Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Brawo dla pana Ferdka. Człowiek widzi, że ludziom dają ochłapy a sobie kradną miliony.

Cóż z jednej strony pan Ferdek krytykuje Pis- zło największe jakie ostatnio się pojawiło. Z drugiej strony wyciąga rękę po to co oferuje Pis. Jak to się nazywało ?

Może ktoś przypomni osiągnięcia polityczne Trzaskowskiego, Kosiniaka czy Biedronia, ich partii ? Dlaczego "warto" na nich głosować ?

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, kibix napisał:

Oto mi właśnie chodzi. Klapki na oczy i wio. Daliście sobie wmówić że istnieje tylko PiS i PO i ewentualnie PSL. Wiecie ile osób ubiega się o stanowisko prezydenta? Tak samo jest z telewizją jak ktoś nie ogląda TVP znaczy ogląda TVN

No jak to ilu 11 ,z tej zbieraniny dwóch no może 3 którzy coś reprezentują sobą i warto na nich oddać głos , A z tej trójki żeby nie zmarnować kartki trzeba głosować na tego z największym poparciem 

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

A z tej trójki żeby nie zmarnować kartki trzeba głosować na tego z największym poparciem 

Ja uważam mój głos oddany w poprzednich wyborach za zmarnowany. Głosowałem na Pana Dudę. Jeśli mam głosować znowu na tego samego, to albo On musi zacząć być Prezydentem, albo ja muszę przestać interesować się tym co mówi i robi i tylko klaskać.

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

informacja dla prawdziwych polakow-wazne !!!!!!!!!!!!

karty wyborcze drukuje niemiecka firma trafiło do prywatnej spółki Samindruk z Brodnicy. Samindruk jest kontrolowany przez berlińską firmę Gather Druck und Vertrieb GmbH.

nie bierzcie ich do rak bo to grozi implemenatcja teczowej zarazy !!!!!!!

prawdziwi polacy powinni w niedziele zostac w domu , w zadnym wypadku nie wolno uzywac niemeickich kart wyborczych- zakreslicie adriana a ona samoczynnie zmieni na biedronia !!!!!!!!

No ch*j z tego ,ja też niemiecki samochodem jeżdżę , A karty wydrukowane i tak na chińskim papierze ,więc w d*pie mam te twoje rewelacje . problemem nie jest Niemiecka firma 

12 minut temu, mirro napisał:

Ja uważam mój głos oddany w poprzednich wyborach za zmarnowany. Głosowałem na Pana Dudę. Jeśli mam głosować znowu na tego samego, to albo On musi zacząć być Prezydentem, albo ja muszę przestać interesować się tym co mówi i robi i tylko klaskać.

To weź przykład z Twojego kolegi jacusia i nie idź głosować na niemieckich kartach ,ZOSTAŃ W DOMU 

Opublikowano
9 godzin temu, DTaras napisał:

Z makulaturą jest to samo. Przedtem oddawałeś za darmo a teraz to odpad - trzeba płacić.

To właśnie te koszty które za PISu rosną. 

6 godzin temu, hubertuss napisał:

Patrzcie jak robi się ludziom sieczkę w głowach. Skala propagandy jaka pis pompuje do głów naiwnym naprawdę może przerażać i dziwić. Aż dziw, że Duda nie ma 60 % poparcia.

https://joemonster.org/filmy/105163/Wymyslony_amerykanski_projektant_mody_chwali_Agate_Dude_w_Wiadomosciach_TVP

https://joemonster.org/filmy/105186/Szczyt_propagandy_w_TVP._To_wydanie_Wiadomosci_przejdzie_do_historii

To drugie jest mega. Tak w zasadzie nie potrzeba rządu ani sejmu. Wystarczy tylko  Duda i zrobi wszystko sam. 

37 minut temu, Ursus932 napisał:

No jak to ilu 11 ,z tej zbieraniny dwóch no może 3 którzy coś reprezentują sobą i warto na nich oddać głos , A z tej trójki żeby nie zmarnować kartki trzeba głosować na tego z największym poparciem 

Owczy pęd 

Tak się zastanawiam skąd się bierze 100 mld na tarcze antykryzysową. Nadwyżki budżetowej w ubiegłych latach nie było , na koniec maja 30 mld deficytu a tu nagle 100 mld Pln im się znalazło. Może ktoś ze zwolenników dobrej zmiany umie to wyjaśnić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To jest właśnie straszne. Jeżeli czerpiesz informacje z telewizji to tak to właśnie wygląda. Ten kto ma dostęp do mediów ma największe poparcie, więc idąc droga Twojego myślenia trzeba na niego głosować. Dzięki takiemu myśleniu od 20 lat rządzący tylko się wymieniają.  Potem do zarządu spółki skarbu panstwa. Pensje po 20tys i tak do emerytury. To widać na szczeblach gminnych. Na szczeblu państwowym to się rozmywa. 

