Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak sobue dopowiadaj. Nie ośmieszaj się bo to argumentacja dla kompletnych debili

Gdzie masz wzrost urodzeń skoro srednia za PO jest wyzsza jak za PIS z socjalem?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

No to niech ich za to PIS pozamyka. Niestety to się nigdy nie stanie bo to jedna i ta sama mafia. 

Wiem ze tęsknisz do gospodarki rodem z komuny ale tego nawet lewicowy PIS nie zrobi. 

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Bielan łże co widzą wszyscy  ale to dla ciebie nic nie znaczy bo to sekta PIS. Swoją drogą, to następny któremu byłoby do twarzy w jarmułce 

Przecież po tym rzekomo POmagdelenkowym odzyskaniu wolności przez Rzeczypospolitą... ONY...  te przy korytach po kolei lansują nową modę - jakie to koszerne a jaki trend na topie?

16711777_701420920027845_7525793419113095640_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Ulman napisał:

W tv mówili coś o 40mm i to w ok pół godziny.  Tyle wody nie ma prawa na raz spłynąć. Tragicznie głupie było pokazywanie jak to jest strasznie w warszawie na przykładzie samochodów które co prawda powoli ale przejeżdżały płynnie przez kałuże.  Po 2 godzinach zostało tylko kilka bajor ale tego już tvpis nie pokazało

opad który zalał warszawe wyniósł 20 mm  a 40 mm to jest wraz z opadem nocnym natomiast sam opad faktycznie 20 mm nie był opadem punktowym a objął całą stolice , za nadzorowanie spływu odpowiada niemiecka firma .  znaczy to niemiecka firma stworzyć miała inteligentne zarzadzanie odprowadzenia deszczówki , niemiecka firma rekoma Polaków 

9 godzin temu, kibix napisał:

Idąc tokiem Twojego rozumowania bogata Szwajcaria powinna mieć jedną z najwyższych dzietności. Jest całkiem odwrotnie. Na dzietność wpływa niezależność kobiet, możliwość robienia karier przez kobiety, szeroki dostęp do antykoncepcji. Widać korelacje pomiędzy bogatym społeczeństwem i niską dzietnością. Biedne kraje mają dużą dzietność np. cały afryka. 

inaczej powiedziawszy przyrost w europie to zasługa imigrantów i tez np . co ciekawe polki w angli też ten poziom podnoszą . jeszcze można sprawdzić w jakim wieku polki decydują się na macierzyństwo , bo to stale rosnie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Stabilna praca to za "komuny" był jej nakaz. Z tego też tytułu ukuto powiedzenie: czy się stoi czy się leży 2000 się należy". Na dzisiejsze czasy to będzie 4 dzieci czyli akurat tyle aby kobita dostała emeryturę. No i kopali wówczas rekordowo węgiel ale chyba go spowrotem zakopywali bo uj wie gdzie się podziewał. Co prawda nie wyżyje (ta kobieta) za to ale to PIS się podzielił. Niema przemysłu... No niema, Romanie, u nas Spółek Skarbu Państwa. Enea i podobne nie wystarczają. Zapierdzielamy i w niedzielę. Bo rodzina i trzeba. Nie kłócimy się o pomosty na zalewach, komu się gołąb bardziej zesrał lub o długość kija. Prawda. Ogrom ludzi na pracę lub interes w Niemczech. Może dlatego, że w Szczecinie muszą być budowane liniowce a fabryka samochodu elektrycznego i nowe wozy strażackie trafią gdzieś na południowy wschód.

Opublikowano

Co tam dziś ciekawego ,lub jaki kotlet odgrzewacie?? ludzie z. Antypisu

Opublikowano (edytowane)

A co tam w TVP nie podali ze duda podofila ułaskawił.... Ponoć ofiara jest  dorosła i mieszkają razem i tera już mogą na legalu.... 🤮

Zero tolerancji dla pedofilów 🤣🤣🤣🤣🤣🙉🙉

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

yyyy jak ma się inteligentne zarządzanie do średnic rur i grawitacji? Ano tylko można wodę przekierować. Spadło wg stacji od 30 do 32 mm wody przy czym średnia minutowa sięgała 100 mm. Zatem je**ło że topiło na stojąco. Dobrze, że się nic nie zawaliło. Te oczka nie dały jednak rady. Trzeba zrobić rowy plus...

