Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ile % społeczeństwa tak naprawde interesuje się polityką ?           ile tych ludzi wie co się dzieje     ?                zapytajcie zwykłych ludzi o zwykłe ustawy oni wam nawet nie odpowiedzą bo porostu się nie interesują została im narzucona jedna z opcji czy to opcja pis czy opcja opozycji wypisujecie że ludzie są zmeczeni prezydentem Dudą , a ile osób wie co on naprawde robi ?                    ostatnio czytełem jak rynek piwa bezalkoholowego  zaczyna rosnąć ,to teraz cyk , reklamy piwa  bezalkoholowego i rynek sam się nakreca tak jak kiedyś napoje typu desperdados , tak samo jest z polityką  ludzie się nakrecają na jedną z opcji politycznych  bez wiedzy podstawowej .

podajcie  ustawe której prezydent nie powinien podpisać .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

A co by było gdyby służby interweniowali w takim przypadku ? Bo ja już widzę ,ten rozpaczliwy krzyk ,wycie  łopozyci że to zamach na wolność i demokratyczne wybory

Pan Premier powiedział że to wszystko o czym rozmawiamy, czyli środki ostrożności, to tylko takie tam zalecenia wręcz uwagi a nie surowe nakazy.

Sprawa druga to fakt że jednak ktoś ogłosi nowy termin wyborów i to mając w głębokim odbycie sytuację epidemiczną. A skoro ogłosił to przyjął też odpowiedzialność. Oczywiście PiS będzie wył z oburzenia że ktoś próbuje wziąć udział w tych wyborach, ale niestety odpowiedzialność to już ich problem. Stworzyli takie warunki i ktoś próbuje im sprostać. 

2 godziny temu, jarecki napisał:

ile % społeczeństwa tak naprawde interesuje się polityką ?

Polityka to dorabianie ideologicznej otoczki do własnej głupizny. I dotyczy to wszystkich stron.

Opublikowano (edytowane)

a czy ja napisalem ze polacy to jakis wyjatkowo madry narod,zawsze w kazdej spolecznosci najwiecej jest osobnikow debili tylko u jednych jest ich 80% a u innych 50%.taka roznica.polacy maja we krwi spryt ale polaczony z okropna zawiscia i ciaglym niezadowoleniem i efekty mamy jakie mamy. a debili to tak ok60-70%. W angli ponad 80% to samo we francji,troche mniej w holandi i niemcach

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

zawsze jest potrzebny taki krolik z kapelusza. a kto glosowal na Palikota? debili jest bardzo duzo .a na Kosiniaka jak stanie i powie ze chce jednosci w polsce i barany zaglosuja,to juz najciemniejsze co na szacunek nie zasluguje nawet najmniejszy

• Like 2
Opublikowano

Zaraz wpadnie mój imiennik i udowodni ci że taki hołownia czy inny władek jest idealnym kandydatem praktycznie bezpartyjny ;) A rafał to już śmietanka społeczeństwa i nie ma lepszego xD 

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano

Pewnie pisałeś o mnie. A i owszem trzej wymienieni przez ciebie będą lepsi od Dudy. 5 lat temu co prawda na Dudę nie głosowałem ale myślałem, ze będzie lepszy od Komorowskiego. Na którego tez nie głosowałem. Niestety pomyliłem się. Duda był tragicznym prezydentem. I jeszcze jest. Mam nadzieję, ze niedługo.

Opublikowano
8 godzin temu, jarecki napisał:

ile % społeczeństwa tak naprawde interesuje się polityką ?           ile tych ludzi wie co się dzieje     ?                zapytajcie zwykłych ludzi o zwykłe ustawy oni wam nawet nie odpowiedzą bo porostu się nie interesują została im narzucona jedna z opcji czy to opcja pis czy opcja opozycji wypisujecie że ludzie są zmeczeni prezydentem Dudą , a ile osób wie co on naprawde robi ?                    ostatnio czytełem jak rynek piwa bezalkoholowego  zaczyna rosnąć ,to teraz cyk , reklamy piwa  bezalkoholowego i rynek sam się nakreca tak jak kiedyś napoje typu desperdados , tak samo jest z polityką  ludzie się nakrecają na jedną z opcji politycznych  bez wiedzy podstawowej .

podajcie  ustawe której prezydent nie powinien podpisać .

Pierwsza z brzegu: 2mld na kurwizję.

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Pewnie pisałeś o mnie. A i owszem trzej wymienieni przez ciebie będą lepsi od Dudy. 5 lat temu co prawda na Dudę nie głosowałem ale myślałem, ze będzie lepszy od Komorowskiego. Na którego tez nie głosowałem. Niestety pomyliłem się. Duda był tragicznym prezydentem. I jeszcze jest. Mam nadzieję, ze niedługo.

To musisz się przygotować na kolejne 5 lat 🤔🤔

Opublikowano
3 minuty temu, staszek131415 napisał:

To musisz się przygotować na kolejne 5 lat 🤔🤔

Może tak może nie. Zobaczymy. Dopuszczam możliwość, ze Duda minimalnie wygra. Ale może też przegrać będzie naprawdę blisko.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Drugie ustawa o IPN, która ośmieszył  a nasz kraj i z której politycy pisu musieli się wycofywać rakiem.

Nie wycofali sie rakiem, tylko przyjęli argumentację Mossadu iż w razie dalszego parcia w tym kierunku to nam tak dopier**lą że zupa sama się z garów powylewa.😂

Opublikowano
20 minut temu, jacek1296 napisał:

Pierwsza z brzegu: 2mld na kurwizję.

,, kurwizja '' to nie tylko wiadomosci  , to także tvp sport , telewizje regionalne jak warszawa , rzeszów itp  to komfort oglądania bez przerw na reklame .  akurat popieram ten podpis .  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v