Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

BO TO CO tY PŁACISZ TO dONALD ZABRAŁ

Z ciekawości gdzie niby on zabrał te pieniądze? Z tego co wiem to Moje zostały przepisane na konto w zus. Zresztą to samo dziś chce zrobić pinokio ale jeszcze rąbnąć opłatę za ich przeniesienie. Ja na szczęście jak wtedy było można całość przeniosłem do zus bo i tak gówno z tych pieniędzy. A co do emerytury to choć to śmieszne w przepiesach jest że wcale nie musisz jej dostać choć na nią odkładałeś.

Jeśli piszesz że dzieci nauczone że im się coś należy będą pracowały na czyjąś emeryturę to życzę powodzenia. Wystarczy popatrzeć na sytuację jaka jest obecnie na Pomorzu tam gdzie całe wsie jak pijawki żyły z PGR. Dziś jest problem zmotywować ich do czegokolwiek, ich dzieci widząc to robią tak samo.

Niestety ale bogactwo bierze się z pracy a nie z prezentów. Jeśli już ktoś chce coś "dawać" to za pracę. Nawet jeśli by to miało być przesypywanie piasku z kupki na kupkę.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

To co zrobiło PO i PSL  w gospodarce krajowej jest już nie odwracalne zniszczenia .

Za to PiS zrepolonizował, postawił na nogi iiiiiiiii wzięło i samo upadło.😂

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, galan99 napisał:

Do tych z początku filmu 😉

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
7 minut temu, daron64 napisał:

Możesz spokojnie iść przepijać ciężko zarobione na forum chajsy i daj odetchnąć od tych memów itd.

Po  pierwsze  to  ja  nie  pijący  jestem 

Po drugie  za wrzucanie  memów  nie otrzymałem nawet  1 grosza 

109374212_3173548446000900_6248714868850

Opublikowano

@Denwer czy to aby przypadkiem nie fotomontaż, też tak może być; tyle tych memów przekłamanych się już przewinęło. Brakuje tu zdecydowanie kolorów, wszak błękit jest niebiański, ale brak jednak tęczy. W szkole uczono, że biały to skóra a potem czerwony krew.

Przepiękne zdjęcie powyżej tak czy owak, ale to obrazek bardzo krzepiący i pożądany.

Opublikowano

Pierwsze zdjęcie to święto pierwszego maja i przemows na stadionie a drugie - ludzie...

Tegodoten... Orlen idzie w giganta. Jest zgoda na połączenie z Lotosem a teraz chce przejąć PGNiG. I co potem? Rozliczenie z Izraelem w naturze? Premier coś bąka o wzroście EBIDTA w wyniku ograniczenia konkurencji między firmami tylko czy to nie droga do mkkopolu?

Opublikowano
6 godzin temu, Ursus932 napisał:

Do pisu jest ogólna niechęć tej części narodu, taki kod czy obywatele RP od samego początku podzsyca emocje, opluwa i buduje negatywne wrażenie tej władzy, do tego jeszcze dołącza opozycja totalna. Nie ważne czy w Polsce jest dobrze i obywatelom lepiej się żyje, są przeciwni bo to PiS, były by w tym miejscu platfusy i robili pdobnie wtedy było by ok. 

Zrozum, że może nie wszystkim jest dobrze i nie wszystkim żyje się lepiej. Tobie może żyje się lepiej. Ale jak widać z wyborów na wybory jest coraz więcej ludzi, którym żyje się gorzej. Kto podsycał emocje i dzielił w kampanii wyborczej to już nawet szkoda gadać. I tak do ciebie nie dotrze bo ty wiesz swoje tak jak cię zaprogramowali.

Opublikowano

Na pierwszym widać flagi w barwach narodowych jak na Polaków przystalo

A na dole hmm no cóż jakby zgromadzenie pod wiejską remizą gdy przyjedzie znany DJ 

2 godziny temu, Denwer napisał:

109374212_3173548446000900_6248714868850

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Zrozum, że może nie wszystkim jest dobrze i nie wszystkim żyje się lepiej. Tobie może żyje się lepiej. Ale jak widać z wyborów na wybory jest coraz więcej ludzi, którym żyje się gorzej. Kto podsycał emocje i dzielił w kampanii wyborczej to już nawet szkoda gadać. I tak do ciebie nie dotrze bo ty wiesz swoje tak jak cię zaprogramowali.

