Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Denwer napisał:

Przecież  on  szczeka  niczym  wściekły  pies     powinni  weterynarza  do  niego  wezwać  i  na wściekliznę  zaszczepić  ale niech  szczeka  to  działa  na  jego  niekorzyść 

To na ciebie pozostaje tylko hycel. Długa izolacja wskazana.

Po czym poznasz, że twój ukochany mateuszek kłamie? Po tym, że otwiera usta.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano

chodzi o to zeby wrócić szybko do starego stanu gospodarki , a wtedy kolejny kryzys bedzie dopiero baaaardzo bolesny ,  z kryzysu porzedniego swiat wychodził z 5 lat , teraz wszyscy chcą żęby od razu była hossa , możę pieniadze  pomogą , raczej na pewno pomogą .              Czy tak sie da ?  kto na tym zarobi najwiecej ?  raczej grupą docelową są najbogatsi .

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

I ty piszesz, że jesteś katolikiem.  Chyba takim w myśl przysłowia. Kleczy pod figurą i diabła ma za skórą. Wyspowiadasz się komunie przyjmiesz i dalej będziesz błotem obrzucał.

,,Jak wejdziesz między wrony musisz krakac  jak i one,,

3 godziny temu, hubertuss napisał:

@hubertb pytanie czy tyle samo przepłacił co Szumowski kupując maski od kolegi instruktora? Palety przynajmniej atestu nie musza mieć W przeciwieństwie do masek, które go powinny mieć a nie miały.

Owsik terz kupił te maski. Wszechwładna UE tak samo 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
14 godzin temu, hubertuss napisał:

Nie po 5 latach. Problemy w radiu zarządzanym przez pis były wcześniej. Choć pewnie tvp cie o nich nie informowało. Poczytaj o przygodach Kukiza z radiem polskim. Poczytaj jak dziennikarze już wcześniej się skarżyli. Opierasz swoja wiedzę na pisowskich mediach i dlatego nie masz pojęcia jak naprawdę jest.

Jakubiak to se może wyjaśniać jak chce. Ważne jest to, że jednego dnia mówił, że zawiesza zbierania podpisów bo jest epidemia. A drugiego dnia czy dwa dni po mówił, że już ma 100 tysięcy. Są nagrania z tych konkretnych dni jego wypowiedzi w tv.

@hubertuss kontratakuje część pierwsza :).

Czyli Jakubiak odrzucił propozycje Konfederacji aby poczekać 4 lata i zostać posłem Pis ? Poczytaj po zmianach kandydata w PO, co mówiła była prezydent Warszawy, czy jakie instrukcje dostali członkowie tej partii odnośnie zbierania podpisów.

Odnośnie mediów. Szum był głównie wokół Kurskiego i TVP, gdzie przez prawie 5 lat był jeden prezes a w radiu 4 chyba. Dlaczego do tej pory nikt nie nagłaśniał problemów radia ? Informacje które się pojawiały na ten temat ginęły w gąszczu innych informacji. Za to cały czas był zły Kurski i "jego" telewizja na tapecie. Odnośnie Kukiza, jedna z wytwórni odmówiła wydania jego płyty po tym jak zainteresował się polityką a wtedy jeszcze Pis nie rządził, co Ty na to ?

Opierasz swoja wiedzę na pisowskich mediach i dlatego nie masz pojęcia jak naprawdę jest.

Nizinkiewicz, Lubecka. Mazurek, Zaborski, Gozdyra, W realu 24, Pyta.pl, Onet, Interia, Konfederacja Tv. Polecam. Chyba że według Ciebie to osoby lub portale wspierające Pis. Posłuchaj ostatniej rozmowy Mazurka z Czabańskim, Na marginesie z racji wieku powinien już być dawno na emeryturze a nie jest.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

,,Jak wejdziesz między wrony musisz krakac  jak i one,,

Owsik terz kupił te maski. Wszechwładna UE tak samo 

Owsiak i UE kupili ale nie od kolegi instruktora. A co do tych wron i krakania jak i one. Potwierdzasz, że jesteś raczej faryzeuszem niż katolikiem.  Prawdziwy katolik żyjący wg zasad nie złamie ich. Faryzeusz podający się za katolika jak najbardziej.

