Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, jacek1296 napisał:

Nigdzie nie napisałem, że dobrze rządzili, tępy wyznawco pisu. Poprosiłem o konkretne kwoty. Będąc ułomnym umysłowo nawet tego nie potrafisz znaleźć. Jak sam nie potrafisz , to poproś kolegów. Jak znajdziesz , to je tu wpisz , a potem będziemy dyskutować dalej.

Tydzień urlopu plus tydzień moderacji.

Z kulturą panowie!!!

• Like 2
Opublikowano

Skąd się ta lemingoza bierze? I to jeszcze na wsi, przecież trzeba mieć nierówno pod sufitem, by być rolnikiem i głosować na tych co odpowiadają za upadek i wyprzedaż za grosze rolnictwa, stoczni, banków ... Ursusa. Naoglądają się komunistycznych mediów TWNowych i myślą że wszystkie rozumy pozjadali, a poza słomą z gumiaków, prostackie buractwo wyłazi, prymitywizm i nienawiść. Żałosne.

Opublikowano (edytowane)

Dobrze Panie Moderatorze, na mnie może Pan dzisiaj liczyć że się podporządkuję, od rana mam dobry humor.  :)  Tylko żeby mnie nie prowokowali, bo jak babcię kocham nie wycymom.  :P chyba na burzę wszystko takie nerwowe.  :D

9 minut temu, Bartek933 napisał:

Z kulturą panowie!!!

Edytowane przez Sean
Opublikowano
5 minut temu, Sean napisał:

No właśnie Ty coś wiesz że jest żar, a u mnie chłodnawo.   :P a są od ganienia władzy jak robił to Jan Paweł II? wtedy Ci się to podobało?

Jedni ganili władzę a drudzy współpracowali z władzą. W przypadku JP II to była jednak walka z systemem. Komunizm był zagrożeniem również dla Kościoła, dlatego stał się on naturalnym środowiskiem opozycji. Stawali w obronie prześladowanych (w tym wypadku opozycjonistów) no i przy okazji zapełniali kościoły wiernymi. 

Dzisiaj " walka o tradycyjny model rodziny" to tylko hasło. Tak jak nikt nie walczy z tym tradycyjnym modelem, tak też nikt nie będzie walczył o jakiś inny model. Czy JPII ganił włądzę? Owszem ale wskazywał systemowość tych błędów i kolizję z wartościami np. chrześcijańskimi. Polemika między Biblią a zbiorem "Dzieł Lenina" nie miała większego sensu, ponieważ z reguły za tymi ostatnimi stał oficer NKWD z odbezpieczoną bronią. 

Czyli w skrócie podobało mi się bo raczej było głoszone ex cathedra niż do użytku w ulicznej jatce.

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Raczej wymusza na babciach bo dziadki nie bardzo sie dają

Dlatego ująłem to w cudzysłów. Nie mogę się powstrzymać. Wymusza - haracz pobiera 🤣.

1 godzinę temu, lukasz222 napisał:

Nie wiem, może dlatego ze dla tych których tak usilnie popierasz Rydzyk jest przykładem wspaniałego sługi Kościoła? Po drugie może dlatego że odniosłeś sie do wpisu o Trwam, używając przy tym zwrotu "kościół"? Sam nie wiesz co piszesz najwidoczniej. Pisma też nie znasz, ale spokojnie, uczył Cię nie będę, bo to nic nie da

Jeżeli chodzi o Trwam to Ty pierwszy pisałeś o tej stacji a ja się odniosłem do Twojego wpisu. @Sean nic na temat Rydzyka nie pisał w tym momencie.

1 godzinę temu, Kallina86 napisał:

Konfederacja raczej nie dopuszcza takich chorych związków ;) Ale ma za mało kasy, żeby mieć duże poparcie :P 

Konfederacja miała problem z kredytem na kampanię, także przesunięcie terminu wyborów było jej na rękę. Również brak dostępu do mediów czyli głównie telewizji może mieć wpływ na wynik wyborów. Jest kanał internetowy, gdzie można się dowiedzieć co właściwie robią w sejmie i że w nim istnieją , za to mają u mnie plus.

1 godzinę temu, lukasz222 napisał:

Z nas dwoje to raczej Ty udowadniasz wypranie mózgu, poćwicz argumentację, to może pójdzie Ci trochę lepiej układanie zdań ;)

Z nas dwóch ,dwoje to dwie kobiety . To tak na marginesie :).

18 minut temu, Denwer napisał:

Niemożliwe @Denwer ogląda W realu 24 :).

