Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, ogarek napisał:

Może jaki pisior wytłumaczy jak to jest że skazany za tak ochydny czyny na własnym dziecku po odsiadce wraca do wspólnego domy... A ma zasadzony zakaz zbliżania się.... I o to za łamanie tego zakazu zostaje on mu zniesiony gdzie powinien trafić z powrotem do więzienia za to.... Co to kurla jest za ochrona ródziny i gdzie te wzorowe zachowanie skoro łamał zakaz sądowy... To jest jakiś cyrk 🤮

Może @Sean😋 jako propagator katolickich wartości 😜i wróg" inności " wie o co tu chodzi ? Czy może jest to sprawa rodzinna? 😋

Pewnikiem jest tam zameldowany. Do siebie go przemelduj, to jego ofiarom ulżysz, a i pomagiera mieć będziesz, skutkiem czego, na af więcej czasu spędzać mógł będziesz. A tak na marginesie, to przecież Ty taki „inności” nie przeciwnik, to czegóż się zboczeńca czepiasz? 😉😋

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

@thor1984 ile płacisz za śmieci ? Bo strasznie drogo w tym Garwolinie, 100 zł miesięcznie. U mnie cena poszła w górę 100%, ale za segregowane nawet połowy tego nie płacę. Za niesegregowane 10 zł więcej.

Oj, nie zrozumiałaś. Chyba faktycznie mam ciężkie poczucie humoru :(.

A to pokazali :).

Patrząc na te kilka lat różnicy, teraz chyba jest większa agresja.

https://www.o2.pl/informacje/tragiczna-zbrodnia-na-pomorzu-zaatakowal-zone-siekiera-wszystko-widzialy-dzieci-6525980625095552a

Jak to było, wolne sądy czy jakoś tak.

Ja płacę 16 zł od osoby za miesiąc za segregowane więc za swoją rodzinę wychodzi mi 960 zł rocznie. Akurat jestem trochę zorientowany w tym temacie i nie wiem czemu PiS i PAD tak chętnie wszystkie obciążenia zwalają na samorządy. Oni tylko dają a kto inny zabiera 😁 Tak samo było kiedyś z lekami. Jak babcia żyła poszłem wykupić receptę a tam darmowy okazał się tylko jeden i to który i tak kosztował coś koło 6 zł.  Widzisz dziadek ślepo nie wierzy, przeliczył i wyciągnął wnioski. Sporo osób jednak nie analizuje,cieszą się że dostali 1000 , nie ważne że oddadzą go z nawiązką. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ogarek napisał:

Może jaki pisior wytłumaczy jak to jest że skazany za tak ochydny czyny na własnym dziecku po odsiadce wraca do wspólnego domy... A ma zasadzony zakaz zbliżania się.... I o to za łamanie tego zakazu zostaje on mu zniesiony gdzie powinien trafić z powrotem do więzienia za to.... Co to kurla jest za ochrona ródziny i gdzie te wzorowe zachowanie skoro łamał zakaz sądowy... To jest jakiś cyrk 🤮

Może @Sean😋 jako propagator katolickich wartości 😜i wróg" inności " wie o co tu chodzi ? Czy może jest to sprawa rodzinna? 😋

Sean pedofilów i tych odmiennej orientacji raz dwa by wyleczył z ich przypadłości. Powtarzam po raz kolejny, przeceniasz mnie, nie mam wpływu na decyzje Prezydenta RP ani nie znam sprawy.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

@dsbh -dałeś się podejść?🙃

Oj @many many;

@tracker  nie oglądam żadnej telewizji- od święta czy przypadku przysiądę na 10 min najwyżej. Wy jesteście moim odzwierciedleniem tychże poszczególnych telewizji i po tym mniemam cóż to robi z ludźmi/jaki ma na nich niebywały wpływ; oczywiści porównuję także realu.

Opublikowano (edytowane)