Opublikowano

A skąd wiadomo że owsiak nie kupił od kolegi , 

Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał:

Na razie to nawet głupim gazem i ropą nas ominęli

nie tak szybko, gazociąg jamalski jeszcze długo będzie potrzebny rosjanom, poza tym myślę, że prędzej zrobimy baltic pipe niż Rosjanie ukończą nord strim,

dzięki staraniom obecnego rządu polski rosjanie już maja prawie dwa lata opóźnienia w budowie nord strima (co bardzo mocno podnosi koszty) i ograniczony maksymalny przesył; po wybudowaniu baltic pipe stracą jednego z największych odbiorców gazu w Europie i będą pozbawieni gazowego straszka; teraz płacą za przesył gazu przez polskę 700mln a za rządów po-psl płacili 20mln! (pis=po :) )

klienta na ropę tez tracą (import z rosji)

2013 2014  2015  2016  2017  2018  2019

Rosja   95%  93%   88%   84%   80%    77%    63% (całkowitego importu)

chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć, że brak uzależnienia, dywersyfikacja powoduje lepszą pozycję negocjacyjną czyli lepsze ceny

nie mówię, że pis to najlepszy menedżer na świecie, bo popełnia dużo błędów (niestety nie widać nikogo lepszego), ale jeżeli ktoś nie widzi różnicy w zarządzaniu gospodarką, finansami  w porównaniu do po-psl to jest po prostu ślepy/zaślepiony nienawiścią/propagandą (ta uwaga nie jest do dysydenta tylko tak ogólnie); 

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
10 minut temu, nie napisał:

chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć, że brak uzależnienia, dywersyfikacja powoduje lepszą pozycję negocjacyjną czyli lepsze ceny

Pod warunkiem że nie polega tylko na zmianie uzależniającego. a my tak lubimy.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertb napisał:

High tech jest jedynym sensownym kierunkiem. Za chwilę myślę że nawet szybciej niż myślimy dojdzie do następnej rewolucji przemysłowej. 

ona już się dzieje; robotyzacja
rewolucja technologiczna stworzyła maszyny zastępujące pracę naszych mięśni ale te maszyny wymagały naszego nadzoru czyli kolejnym koniecznym krokiem jest autonomizacja tych maszyn i ten kierunek uznaję za nieuchronny tzn kto pierwszy opanuje tworzenie maszyn autonomicznych ten będzie stawiał warunki innym.
Z żalem rozpoznaję u siebie spadek kreatywności umysłu z wiekiem osobniczym gdzie napisanie algorytmu programu dla jakiejś funkcji automatyzującej działanie byle ustrojstwa młodemu zajmuje wielokrotnie mniej czasu niż mi. Jedyna wartoc jaką jeszcze dysponuję to nauczenie do poziomu do którego udalo mi się dojść za tzw młodych lat.
Tak. z wiekiem przytępiają się nie tylko wzrok słuch, smak ale cały umysł i niewielu potrafi mieć szacunek do młodszych stąd pewnie średnia wieku polityków taka a nie inna i konserwatyzm wprawdzie czerpie z doświadczenia ale tylko liberalizm jest w stanie tworzyć nowe tak że i tutaj jesteśmy z tylu gdzie konserwatyzm wyznaniowo społeczny opanował naszą przestrzeń władzy i to i tylko to nie rokuje nam najlepiej na przyszłość. Jeśli by uwzględnić czasy minione to socjalizm egzystencjalny też już należy do konserwatyzmu.
Jedynym ograniczeniem wolności winna być odpowiedzialność wobec innych i nic z ideologii no i kraje które wiodą prym obecnie na świecie to czy to kraje wyznaniowe lub w jakikolwiek sposób ideologiczne?
Niby to bez znaczenia ale sama praktyka to pokazuje że wyznaniowość anglosaska jakkolwiek jest ona jedną z najliberalniejszych zaczyna przegrywać z laicyzmem azjatyckim gdzie religia jest tylko w roli folkloru ...
no nie chce być inaczej tylko jest jeden problem - pustka wartości uniwersalnych bo laicyzm sprowadza życie do danej statystycznej i pierwszym co jest konstruowane na prawdę w duchu nowego etapu rewolucji technologicznej jest broń.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
40 minut temu, Denwer napisał:

,,

Owsik też kupił te maski. Wszechwładna UE tak samo 

Między panami Szumowskim i Owsiakiem jest jedna zasadnicza różnica  w rodzaju wydawanego pieniądza. Owsiak wydaje kasę, która została mu powierzona dobrowolnie. I wydaje ją z świadomością, że jak sp***doli zakupy to może kolejny raz zobaczyć wypiętą mało estetyczną część ciała. Szumowski wydał kasę pochodząca z przymusowych danin gdzie za opcję wypinania zadka grozi odsiadka i przymusowe ściągniecie haraczu. 

