Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Kallina86 napisał:

A teraz, w drugiej turze, na kogo będziesz głosował? Będziesz głosował? 

Ja 5 lat temu też głosowałam na Kukiza. I przed drugą turą nie wiedziałam czy w ogóle głosować. Ostatecznie zagłosowałam na Dudę. A raczej przeciwko Komorowskiemu. Zdenerwował mnie swoim aroganckim zachowaniem. Zachowywał się jakby już wygrał. Nie było z jego strony żadnego szacunku, ani do kontrkandydata ani do wyborców.

A teraz... nie wiem. Patrząc ze strony rolnika i wsi, to jednak Duda. Trzaskowski gdyby nie był politykiem i w środowisku politycznym się nie obracał, to nawet by nie wiedział jak świnie i osły wyglądają. Patrząc pod wszystkimi innymi względami, to czym oni się różnią? Nazwą partii, której polecenia będą wykonywać po wygranej? 

Widzisz.... tu nie znajdziesz odpowiedzi skoro sama nie potrafisz tego rozróżnić i zdecydować.... Najprościej to jest głosować na tych co dajom ... 😋

Opublikowano

Ano tym, że partia Dudy przepcha co chce i jak chce tylko z prezydentem Dudą a oni są hak te jednostki starające się o granty co tu hubert opisal - wymyślają bzdurny problem, rozwałkowują ale się dzielą. PO takich możliwości nawet z Trzaskowskim niema.

A tak przy okazji? Co Prezydent ma do wsi i wieś do Prezydenta?

Kombajny na pola ruszyły..

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Teraz wygrywa Jędruś Trzaska się nie liczy .

Pozostali  kandydaci razem z Trzaską niech przez 5 lat uczą się będą mieli swoje 5 minut bo Jędruś już nie będzie startował .

Czemu się nie liczy?

15 minut temu, galan99 napisał:

Trzaska to  = Tusk .

Biały koń śnieżna grzywa .

Tusk= wermacht = Niemcy = krzyżacy a oni pewnie LGBT bo sami braciszkowie. Skoro braciszkowie to musi być też ojciec  więc Ojciec Tadeusz i jego radio. Skoro radio to Nikola Tesla a skoro tak to również Elon Musk więc konkurent elektromobilności PIS która podbije swiat. No ale żeby był prąd trzeba kupować miliony ton węgla od ruskich , więc trzeba zrobić przekop mierzei bo będzie bliżej itd...……..

14 minut temu, Alamo napisał:

-BronisławKomorowski zawetował 4 ustawy

Andrzej Duda 9 

TurboDymoMan zawetował 37 z 30 i co ty na to?

• Like 1
Opublikowano

Prawda jest taka że monopol władzy jest groźny sam w sobie i nie ważne jaka partia go zdobędzie...absolutny brak kontroli i zawłaszczenie wszystkiego to upadek demokracji i tyle... I tu nie ważne jest logo partii bo każda inna w tej sytuacji będzie robić to samo... Wiec musi być hamulec dla władzy i kontrola i w tej sytuacji na dziś tylko Prezydent z innej baJki jet na to szansa.... A to czy on wie jak wygląda świnia to mnie to nie interesuje bo to nie jego działka i tyle... 

Opublikowano

adrian to prezes -ktos zaprzeczy ???

z czysto politycznej kalkulacji to wyborca bosaka musi glosowac na czaskoskiego- polityczna logi jest taka ze po nastepnych 5 lata dojnej zmiany konfederacji moze nie byc , pis-uar z prawej strony wytnie wszystko do sciany, a czaskoski zaraz po wyborach zapomni o wpolnych z bosakiem pogladach.... wiec dla wierchuszki konfederacji to jest najbezpieczniejszy wybor.

Opublikowano

Myślałem że nie pyklo.. 

I, link, nie działa 

Opublikowano

Czytam wypowiedzi użytkownika @Alamo i się dziwie. 

Przecież to jest jakiś skrypt przyklejające losowe cytaty z internetu. Nie ma żadnego admina żeby zrobił porządek? 

56 minut temu, Alamo napisał:

To mokre sny impotentów..

