Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Obstawiam Duda 52 % , Trzaska 48 % .

Życzę tego tobie ,sobie i wszyskim co zależy za POLSCE 👍

Opublikowano
14 minut temu, dsbh napisał:

Normalnie jakbym hubertussa słyszał :).

Według TVN jest remis ale wygrywa minimalnie Trzaskowski. Ponad 7 procent jest niezdecydowanych osób. Według mnie 2% różnicy będzie pomiędzy nimi ale który wygra, trudno powiedzieć.

Na marginesie do zwolenników jednej i drugiej strony. Idziecie na wybory,czy coś wam wypadnie ?

Czasami można bat na samego siebie ukręcić.

Ja nie byłem na pierwszej turze bo wyjazd mi się przedłużył i nie zdążyłem. Teraz idę oddać głos na Rafała. 

Opublikowano

Gdyby Duda przegrał to kwik odrywanych od koryta i uzależnionych od socjalu i zastraszonych dołów społecznych będzie słychać chyba we Władywostoku. Kwik odrywanych od koryta byłby dużo większy jak na koniec PO bo propaganda tak rozemocjonowała proletariat że gotowi bić , palić chałupy , plakaty zrywać bo się doszczętnie pod beretami poprzestawiało.  Penie byłyby rzesze lamentujących babek jak Korei Płn tyle że to nie byłoby udawane.

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

I to jest właśnie propagandowo zyczeniowy tok myslenia. Jako kraj dażymy do tego by dogonić Niemcy. Prosty lud podnieca się procentami a prawda jest taka że nijak ich dogonić nie możemy. Uciecha wielka że nam urosło 4% a im 2% i  się zbliżamy .Niestety to bzdura, ułuda i kłamstwo. Pięknie to pokazałeś na swoim przykładzie.- co z tego że % się szybciej rozwijasz jak róznica w areale pomiędzy tobą a sąsieadem  rośnie i nie dodganiasz go a realnie do niego tracisz.

Dobrze zastraszony wyborca to wierny wyborca.

Przy średnim PISowcu młodzież to tytani intelektu.  Wczoraj się próbowałem dowiedzieć jak Trzaskowski podniesie wiek emerytalny i zabierze emerytury i nikt tego nie wie choć powtarza wypisuje i wkleja. To jest dopiero zmanipulowany lud

ty taki tytan intelektu i nie wiesz-? kadencja prezydenta nie trwa miesiąc tylko 5 lat a prezydent wetując ustawy może stworzyć taki chaos że trzeba będzie ogłosić przedterminowe wybory i układ sił w parlamencie może się zmienić a to już prosta droga do likwidacji wszystkiego co PiS wprowadził.A jeśli nie wcześniejsze wybory to kadencja sejmu kończy się za trzy lata

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

15 minut temu, witejus napisał:

ty taki tytan intelektu i nie wiesz-? kadencja prezydenta nie trwa miesiąc tylko 5 lat a prezydent wetując ustawy może stworzyć taki chaos że trzeba będzie ogłosić przedterminowe wybory i układ sił w parlamencie może się zmienić a to już prosta droga do likwidacji wszystkiego co PiS wprowadził.A jeśli nie wcześniejsze wybory to kadencja sejmu kończy się za trzy lata

Czyli jeden Trzskowski pokona cały PIS który ma obsadzone chyba wszystko co tylko możliwe? On taki mocny czy PIS taki słaby?

Ustawy może wetować ale to co jest nie może zabrać więc głupotą jest powtarzanie że podniesie wiek emerytalny i zabierze emerytury

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Ursus932 napisał:

Życzę tego tobie ,sobie i wszystkim co zależy na POLSCE 👍

życzył bym większej różnicy niż tylko 4% między zwycięzcą a przegranym bo przy zbyt małej trudno będzie uniknąć dalszego bełkotu oskarżeń, domysłów po pierwsze o fałszerstwa wyborcze których na tak mały odsetek prawdopodobieństwo skuteczności jest bardzo realne no i podziału pól na pół elektoratu świadczy na pewno nie o jedności narodowej ani o wartości jednoznacznej któregokolwiek z kandydatów czy opcji politycznych za nimi stojących.

