Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cico glosuja na adriana to tacy debile ktorzy nawet zgodnie  z polska tradycja kombinowac nie potrafia .... mieli racje dziennikarze kurwizji- wyborcy pis-uaru to polglowki....

dbrze ze nie ogladam tvn bo bym tej propagandy nie wytrzymal🤣

znowu rano u kondona jakubiak- chyba przebil czas jaki przez cala kampanie mial w tvp... chyba z ludowego wojska polskiego wyniosl zasade ze gdy pluja ci w oczy to mow ze deszcz pada.... czlowiek bez honoru-jak wiekszosc politykow😛

Opublikowano
29 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ci co głosują na czskoskiego to muszą być złodzieje i krętacze i im nie na rękę że śrubkę złodzejstwa przykręcił pis i tyle nie mają lewego grosza już, 

Ok, czyli w niedzielę, jak będę głosował na konkurenta Adriana, to w twojej opinii jestem złodziejem i krętaczem?

Opublikowano

pewnie w elektoracie adriana jest tyle samo inteligentnych i wyksztalconych co w u czaskoskiego zlodziei i kretaczy 😛🤣🤣, procent tych z podstawowym odpowiada temu z wyrokami😜.

Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

Teraz straszą Kaczyńskim a kiedy ten znajdzie się w Krainie Wiecznych Łowów, to będzie ich straszył. No chyba że straszą iż wróci i będzie straszył wszystkich. 

PISdziory koniecznie  ten najwyższy stolec chcą obsadzić Dudą-Obłudą bo marzy im się drugiego kaczora na Wawelu ( świątyni naszych królów) na wieczne sPOczywanie osadzić.

Opublikowano
56 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ci co głosują na czskoskiego to muszą być złodzieje i krętacze i im nie na rękę że śrubkę złodzejstwa przykręcił pis i tyle nie mają lewego grosza już, 

Chciałeś napisać odkręcił ale się pomyliłeś. Co wyprawiali Szumowscy? Gdzie 110 baniek za respiratory, których nie ma? Co z przepłaconymi maskami? A 50 baniek dla byłego księdza? A budki wielkości kiosku ruchu i parę pachołków jako place dla ćwiczeń służby więziennej po 400 tys. A może pamiętasz ławki niepodległości Macierewicza po 100 tys sztuka? A miliony, które wyparowały z Polskiej Fundacji Narodowej. O Skokach i Biereckim to już nawet nie ma co pisać bo to klasyka gatunku jak kraść miliony. Pis i jego wyborcy to ostatni co powinni się odzywać na temat złodziejstwa. Bo przykładami jak kradnie pisowska ekipa można sypać jak z rękawa.

Opublikowano
32 minuty temu, daron64 napisał:

Ok, czyli w niedzielę, jak będę głosował na konkurenta Adriana, to w twojej opinii jestem złodziejem i krętaczem?

W niedzielę to ja ich obu wykreślę i dopiszę - mośki.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

many-a ilu z tych krolow bylo prawdziwymi polakami ??? chyba zaden, nie chce mi sie teraz sprawdzac ale zaden krol nie byl polakiem z dziada pradziada..

roman-dostales bulke od adriana ?? swieza byla ??? chrupiaca ?? z polskiej maki ?? z polskiego sklepu ??? z polskiej piekarni ???

pisuar to odpowiednie miejsce dal wyborcy pis-u , jak mu z kobieta nie wyszlo to moze by sprobowal z prezesm ???????

Edytowane przez jacus
Opublikowano
40 minut temu, daron64 napisał:

No tak, i do tego ta polityka 

Po co nam polskie

Skoro jest germańskie

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No tak

Zgłosiłem oba twoje posty. Nie wiem, co wy macie w głowach, żeby komuś zarzucać, że jest złodziejem, na podstawie jego poglądów politycznych.

Ale może rozwiniesz swoją myśl - co i komu ukradłem?

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@darn64 pompują im to do głów całymi dniami. Kto nie z pisu, kto nie za pisem to złodziej. Wiadomo najlepiej krzyczeć łapać złodzieja i samemu kraść. I kradną. Chyba wszyscy widzimy co się dzieje i co robią politycy pisu wyprowadzając szmal w rożnych fundacjach.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

po co ?? tacy ludzie nie maja zdolnosci honorowej z zasady -ja przynajmniej tak uznaje od dawna.

w dziecinstwie mielismy takie powodzenie-palec pedala[srodkowy] na mnie nie dziala.......

