Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Z Historii cywilizacji od jej zarania

W dzisiejszy czasach wykształcenie jest tak powszechne ,łatwe do zdobycia czy kupienia że można się z historią nie zgodzić

Opublikowano

szkoda ze ciemnota nie idzie za swoim szefem i nie ma tylko kota😛

nie wiem czy wiecie ale kiedys w co drugiej wsi byly kluby prasy i ksiazki-przynajmniej u nas, mozna bylo kupic gazety, ksiazki,czasopisma, obstawiam ze moj ojciec przeczytal wiecej gazet w zyciu niz wy stron w internecie. oprocz komunistycznej propagandy mozna bylo przeczytac normalne gazety-echo krakowa,ekspres wieczorny, wiesci,razem, na przelaj, karuzela,szpilki..

9 godzin temu, camo napisał:

O nie jeszcze TVP. Jak ludzie muszą być tępi, je+++ i ograniczeni aby oglądać tą telewizje?

wiekszosc tych debili nie wie nawet ze oprocz blazna w srodku ci dwaj to starzy dzialacze pzpr  z wieloletnia legitymacja od lat 70 , najpierw byli wierni pzpr a teraz pis

chlopaki z lubartowa i okolic-widzieliscie jak pinokio dawal wczoraj wielgasne czeki- wiecie jaka jest ich wartosc ?? mniejsza niz papieru na ktorym go wydrukowano bo przedtem przynajmniej tylek mozna sobie bylo wytrzec... a tak to ustawy ktora ma sfinansowac te inwestycje nawet nie ma w planach..

• Like 1
Opublikowano

Bo cywilizacja od demokracji czyli rządów głupiej  większości się degeneruje.

Rządzacy proletariat zaniża poziom żeby mógł dostać papier i pochwalić się  wykształceniem

11 minut temu, hubertb napisał:

Zależy jak ty ciemnotę pojmujesz. Dla mojego profesora na studiach był to brak zrozumienia praw mechaniki kwantowej ;] Jakieś 30 lat temu rolnik był ciemnotą teraz ma forum na którym możemy pisać swoje opinie. 

Umiejetnośc obsługi komputera madrym nie czyni

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

A założenie forum na którym się wypowiadasz i owszem czy @yacenty to też głupi jest ? 

p.s. Administratorze przepraszam posłużyłeś i wyłącznie za przykład mam nadzieję że się nie obrazisz. 

Opublikowano
40 minut temu, Ulman napisał:

Wykształcenie też nie. Mądrość to umiejętność wykorzystania wiedzy. Możesz mieć jej od cholery i nie wiedzieć co z nią zrobić. A możesz mieć trochę, ale dzięki odpowiedniemu jej wykorzystaniu, wiele osiągnąć. 

• Like 4
Opublikowano

@Kallina86 nikt nie zaprzeczy chyba osiągnięciom Pana Lecha Wałęsy? Tematem nie jest tak prosty; jest wiele rodzai tzw "mądrości" i zależy to od wielu czynników.

Znajomy po zawodówce a sam sprytnie robi niektóre lepsze prototypy maszyn niż w sprzedaży, tylko cóż z tego skoro na pewnym etapie trzeba innych zdolności np. managerskich, żeby nie być np. wykorzystanym. To w dużym skrócie.

Opublikowano

@mirro ja myślę, że mógł tez przestraszyć się możliwej bezpośredniej między kandydatami wymiany zdań. Założę się też, ze w przyszłym tygodniu tvp zaproponuje kolejną wersję debaty farsy w swoim wykonaniu na która Duda się zgodzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No proszę Duda w Gościu Wydarzeń. Zasłaniał się kampanią by nie stanąć do debaty takiej w której nie będzie znał pytań. A teraz znalazł się jednak czas.

