Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

na szkoleniach antyterrorystycznych jest (a przynajmniej było) - "negocjować przede wszystkim z mężczyznami do kobiet terrorystek przede wszystkim strzelać i w pierwszej kolejności; kobiety są bardziej fanatyczne." ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

nie bardzo rozumiem o tym świeczniku ale takie przekonanie o wyższości walki nad dialogiem leży fundamentem wszelkich wojen
których później wszyscy żałują ale to już inna sprawa bo niektórzy tylko oficjalnie.
wyjechaliśmy po za temat a tymczasem wjechał...
https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/7797746,homofobus-lgbt-krzysztof-gonciarz-youtuber-ciezarowka.html

co by nie mówil to homofoby mają ćwieka jak białoruski omon czy terroryzować kobiety z kwiatami?

czasem forma zwycięży treść

stuprocentowo skuteczną walką z cov jest eliminacja potencjalnych jego żywicieli czyli w pełni efektywna eksterminacja ludzi. no może jeszcze nietoperzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, Denwer napisał:

Ty  masz  jakąś obsesje  na  tle  PiS 

80% zadżumionych POparło tego wodza - tak to są co najmniej pisdowskie sympatyki bolszewickich obiecanek

117444332_2061079084024790_2818612085612588380_n.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, witejus napisał:

to nie wzrok ,to internet czy komputer takie coś robi to jedno a drugie to twój chłopak(wreszcie się ujawniłeś) bo na pewno nie mój , za młody jestem

trudno czegos od ciebie wymagac,wiec mogles nie wiedziec ze cyrankiewicz nie zyje od ponad 30 lat, swoja droga to ze od razu pomyslales o teczy ,o czyms swiadczy 😂

pierwszy raz od niepamietnych czasow nie widzialem jeszcze zadnej pielgrzymki, 

https://kobieta.onet.pl/burmistrz-z-pis-pytany-o-maseczki-odpowiada-stuprocentowa-ochrone-daje-niedzielna/dwfh7kg

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

trudno czegos od ciebie wymagac,wiec mogles nie wiedziec ze cyrankiewicz nie zyje od ponad 30 lat, swoja droga to ze od razu pomyslales o teczy ,o czyms swiadczy

i dlatego napisałem com napisał,a Cyrankiewicz pasuje wiekiem doskonale do ciebie lubił młodych chłopców więc nie bez powodu napisałeś nasz chłopak

Opublikowano
Dnia 12.08.2020 o 22:25, Ulman napisał:

To powinna być życiowa maksyma Romana.

no jasne mam co oblewać silosy pełne zostało mi ok 12 ha pszenicy rekord w tym roku pobity z 2017 ...   a ty jak tam tym hejtowaniem dorobiłeś się ?  

15 godzin temu, Ulman napisał:

Margot to fetysz pisowskich wyznawców. Gdyby takie "zbrodnie" popełnione przez  innych równie szeroko komentowano to nie zostałoby czasu  na jedzenie ani sen. Jeden spedalony osobnik kopnął w dupe innego i trafił za to do aresztu - ot hisoryja cała. Jednak miliardy na TVPis to dobra inwestycja w mamienie ciemnych mas

14 godzin temu, Ulman napisał:

Co ma wiek do pedalenia? Jakaś nowa PISowska doktryna?

12 godzin temu, Ulman napisał:

A to nie w TVPis jest o tym mowa od rana do wieczora? Może to też wina Tuska?

13 godzin temu, Ulman napisał:

Tu się zgadzamy - pisowska propagandą mówi o tym całymi dniami 

11 godzin temu, Ulman napisał:

Jak wmówili że PIS to prawica to ludziska wierzą i nawet sami nie rozumieją ze mają lewicowe poglądy. 

Rolnik postępowy  nie myślałeś o jakiejś pracy etacie ??

Opublikowano
15 godzin temu, dysydent napisał:

to znaczy że w Polsce mamy "Pulp Fiction 2" ? no ale tam "ten pobożny i prawy" był murzyn

Eksperci językowi z PAN wydali opinię na temat popularnego słowa "Murzyn", określającego osoby czarnoskóre. Zdaniem Rady Języka Polskiego, jest ono nacechowane pejoratywne i dlatego nie należy go stosować w szkołach, urzędach czy w mediach. 

i jak tu teraz przeczytać dziecku "Murzynek Bambo" ?

na pohybel tęczowej zarazie upiekę jutro murzynka :D 

• Haha 3
Opublikowano

Eksperci PAN widać jarają bardzo mocne zioło. Taka opinia to już level master. Ale, aby nie było zbyt miło, to napiszę iż trochę im się nie dziwię, gdyż przez anty imigranckie działania miłościwie panujących ( albo raczej wypowiedzi świrów z nimi związanych) coś jednak jest na rzeczy w Narodzie.