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

pkb na osobę czyt . per capita . inaczej porównanie nie ma sensu bo tam mieszka chyba 81 mln. ludzi a w polsce 37-38 mln ludzi . 

Wg danych Tradingeconomics  od 2010 roku pkb per capita w Polsce wzrosło z 12599 do 17386 czyli o 4787

W tym czasie Niemcy urosły z  46927 do 53815 czyli o 6888. To oznacza że w cyfrach bezwzględnych zyskali per capita prawie 1,5 raza tyle co my

W jaki sposób ich doganiamy?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jacus napisał:

tacy ludzie nie maja zdolnosci honorowej z zasady

po skłamaniu miałeś skasować konto i co? jesteś tak wiarygodny jak trzaskowski

41 minut temu, hubertuss napisał:

Bo przykładami jak kradnie pisowska ekipa można sypać jak z rękawa.

zgłosiłeś już na policję czy ukrywasz wiedzę o przestępstwach?

chyba, że:

22 minuty temu, hubertuss napisał:

pompują im to do głów całymi dniami

25 minut temu, daron64 napisał:

Zgłosiłem oba twoje posty. Nie wiem, co wy macie w głowach, żeby komuś zarzucać, że jest złodziejem, na podstawie jego poglądów politycznych.

a hubertussa też zgłosiłeś czy on może innych nazywać złodziejami? nie żeby mi to przeszkadzało ale trzeba być uczciwym prawda?

co do wzajemnych wyzwisk to moderator obiecał porządek, ale też chyba rzuca słowa na wiatr

Edytowane przez nie
  • Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

Masz rację,  to jest podejrzane . Przecież jakby poszedł do TVP, to na pewno by mu  zrobili ekstra promocję

A mnie dziwi dlaczego przekonują przekonanych. Z drugiej strony zwolennicy kandydatów znają ich program wyborczy, to może stacje telewizyjne powinny przedstawiać tylko program kontrkandydata w formie straszaka, dlaczego nie głosować na niego ?

2 godziny temu, Ywa napisał:

U mnie pojawił się mały nalot stonki wczoraj. Nie mam zarazy, ale namawiają żeby profilaktycznie zrobić. Kolega z wioski na nic nie robił oprysku. Babka w sklepie z chemią powiedziała, że zna takich co po 15x robią....oszołomy. Zbierać z 1ha?

Profilaktycznie opryskał bym od zarazy i stonkę też ale jak się wykluje.

56 minut temu, hubertuss napisał:

Chciałeś napisać odkręcił ale się pomyliłeś. Co wyprawiali Szumowscy? Gdzie 110 baniek za respiratory, których nie ma? Co z przepłaconymi maskami? A 50 baniek dla byłego księdza? A budki wielkości kiosku ruchu i parę pachołków jako place dla ćwiczeń służby więziennej po 400 tys. A może pamiętasz ławki niepodległości Macierewicza po 100 tys sztuka? A miliony, które wyparowały z Polskiej Fundacji Narodowej. O Skokach i Biereckim to już nawet nie ma co pisać bo to klasyka gatunku jak kraść miliony. Pis i jego wyborcy to ostatni co powinni się odzywać na temat złodziejstwa. Bo przykładami jak kradnie pisowska ekipa można sypać jak z rękawa.

Zapomniałeś napisać o tych sprzedanych, przeterminowanych maskach :). W ławkach to jest dobry Trzaskowski. Sam ją nosił po Warszawie czy ktoś mu pomagał ?

55 minut temu, many12 napisał:

W niedzielę to ja ich obu wykreślę i dopiszę - mośki.

Wstawisz zdjęcie :) ?

Edytowane przez dsbh
interpunkcja
Opublikowano (edytowane)

Tak tak przeterminowane maski. A jednak dyrektorzy szpitali kupowali je i personel używał. Ty naprawdę aż tak nie myślisz? Co z tego, ze przeterminowane? Plastik zakiśnie czy jak? Wy naprawdę albo macie aż tak sprane propaganda mózgi. Albo myślicie, ze trafi się jakiś głupszy co w te bzdury uwierzy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
18 minut temu, nie napisał:

a hubertussa też zgłosiłeś czy on może innych nazywać złodziejami? nie żeby mi to przeszkadzało ale trzeba być uczciwym prawda?

co do wzajemnych wyzwisk to moderator obiecał porządek, ale też chyba rzuca słowa na wiatr

A czy ja jestem innymi? Wskaż miejsce, w którym hubertuss nazwał mnie złodziejem, to i jego zlosze. Rolnik użył uogólnienia, spytałem, czy mnie uważa też za złodzieja. Odpisał, że tak. Więc personalnie zarzucił mi kradzież. Dlatego to zgłosiłem. Natomiast nie mam zamiaru bawić się w czyjegoś adwokata.  Jeśli hubertuss zarzuca komus personalnie złodziejstwo, a ten ktoś nie reaguje, to opcje są tylko dwie. Albo temu komuś nie przeszkadzają takie oszczerstwa pod jego adresem. Albo to nie są oszczerstwa, tylko prawda.

