Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Bo wiele zła w Polsce wyrządzili. PiS nie jest idealny   ale lepszej opcji jak na razie nie ma i nie widać nawet aby się coś urodziło. 

A kto chce odsuwać PiS od władzy? Na razie mamy wybrać Prezydenta. 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła trzaskający zapowiedział że zlikwiduje tvp info i wiadomośći,

Zapowiedź z serii, "słuchajta mnie ludzie bede obiecywał".:lol: Znana też ze strony Pana Dudy.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła trzaskający zapowiedział że zlikwiduje tvp info i wiadomośći, co ja będę oglądał😰

dla tych co mają muszczki wysuszone co było z tym teledyskiem w 2014 podobno za peło było lepiej 😂

@hubertuss

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jedyna nadzieja że parę takich obietnic i skończy jak wpadka na 2%

Niestety ale ta zapowiedź może znaleźć poklask. Choć liczyłem na większą finezje tego Pana.

Opublikowano

ten z mikrofonem to bury ?? chyba nie,to nasz kolega z forum niejaki szczepanitoo-byly polityk lokalny pis-u, teraz jak zabral sie za wieksza polityke to

juz sie nie udziela na forum, mysli ze bedzie lepperem- na jego miejscu bym sie zastanowil bo pis-ory  moga go zalatwic jak jego.....

przypomnial mi sie nastepny utwor kazika- jeden z wersow premier z mezem 😍,

https://gazetakrakowska.pl/tlum-ruszyl-w-kierunku-biskupa-pod-papieska-bazylika-w-wadowicach-na-urodzinach-papieza-interweniowala-policja-video-zdjecia/ga/c1-14974982/zd/43344298

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

mysli ze bedzie lepperem- na jego miejscu bym sie zastanowil bo pis-ory  moga go zalatwic jak jego.....

kogo ?? 

1 minutę temu, jacus napisał:

ten z mikrofonem to bury ??

ten to z agro coś  

• Like 1
Opublikowano

romus- ja dobrze wiem kto to kolodziejczak, na af wystepowal jako szczepanitoo, poszukaj jak kiedys z nim dyskutowalem, on byl w pis-e tak jak lepper w pzpr i na tym analogie sie nie koncza.. wpisz sboe taka fraze-gwozdz do trumny,lepper,ziobro i poczytaj kto zalatwil go zalatwil-nie chodzi o to doslowne ,tylko wykonczyl go politycznie.

hubert-jakie to ma znaczenie o kim ?? wystarczy zmienic imiona i zawsze aktualny.

mysmy siewali- na prawo most, na lewo most a nam chce sie walic 😛

Opublikowano

sledztwo umorzono w 2008- kto w latach 2005-07 byl wtedy ministrem sprawiedliwosci i prokuratorem generalnym ?????

nie tylko w warszawie czy calej polsce- wladza demoralizuje  a wladza absolutna demoralizuje absolutnie, ostatni przyklad maseczek to dobitnie pokazal.

• Haha 1
Opublikowano

podniecacie się, że jakiś dziennikarz nie puścił jakiejś piosenki w radiu za co wielu przedstawicieli rządu go skrytykowało, a tutaj jeden z najważniejszych polityków po, kandydat na prezydenta zastrasza dziennikarzy i mówi o likwidacji programów, które nie są mu przychylne i co? nikt się nie wypowie?

Spieszcie się państwo zadawać pytania z TVP Info, bo niewiele tygodni już zostało – zwrócił się Trzaskowski do dziennikarza TVP Info, który pytał o realizację deklaracje, jakie w kampanii samorządowej złożył obecny prezydent Warszawy. Bardzo się cieszę, że będę mógł rozmawiać, no jeszcze tylko przez parę tygodni, z redaktorami i redaktorkami TVP Info

demokracja i wolność wg. po, będą likwidować nieprzychylne media, jak u ruskich (tusk pokazał jak się pacyfikuje wprost i rzeczpospolitą, to ich styl)

• Like 1
Opublikowano

Taaa. Nieprzychylne. 

Sporo lat już przeżyłem i powiem że tak stronnicza TVP to tylko z za czasów prl była. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, hubertb napisał:

mirro w warszawie zmierzył się z Jakim i sukces wcale nie był pewny. Teraz mierzy się z trochę innym wyzwaniem. PO nie bardzo ma pomysł na kandydata. 