Opublikowano (edytowane)

no jak ma nie być w narodzie jeśli tacy kretyni czepiają się rzeczy nieistotnych i robią z tego problem
Przecież każde nowe określenie z czasem się "spejoratywizuje" i trzeba będzie od nowa nazwy wymyślać
to właśnie walka z nazwami własnymi sugeruje że obiekt ... z obiektem jest coś nie tak jeśli nie wypada a w dalszej kolejności nie wolno używać zlepka fonetycznego takiego lub innego na nazwę.
To obiekt nobilituje albo dyskredytuje słowo a nie odwrotnie. Zapewne za jakiś czas slowo "kał" będzie uznawane za przekleństwo jakim jest obecnie "g..no" któro to z kolei w czasach swego powstania zapewne bylo określeniem bardziej medycznym niż pejoratywnym.
To właśnie walka z "niewłaściwymi" nazwami  wskazuje u walczących jakieś pejoratywne skojarzenia z obiektem ktore z czasem przejmuje jego określenie.
Przecież czepiają się nazywania Murzyna "czarny" a już podobno i Indianie to źle lub Aborygeni a Eskimos to już szczyt  bo przecież owi innuici sami siebie tak nazywali.
Kiedy materialnie karze się za abstrakcyjny zestaw zgłosek to już nie jest cywilizacja rozumu z resztą nigdy i nigdzie człowiek nie stworzył jeszcze takiej cywilizacji w całej Historii

O właśnie w odniesieniu do poniższej wstawki od @Denwer-a
czy w ostatnich czterdziestu latach nie spadła w Polsce ilość dzieci którym nadano imię Urban? :D
No tutaj rzecz nie jest przesądzona w czasie bo to niedościgły dla większości intelekt Urbana Jerzego używany przeciw pospólnej tępocie tak spejoratywizował to imię/nazwisko u tego z punktu widzenia Urbana motłochu ale jak teraz popatrzeć na poziom propagandzistów to jeszcze wiele się może z postrzeganiem zmienić

chociaż Ukraina to dosyc niefortunna nazwa na państwo i powinni tam popracować nad nową nazwą ale może na razie jeszcze nie pora bo i "centrum" to tam też nie jest.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

nasz chlopak z krakowa- dla mnie to przypomnienie skad pochodzil a dla ciebie -widac co ci chodzi po glowie 🤣

Gowin i Ziobro też 🤔 ?

Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał:

Eksperci językowi z PAN wydali opinię na temat popularnego słowa "Murzyn", określającego osoby czarnoskóre. Zdaniem Rady Języka Polskiego, jest ono nacechowane pejoratywne i dlatego nie należy go stosować w szkołach, urzędach czy w mediach. 

i jak tu teraz przeczytać dziecku "Murzynek Bambo" ?

na pohybel tęczowej zarazie upiekę jutro murzynka :D 

mówi się kolorowy inaczej.

Opublikowano

Opozycja jest zgodna tym razem Z GODNA POPIERA TAKIE DZIAŁANIE .

Pensje posłów wzrosną o 40 procent. Projekt już w Sejmie. PiS i opozycja zgodni jak nigdy .

Do Sejmu wpłynął projekt ustawy dotyczący wynagrodzeń najważniejszych osób w państwie. Zakłada, że wzrosną wynagrodzenia prezydenta, parlamentarzystów, premiera, ministrów, wojewodów i marszałków województwa. Wynagrodzenie będzie też przysługiwało pierwszej damie.

Ile zarobiliby konkretni urzędnicy? Jak wynika z projektu, byłyby to następujące kwoty:

prezydent: 25 981 zł brutto

marszałkowie Sejmu i Senatu: 21 984 zł brutto

wicemarszałkowie Sejmu i Senatu: 17 987 zł brutto

premier: 21 984 zł brutto

ministrowie: 17 987 zł brutto

wiceministrowie: 16 988 zł brutto

wojewodowie: 14 989 zł brutto

wicewojewodowie: 12 990 zł brutto

Pierwsza dama, której pensja wynosiłaby 0,9-krotność wynagrodzenia zasadniczego sędziego Sądu Najwyższego, otrzymywałaby co miesiąc prawie 18 tys. zł.

Przyjęcie projektu zarekomendowały wszystkie klub parlamentarne. Komisja Regulaminowa, Spraw Poselskich i Immunitetowych przyjęła projekt jednogłośnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v