Przecież większość elektoratu i tak jest niesamodzielna myślowo i będzie słuchać... wręcz poszukiwać propagandy a owa propaganda jest jakże zawsze skrajna gdzie w każdych wyborach jest malowane jakoby to był wybór między aniołem a belzebubem.
Tylko że dla mnie obaj kandydaci to miernoty i jest mi obojętne który wygra a jedynie bym życzył aby jeśli już to większą różnicą jak bodaj tych dziesięć procent i szkoda klawiatury i cierpliwości czytelnika wypisywać dlaczego.

czy to przepołowienie polityczne Polski utrzymujące się już od dziesięcioleci na dokładną równoważną polaryzację nie robi wrażenia wyreżyserowanego? to jest ważniejszy problem bo jeśli to czyjś scenariusz to daleki od demokracji której ten cały cyrk jest tylko styropianową fasadą. Inżynieria społeczna a nie demokracja a marginalizacja decyzyjna samorządów lokalnych jest tylko na to dowodem

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

trzaskowski ma szansę na wygraną ponieważ na dudę głosują popierający pis a na niego cały antypis, natomiast statystyki mówią, że wygra duda, a bardzo rzadko się mylą

co wygra?

polska pozytywna (inwestycje i rozwój) czy polska negatywna (zasypać przekop i zaorać lotnisko)

polska (wsparcia rodzin) czy polska (lewackiego terroru)

czy w polska będzie się rozwijała czy w  polsce będzie tylko ch... , d*pa i kamieni kupa

polityka to nie zabawa, w wyborach trzeba kierować się wskaźnikami ekonomicznymi a nie sympatiami politycznymi, uśmiech czy wygląd polityka nie nakarmi ciebie i twojej rodziny zrobią to tylko jego kompetencje 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Głogów, Lubin i nawet komunistyczna Legnica :DDDD tam gdzie dowalili podatek miedziowy ...

46:22

Edytowane przez tracker
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, nie napisał:

polityka to nie zabawa, w wyborach trzeba kierować się wskaźnikami ekonomicznymi a nie sympatiami politycznymi, uśmiech czy wygląd polityka nie nakarmi ciebie i twojej rodziny zrobią to tylko jego kompetencje 

Jakby się kierowali rozumem i ekonomia to Bosak wygrałby w 1 turze. No chyba że większość to socjalne lenie i dlatego im teraz lepiej

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

Przecież większość elektoratu i tak jest niesamodzielna myślowo i będzie słuchać... wręcz poszukiwać propagandy a owa propaganda jest jakże zawsze skrajna gdzie w każdych wyborach jest malowane jakoby to był wybór między aniołem a belzebubem.
Tylko że dla mnie obaj kandydaci to miernoty i jest mi obojętne który wygra a jedynie bym życzył aby jeśli już to większą różnicą jak bodaj tych dziesięć procent i szkoda klawiatury i cierpliwości czytelnika wypisywać dlaczego.

czy to przepołowienie polityczne Polski utrzymujące się już od dziesięcioleci na dokładną równoważną polaryzację nie robi wrażenia wyreżyserowanego? to jest ważniejszy problem bo jeśli to czyjś scenariusz to daleki od demokracji której ten cały cyrk jest tylko styropianową fasadą. Inżynieria społeczna a nie demokracja a marginalizacja decyzyjna samorządów lokalnych jest tylko na to dowodem

Trafiasz w sedno. Od czasów POmagdalenkowych te ludziki znad Synaju  i  Well  Street  żonglują tymy przy naszym  kochanej Polski korytku - dokąd to będzie trwało bo w jakim kierunku i celu to  zmierza to średnio ogarnięty elektorat rozumie.  Tylko dlaczego my Polacy bierzemy w tym udział. Dlaczego chodzimy na te wybory gdzie kandydat zawsze  jarmułkowej   nacji związany czy to rodzinnie czy biznesowo klęczy w Izraelu tudzież Waszyngtonie na kolanach i nigdy nawet palcem nie kiwnie w obronie naszych narodowych interesów................. Dlaczego ludzie styrani życiem, znojną pracą u podstaw walki o lepsze jutro nie POtrafią tego zrozumieć.  ONY o tym dobrze wiedzą, że odwagi i waleczności nam Polakom nie brakuje - brakuje nam tylko przywódcy - wodza który POprowadzi  nas do wolności - wolności bez inwiligacji w naszą prywatność, wolności ekonomicznej i militarnej. Ta obłuda ściąga wojska białej gwiazdy. Kogo on się obawia albo spytam inaczej. Dlaczego jest yankesko-izraelskim wasalem  a nie prezydentem nas Polaków. Nie jest moim prezydentem i nigdy nie będzie.