Opublikowano (edytowane)

<łżesz psie i na całą wieś cię słychać> (to nie do poprzedniego wpisu)
w sumie to samo tylko tzw "kulturalnym językiem" powiedziane
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-07-01/bielan-dziekowal-za-poparcie-dudy-bosak-to-jest-klamstwo/?ref=aside_najnowsze

a to 

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

musi budzić podejrzenia bo fałszerstwa wyborcze to pewnik we wszystkih wyborach jeśli jest to technicznie możliwe to na pewno w jakiejś skali zawsze stosowane.
ale czy kto wykaże wystarczającą nieufność? a kogo to...?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, bezbarwny napisał:

Znaczy się, miłość to była/jest

No był wyrok za gwałt na kuzynie i zakaz zbizania itp... A Duda twierdzi że to nie był gwałt bo ofiara tera sama wniosła o ułaskawienie sprawcy... Kto wie być może zaiskrzyło między nimi i ten zakaz przeszkadzał w szczęściu tej rodziny..... I dudus postanowił widać dać szczęście tej "tradycyjnej rodzinie ".... Przecież to wzór do naśladowania i taka rodzina jest wzorem i taki sprawca nie jest przecie sprawca skoro mieszka z ofiara... Hehe cyrk na kołach.. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

dysydent - miarą parcia do fałszerstwa jest ślepa wiara i zaangażowanie. Zawsze znajdzie się ktoś kto nawet pewne będzie chciał upewnić. To jest ta nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Co do Pana z artykyłu - to jest kreator i w tym działaniu kreatura . W zasadzie wszelkie sprawy, w których jest łaskaw zabrać głos stają się karykaturą. Jak "Wiadomości", które ostatnio oglądałem.

Opublikowano (edytowane)

- Sprawa dotyczyła jedynie zakazu zbliżania się. Inne kary były dawno wykonane (nie było gwałtu). Dorosła już od lat pokrzywdzona z matką prosiły o uchylenie zakazu zbliżania się, bo w praktyce mieszkają ze skazanym w jednym domu. To sprawa rodzinna. Wniosek popierały sądy i PG

- napisał prezydent.

https://wpolityce.pl/polityka/507200-prezydent-odpowiada-na-kampanie-oszczerstw-ws-prawa-laski

Według naszego sondażu, w drugiej turze wyborów prezydenckich obecny prezydent zdobyłby 53 proc. głosów, a kandydat Koalicji Obywatelskiej 47 proc.

https://wpolityce.pl/polityka/507211-rosnie-przewaga-andrzeja-dudy-nad-rafalem-trzaskowskim

Jeszcze trochę wysiłku i będzie dobrze :D

Edytowane przez tracker
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@DTaras no ale "dwóch panów" w tej linkowanej wiadomości i opatrznie można zrozumieć o którego Ci chodzi skoro tylko w liczbie pojedynczej piszesz tzn jednak ... nie wiem jak ująć ale różnica jakaś byc musi w ocenie 
a to fajne

10 minut temu, tracker napisał:

"domena okazjonalna" (internetowa domena)
czego to ludzie nie wymyślą

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jeżeli mówimy o prawie łaski to jest prawo prezydenta. Fakt - sprawa Kamińskiego kładzie cień ale tu? Niewiem. Ktoś o ten zakaz zbliżania jednak wnioskował. Oby podstawą ułaskawienia nie okazał się czasem syndrom sztokholmski. Żadnej odpowiedzialności nie bierze i zawsze może pokazać jak to rodzinę przed złymi sądami ocalił - co nie?

Burza jest o słowa Pana B. dysydencie 😁 O Bielana. Bosak to teraz przystawka...

Dysydent - najciekawsze jest na samym końcu i niewiadomo dlaczego takim drobnym drukiem...

Opublikowano

a nie wiem bo u mnie raczej druk jednakowy i może jaki blocker z przeglądarki Opera mi zablokował najciekawsze 

jeszcze z puli skojarzeń;
pamiętam czasy kiedy to rosyjskie wojska były wycofywane z Polski. Niemcy ... ciekawe kto tam pierwszy powtórzy coś na kształt tej naszej aktorki - "właśnie kończy się okupacja powojenna Niemiec"?
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-07-01/pentagon-potwierdza-wycofujemy-czesc-wojsk-z-niemiec/

Opublikowano

A w którym

miejscu Bielan skłamał?

cytat z artykułu;

„Bielan mógł nawiązywać do wtorkowej rozmowy w RMF FM, w której prowadzący przypomniał kandydatowi Konfederacji słowa sprzed pierwszej tury. Bosak mówił wówczas, że nie zagłosuje na Trzaskowskiego. - Wypowiedziałem takie słowa przed pierwszą turą, natomiast teraz jesteśmy po pierwszej turze i nie będę deklarował, do którego mi bliżej, bo żaden nie zasłużył na nasze poparcie - stwierdził. Później dodał, że to nie oznacza, iż zmienił zdanie, a "odmawia jego powtórzenia"”

nie uważacie że Bosak kompromituje się tą wypowiedzią? To zastanawiał się na kogo w 1 turze zagłosuje???

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

emocje opadły

1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

Jak po bitwie kurz 

Wypalili się jak ich ta cała łopozycja 😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v