Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Ywa napisał:

No mój ojciec coś czuję nie tegos za pisem  ostatnimo. Kurcze a jak zmieni swą orientacje, to już nie będzie tak wesoło, gdyż przekomarzanki  polityczne to nasz  sport.

No i moi teściowie coś ostatnio psioczą na pisiorów.

Opublikowano
35 minut temu, jarecki napisał:

dajcie spokój  , duda nie ma nic wspólnego z samobójstwem nieletnich  tak było jest i bedzie bedą słabsi i miocniejsi psychicznie ,  nawet chyba wczoraj atak nożowniczki w szkole jedynie co to jest wiekszy dostep do informacji bo takie dane jak zabójstwa czy samobojstwa były z ograniczonym dostepem do informacji . nawet w tej szkole co rok wiecej nauki  

Pomijając ten konkretny przypadek uważasz, że ciągle tłuczenie do łba przez tych czy tamtych i oczywiście czarnych nie ma wpływu zachowania ludzkie ?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, thor1984 napisał:

Pomijając ten konkretny przypadek uważasz, że ciągle tłuczenie do łba przez tych czy tamtych i oczywiście czarnych nie ma wpływu zachowania ludzkie ?

to jest bez znaczenia czy ktos mówi czy nie , lekcje tolerancji też nic nie dadzą a nawet mogą wiecej szkody zrobić jak pożytku .

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
11 minut temu, debrzyna napisał:

Masz na mysli seksualną czy polityczna

Na końcu zdania napisałam przecież. A jeśli chodzi o temat LGTB to jesteśmy jeszcze na etapie edukacji, ale widzę światło, choć ten smog z fal radiowych lubi powodować zakłócenia.

Opublikowano
6 minut temu, leszek1000 napisał:

To jest tolerancja 🤣 .Takich ludzi w kaftan i do izolatki. 

Nie robi to na mnie żadnego wrażenia, cyrkowa pokazówka. Kojarzy mi się to bliżej z awangardą. Szukam tego zwłaszcza w teatrze, jak już mam się wybrać. Raz ojca na taką sztukę zaprosiłam. https://pl.wikipedia.org/wiki/Awangarda_(sztuka)

Opublikowano
10 godzin temu, DTaras napisał:

roman - no ile Niemców siedzi? Porzucają Hiszpańskie włości i osiedlają się w Polsce?

to nie niemce to slazaki wracaja do haimatu, do romana onkel tez pewnie wroci z vatelandzka emerytura,tam bylby dziad a tu pan na ojro😛

gdy bylem w swinoujsciu to babka opowiadala ze dopiero za zjednoczonej kurwicy niemcy zaczeli wykupywac pomorze.....

4 godziny temu, thor1984 napisał:

szkoda dziewczyny, mam tylko nadzieję, że to jakiś jednostkowy przypadek a nie wina szczucia na osoby nie heteroseksualne które uprawia rząd i czarni z jedraszewskim na czele 

przeciez sam jedraszewski to ciota czytaj krypto--gej, jak wiekszosc episkopatu.

3 godziny temu, akooo napisał:

swiat stoi na głowie. a to wszystko przez to ciągle gadanie o seksie.

wiec nie trzeba gadac tylko robic.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Bzdura co ma Duda do tego problem jest jeden brak zajencja za dużo wolnego czasu i ten j**any Facebook i Messenger robi pranie mózgu młodym i starszym .

Wystarczy popatrzeć na pieszych na   chodnikach każdy gapi się w telefon - rano wstaje pierwsza czynność to Facebook i Messenger i tak cały  czas pranie mózgu .

dopisz jeszcze whatts-appa, ludziom po prostu z tego dobrobytu sie w d*pach poprzewracalo, za dobrze maja......

dobrze za rzad dba o rolnikow i niedopuszcza zeby mieli za duzo pieniedzy.

Opublikowano
42 minuty temu, thor1984 napisał:

Będąc w podstawówce interesowała Cię polityka ?

22 minuty temu, leszek1000 napisał:

To jest tolerancja 🤣 .Takich ludzi w kaftan i do izolatki. 

Tam się ktoś do psychiatryka nadaje. Ze sztuką ma to mało wspólnego.