W Warszawie sukces był akurat pewny. Jaki dostał baty. W kraju już jest nie pewny. Jednak dużo ludzi nie chce Dudy. Popatrz na ostatnie wybory. Na listy wygrał pis. Jednak do senatu głosowanie na ludzi wygrała koalicja. Nie jest to oczywiście wyznacznik. Ale jeśli chodzi o wybory tego roku i druga turę naprawdę nic pewnego.

5 godzin temu, nie napisał:

podniecacie się, że jakiś dziennikarz nie puścił jakiejś piosenki w radiu za co wielu przedstawicieli rządu go skrytykowało, a tutaj jeden z najważniejszych polityków po, kandydat na prezydenta zastrasza dziennikarzy i mówi o likwidacji programów, które nie są mu przychylne i co? nikt się nie wypowie?

Spieszcie się państwo zadawać pytania z TVP Info, bo niewiele tygodni już zostało – zwrócił się Trzaskowski do dziennikarza TVP Info, który pytał o realizację deklaracje, jakie w kampanii samorządowej złożył obecny prezydent Warszawy. Bardzo się cieszę, że będę mógł rozmawiać, no jeszcze tylko przez parę tygodni, z redaktorami i redaktorkami TVP Info

demokracja i wolność wg. po, będą likwidować nieprzychylne media, jak u ruskich (tusk pokazał jak się pacyfikuje wprost i rzeczpospolitą, to ich styl)

Wasza propaganda ma to do siebie, że wytyka opozycji coś co robili wasi dużo wcześniej. Tak jak z tym donoszeniem do UE na Polskę gdzie pis zanim zaczął rządzić donosił w najlepsze. Tak samo jest ze zwalnianiem dziennikarzy. Robią z was głupków bo wy nie myślicie, nie kojarzycie tylko im bezwzględnie wierzycie. A ja ci napiszę, że pamiętam jak dziś jak w 2015 roku człowiek z tabletu, polityk pis Gliński nie mogąc poradzić sobie z odpowiedzeniem na pytania nie jakiej Lewickiej zaczął straszyć będąc gościem programu na antenie, że zrobią tu porządek i to już niedługo potrwa (w sensie jej i innych praca w tvp) i zrobili. I tu Trzaskowski ma rację niestety tvp pada ofiarą kolejnych rządów i co chwile mamy wymiany dziennikarzy. To nie jest telewizja a tuba propagandowa każdego rządu. Oczywiści jeśli jakaś partia/partie za ponad 3 lata przejmie rządy to nie zlikwidują tvp. Będą wam w niej pokazywać ile nakradli ludzie z pis a jak te partie teraz dobrze rządzą.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

ten z mikrofonem to bury ?? chyba nie,to nasz kolega z forum niejaki szczepanitoo-byly polityk lokalny pis-u, teraz jak zabral sie za wieksza polityke to

juz sie nie udziela na forum, mysli ze bedzie lepperem- na jego miejscu bym sie zastanowil bo pis-ory  moga go zalatwic jak jego.....

przypomnial mi sie nastepny utwor kazika- jeden z wersow premier z mezem 😍,

https://gazetakrakowska.pl/tlum-ruszyl-w-kierunku-biskupa-pod-papieska-bazylika-w-wadowicach-na-urodzinach-papieza-interweniowala-policja-video-zdjecia/ga/c1-14974982/zd/43344298

Szczepanito to akurat zupełnie wycofał się z  udzielaniu Agrounii . Jego właśnie wkur,,ło że za bardzo w politykę zaraz poszli . To mój sąsiad i wiem co piszę . On mi mówił że na protest przedsiębiorców Agrounię chcą zwerbować , ale jemu nie po drodze   z politykami . Szczepanito ma podobne poglady do moich , obaj na Kukiz 15 głosowaliśmy , obaj PISowi  delikatnie sprzyjamy , ale to tylko za to ze nie ma innej alternatywy . Konfederacja też przed ostatnimi wyborami chciała ich z Agrouni "kupić " miejscami na listach by rolników mieć we własnych szeregach . Właśnie te handle zniechęciły totalnie Szczepanito do dalszego udzielania się .

SZczepanito nigdy do żadnej partii nie przynależał , trochę lokalnie chłopak się udzielał , ale to już przeszłość . 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v