Gorliwa służba wysadzonym z siodła elitom III RP zmieniła kodomitów w groteskowych, histeryzujących hahsztagów.Obóz III RP to dziś już tylko prymitywna agresja,atrofia programowa..jedna wielka aberracja.., infekująca nasze życie.

Temat wozów strażackich przeszedł bez echa w śród orędowników PiSu. A jestem bardzo ciekawy jak spróbujecie bronić PiS od takiej niegospodarności. Niech się Rzeszów spali ważne że w jakiś małej gminie była duża frekwencja. Grunt się pali pod nogami i działacze PiSu zrobili akcję na której więcej stracą niż zyskają. Wśród strażaków stracili poparci bo już wiadomo że jednostki które starały się o samochody to ich nie dostaną. Dodatkowo wrzucenie nagle dodatkowo 60 sztuk wozów podwyższy cenę i wydłuży czas oczekiwania. 

Dziwię się osobiście rolnikom przyklaskującym sytuacji którą mamy obecnie w Polsce. To my jako grupa dostaniemy po d*pie podczas kryzysu, który właśnie się zaczyna. A kryzys dopiero się zaczyna a nie kończy jak niektórzy myślą. PiS wyrzucił na rynek górę gotówki, która już w większości jest przejedzona. Jaki mamy skutek ? Ogromną inflację podczas kryzysu. Tu macie portal, który o tym piszę. Celowo podałem ten bo tworzy go działacz PiS żeby nie było że to opozycja wymyśliła. 

https://300gospodarka.pl/wykres-dnia/eurostat-inflacja-w-polsce-w-maju-2020

ceny w sklepach  pójdą sporo w górę. Waluta poleci na pysk. A w skupach ceny nigdy nie nadążały za inflacją. Sami sobie ten los zgotowaliśmy.

Osobiście głosowałem na Hołownie ponieważ jest to osoba spoza układu. Na niego nie mają haków. Nie będzie musiał oddawać przysług. Dodatkowo widać że mu zależy stworzył parę fundacji, które zebrały sporo kasy dla potrzebujących. Wniósł powiew świeżości i pokazał że bez zaplecza wielkich partii da się coś osiągnąć. Dzięki temu więcej młodych spróbuję wykurzyć SBeków z ław poselskich.  Duda niestety kroczy tą samą ścieżką pychy co przy poprzednich wyborach Komorowski. Z braku laku idę głosować na Trzaskowsiego. Pohamuję on zapędy PiS na Polskie sądownictwo. Skończy się pisanie prawa na kolanie i uchwalanie w nocy. Wrócimy wreszcie do konsultacji społecznych przy ustanawianiu prawa. PiS będzie musiał dobrać do koalicji kogoś. Jednocześnie dobre ustawy przepchną z pomocą koalicjanta. Same plusy. 

Opublikowano

Się zwiesza mi net... 😜

1 minutę temu, Ulman napisał:

Jak nie działa, jak dzała?

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, DTaras napisał:

A tak przy okazji? Co Prezydent ma do wsi i wieś do Prezydenta?

Kombajny na pola ruszyły..

Noooo jak widać coś tam ma. Chyba wieś  jednak  nigdy nie wyszła z Pana Prezydenta, Podniecał się bonem na wakacje a tu lipa, Sejm nie zajmie się tą sprawą, więc wakacje odbędą się w listopadzie.😂

Ja groszek kombajnuję cały tydzień, to i mnie dolicz do grona kombajnistów.🤣

4 minuty temu, kibix napisał:

emat wozów strażackich przeszedł bez echa w śród orędowników PiSu. A jestem bardzo ciekawy jak spróbujecie bronić PiS od takiej niegospodarności. Niech się Rzeszów spali ważne że w jakiś małej gminie była duża frekwencja. Grunt się pali pod nogami i działacze PiSu zrobili akcję na której więcej stracą niż zyskają. Wśród strażaków stracili poparci bo już wiadomo że jednostki które starały się o samochody to ich nie dostaną. Dodatkowo wrzucenie nagle dodatkowo 60 sztuk wozów podwyższy cenę i wydłuży czas oczekiwania. 