W zgłoszeniu pisałem, że przydałoby się, żeby ktoś z moderacji zadbał tu trochę o porządek, po obu stronach barykady.

Opublikowano (edytowane)

Panie i Panowie już nie długo do soboty i cisza wyborcza .

Niedziela 21 godzina dla jednych micha będzie się  cieszyć a dla innych będzie podkowa .

Przetrzymamy to napięcie jeszcze 2 dni .

Edytowane przez galan99
  • Like 2
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Tak tak przeterminowane maski. A jednak dyrektorzy szpitali kupowali je i personel używał. Ty naprawdę aż tak nie myślisz? Co z tego, ze przeterminowane? Plastik zakiśnie czy jak? Wy naprawdę albo macie aż tak sprane propaganda mózgi. Albo myślicie, ze trafi się jakiś głupszy co w te bzdury uwierzy.

Wy :). Mówiłem Ci już że lubię te rozmowy z Tobą :) ? Myślisz że jak "przyjdzie" inna ekipa, to będzie krystalicznie czysta ? Po za tym spójrz co się dzieje w tym temacie, to już nie jest dyskusja, tylko nawalanka. Przekonały kogoś Twoje argumenty, czy Denwera ? Nie mówię o sympatykach PO czy Pis. Mnie na pewno nie, bo jeszcze sam potrafię wyciągać wnioski. Nie potrzebuje też do tego TVN czy TVP.

• Like 1
Opublikowano

@nie pokaż mi gdzie ja napisałem, ze jak ktoś głosuje na pis to jest złodziejem? Ja pisze wyraźnie, że w pisie roi się od złodziei. Gdybyśmy żyli w normalnie funkcjonującym kraju, Gdzie Policja i prokuratura nie jest zarządzana przez polityków tak aby ie zajmowała się ich ciemnymi interesami. To już bracia Szumowscy mieli by postępowanie a minister Szumowski wyleciał by ze stołka. To samo tyczy się osoby czy tez osób możliwe, że to też Szumowski, które wybrały handlarza bronią na dostawce respiratorów. Dzisiaj nie ma kasy nie ma respiratorów. Po 110 milionach ślad zaginał i nikt się tym nie przejmuje. Nawet tego faceta się za bardzo nie szuka bo by sypnął ludzi pisu. Więc lepiej nie zaczepiać. O Polskiej Fundacji Narodowej nie ma co pisac. Tam zmarnowano grube dziesiątki milionów i tez winnych nie ma. Następne jest samo ministerstwo sprawiedliwości. Które rozdaje miliony rożnym szemranym osobom. Jak ksiądz egzorcysta. Przykłady można mnożyć.

26 minut temu, dsbh napisał:

Wy :). Mówiłem Ci już że lubię te rozmowy z Tobą :) ? Myślisz że jak "przyjdzie" inna ekipa, to będzie krystalicznie czysta ? Po za tym spójrz co się dzieje w tym temacie, to już nie jest dyskusja, tylko nawalanka. Przekonały kogoś Twoje argumenty, czy Denwera ? Nie mówię o sympatykach PO czy Pis. Mnie na pewno nie, bo jeszcze sam potrafię wyciągać wnioski. Nie potrzebuje też do tego TVN czy TVP.

Nie wiem jaka będzie inna ekipa. Ale widać wyraźnie. Pis wpadał na pomysł wyprowadzania z budżetu gigantycznych pieniędzy przez rożne fundacje. Że niby dają. Tylko zobacz kto dostaje. Do tego Szumowski i jego ministerstwo robiące dziwne interesy z dziwnymi typami. Gdzie giną gigantyczne pieniądze i nikt się tym nie przejmuje.

Nie jest moja rolą tu nikogo przekonywać. Bo jak ktoś myśli to sam to złodziejstwo widzi. Ale przynajmniej mogę napisać co mnie wkurza i wytknąć oczadzonym propagandą zwolennikom pisu jaką to święta mają władzę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v