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, hubertuss napisał:

Owsiak i UE kupili ale nie od kolegi instruktora. A co do tych wron i krakania jak i one. Potwierdzasz, że jesteś raczej faryzeuszem niż katolikiem.  Prawdziwy katolik żyjący wg zasad nie złamie ich. Faryzeusz podający się za katolika jak najbardziej.

A co  to  ma za znaczenie  czy  od  kolegi  czy  nie   chinczyki  oszukali  zarówno  kolegę  szumowskiego  jak i owsika  i  UE.    Takich  katolików  żyjący  wedle  zasad  ściśle  je  przestrzegając  to  jest  malutko  w większości  zostają  oni  świętymi   ja  święty  nie  jestem 

99005566_3051554031558568_44915404372401

Edytowane przez Gość
Opublikowano
21 minut temu, nie napisał:

Ceny dla odbiorców indywidualnych nie spadną. A co do braku uzależnienia to nie przesadzaj. Bo uniezależniamy się od ruskiego gazu po to by się uzależniać od ich węgla.

Zarządzanie gospodarką i finansami przez pis. Nie rób se jaj. Zarządzanie finansami to rozdawnictwo które dobrze szło w czasach koniunktury. Zarządzanie gospodarką jest takie, że sprowadza się ruski węgiel mówiąc ludziom o uniezależnieniu się od ruskiego gazu. W spółkach skarbu państwa takich jak KGHM czy Orlen itd jedyne czym zarządza pis to rotacją na stołkach. Bo od zarządzania spółkami są tam fachowcy.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, agromatik napisał:

Między panami Szumowskim i Owsiakiem jest jedna zasadnicza różnica  w rodzaju wydawanego pieniądza. Owsiak wydaje kasę, która została mu powierzona dobrowolnie. I wydaje ją z świadomością, że jak sp***doli zakupy to może kolejny raz zobaczyć wypiętą mało estetyczną część ciała. Szumowski wydał kasę pochodząca z przymusowych danin gdzie za opcję wypinania zadka grozi odsiadka i przymusowe ściągniecie haraczu. 

choć zapewne przyznasz że większość z nas i Szumowskiemu taką wpadkę wybaczy gdyż uznamy że działał w dobrej wierze no ale już Jego koledzy partyjni czy nie bez wachania wykorzystali by taką wpadkę u przeciwników politycznych?
To jest właśnie ta różnica poziomu cywilizacyjnego między nami - podrządnymi - oraz tymi którzy za wszelką cenę pragną władzy czyli politykami.
Nawet Owsiakowi co najwyżej nie będzie więcej dane ale nie zostanie przez nas Mu odebrane zawistnie niczego wszak mylic się jest rzeczą ludzką tylko dla większości polityków takie coś nie istnieje.

Ja się czuję zwolniony z obowiązku traktowania polityka jako człowieka co na wiele więcej wobec takiego mi pozwala niż wobec przypadkowego przechodnia.
Chcesz stanąć nade mną i siłowo mnie do czegokolwiek przymuszać? to wiedz że ryzykujesz życie gdy pewne progi przekroczysz szafując moim zwłaszcza eśli masz po swej stronie aparat siepaczy państwowych aparatów przymusu a nie daj ci Boże tego aparatu nadużywać jak to ostatnio miało miejsce w pacyfikacji protestu przedsiębiorców.
Władza jest intratnym i wciągającym zajęciem ale przy tym bardzo ryzykownym jeśli się nie zna jej granic