Tego nie da się obronić w żaden sposób. Rotacja sprzętu powinna zawsze zaczynać się od jednostek najbardziej obciążonych. Jeżeli przychodzi nowy pojazd, to w pierwszej kolejności powinien iść do tych jednostek co są w systemie ratowniczo- gaśniczym. kolejna sprawa to uzupełnianie, bądź przekazywanie sprzętu z tych jednostek do OSP. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
45 minut temu, Kallina86 napisał:

A teraz, w drugiej turze, na kogo będziesz głosował? Będziesz głosował? 

Ja 5 lat temu też głosowałam na Kukiza. I przed drugą turą nie wiedziałam czy w ogóle głosować. Ostatecznie zagłosowałam na Dudę. A raczej przeciwko Komorowskiemu. Zdenerwował mnie swoim aroganckim zachowaniem. Zachowywał się jakby już wygrał. Nie było z jego strony żadnego szacunku, ani do kontrkandydata ani do wyborców.

A teraz... nie wiem. Patrząc ze strony rolnika i wsi, to jednak Duda. Trzaskowski gdyby nie był politykiem i w środowisku politycznym się nie obracał, to nawet by nie wiedział jak świnie i osły wyglądają. Patrząc pod wszystkimi innymi względami, to czym oni się różnią? Nazwą partii, której polecenia będą wykonywać po wygranej? 

Otóż to. Który z dotychczasowych prezydentów deklarował, że nie zamierza startować na kolejną kadencję? Ano żaden. Jednemu tylko udało się cel osiągnąć i gdyby nie pijackie wybryki, byłby dziś postrzegany przez większość zapewne, za najlepszego prezydenta, jak do tej pory. Kwaśniewski, w drugiej kadencji, był rzeczywiście przedstawicielem całego narodu, czy raczej chciał nim być i wyraźnie zaczął odcinać się od sld. Dlaczego? Bo nie musiało mu zależeć na niczyim poparciu, ponieważ osiągnął wszystko, co do osiągnięcia było. Jest więc szansa, a śmiem twierdzić nawet, że prawdopodobieństwo bardzo wysokie, iż Duda, w drugiej kadencji, zrobi wszystko, by zapamiętano Go z jak najlepszej strony, a jako że druga kadencja, to osiągnięcie wszystkiego, na smyczy chodzić nie będzie musiał. Sądzę, że się Pan Andrzej, prezesowi stawiać zacznie. 

• Like 1
Opublikowano

bardzo śmiała teza...….. Obawiam się że w organizacji PIS nie ma miejsca na takie postawy. Nienaszość jest postrzegana jako wróg i natychmiast zaszczuwana. Gdy się od nich odwróci , zniszczą go. 

Opublikowano

Gdybyś komuś zawdzięczał tyle, ile Duda PISowi, gdybyś dzięki komuś osiągnął tyle, ile Duda dzięki PISowi, potrafiłbyś od kogoś takiego się odciąć, być niezależny od niego? Wątpię... I to nie jest żaden zarzut. Tak jest i już. Gdyby to Kaczyński startował i wygrał, to mógłby sobie pozwolić na niezależność. Ale nie Duda, dla którego Kaczyński zawsze będzie politycznym autorytetem. Zapewne tak, jak Tusk dla Trzaskowskiego... Uważam, że to niemożliwe żeby prezydent wywodzący się z jakiekolwiek partii, po wygranych wyborach stał się bezpartyjny. Tak samo jak za niemożliwe uważam, aby prezydentem został ktoś, kto zaplecza partyjnego i politycznego nie ma. Zawsze mu zabraknie głosów. Głosów prezesów spółek, prezydentów, burmistrzów, wójtów, urzędników. Włącznie z całymi ich rodzinami. Niby nic, ale jeden głos ma znaczenie. A to nie jest jeden głos. 