20638244_256102124901584_2793631818969001997_n.jpg

Opublikowano (edytowane)

@many12 tylko dodam
z całym szacunkiem dla jankesów bo Oni dbają o swoje interesy podobnie jak Niemcy o swoje, Rosja i wszyscy inni i wcale nie trzeba być czyimkolwiek wrogiem dla tego że dba o swoje
kogokolwiek sprowadzanie pod bronią na terytorium własnego narodu jest pogardą dla tego narodu bo broń, siła może zostać użyta pierwej w interesie własnych mocodawców a w drugiej kolejności wasala.
Podobnie jest z gloryfikowaniem pomocy unijnej gdzie subwencje, kapitał , dotacje czyli też siła materialna jest po to dawana ... w myśl zasady - po to wam dajemy abyście sami sobie tego nie stworzyli.
i dużo by jeszcze...
Problem jest w słabości dojnej krowy i siodłanego konia a nie sile pozornej jeźdźca czy dojarza
"jak by koń o swojej sile wiedział to by nikt na nim nie siedział"

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Gdyby Duda przegrał to kwik odrywanych od koryta i uzależnionych od socjalu i zastraszonych dołów społecznych będzie słychać chyba we Władywostoku. Kwik odrywanych od koryta byłby dużo większy jak na koniec PO bo propaganda tak rozemocjonowała proletariat że gotowi bić , palić chałupy , plakaty zrywać bo się doszczętnie pod beretami poprzestawiało.  Penie byłyby rzesze lamentujących babek jak Korei Płn tyle że to nie byłoby udawane.

Lepiej kwik słuchać niż utonąć w szambie

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

#wyborco trzaskowskiego zostań w domu uratujesz i obronisz tym Polskę od tęczowej zarazy.

Trzeba gonić nierobow do roboty i tyle.. Wiec nie licz na litość bo tęczowa zaraza to pikuś przy daRmozjadach... 🤣🙉🙉🙉🙉

Opublikowano

To bier siędo roboty to cwaniaki tak plują na PIS bo dzięki nim muszą płacić uczciwie pracownikom ato im nie w smak

7 minut temu, ogarek napisał:

Trzeba gonić nierobow do roboty i tyle.. Wiec nie licz na litość bo tęczowa zaraza to pikuś przy daRmozjadach... 🤣🙉🙉🙉🙉

.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

#wyborco trzaskowskiego zostań w domu uratujesz i obronisz tym Polskę od tęczowej zarazy.

jeśli wnioskujesz z mojego wpisu że jestem czyimkolwiek z tego tandemu wyborcą to politowania tylko godny Twój intelekt i grzbiet pod siodłem już chyba z tym siodłem zrośnięty.
napisałem wcześniej

1 godzinę temu, dysydent napisał:

Tylko że dla mnie obaj kandydaci to miernoty i jest mi obojętne który wygra

i jeśli tak prostego zdania nie rozumiesz i przypisujesz mi... no godne politowania.

czyimkolwiek jesteś fanatycznym wyborcą w tych wyborach jesteś tylko sługusem jednych lub drugich obcych bo nie swoich interesów reprezentanta.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Rysiek ty już powinieneś czekać pod krawatem i w gajerku w dokach startowych na niedzielne wybory a nie pisać głupoty. 

Już wcześniej pisałem że wybór pomiędzy tymi dwoma kandydatami to jak wybór pomiędzy gó***m a żygowinami. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Gdyby Duda przegrał to kwik odrywanych od koryta i uzależnionych od socjalu i zastraszonych dołów społecznych będzie słychać chyba we Władywostoku.

Przecież   trzaskogedon   gwarantuje  że  cały  social  utrzyma  i  chce  dołożyć   więcej   darmowej  kasy   więc  jaki  kwik  chyba  ryk  ze  szczęścia 

Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał:

jeśli wnioskujesz z mojego wpisu że jestem czyimkolwiek z tego tandemu wyborcą to politowania tylko godny Twój intelekt i grzbiet pod siodłem już chyba z tym siodłem zrośnięty.
napisałem wcześniej

i jeśli tak prostego zdania nie rozumiesz i przypisujesz mi... no godne politowania.

czyimkolwiek jesteś fanatycznym wyborcą w tych wyborach jesteś tylko sługusem jednych lub drugich obcych bo nie swoich interesów reprezentanta.

Będę "adwokatem" Ryśka bo według mnie zbyt personalnie podszedłeś do jego wpisu, który pojawił się akurat pod Twoim. A według mnie pisał to raczej ogólnie i ten post mógł się pojawić zarówno pod moim, Ulmana czy Denwera na przykład wpisem. Coś ostatnio @Rolnik1973 obrywasz :).

51 minut temu, dysydent napisał:

Problem jest w słabości dojnej krowy i siodłanego konia a nie sile pozornej jeźdźca czy dojarza
"jak by koń o swojej sile wiedział to by nikt na nim nie siedział"

Tylko że dobry jeździec może ujeździć konia, cokolwiek miało by to oznaczać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v