Do polityki nikt się nie pcha żeby zarabiać 10 tys netto. Dobry fachowiec w Polsce tyle zarabia. Tam idziesz żeby zrobić jakiś wał i być ustawionym na resztę życia. Każdy polityk przed wejściem do sejmu robi rozdzielność majątku i przepisuje wszystko na żonę. Tak zrobił Szumowski morawiecko i inni. Za PO przynajmniej jak afera jakąś wyplynela to były dymisję. Za PiS mamy tępa propagandę dla dziadkow i wojnę Polsko-Polską. 

Opublikowano
50 minut temu, kibix napisał:

Do polityki nikt się nie pcha żeby zarabiać 10 tys netto. Dobry fachowiec w Polsce tyle zarabia. Tam idziesz żeby zrobić jakiś wał i być ustawionym na resztę życia. Każdy polityk przed wejściem do sejmu robi rozdzielność majątku i przepisuje wszystko na żonę. Tak zrobił Szumowski morawiecko i inni. Za PO przynajmniej jak afera jakąś wyplynela to były dymisję. Za PiS mamy tępa propagandę dla dziadkow i wojnę Polsko-Polską. 

Posłowie ministrowie czy premier z prezydentem zarabiają tylko nieznacznie lepiej jak kirownik dużego gospodarstwa. Nikt kto ma coś do zaoferowania i się szanuje nie będzie za te pieniądze pracował. Obecnie chyba każdy wójt w kraju zarabia więcej od posła. To jest kpina nad kpiny! Dlatego do polityki ciagnie nie tylko złodziei ale co gorsza  nawiedzonych ideowców z powołaniem.  Ten typ ma takie chore pomysły że może wyrządzić niewyobrażalne szkody.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dsbh napisał:

Cóż z jednej strony pan Ferdek krytykuje Pis- zło największe jakie ostatnio się pojawiło. Z drugiej strony wyciąga rękę po to co oferuje Pis. Jak to się nazywało ?

Może ktoś przypomni osiągnięcia polityczne Trzaskowskiego, Kosiniaka czy Biedronia, ich partii ? Dlaczego "warto" na nich głosować ?

Dlaczego ma nie wyciągać. Kiedyś pracował opłacał składki i podatki to mu się należy. Z drugiej strony pis nie oferuje tego ze swoich partyjnych pieniędzy tylko z naszych pieniędzy.

Dlaczego warto na innych glosować? A choćby dlatego, że będzie coś w rodzaju bezpiecznika.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Owczy pęd 

1 godzinę temu, kibix napisał:

To jest właśnie straszne. Jeżeli czerpiesz informacje z telewizji to tak to właśnie wygląda. Ten kto ma dostęp do mediów ma największe poparcie, więc idąc droga Twojego myślenia trzeba na niego głosować. 

Nie napisałem że musi to być ten co jest na pierwszym miejscu w sondażach ,tylko głosuje na tego który ma największe poparcie sondażowe z tej 2 czy tam 3 które wcześniej wybrałem 

Opublikowano
21 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie napisałem że musi to być ten co jest na pierwszym miejscu w sondażach ,tylko głosuje na tego który ma największe poparcie sondażowe z tej 2 czy tam 3 które wcześniej wybrałem 

Możesz zdradzić z których trzech wybierasz?

Opublikowano (edytowane)

Nie gdyż to moja prywatna sprawa i publicznie nie udzielam takich info, zaraz byście mnie hejtowali 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Co teraz rok 1939 nie powiódł się działaniami wojennymi przegrana wojna ale mija 70 kilka lat i co jest teraz .

Martin Schulz stwierdził niedawno, że do roku 2025 powinny powstać “Stany Zjednoczone Europy”. Ta koncepcja ma być przede wszystkim na rękę Niemcom. Schulz wskazuje, że to jedno ze rozwiązań, które ma opanować kryzys polityczny w jego kraju. W tym celu miałaby powstać traktat, którego brak ratyfikacji miałby oznaczać dla takiego państwa wyrzucenie ze struktur Unii Europejskiej. — Każde państwo, które nie ratyfikuje traktatu, automatycznie opuści Unię Europejską — zapowiedział Schulz .

Stany Zjednoczone Europy”, czy Unia Europejska zzrealizuje plan Niemca? 

WOJNA WYGRANA BEZ DZIAŁAŃ WOJENNYCH EUROPA ZDOBYTA RZESZA PONAD WSZYSTKO  k**wa MAĆ CO SIĘ DZIEJE .

