałem już takie rzeczy.

*hasła

A jeszcze do salcesonu - wolę normalny salceson i uczciwą kaszankę od sklepowej szynki.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

A jeszcze do salcesonu - wolę normalny salceson i uczciwą kaszankę od sklepowej szynki.

Kiedyś puszki z racjami zawierały takie cudo jak "Salceson saperski". Co zaś było w składzie, to nikt nie odważył sie wnikać, choć byli i koneserzy tego dania.😂

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Widzielijakie to wyborcy czaskoskiego

Jak mają zryty łeb

No ja rozumiem od germańca bo to wróg

Ale żeby tak swój od swego🤔

To jest efekt. A czego efekt? Ano działań Pana Prezydenta i jego sztabu w kampanii. To są owoce a po owocach mieliśmy ich poznać. Będzie tego więcej, bo skoro można było polować na LGBT, to czemu nie na rolników z Podkarpacia? Ktoś to uruchomił i teraz powinien się bać.

Inna sprawa że samo działanie z nie kupowaniem jest kretyństwem.

Opublikowano

wyborcy po do rysia po nic nie przyjada bo on nic nie produkuje tylko na suszowe liczy 😛,.

no i po plazowaniu -burza, jak nie traba to grzmoty ..

wyborcy dojnej zmiany tez bojkotuja wyborcow po - nad morzem nie uswiadczysz rejestracji zaczynajacej sie na r, l, b- patrzac po okolicznych parkingach to zadnej wschodniopolskiej elity.......z mazowsza tez tylko warszawka.

Opublikowano

Takiego jadu i podzielenia Polska jeszcze nie miała. Lepper miał rację i dawno o tym mówił. I o co japy drzec. Nic się nie stało AWS dalej rządzi. Trochę kwiku przy korycie kto dostanie lepszy dostęp  do pasnika  .A ludzie kurwicy. i nerwicy dostali.nic się nie  zmieni dalej lazimy po urzędach z prośbą o postawienie szopy na własnej ziemi płacąc za kupę papierów. Dalej brak gwarancji że za sprzedany towar dostaniesz wogule wypłatę dokrecanie śruby nowymi wymogami i nasylanie kontroli  ale jak już zagramaniczny market skontrolować z dampingu lub fałszowania znakowania towarów i jakości to już odważnych brak

Opublikowano

6 godzin temu, PawelWlkp napisał:

Jeszcze co najmniej 3 lata będą wklejać i klepać ciągle ta sama płytę. To są biznesmeny co wcale nie mają gorzej niż za poprzedniej władzy tylko sąsiad biedny ma lepiej i o to największy bol d*py. Jak ktoś myśli że wpływ na wzrost płac ma jedynie podnoszenie minimalnej to nie wiem na jakim terenie żyje ale w Wlkp to za minimalną nie wielu ludzi pracuje. Jak nie zaproponuje odpowiedniej pensji to każdy ma kumpla, ciotkę sąsiada co robi za granicą i zabiera go ze sobą przy najbliższej okazji.  Jakieś tajemnicze usługi nie wiadomo jakie zdrożały jednemu o 100 …% to czemu nie zacznie ich wykonywać usługowo sam? Sprawdźcie kiedy przypada dzień wolności podatkowej w Polsce i innych krajach na przestrzeni lat a potem te swoje durne teorie przestańcie wklejać. Płacą w Polsce wzrasta to i jakaś inflacja z tego jest. Chcecie zarabiać jak Niemcy a mieć koszty jak Białoruś? 

Nie jakaś inflacja a najwyższa w UE. Podwyżka płacy minimalnej nastąpiła w celu tylko i wyłącznie podniesienia składek na zus.  Ponieważ i tak zostawiono lukę w postaci śmieciówek. Oczywiście jest wiele zawodów w których nikt za minimalną nawet na umowę nie przyjdzie ale jest i wiele etatów na których minimalna jest nie osiągana lub oferuje śimieciówke. I nie ma co tu pisać, ze wielkopolska czy coś. Bo i w Poznaniu znam przypadki gdzie minimalna jest nie oferowana. A nie każdy ma możliwość i chęć wyjechać za granicę. Więc pracuje na tym co mu dadzą. 

Co do tego czy biznesmeny mają lepiej czy gorzej niż za poprzedniej władzy to każdy ma mózg i myśli. I wie na ile ma lepiej bo jest koniunktura na rynku i popyt na towary i usługi. A na ile ma gorzej bo mu pis zus o ponad 400 w ciągu dwóch lat podniósł. I że to co dostał na jedno dziecko to musi z powrotem do zusu zanieść. Czyli oddać pisowi to co pis mu dał. 

Ja rozumiem, ze są ludzie, którym lepiej się żyje za pisu. Bo dostają więcej jak to mówią darmowej kasy od rządu. Ale na przeciwnika Dudy głosował co drugi wyborca. I co chcesz powiedzieć, ze ponad 10 milionó ludzi w tym przedsiębiorcy to głupki i nie widzą, ze mają lepiej bo jest koniunktura a gorzej bo zus podrożał i inne rzeczy i usługi. Nikt nie mówi, ze o 100 % podrożało. Ale podrożało.