39 minut temu, mirro napisał:

Nie miał pewności czy padną pytania na tematy o których chciałby mówić.😂 

puki co narazie jeszcze nie ma potrzeby żeby obcy kapitał wybierał nam  Prezydenta . przy poprzednich wyborach debate chyba organizował Polsat wraz z TVP  . natomiast nie oglądałem poprzednich debat i nie wiem w czym problem . ale to obcy kapitał kształtuje niestety nasze poglądy w coraz wiekszej  skali 

• Like 2
Opublikowano

•  

31 stycznia. Niezależny, świeży, bezpartyjny. Szymek Hołownia z TVN grozi paluszkiem układowi PO-PiS. Zarzeka się: "Nie jestem ukrytym planem Tuska"
👉6 lutego. Szefem sztabu Hołowni zostaje Jacek Cichocki, były prominentny minister w rządzie PO-PSL, jeden z najbardziej zaufanych ludzi Tuska, który zasiadał na stanowiskach w obu rządach Donalda Tuska i Ewy Kopacz.
👉26 maja. Hołownia nadal tupie nóżką i krzyczy, że "Platforma Obywatelska nie ma wizji Polski!".
👉5 czerwca. Internet obiegają zdjęcia z profilu Hołowni, na którym przez pomyłkę wrzucono transmisję z wiecu Trzaskowskiego. Wpis w popłochu szybko wylatuje, ale screeny zostają, a ludzie śmieją się z wpadki i zastanawiają, czy Trzaskowskiego i Hołownię nie obsługują czasem ci sami ludzie.
👉7 czerwca. Nic się nie stało, Szymuś nadal robi za niezależnego, zawiedzionego dotychczasowymi rządami. Krzyczy, że "Polska nie należy tylko do PiS-u i Platformy!".
👉28 czerwca. Podczas wieczoru wyborczego u Hołowni dziennikarze napotykają Romana Giertycha. Oj tam. Są wyniki. Szymon ma trzecie miejsce, zgarnął 2,5 mln ludzi.
👉30 czerwca. Hołownia deklaruje, że "nie poprze oficjalnie żadnego z kandydatów", ale "zagłosuje przeciw wizji prezydentury Dudy". Ładny wygibas biorąc pod uwagę, że jest tylko dwóch kandydatów😄
👉1 lipca. Hołownia w radiowej Trójce stwierdza już wprost: "zagłosuję na Rafała Trzaskowskiego, natomiast zrobię to bez przyjemności"😆
👉1 lipca. Na oficjalnym profilu Trzaskowskiego graficzka Trzaska z Szymkiem i tekst: "Dziś o 15:15 Szymon Hołownia i Rafał Trzaskowski wspólnie o ponadpartyjnej prezydenturze. Zapraszamy na oba profile na Facebooku". Małym drukiem, że sfinansowane ze środków komitetu Hołowni😍 (ciekawe czy tego spodziewały się żółte nakładki gdy wpłacały hajs)

NO KTO BY PRZYPUSZCZAŁ

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

puki co narazie jeszcze nie ma potrzeby żeby obcy kapitał wybierał nam  Prezydenta . przy poprzednich wyborach debate chyba organizował Polsat wraz z TVP  . natomiast nie oglądałem poprzednich debat i nie wiem w czym problem . ale to obcy kapitał kształtuje niestety nasze poglądy w coraz wiekszej  skali 

Jaki kapitał? Co ty bredzisz? Wybierają wyborcy. A jak kto w debacie wypadnie decydują sami kandydaci. Bo dostają te same pytania i mogą sobie nawzajem zadawać pytania. I tego się boi Duda.

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan675 napisał:

👉30 czerwca. Hołownia deklaruje, że "nie poprze oficjalnie żadnego z kandydatów", ale "zagłosuje przeciw wizji prezydentury Dudy". Ładny wygibas biorąc pod uwagę, że jest tylko dwóch kandydatów😄

Skoro jest tylko dwu kandydatów to co to za wygibas? Skorzysta z przysługującego mu prawa, jako obywatelowi RP, i zagłosuje. 

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan675 napisał:

👉7 czerwca. Nic się nie stało, Szymuś nadal robi za niezależnego, zawiedzionego dotychczasowymi rządami. Krzyczy, że "Polska nie należy tylko do PiS-u i Platformy!".