Opublikowano

@Kallina86, bardzo wiele zawdzięczam swoim Rodzicom, ale czy to znaczy, że nigdy nie miałem prawa przez wzgląd na ten szacunek, zacząć żyć własnym życiem, sprzeciwiając się Im czasem nawet? To nic wielkiego, niewybaczalnego. 
Nie sądzę/twierdzę, że Duda zmieni całkowicie front i w KO ramiona wpadnie. Mało kto pamięta dziś, kim był Miller, Oleksy, Borowski, ale wszyscy wiedzą, że prezydentem, Kwaśniewski. I tak już zostanie, a Duda, jako polityk, doskonale o tym wie i dylemat mieć będzie, jak Go zapamiętać mamy, albo i nie dylemat. 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Ulman napisał:

Ty zaraz będziesz w fazie nastrojów tego pana od zrywania plakatów i palenia domów czyli prawie jak dzihad

@Ulman  87% konfederadystuw zagłosuje na dudy a 13 na zaskocz   do której grupy należysz ? 

11 godzin temu, mirro napisał:

Ja groszek kombajnuję cały tydzień, to i mnie dolicz do grona kombajnistów.🤣

kombajnem zbożowym czy masz specjalny do groszku ? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

taki prawdziwy PISowski patriota któemu wmówiono ze wstał z kolan i może więcej Dzihad PIS

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,26094684,dzieci-bedziesz-pedalila-to-sie-spali-k-two-trzaskowski.html

@galan99 jak to pozostali kandydaci? Toż to 2 tura i jest tylko dwóch. Coś cie musiało ominąć...…..

Widziałem go w akcji. ja rozumiem poglądy polityczne. Ale temu kolesiowi mózg wyprali ekstremalnie. Tak to jest jak sie słucha propagandy pisu i nie myśli. Pomijam już fakt, że człowieka ani dziecka nie da się jak to on mówi spedalic. Bo ludzie homo tacy się rodzą. I człowiek myślący to wie. Ale szokiem jest jak bardzo propaganda może zawładnąć takimi nie myślącymi ludźmi.

6 godzin temu, kibix napisał:

Czytam wypowiedzi użytkownika @Alamo i się dziwie. 

Przecież to jest jakiś skrypt przyklejające losowe cytaty z internetu. Nie ma żadnego admina żeby zrobił porządek? 

Temat wozów strażackich przeszedł bez echa w śród orędowników PiSu.

Do @Alamo trzeba się przyzwyczaić. On wkleja tu te bełkotliwe teksty bo myśli, że ktoś to przeczyta i uwierzy.

Co do wozów strażackich to mnie nie dziwi, że temat wśród orędowników pis przeszedł bez echa. Bo oni już wiedzą, że z 16 aż 10 sztuk zdobyły gminy w których wygrał Trzaskowski.

Opublikowano
5 godzin temu, Roman176 napisał:

kombajnem zbożowym czy masz socjalny do groszku ? 

Groszkowy, do zielonych kulek.

6 godzin temu, bezbarwny napisał:

bardzo wiele zawdzięczam swoim Rodzicom, ale czy to znaczy, że nigdy nie miałem prawa przez wzgląd na ten szacunek, zacząć żyć własnym życiem, sprzeciwiając się Im czasem nawet? To nic wielkiego, niewybaczalnego. 

I rodzice, i Ty wiecie że przychodzi czas na wylot z gniazda. Partia zaś to nie rodzina. Oczywiście mogą być rodzice nadopiekuńczy, ale w Partii to tak nie działa. Chyba że zostaniesz kierownikiem danej Partii, to wtedy możesz żyć swoim życiem, zaś reszta i tak będzie żyła Twoim życiem.

Opublikowano (edytowane)

Może tak być jak mówisz, że to będzie lipa tak jak te promesy co to je Morawiecki rozdaje. Ale fakt faktem, że w tych 10 gminach z 16 co powiedzmy mają dostać wóz wygrał Trzaskowski. A trzeba dodać, ze przed pierwszą turą wielu mówiło, że to jest robione pod Dudę, który w takich warunkach ma większe szanse. Bo przeważnie elektorat z mniejszych gmin na niego głosuje w większej części.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
47 minut temu, hubertuss napisał:

Co do wozów strażackich to mnie nie dziwi, że temat wśród orędowników pis przeszedł bez echa. Bo oni już wiedzą, że z 16 aż 10 sztuk zdobyły gminy w których wygrał Trzaskowski.

Antypiski kiedy Wy przestańiecie ,to znów jakieś głupie dzielenie ,przecież wozy były za frekwencje A nie gdzie wygra Duda , i co tu komentować dostaną i będą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v