Opublikowano

Rafał Trzaskowski twierdzi, że nie dzieli a łączy,a w przemówieniu wyłącznie dzielił,a nawet jątrzył, podczas gdy Andrzej Duda łączył i elegancko podziękował rywalom.Klasę się ma albo nie ma za grosz.

Opublikowano (edytowane)

Ale w jaki sposób jątrzył? Inny wydźwięk będzie przemówienia obecnie miłościwie nam panującego, a inaczej musi mówić fighter walczący o tytuł.
PAD jedyne co potrafi łączyć to przyjemne z pożytecznym. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
28 minut temu, tracker napisał:

Skąd się ta lemingoza bierze? I to jeszcze na wsi, przecież trzeba mieć nierówno pod sufitem, by być rolnikiem i głosować na tych co odpowiadają za upadek i wyprzedaż za grosze rolnictwa, stoczni, banków ... Ursusa. Naoglądają się komunistycznych mediów TWNowych i myślą że wszystkie rozumy pozjadali, a poza słomą z gumiaków, prostackie buractwo wyłazi, prymitywizm i nienawiść. Żałosne.

Też zadaję to pytanie bez ideologii.Jak to możliwe że część rolników popiera Okrągłostołowy porządek?

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał:

Niemożliwe @Denwer ogląda W realu 24 :).

Od  kilku lat oglądam 

Opublikowano
17 minut temu, Alamo napisał:

Rafał Trzaskowski twierdzi, że nie dzieli a łączy,a w przemówieniu wyłącznie dzielił,a nawet jątrzył, podczas gdy Andrzej Duda łączył i elegancko podziękował rywalom.Klasę się ma albo nie ma za grosz.

11 minut temu, mirro napisał:

Ale w jaki sposób jątrzył? Inny wydźwięk będzie przemówienia obecnie miłościwie nam panującego, a inaczej musi mówić fighter walczący o tytuł.
PAD jedyne co potrafi łączyć to przyjemne z pożytecznym. 

Chyba nie myślałeś że ten bot coś sam wymyślił?

Screenshot_20200629_152728.jpg

Opublikowano
14 minut temu, Alamo napisał:

Też zadaję to pytanie bez ideologii.Jak to możliwe że część rolników popiera Okrągłostołowy porządek?

To jest pytanie z bardzo dużą dawką ideologii. Ale odpowiadając na nie , najprościej , można powiedzieć 'bo tak już jest".

Moż tez zapytać Ciebie, Jak to możliwe, że lewacki PiS wmówił ludziom że jest najprawdziwszą prawicą?😂

Opublikowano
50 minut temu, tracker napisał:

Skąd się ta lemingoza bierze? I to jeszcze na wsi, przecież trzeba mieć nierówno pod sufitem, by być rolnikiem i głosować na tych co odpowiadają za upadek i wyprzedaż za grosze rolnictwa, stoczni, banków ... Ursusa.

Stocznie i Ursus to akurat zły przykład, bo ci co chcieli ( a wręcz ogłosili sukces) ich odbudowy jednak nie potrafili utrzymać ich na powierzchni. Czyli przyroda okazała się silniejsza. 

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Mirro - z tym pożytecznym to musiałbyś rozszerzyć czy prywatnie czy z racji stanowiska...

No pewnie że z racji stanowiska. Jak jeździ na nartach , to nie stara się pojąć zamysłów naczelnika .😂

Opublikowano

Będzie ciekawie w drugiej turze,frekwencja będzie niższa Tak jak zawsze bywa ,więc trzachu ma problem 👍

Opublikowano

rolnik - taka historia, przyjeżdża kandydat na prezydenta do miasta Płocka i słyszy pytanie, które już dawno co można odpowiedział a ktoś inny szuka odpowiedzi. Pytanie nie dotyczy ani okoliczności ani miejsca. Gdyby ktoś Tobie robił wyrzuty na dożynkach, że sąsiad wywozi śmieci do lasu to jak byś się zachował? Poza tym płynie sobie gówno rzeczkami i zalewa miasteczka zabierając nowy ładunek Jak wiadomo rzeki i rzeczki to naczynia połączone i płyną przez większe miasta. Może z tym coś zrobić?

Opublikowano

W pierwszej turze frekwencja była wysoka, bo była duża różnorodność kandydatów. Jak ktoś chciał to znalazł kogoś najodpowiedniejszego dla siebie.

W drugiej turze udział wezmą Ci, którzy widzą jakąkolwiek różnice pomiędzy kandydatami. Albo mają bezpośrednią korzyść z wygranej jednego albo drugiego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v