Bo nie należy. Nie należy też do Episkopatu, Gminy Żydowskiej i Wspólnoty Muzułmańskiej. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertuss napisał:

Jaki kapitał? Co ty bredzisz? Wybierają wyborcy. A jak kto w debacie wypadnie decydują sami kandydaci. Bo dostają te same pytania i mogą sobie nawzajem zadawać pytania. I tego się boi Duda.

pytania i debata nie ma już wpływu na wyborców zbyt dużego , media kreują naszą  swiadomość przez ostatnie lata .           Czy zrozumiałeś  Sam to co napisałeś , czy ten wpis wynika z niewiedzy sposobu debaty jaką zaproponował TVP .  najlepszym rozwiązaniem była by debata w Polsacie . choć sam sposób debaty z TVP jest ciekawy natomiast pytania mogły by być tendencyjne choć trzaskowski w kliku  kwestiach swiatopoglądowych  unika odpowiedzi , i tych pytań ie boi , choć znając jego da se rade .                                         o i Szymon już jest mądrzejszy od petru jak to dobrze rozegra to z 15-20 % poparcia uzyska w wyborach do sejmu .                      A I debaty w końskich chciał schetyna a tvp sie dostosowała tylko B|.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Zbulwersowany dziennikarz... Taka propozycja - wyznaczyć mu zadanie tego typu zachowania w stosunku do świty prezydenta Dudy. Oczywiście nalepka TVN. Są jakieś relacje z tej konferencji?

hubert - Leonardo był samujkiem a to nie znaczy, że wszystko wiedział od urodzenia tylko ciężko pracował i uczył się sam. To znów raczej z braku dostępu do innych mądrych spisów. Miał też ładnych pomocników😉. Taki umysł zdarza się jeden na setki milionów zatem proszę Cię - nie świruj.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

@Kallina86 nikt nie zaprzeczy chyba osiągnięciom Pana Lecha Wałęsy? Tematem nie jest tak prosty; jest wiele rodzai tzw "mądrości" i zależy to od wielu czynników.

Znajomy po zawodówce a sam sprytnie robi niektóre lepsze prototypy maszyn niż w sprzedaży, tylko cóż z tego skoro na pewnym etapie trzeba innych zdolności np. managerskich, żeby nie być np. wykorzystanym. To w dużym skrócie.

Ty mówisz poważnie? Wałęsa? Przecież ten gość  celowo zaprzepaścił wszelkie możliwości zakończenia ery komunizmu w Polsce bo do tej pory chodzi na smyczy dawnych  komuchów,Poza tym poziom jego wypowiedzi jest żenujący i pełen absurdów ,min. UFO czy namawianie do pałowania strajkujących robotników.Najlepsze było to jak żalił się ,że przez koronawirusa  urwało mu się koryto ,bo nie może jezdzić ze "swoimi" wykładami po świecie.

• Like 1
Opublikowano

Wy tu o pełci znów... Co jest wbrew naturze? Podobno GMO... Gej czy lesbijka rodzi się ze stosunku z kobietą i masowo wychowują ich tzw. notmalni rodzice. Mój kolega ma troje dzieci i z dwojga z nich doczekał się wnucząt. Najstarszy syn mieszka z kolegą. Jakiś był taki delikatny jak przyjeżdżał w odwiedziny ale ja geja nie poznaję z daleka. Skoro natura potrafi wyposażyć w jeden więcej chromosom i odbija się to na wyglądzie zewnętrznym, skoro zdarzają się hermafrodyci skoro w naturalny sposób powstają kobiety z jajnikami emitującymi testosteron to o vo Wam idzie? Kobieta w ciele faceta to zwara w komputerze, której nie da się usunąć. Trzeba zmienić obudowę.