3 minuty temu, jacus napisał:

przeciez sam jedraszewski to ciota czytaj krypto--gej, jak wiekszosc episkopatu.

Jacuś skąd masz takie informacje ? Może wręcz przeciwnie, gania za kobitami, tylko nieźle się kryje.

Opublikowano

Nie ale nie ma co porównywać czasów 20 lat temu i teraz. Z dwojga złego lepiej żeby ganiali za chłopami bo jak za babą to zaraz i jakieś dziecko się trafi i potem parafianie muszą za***rdalać nie dość, że na księdza to jeszcze na kobite i dziecko. 

Opublikowano
21 minut temu, dsbh napisał:

Tam się ktoś do psychiatryka nadaje

nie ktoś tylko te szczekające suki

23 minuty temu, dsbh napisał:

Jacuś skąd masz takie informacje ?

nie wiesz ?to adiutant Jędraszewskiego 24 godziny na dobę

Opublikowano (edytowane)

Grzegorz Puda, poseł PiS i dotychczasowy wiceminister funduszy i polityki regionalnej, zostanie nowym ministrem rolnictwa, zastępując Jana Krzysztofa Ardanowskiego. Z oświadczenia majątkowego, które złożył w maju tego roku w Sejmie wynika, że jest współwłaścicielem domu, ma dwa samochody i jacht.

Lider będzie prowadził rolnictwo w jakim kierunku jakoś słabo mu z oczu patrzy a jest z Bielska Białej .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

widzę że zauważyliście temat "profanacji" kawałka muru który dla co prymitywniejszych antyhumanistów jest wart więcej niż istota żywa i rozumna
https://www.rp.pl/Polityka/200939974-Napisy-na-budynku-MEN-Piontkowski-Profanacja-dokonana-przez-idiotow.html

Otóż nie idiota potrafi wykorzystać zwykły kawałek kamienia zaprawy cegieł i czego tam jeszcze aby powiązać wiele symbolik w jednym akcie i bardziej to na geniusz wygląda niż wandalizm bo zestawienie wielu skojarzeń w przynajmniej większości z nas wywołuje refleksyjne i mieszane uczucia ale na pewno zmusza do myślenia a nawet uczuć i nie ważne że skrajnie różnych zależy u kogo.
Nie idiota to napisał a trzeba być prostakiem i bydlakiem aby tego nie zrozumieć
Farbę można zmyć z muru życia odtworzyć się nie da  i żaden zabytek tu zbytnio nie ucierpiał a uszczerbek ewentualny jest niczym z wagą przekazu .

Nie ważne - źle czy dobrze - ale Polską rządzą ludzie podli i zawistni o żadnej wrażliwości i to jest fakt.

co to za jeden ten Piontkowski i kim jest bo intelektu to z twarzy odeń wyczytać nie sposób co jak najbardziej koresponduje z jego oceną tej prowokacji na naszej wrażliwości jaką byly maziaje na murze i on jeśli kogoś wyzwie idiotą to żadna to zniewaga.
Jak to kiedyś Rewiński w skeczu o "siepaczach" w RPA? -"oczka tęskniące za rozumem?..."
AR-200939974.jpg?imageversion=Artykul&la

co nie zmienia faktu że jestem zwolennikiem uznania LGBT za coś więcej niż chorobę jeszcze nie zdiagnozowaną czy uleczalną czy wrodzoną i czy koniecznie uleczalną bo np nikt nie rozważa np leczenia albinizmu

(choć był taki komediant Jackson po naszemu Michał co w drugą stronę.... ale to właśnie była szkodliwa u niego dewiacja i roztrząsanie takich niuansów to już odrębna grupa tematów).

Opublikowano
3 godziny temu, debrzyna napisał:

Właśnie zrobiłem pranie mózgu mojemu ojcu zagorzałemu wyznawcy pisiorów

Ja czasami takie pranie fundowałem matce, nic to nie pomagało. Przekonała się dopiero co ten karzeł z nowogrodzkiej odpierdala po 5 Kaczyńskiego.  I widzę że mocno zmieniła pogląd. 