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

W przypadku Szumowskiego jest problem jak to zostało kupione. Kto z nas pójdzie do ministerstwa i sprzeda tyle masek i innego sprzętu gdy nigdy tym nie handlował wcześniej? Nikt. Śmiechem by nas tam zabili. Ok oszukali go, kolega oszukał czy Chińczycy. Ale widać, że pis daje zarobić tylko swoim.  Niczym się w tej kwestii nie różniąc od poprzedników. Z jednej Strony Szumowski na początku marca kupuje maski od kumpla z dużą przebitką z drugiej strony agencja rezerw materiałowych sprzedaje w podobnym czasie kilkadziesiąt tysięcy sprawnych masek za grosze. Tak to pis zarządza.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
46 minut temu, hubertuss napisał:

A widziałeś jakieś doniesienia medialne na ten temat? Jak kupił u kolegi to udowodnij to. Bo póki co udowodniono, że Szumowski kupił od kolegi i nawet się tego nie wypiera.

A co będę udowadniał z kim owsiak wóde chleje , ja tylko pytam . od tego macie Onet i innch

@hubertuss To ile było ofert sprzedaży masek Szumowskiemu ?

Opublikowano

@dysydent tak masz racje że mylić się ......, ale spróbuj tego  w przypadku rozliczeń podatkowych. Czyli w myśl równowagi, zero pobłażania w podatkach powinno skutkować tym samym  przy wydatkowaniu pieniędzy pochodzących z danin. Oczywiście jest to utopijne twierdzenie, bo wiadomo kto tworzy zasady wydatkowania tychże.

Opublikowano

zanim przeczytam Wasze odpowiedzi puszczę to;

Mentalnośc dyktatorska wylazła z pisiorów gdy zaczęli kupować towary po za mechanizmami rynkowymi.
"Oni wszystko nam załatwią" nawet te żałosne już maseczki których stosowanie niebawem i tak zostanie ograniczone.
Rząd Chiński zablokował eksport na jakiś czas gdy im tam epidemia narastała i jeśli zezwolil na cokolwiek to wypychanie bubli a takie coś może zrozumieć i przewidziec tylko ktoś kto siedzi w biznesie 24 godz na dobę. Politykowi czas i inwencję zajmuje przede wszystkim dbałośc o stołek co nawet jesteśmy skłonni uznać w demokracji i powinien być wręcz.... zaraz ... jest zakaz zajmowania się dzialalnością gospodarczą przez czynnych polityków i nawet u na tylko to co widac przeczy funkcjonowaniu tego zakazu.
Co oni z tego kraju już zrobili? jeszcze ten dwojga funkcji Ziobro.
 ja Wam mówię że powinniście się zacząc powli bać gdy jeszcze pajac Kaczyńki daje tak wyrazisty powód komediantowi Kazikowi do punktowania i zbijania popularności za w sumie denny muzycznie kawałek.
Władza deprawuje a siła tylko później daje poczucie bezkarności. Ukarany zostal kto? zespół redakcyjny radiowej trójki a .... jak to było? Żyd zawinił a Cygana powiesili?

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

A co będę udowadniał z kim owsiak wóde chleje , ja tylko pytam . od tego macie Onet i innch

@hubertuss To ile było ofert sprzedaży masek Szumowskiemu ?

Nie wiem ile było ofert. wszak nie każdy jest kolegą Szumowskiego i jego brata. Zwykły przedsiębiorca który nawet tym handluje od lat nawet się z oferta nie wybierał skoro nie zna Szumowskich. UE czy Owsiak jakoś kupili bez kolegów jak trzeba A pis jak zwykle po znajomościach.

Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Ciekawe które buldogi będą jutro tu wypisywać że to propaganda PISu chce coś tam  zamaskować oczerniając bezczelnie ich ulubieńców ??????

Mnie jeszcze jedno pytanie chodzi po głowie . 

Kaczor to dyktator , bolszewik itpi ,td . 

Pani Kidawa została kandydatką PO po wygraniu prawyborów . Prawybory kobieta  wygrała i teraz zgodnie z "demokracją " została wykopana . 

To która ekipa  jest bardziej dyktatorska ??????

Szydłowa  to była mianowana na premiera bez żadnych wyborów i bez żadnych zwolniona . 

Teraz w TVP propaganda podawali że z czwartku na piątek w większości  Polski do -4 . Ale może być jazda .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v