Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Chyba mordulec?😂

po śląsku się pisze jak się mówi to znaczy po tym czeskim Śląsku  a po tym gorolskim czeskim jak ty piszesz ... 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Romuś po czesku też byki robisz ? 🤔

8 minut temu, mirro napisał:

Jeśli PiS miga się od elektrowni atomowej to tylko gra do do bramki Niemiec. No chyba że są tak głupi iż myślą że blokując NS2 coś osiągną. 

nie tylko Niemiec jak i rusa i bało rusa 

Opublikowano

wlasnie za chwile konczy sie pewna historia- od 1 wprowadzaja u nas ulice, ponad 150 lat pod jednym adresem i zmiana. i taki pech numer mialem 11 a teraz bedzie 10-ciekawe ile czasu minie zanim sie przyzwyczaje.

Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

Pewnie już tu było Ale jeszcze nie zaszkodzi 😊

1480519984_ccqhp2_600.jpg

1 Aleksander

2 Bronek

3 Bolek

Opublikowano

No coś tam było "mały, zawistny" :)

A na poważnie, to niestety bardzo prawdziwe. W robocie jak po ludziach się jeździ, to jak ognia unikam tematów polityki. Prawie z nikim nie można na spokojnie porozmawiać.

Opublikowano

daron - a uj po ludziach politykę wozisz? Agitator jesteś? Nie dziw się zatem. Jeżeli o mnie chodzi to niecierpię takiej jehowizny i nawet gdybyśmy szli po jednej linii zostałbyś zbesztany.

Opublikowano

w ostatnich dwoch latach na pewno najlepszy- tak przynajmniej konie z janowa utrzymuja.

nie wiem ile lat masz ale jesli marzysz o godziwej emerytury to nie bede cie pozbawial zludzen, snij dalej-obawiam sie ze przebudzenie bedzie ciezkie, do tych co na zus-ie przychodza co roku wyliczenia ich emerytur.

Opublikowano

Bo ludzie z reguły rozmawiają o 3 rzeczach. Pogoda, sport i polityka. Kolejność dowolna. Nawet sami wchodzą z rozmową na dane tematy.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

w ostatnich dwoch latach na pewno najlepszy- tak przynajmniej konie z janowa utrzymuja.

nie wiem ile lat masz ale jesli marzysz o godziwej emerytury to nie bede cie pozbawial zludzen, snij dalej-obawiam sie ze przebudzenie bedzie ciezkie, do tych co na zus-ie przychodza co roku wyliczenia ich emerytur.

Obecny minister gdy był w opozycji wydawał mi się konkretny. W tej chwili ani go nie będę krytykował ani chwalił. Co do emerytury pewien staż już jest ale zanim przejdę na nią, to się te przepisy mogą zmienić kilkanaście razy. PSL miał dobry pomysł ale po czasie, aby po 40 latach pracy przechodzić na emeryturę. A tak klepnął te 67 lat i "po ptokach".

6 minut temu, Pafnucy napisał:

A o seksie nie ? 🤔

Ale chłopy mi się nie podobają :).

Opublikowano
18 minut temu, dsbh napisał:

Bo ludzie z reguły rozmawiają o 3 rzeczach. Pogoda, sport i polityka. Kolejność dowolna. Nawet sami wchodzą z rozmową na dane tematy.

Chociaż gołębiarze mają lepiej bo między sobą rozmawiamy o gołębiach 

Opublikowano

niedawno mialem okazje przekonac sie jak wyglada spotkanie kilkuset nieznajomych osob, pierwszy i moze ostatni raz na parenascie dni mieszkaj razem w jednym budynku,

akurat o polityce staralem sie niezbyt duzo mowic, wiecej o "d*pie maryny" takie czasy-po co psuc atmosfere..., byli tam ludzie doslownie z calej polski wiec o pogodzie mozna bylo pogadac, gorzej o sporcie- nikt z gosciem z krainy latajacych maczet nie chcial rozmawiac-nawet scyzoryki. nawet o pieniadzach sie za duzo nie gadalo....

na szczescie w pokoju mialem jednego ktory polityka sie nie interesowal a drugi byl w psl -wiec zle nie bylo😛

ile lat place krus ?? 26 minelo zdaje sie -juz z gorki 😛, jeszcze ze 25 i bedzie zasluzona emerytura...

kto wie co bedzie za x lat ??? kto z nas na poczatku marca przewidzial co bedzie pare dni pozniej ?????????

Opublikowano

Zazwyczaj przy kupowaniu głosów chodzi o jedną kadencję. Gdyby to były wybory parlamentarne. Te są prezydenckie i podtekst jest taki: my pracujemy a ten prezydent napewno podpisze. Pewności nigdy niema. Zatem sprwni w dodawaniu są niemal pewni, że tuż przed końcem kadencji obecnego rządu taka ustawa zapewne zostanie przepchana. Zatem wszyscy ze stażem w KRUS 26 - 27 lat w zwyż - czujcie się jak towar na targu.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

zagadka nr 4 kto wyruchal lesne ruchadlo?

nr.5 kto wypil 10 flaszek wina z tuskiem ??? i nieprzeliczona liczbe malpek ??

Roman176 to tylko mój nick, naprawdę mam umowę o pracę z Urzędem Miasta Warszawy, ale tam też nie pracuję, bo mam tylko pisać antyrządowy hejt. Teraz siedzę w parku i klepię na smartfonie. Trzeba myśleć, zasuwajcie bidoki.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

akurat o polityce staralem sie niezbyt duzo mowic, wiecej o "d*pie maryny" takie czasy-po co psuc atmosfere..., byli tam ludzie doslownie z calej polski wiec o pogodzie mozna bylo pogadac, gorzej o sporcie- nikt z gosciem z krainy latajacych maczet nie chcial rozmawiac-nawet scyzoryki. nawet o pieniadzach sie za duzo nie gadalo....

widzisz nawet tematu nie masz z normalnymi ludziami 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Romuś załatw i mi taką fuchę . :ph34r:

kontakt@um.warszawa.pl

Opublikowano

zagadka nr 4 kto wyruchal lesne ruchadlo?

nr.5 kto wypil 10 flaszek wina z tuskiem ??? i nieprzeliczona liczbe malpek ??

4 Bronek

5   Graś 

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Zazwyczaj przy kupowaniu głosów chodzi o jedną kadencję. Gdyby to były wybory parlamentarne. Te są prezydenckie i podtekst jest taki: my pracujemy a ten prezydent napewno podpisze. Pewności nigdy niema. Zatem sprwni w dodawaniu są niemal pewni, że tuż przed końcem kadencji obecnego rządu taka ustawa zapewne zostanie przepchana.

To by była druga rzecz która podobała by mi się w obecnym rządzie.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Zatem wszyscy ze stażem w KRUS 26 - 27 lat w zwyż - czujcie się jak towar na targu.

Raczej grupa docelowa.

niedawno mialem okazje przekonac sie jak wyglada spotkanie kilkuset nieznajomych osob, pierwszy i moze ostatni raz na parenascie dni mieszkaj razem w jednym budynku,

na szczescie w pokoju mialem jednego ktory polityka sie nie interesowal a drugi byl w psl -wiec zle nie bylo😛

ile lat place krus ?? 26 minelo zdaje sie -juz z gorki 😛, jeszcze ze 25 i bedzie zasluzona emerytura...

kto wie co bedzie za x lat ??? kto z nas na poczatku marca przewidzial co bedzie pare dni pozniej ?????????

Nie napisze ile ale Jacuś mamy podobny staż :). Jak się ktoś pyta o emeryturę to też mówię: już nie długo albo teraz to już z górki :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v