Opublikowano
5 godzin temu, Denwer napisał:

120190689_4711405862204677_1091785176002

120354205_4737960892882507_1213476162331

119555636_10159057482909653_489990531882

sam socjal to nie zbyt wielkie osiągnięcie. ni ma czym się pochwalić za bardzo. wiadomo. więcej niż poprzednicy, ale nadal żadnego pomysłu. sama nauka uprawy ziemi przez Niego ostatnio to też nie Jego rola. Największy plus, to to że przeciwstawił się zdziwaczałemu starcowi.

Opublikowano (edytowane)

a wiecie co?
szkoda mi .... jakoś mi będzie brakować Ministra Jana Krzysztofa bo Ten w przeciwieństwie do bochatera mojego poprzedniego wpisu osobowością jest
jedyną w swoim rodzaju ale osobowością niepowtarzalną i przynajmniej jakiś autentyzm z Niego przemawiał
już pomijając czy zawsze trafnie.:ph34r:

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Bzdura co ma Duda do tego problem jest jeden brak zajencja za dużo wolnego czasu i ten j**any Facebook i Messenger robi pranie mózgu młodym i starszym .

Wystarczy popatrzeć na pieszych na   chodnikach każdy gapi się w telefon - rano wstaje pierwsza czynność to Facebook i Messenger i tak cały  czas pranie mózgu .

Bzdura - zaszczucie przez podburzoną  przez TVP i pochodne , swołocz  w postaci bezmyślnych sterowalnych mas daje efekty w postaci izolacji, nałogów depresji czy nawet samobójstw

3 godziny temu, debrzyna napisał:

Właśnie zrobiłem pranie mózgu mojemu ojcu zagorzałemu wyznawcy pisiorów

Nie da rady - to sekta.

2 godziny temu, jarecki napisał:

dajcie spokój  , duda nie ma nic wspólnego z samobójstwem nieletnich  tak było jest i bedzie bedą słabsi i miocniejsi psychicznie ,  nawet chyba wczoraj atak nożowniczki w szkole jedynie co to jest wiekszy dostep do informacji bo takie dane jak zabójstwa czy samobojstwa były z ograniczonym dostepem do informacji . nawet w tej szkole co rok wiecej nauki  

Tak sobie wmawiaj. Oczywiście że agresja Dudy, TVPis Kaczora Brudzińskich i reszty draństwa przekłada się na ich bezmyslny elektorat i w ich mniemaniu usprawiedliwia ich postępowanie wobec innych.

A w TVPis dziś były minister Ardanowski powiedział że 5 kaczyńskiego to bzdura , gniot i nikt kto cokolwiek wie o rolnictwie i się z rolnikami liczy  nie powinien jej poprze. Mina prowadzącego - bezcenna.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, pafnucy napisał:

może już coś napisałeś, ale powiedz mi co sądzisz o nowym?

pojęcia nie mam kto to jest
pożyjemy, ....

14 minut temu, Ulman napisał:

Nie da rady - to sekta.

napisał Ulman o "pisomanach"

a wiesz? coś w tym jest

a do @debrzyna - z czego można wyprać rzecz/organ już raz wyprane? ;)

popadając w fanatyzm jednostka staje się bezpowrotnie stracona a dożywotnio staje się elementem sterowalnego tłumu o czym wiedzą wszyscy "pracze mózgów" i to jest najgorsze w tym wszystkim

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a ktos do dzisiaj o nim cokolwiek slyszal ???? sprawdze w wiki czy cos jest.

zootechnik po wysrolu w krakowie-to juz go dyskwalifikuje jako powaznego zawodnika- sam studiowalem wiec wiem to z wlasnego doswiadczenia🤣.

kurna -prezes arimr z krakowa skonczyl to samo technikum gastronomiczne co moja corka,tez nie najlepsza rekomendacja.....

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał:

zootechnik po wysrolu w krakowie-to juz go dyskwalifikuje jako powaznego zawodnika- sam studiowalem wiec wiem to z wlasnego doswiadczenia🤣.

to może będzie bodaj dowcipniej?
jeśli to jest możliwe bo obecnie Bareja by z rzeczywistością nie miał szans
i to nie tylko u nas
Trump-a z Biden-em ktoś oglądał? :D

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v