rockrolnik - co masz za burdel na Ukrainie teraz? Nawet wojskiem nie miał kto kierować w 2014... Ale wierz w co chcesz.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

pytania i debata nie ma już wpływu na wyborców zbyt dużego , media kreują naszą  swiadomość przez ostatnie lata .           Czy zrozumiałeś  Sam to co napisałeś , czy ten wpis wynika z niewiedzy sposobu debaty jaką zaproponował TVP .  najlepszym rozwiązaniem była by debata w Polsacie . choć sam sposób debaty z TVP jest ciekawy natomiast pytania mogły by być tendencyjne choć trzaskowski w kliku  kwestiach swiatopoglądowych  unika odpowiedzi , i tych pytań ie boi , choć znając jego da se rade .                                         o i Szymon już jest mądrzejszy od petru jak to dobrze rozegra to z 15-20 % poparcia uzyska w wyborach do sejmu .                      A I debaty w końskich chciał schetyna a tvp sie dostosowała tylko B|.

Tak tak nie ma wpływu tak to sobie tłumacz. Bo wiesz, ze Duda tchórzy. Jak by Komorowski 5 lat temu tak odmówił to by dopiero było. A jak Duda odmawia to jest ok bo nie ma wpływu. Mam nadzieje, ze za ta butę zapłaci.

Ja rozumiem to co piszę. Gorzej z twoim postrzeganiem rzeczywistości. Po prostu nie stać cię na obiektywizm.

Jaki to sposób debaty zaproponowali w tvp? Kazali Trzaskowskiemu patrzyć w jedną kamerę a pokazywali go druga. To jest dla ciebie takie ciekawe? Do tak niskich chwytów nie posunięto się w PL nigdy w żadnej telewizji. Do tego te żenujące pytania o komunię dziecka itd. Cała nie zapatrzona w pis Polska się z tej farsy debaty śmiała.

Szkoda, że polsat z tvn em się nie porozumiał. Docisnęli by Dudę do ściany. Musiał by przyjść. Ale Duda póki co i tak wyszedł na kłamce i tchórza. Bo zasłaniał się kampanią i brakiem czasu by nie stanąć do debaty a wyszło, że jednak czas ma. Trzaskowski miał odwagę pójść do tvp a Duda do TVN Onetu i WP nie miał odwagi. Choć w tym samym czasie wystąpi w Polsacie.

15 minut temu, DTaras napisał:

Wy tu o pełci znów... Co jest wbrew naturze? Podobno GMO... Gej czy lesbijka rodzi się ze stosunku z kobietą i masowo wychowują ich tzw. notmalni rodzice. Mój kolega ma troje dzieci i z dwojga z nich doczekał się wnucząt. Najstarszy syn mieszka z kolegą. Jakiś był taki delikatny jak przyjeżdżał w odwiedziny ale ja geja nie poznaję z daleka. Skoro natura potrafi wyposażyć w jeden więcej chromosom i odbija się to na wyglądzie zewnętrznym, skoro zdarzają się hermafrodyci skoro w naturalny sposób powstają kobiety z jajnikami emitującymi testosteron to o vo Wam idzie? Kobieta w ciele faceta to zwara w komputerze, której nie da się usunąć. Trzeba zmienić obudowę.

Homoseksualizm był znany już w starożytnej Grecji.. Ludzie jadący tak po tych homo nawet nie są świadomi, ze mogą mieć takie dzieci czy wnuki. I co wtedy?

PS też znam faceta co ma 4 dzieci w tym jedno na lewo. I to na lewo jest homo.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Picie a życie Kolejny kwiatek. Co z tego, że ukarają menelastą natkę? A jak nieświadoma zaimprezuje? Debile... OPS powinien taką wyławiać i conajwyżej izolować do rozwiązania. Inaczej dziecka nie ocalą. Idioci, słowo daję.