6 godzin temu, jacus napisał:

😛

to nie pierwszy i pewnie nie ostatni wkrecony... kto bez przygotowania wiedzalby kto to jest ten guttieres ?? jak wyglada czy jak jego glos brzmi..

Prezydent urzędujący już piec lat powinien się jednak orientować kto stoi na czele ważniejszych instytucji na świecie. Ale to pół biedy. Tragedią jest to jak Duda fatalnie mówi po angielsku. Szczerze powiem, myślałem, ze jest dużo lepiej.

Opublikowano

Burza o te rozmowe... Siary Prezydent nie narobił. Sama chęć robienia polityki zagranicznej w Pałacu trochę smuci. Jakieś rozdwojenie jaźni..

hubertuss - wszystkich to gówno obchodzi, że ratownicy na śmieciówkach ale to nie był temat rozmowy.

Opublikowano

Chodzi o to, ze śmeicióki są sposobem ominięcia płacy minimalnej. Pis obiecywał, ze nie będzie się wykorzystywać pracownika i mu godnie zapłaci. Tak tłumaczono podwyżkę płacy minimalnej. Ale zostawiono dziurę w postaci śmiecióek.

Opublikowano

Noooo angielski faktycznie... Ale to nie jest aż takie ważne.

Hubertuss - Sposób na omijanie przeciętnie czterdziestogodzinnego tygodnia pracy również a także przywilejów z kodeksu pracy. Wiem do czego to jest podałem Ci tylko karygodny przykład. Ale NFZetowi to pasuje...

Opublikowano

rozmowa trwala pol godziny- nie skapnal sie ze cos nie gra ??- takie telefony po wyborach to sa czysto dyplomatyczne- gratulacje,okragle slow bez znaczenia....kancelaria prezydenta wymaga przewietrzenia , co z tego ze kosztuje dwa razy tyle co poprzednikow jesli nic z tego nie wynika.

1 godzinę temu, witejus napisał:

a np KRA dużo jest?

ogolnie ,to bryndza, polowa tego co w ubieglym roku,jesli nie mniej, pogoda barowa i s-wirus robi swoje..

w tamtym roku ziomal by mnie na pasach przejechal 😟,w tym roku pare widzialem , glownie slask gorny i dolny, malo- welkopolska  i ziemia lubuska

na plazy lezec sie nie da wiec jezdzimy i spacerujemy po okolicy blizszej i dalszej wiec jakis oglad od miedzyzdrojow do mielna mam.

18 minut temu, DTaras napisał:

Ja tam się nie dziwię. Z południa nad Bałtyk jedzie się niewiele krócej niż na Istrie.

wczoraj bylo pare godzin istrii- sciaglem koszulke na niewiele ponad 2 godz -bol,swedzenia,goraczka,,  poopalac to sie moge caly rok przy robocie......myslalem nad grecja-olimp i bulgaria-zlote piaski-niewiele drozej ale zona nie chciala.

Opublikowano

Ziemkiewicz odlatuje i to coraz częściej. Jego teksty wkleja tu @Alamo i widać, że u pana Rafała z głową coś nie tak. Za jakiś czas ktoś powie, że zasłużył na swój los i chorobę głowy bo popiera pis. A tak nap poważnie to przykre i pokazuje kto dzieli ludzi .

Opublikowano

Który minister u nas mówił że płot nie zda egzaminu ?

https://wiadomosci.wp.pl/niemcy-stawiaja-ogrodzenie-na-granicy-z-polska-strach-przed-wirusem-asf-6531709292075137a

57 minut temu, jacus napisał:

rozmowa trwala pol godziny- nie skapnal sie ze cos nie gra ??- takie telefony po wyborach to sa czysto dyplomatyczne- gratulacje,okragle slow bez znaczenia....kancelaria prezydenta wymaga przewietrzenia , co z tego ze kosztuje dwa razy tyle co poprzednikow jesli nic z tego nie wynika.

To nie tylko Dudę wkręcili. Był też Macron czy Johnson. Kto poniesie konsekwencje, Szczerski ?

https://wiadomosci.wp.pl/andrzej-duda-nagrany-przez-pranksterow-z-rosji-jest-oswiadczenie-sluzb-specjalnych-6532352177887361a

1 godzinę temu, jacus napisał:

wczoraj bylo pare godzin istrii- sciaglem koszulke na niewiele ponad 2 godz

43 minuty temu, jacus napisał:

jak w koszulce mozna pokazac miesnie i tatuaże ?? 

Dużo ich masz :).

Opublikowano
18 minut temu, dsbh napisał:

Który minister u nas mówił że płot nie zda egzaminu ?

@Ulman tak twierdził 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v