Dziwne nie, biedota i nieuki głosowali na PiS, bo żyje im się lepiej, a wykształconym i bardziej zamożnym żyje się gorzej. :D  Jakiś ewenement. ;)

Opublikowano

Kiedy wreszcie sin pojmiesz iż zdobywanie umiejętności wymaga pracy. Pracowity to nie ten co całe życie gnój widłami rzuca a ten co będzie dążył do postępu w owej czynności. Taki wykształcony i zamożny majątku nie ukradł a zapracował i mierzi go to pozorne wyrównywanie szans gdyż czuje, że odbywa się to kosztem wszystkich - tych bezmyślnie biorących również.

• Like 1
Opublikowano

Do licha ale gorzej żyje się ludziom w Niemczech i innych krajach strajkują demonstracje to samo jest w Polsce jednym lepiej drugim trochę gorzej tak działa kapitalizm firmy upadają .

Co było we Francji jakie zamieszki , jakoś rząd nie upadł .

mMoody's palcem grozi bo to Duda wygrał ale jak by było odwrotnie to by było wszystko w porządku .

Jak rolnik sprzedaje czereśnie , czy Truskawkę po 20 zł i drożej to jest zgrzytanie zębów ile to on zarabia do licha każdy może to robić .

Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

Dziwne nie, biedota i nieuki głosowali na PiS, bo żyje im się lepiej, a wykształconym i bardziej zamożnym żyje się gorzej. :D  Jakiś ewenement. ;)

Żaden ewenement normalna cecha socjalizmu. Ci co biorą i mniej wkładają do budżetu się cieszą, że im lepiej. Ci co socjalizm utrzymują nie cieszą się i jest im gorzej. I jak widać z wyborów na wybory tych co im gorzej przybywa.

14 minut temu, galan99 napisał:

Do licha ale gorzej żyje się ludziom w Niemczech i innych krajach strajkują demonstracje to samo jest w Polsce jednym lepiej drugim trochę gorzej tak działa kapitalizm firmy upadają .

Co było we Francji jakie zamieszki , jakoś rząd nie upadł .

mMoody's palcem grozi bo to Duda wygrał ale jak by było odwrotnie to by było wszystko w porządku .

Jak rolnik sprzedaje czereśnie , czy Truskawkę po 20 zł i drożej to jest zgrzytanie zębów ile to on zarabia do licha każdy może to robić .

We Francji czy Niemczech są ich rządy i ich wyborcy i będą oni te rządy tam rozliczać. Moody s grozi palcem bo wie jaką politykę gospodarczą prowadzi pis i wie, ze Duda będzie posłuszny i się nie przeciwstawi. Mamy duże wydatki socjalne. Perspektywy wpływów do budżetu nieciekawe z racji recesji. Bo o jakiejś mafii vat owskiej to już ani widu ani słychu.  Inflacja najwyższa w Europie. Ludzie już sobie zdjęcia wysławiają nowych banknotów jakie teraz w bankach dają i to numer po numerze prosto z mennicy. Do tego łamanie praworządności  któremu Duda też się nie przeciwstawi może zablokować forsę z UE. Zobaczymy jak wam teraz po wyborach pis będzie dawał.

• Haha 1
Opublikowano

Niemcy i Francja wykładają na emigrantów ogromne sumy .

Polska wykłada na własnych obywateli jak przyjęliby emigrantów wykładali by na nich to by było dobrze od ch*ja .

Europa była Chrześcijańska to i Polskę chcą zmusić do zmian , Deutsche Welle: "W Niemczech wygrał Trzaskowski". Internauci: "To go sobie weźcie"

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, hubertuss napisał:

Rozmawialiśmy o Trzaskowskim a nie o platformie. I sam pokazałeś, ze jednak odniósł sukces przyciągając dużo więcej wyborców nie głosujących na po. Niż Duda zdołał przyciągnąć wyborców nie glosujących na pis. Tym bardziej, że pis i Duda tyle rozdali socjalu obniżyli wiek emerytalny.