*matkę

Opublikowano

Manipulacjom nie ma końca. Sztab Rafała Trzaskowskiego wspólnie z TVN po mistrzowsku grają zaplanowaną przez siebie debatą, która pewnie mogłaby się odbyć, gdyby chciano ją uczciwie zorganizować. Wygląda jednak na to, że nie realizacja debaty jest istotą tej rozgrywki, a wtłoczenie w opinię publiczną przekonania, że prezydent Andrzej Duda boi się starcia z Rafałem Trzaskowskim. Trudno o bardziej perfidną propagandę w tej kwestii. TVN nie zadała sobie nawet trudu, by w całości przytoczyć komentarz prezydenta w tej sprawie. Postawiła go pod ścianą i wspólnie z opozycją ogłosiła tchórzem. Bardziej podle się nie da…

Materiały TVN na temat debaty prezydenckiej to naprawdę soczyste studium manipulacji. Nie mówi się o propozycjach debat wysuniętych przez Telewizję Polską i Telewizję Polsat. Nie ma mowy o tym, że zaproponowany termin koliduje z kalendarzem kampanii wyborczej prezydenta Dudy. Jest tylko tępa narracja mająca wmówić widzom, że prezydent boi się starcia z Rafałem Trzaskowskim w debacie mającej odbyć się „na dwóch największych antenach telewizyjnych i dwóch największych portalach niezależnych od władzy”. Które to największe telewizje i portale? TVN, TVN24, Onet i Wirtualna Polska. Nieprawdopodobna bezczelność. Prywatne media z kapitałem zagranicznym zawiązały polityczny sojusz i ogłosiły się wpływowym monolitem, mającym prawo wyłączności w kreowaniu publicznej debaty w Polsce.

Wszystkie materiały o debacie naszpikowane są szyderczymi wypowiedziami Rafała Trzaskowskiego, który „namawia prezydenta”, by nie bał się starcia. Towarzyszy temu taki sam przekaz w innych opozycyjnych mediach i w Internecie. Czyżby kandydat Koalicji Obywatelskiej czuł się tak słaby, że jedyną szansę wzmocnienia swojej pozycji upatruje w kreowaniu fałszywego przekazu na temat swojego konkurenta?

Ja się pojawię tam, gdzie ta debata jest realizowana przez telewizje i portale internetowe. I namawiam do tego pana prezydenta: niech się pan nie boi

— stwierdził pogardliwie Trzaskowski na jednym ze swoich wieców, wykluczając jednocześnie swój udział w debacie TVP. Na pytanie, czy stawi się na nią 6 lipca, odpowiedział:

Dosyć ustawek. Prezydent Andrzej Duda był już na dwóch debatach TVP i ma przyjść na trzecią ustawkę TVP, gdzie znowu będzie znał wszystkie pytania?

Najwyraźniej propozycja debaty z aktywnym udziałem publiczności przerasta kandydata Koalicji Obywatelskiej. W poprzedniej wypadł na tyle słabo, że uciekł z niej przed dziennikarzami i opuścił gmach Telewizji Polskiej łamiąc procedury bezpieczeństwa sanitarnego.

Warto w tym zamieszaniu raz jeszcze przywołać stanowisko prezydenta Dudy.

Pytają mnie czy wezmę udział w debacie? Oczywiście, że zawsze chętnie biorę udział w debacie i przecież brałem udział w debacie nie raz. Tylko na uczciwych zasadach, które były jednakowo ustalane ze wszystkimi, gdzie dostawaliśmy zaproszenie i uzgadnialiśmy termin. A nie proszę państwa, że jakaś jedna prywatna telewizja pana Trzaskowskiego podaje termin debaty i nakazuje się stawić. Nie. I okazuje się, że pan Trzaskowski chce organizować debatę pod ochroną zagranicznych mediów. Ja się na to nie zgadzam

— powiedział prezydent i dodał:

Dlaczego media polskie mają być gorzej traktowane? Dlaczego Polsat ma być gorzej traktowany, dlaczego ma być gorzej traktowana Telewizja Polska? Dlaczego inne media mają być gorzej traktowane, dlaczego ich widzowie i słuchacze mają być gorzej traktowani? Nie zgadzam się na to. Jestem prezydentem wszystkich Polaków i wszyscy Polacy mają jednakowe prawo do obejrzenia i wysłuchania debaty. To dlatego na ten dyktat dotyczący debaty w TVN-ie grzecznie odpowiedziałem, że bardzo proszę wszystkie wielkie telewizje o zorganizowanie debaty razem. Tak, żeby była równa dla wszystkich i żeby każdy widz, każdej telewizji mógł w jednakowy sposób w tej debacie wziąć udział. Obejrzeć ją i porównać poglądy. Nie chcą się na to zgodzić? Dlaczego? Pan Trzaskowski boi się debaty przed wszystkimi mediami? Zagraniczne media będą chroniły pana Trzaskowskiego? W czyim interesie?