Opublikowano (edytowane)

28.06.2020   roku  Wszyscy  głosujemy  na  Prezydenta  Andrzeja  Dudę 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie gdyż to moja prywatna sprawa i publicznie nie udzielam takich info, zaraz byście mnie hejtowali 

Pewnie wybierałeś miedzy Morawieckim, Kaczyńskim i Dudą a że tylko on kandyduje to nie masz wyjścia. Nie ściemniaj że PISowiec rozważa jakieś alternatywy

Opublikowano

galan - zainteresuj się trochę to przestaniesz się dziwić. A ciało federalne Niemcy musiałoby najpierw stać się samo cesarstwem aby te strachy były zasadne. Potem język urzędowy niemiecki... Jesteś przekonany, że to przejdzie?

Natomiast co do podziału uchodźców to jest Pyrrusowe zwycięstwo. Można było się dogadać bez robienia wokół tego syfu gdyż jak pokazała rzeczywistość imigranci i tak są a wiara chrześcijańska nie upadła.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Pewnie wybierałeś miedzy Morawieckim, Kaczyńskim i Dudą a że tylko on kandyduje to nie masz wyjścia. Nie ściemniaj że PISowiec rozważa jakieś alternatywy

Ojej ale żeś doj**ał,mało ekranu smartfon nie oplułem ze śmiechu 😝😝😝 , pisałem już na początku w tym temacie że PiS niema konkurenci dlatego popieram ,zresztą kolega @Sean też się pod tym podpisał ,A są w tym gronie 11 kandydaci na których mogę zagłosować Ale te sondaże 

Opublikowano

wszyscy j**nieci jak antek w 100 % zaglosuja na pis- tu akurat marecek nie klamie.

na wybory zawsze go chowaja-ciekawe dlaczego ?? o zdrowiu psychicznym antka niedawno sam adrian sie wypowiadal,a prezes juz w latach 80 doskonale go zdiagnozowal......

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Brawo dla pana Ferdka. Człowiek widzi, że ludziom dają ochłapy a sobie kradną miliony. Prawie każdy poseł pisu dzieży po dwie posady. Czyli stołek poselski plus posadka w spółce skarbu państwa. Rodzinie z dwójką dzieci dostanie się ochłap w wysokości 1 tys zł. Który zabrany im zostanie prawie zaraz w nie skończonych podwyżkach z każdej strony. Emeryt dostanie średnio po sto z kawałkiem zł na miesiąc w postaci trzynastej emerytury. A człowiek pisu wygarnie dodatkowo grube tysiące z jakiejś spółki. Coraz więcej ludzi to zaczyna widzieć i rozumieć. Pytanie czy dostatecznie dużo zrozumie by jak to pan Ferdek mówi wypi......ć Dudę z 

Absolutnie nie zdziwił mnie fakt, iż pan Ferdynand, poklask u Ciebie  wzbudza. Podobnie jak on, honorowy jesteś i podobnie jak on, o moralnościach kilku.  I nawet nie wnikam, czy to obłudy owoce, czy efekt wpajania „faktów” łopatą

@DTaras, ani ja profesor, ani konstytucjonalista. Biegły w prawie, też nie jestem, ani w kruczkach, czy furtkach jego, więc czysto hipotetycznie zakładam, że każda ze stron, rację ma, a skoro ma, to znaczy, że to prawo, to gniot zwyczajny, ale celowo gniot, by każdy...na swój strój, mógł. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Denwer napisał:

28.06.2020   roku  Wszyscy  głosujemy  na  Prezydenta  Andrzeja  Dudę 

Jako koneser działalności Pana Antoniego stwierdzam iż ( z całym szacunkiem) pieprzy jak potłuczony. I tylko smutno mi że takie indywiduum piastowało stanowisko MONa. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, bezbarwny napisał:

Absolutnie nie zdziwił mnie fakt, iż pan Ferdynand, poklask u Ciebie  wzbudza. Podobnie jak on, honorowy jesteś i podobnie jak on, o moralnościach kilku.  I nawet nie wnikam, czy to obłudy owoce, czy efekt wpajania „faktów” łopatą

@DTaras, ani ja profesor, ani konstytucjonalista. Biegły w prawie, też nie jestem, ani w kruczkach, czy furtkach jego, więc czysto hipotetycznie zakładam, że każda ze stron, rację ma, a skoro ma, to znaczy, że to prawo, to gniot zwyczajny, ale celowo gniot, by każdy...na swój strój, mógł. 

Czemu Pań Ferdynand ma nie korzystać skoro za to płaci?  Co ma do tego honor i czemu uważasz że  relatywizuje moralnie?

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v