Jeżeli chodzi o Trzaskowskiego i jego wynik to pisałem aż w cudzysłowie. Zresztą pomijając już te wybory, to przed nami ważniejsze dające realną władzę. Patrząc na ostatnie wyniki wyborów, to może te partie osiągnęły maksymalny pułap wyborców i teraz pozostaje im zamiast toczyć wojny, zacząć współpracę z pozostałymi partiami w sejmie. Czyli: W pewnych kwestiach mamy z Konfederacją zbliżone poglądy, czy na przykład Panie Szymonie, we wszystkim się z panem zgadzam.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Pracowity to nie ten co całe życie gnój widłami rzuca a ten co będzie dążył do postępu w owej czynności.

Czyli ten co wymyślił tura i sprzedał go temu co wyrzuca gnój widłami ? Czy ten co obsługiwał widły a w końcu zakupił tura ? Jakby nie było zapracował na niego i kupił za swoje. Ale żeby wcześniej mieć na niego, musiał najpierw obsługiwać widły. Trochę to pokręcone.

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Niemcy i Francja wykładają na emigrantów ogromne sumy .

Polska wykłada na własnych obywateli jak przyjęliby emigrantów wykładali by na nich to by było dobrze od ch*ja .

Europa była Chrześcijańska to i Polskę chcą zmusić do zmian , Deutsche Welle: "W Niemczech wygrał Trzaskowski". Internauci: "To go sobie weźcie"

A mówił Ci ktoś już, że Bóg nie miał matki?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Kiedy wreszcie sin pojmiesz iż zdobywanie umiejętności wymaga pracy. Pracowity to nie ten co całe życie gnój widłami rzuca a ten co będzie dążył do postępu w owej czynności. Taki wykształcony i zamożny majątku nie ukradł a zapracował i mierzi go to pozorne wyrównywanie szans gdyż czuje, że odbywa się to kosztem wszystkich - tych bezmyślnie biorących również.

Chyba nie chcesz mi wmówić że zdecydowana większość Polaków to lenie i nieuki bo nie doszli do żadnego majątku, jak niektórzy cwaniaczkowie którzy fortun dorobili się strasznie ciężką pracą i za cholerę nie chcą się dzielić z biedniejszymi.  xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano

@Sean koszmar i chciwość:

Zbrodnia jest tym bardziej szokująca, że zdobycie kwoty, o którą toczył się konflikt, nie mogło być dla zabójcy aż tak wielkim problemem. Był on największym w okolicy rolnikiem, uprawiał z rodzicami 300 hektarów ziemi, więc nie należał do osób ubogich. https://www.o2.pl/informacje/makabra-na-mazurach-torturowal-i-zabil-kuzyna-zwloki-ciagnal-na-haku-6531972251216576a

16 minut temu, dsbh napisał:

.....zyli ten co wymyślił tura i sprzedał go temu co wyrzuca gnój widłami ? Czy ten co obsługiwał widły a w końcu zakupił tura ? Jakby nie było zapracował na niego i kupił za swoje. Ale żeby wcześniej mieć na niego, musiał najpierw obsługiwać widły. Trochę to pokręcone.

O wiele prostsze jest rozwiązanie: znudziły mu się również wszelkie postępowe maszyneria i postanowił wygnać zwierzęta na wypas całoroczny, czyli idąc za postępem hodować ekologicznie/ekstensywnie.

Opublikowano

No właśnie, ten co ma dużo to największa łachudra i menda.

Opublikowano
9 minut temu, Ywa napisał:

O wiele prostsze jest rozwiązanie: znudziły mu się również wszelkie postępowe maszyneria i postanowił wygnać zwierzęta na wypas całoroczny, czyli idąc za postępem hodować ekologicznie/ekstensywnie.

To można chyba podciągnąć pod innowacyjność lub uproszczenie pracy. Jeżeli jednak to uproszczenie pracy, to znów takiej osoby ktoś nie nazwie pracowitą albowiem się nie napracuje a tylko obserwuje produkcję. Idę popracować bo zaczynam się w tym gubić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v