Czyżby więc pomysł debaty w TVN był - trzymając się nomenklatury Rafała Trzaskowskiego - ustawką opozycji? Gdyby naprawdę chciano ją przeprowadzić, uzgodniono by termin ze sztabami, tak jak robi się to zawsze. Można byłoby przeprowadzić ją na antenach trzech głównych telewizji z udziałem dziennikarzy wszystkich tych stacji: TVP, Polsat i TVN. Przecież chodzi o dobro Polski, rzetelny przekaz i pełną informację dla wyborców, czyż nie? Tymczasem stacja z Wiertniczej ogłosiła debatę, która nie mogła dojść do skutku, obarczyła za to winą prezydenta Dudę i wskazała Rafała Trzaskowskiego, jako moralnego zwycięzcę. Czy można zagrać podlej?

CZYTAJ TAKŻE: Zamiast wizji programowej, prymitywny atak na prezydenta Dudę. Dlaczego? Bo pomysł na prezydenturę Trzaskowskiego mają Berlin i Bruksela

Marzena Nykiel

https://wpolityce.pl/polityka/507352-kto-z-kim-robi-ustawki-zenujaca-gierka-tvn-i-trzaskowskiego

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Kobieta w ciele faceta to zwara w komputerze, której nie da się usunąć. Trzeba zmienić obudowę.

no ale taki komputer co ma procek felerny ile by mu obudów nie zmieniał to i tak prawidłowo nie zadziała. 
Jest to problem i w ocenie i w relacjach społecznych i będzie do końca świata. Na ile inność można tolerować dając równe jej prawa a na ile jednak unikać bodaj tworzenia protez tych praw które i tak nie zostaną wykorzystane albo zostaną wykorzystane w chory sposób.
 oczywiście nie wiem jaki jest złoty środek umieszczania owych odstępstw od średniej w społeczności i jak skalować prawa tych odstępstw, ale musi być gdzieś granica która określa co jest dopuszczalne a co po za normalnością choć jeszcze nie jest społecznie szkodliwą dewiacją. 
Taki sam popęd działa między dorosłym jak i takie same mechanizmy u niektórych fascynują sadyzmem, pedofilią, i to przecież też jest "defekt procka" bo fizycznie takie osobniki są nie do rozpoznania badając tylko somatykę ich organizmow.
Kwestia na ile cywilizacja dopuszcza a na ile pożąda odstępstw od średniej statystycznej. Zbytnia unifkacja jest równie groźna jak przesadny liberalizm w akceptowaniu rzeczy jednoznacznie dysfunkcyjnych. Nie uznaję homoseksualizmu za rzecz godną eliminacji nawet po przez potencjalnie skuteczną terapię ale też nie uznaję za konieczne uznawanie tego za normę i jeden z równoprawnych sposobów plciowości. Jest to dysfunkcja biologiczna i powinna byc jednak marginalizowana z norm społecznych jedynie z naukowym jej określeniem i pokazaniem jako przypadku psychoklinicznego którego nie ma potrzeby, możliwości ani skuteczności leczenia.
Jadna z tzw wad osobniczych jak wiele innych które nie dyskwalifikują z życia spolecznego na płaszczyznach których ta wada nie dotyczy.

jedno tylko pytanie.
czy homoseksualizm i inne patoseksualizmy to norma, wada , czy zaleta? 
i na bazie odpowiedzi na to pytanie można w oparciu o chłodną logilkę zbudować jakiś sensowny system prawny.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v