@hubertussTrzaskowski by cie szybko docenił, gdyby miał okazje, tak jak docenił pracodawców w Warszawie, nie wypłacając pomocy za czas pandemii..Gdzie są jego bezpłatne żłobki dla wszystkich dzieci?,zmodernizowane Okęcie i rozbudowany Modlin?, budowę dwóch nowych linii metra,wybudować 18 nowych szkół podstawowych, a kobiety i mężczyźni, pracownicy warszawskich urzędów i spółek będą mieli równe płace - obiecywał Rafał Trzaskowski w kampanii wyborczej. Zwycięzca wyborów w stolicy mówił też, że kategorie zawodowe w których dominują kobiety powinny być traktowane priorytetowo, jeżeli chodzi o podnoszenie zarobków. prócz tego wszystkie placówki edukacyjne mają zostać podłączone do sieci światłowodowego internetu, a miasto zapewni dofinansowanie szkołom na wyjścia do teatrów, kin galerii. Trzaskowski zapewnił też, że nauczyciele otrzymają podwyżki - 250 zł więcej dostaną stażyści, a 350 zł nauczyciele kontraktowi. Miał zagwarantować godne warunki życia wszystkim swoim mieszkańcom i zrealizować ten cel na dwa sposoby: po pierwsze, Warszawa zacznie budować miejskie mieszkania pod tani wynajem – co najmniej 1500 rocznie – zlokalizowane w atrakcyjnych miejscach. Równolegle miasto będzie zwiększać liczbę mieszkań komunalnych. Docelowo Warszawa powinno mieć zasób 100 tysięcy własnych mieszkań, różnego typu.Obiecywał że pod jego rządami stolica stanie się regionalnym centrum start-upów. Jednym z głównych projektów tej obietnicy jest Smart City Warszawa, czyli strefy laboratoriów wdrożeniowych dla firm technologicznych i start-upów zasilanych pieniędzmi od miasta. W Warszawie miało powstać Stołeczne Centrum Geriatrii, gdzie seniorzy mogliby łatwo skorzystać z opieki zdrowotnej oraz wdrożenie nowego systemu lokalnej pomocy sąsiedzkiej, m.in. pomocy "złotej rączki".

Pytanie następne i chyba zasadne jak długo Warszawa przy tak nieudolnym prezydencie mogłaby funkcjonować?

Edytowane przez Alamo
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

tego gnoju ktore im codziennie laduja w kurwizji to zaden rozrzutnik by nie udzwignal a co dopiero slaby na umysle wyborca pis-u

no wlasnie gdzie jest te 100 rys mieszkan ?? gdzie sa te miliony samochodow elektrycznyhc ??

co ma prezydent warszawy do lotniska w modlinie ??  a portami zarzadz zdaje sie przedsiebiorstwo panstwowe porty lotnicze ??

bolku -zanim cos glupiego znowu wstawisz sprawdz co tam ktos naklamal

nie ma to jak kolega partyjny

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/dzialacz-pis-mimo-zakazu-prowadzenia-rozbil-samochod-nalezacy-do-panstwowej-spolki/cfgnnqq

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

co ma prezydent warszawy do lotniska w modlinie ?? 

a to już było by dyskusyjne ze wzgledu na przepływ pracowników , okecie to nie tylko port lotniczy ale cała infrastruktura choć Sam wiesz bo Twoja córka pracowała w otoczeniu chyba lotniska Balice .

Opublikowano

kurna znowu pada, jeb twoja mac...ziemniaki nie opryskane, i pokos to chyba po zniwach skoncze.

a kto zabroni warszawiakom pracowac gdzie chca ?? lotnisko w krakowie to przynajmniej graniczy z miastem-dla ciekawych sprawdzcie gdzie jest lotnisko katowice😛. infrastruktura to panstwowa autostrada i linia kolejowa, do tego samorzadowe drogi krakowa i powiatu krakowskiego, reszta jest portu i prywatnych dzierzawcow,

corka pracuje w turystyce ale w centrum, co drugi dzien bo turystow brak i to sie raczej szybko nie zmieni... od paru dni protestuja firmy przewozowe, jezdza w centrum miast stadami bezuzytecznych autokarow, w dobry dzien ponad 50 autokarow lecialo na oswiecim...

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

tego gnoju ktore im codziennie laduja w kurwizji to zaden rozrzutnik by nie udzwignal a co dopiero slaby na umysle wyborca pis-u

no wlasnie gdzie jest te 100 rys mieszkan ?? gdzie sa te miliony samochodow elektrycznyhc ??

co ma prezydent warszawy do lotniska w modlinie ??  a portami zarzadz zdaje sie przedsiebiorstwo panstwowe porty lotnicze ??

bolku -zanim cos glupiego znowu wstawisz sprawdz co tam ktos naklamal

nie ma to jak kolega partyjny

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/dzialacz-pis-mimo-zakazu-prowadzenia-rozbil-samochod-nalezacy-do-panstwowej-spolki/cfgnnqq

W dziedzinie nabierania frajerów jesteś na podium😂

• Like 1
Opublikowano

,, DUDA SKŁAMAŁ!
PEDOFIL KTÓREGO UNIEWINNIŁ GWAŁCIŁ DZIECKO PRZEZ WIELE LAT!

Andrzej Duda skłamał publicznie mówiac, że pedofil którego uniewinnił nie gwałcił!

To kłamstwo! 

Z materiałów ujawnionych w aktach sprawy wynika, że sprawca przez kilka lat molestował i gwałcił swoją córkę, miał zwyczaj z nią spać, a jej matkę regularnie bił. Nad całą rodziną znęcał się fizycznie i psychicznie. Koszmar trwał od 2006 do 2011 r.

Nie podajemy drastycznych szczegółów sprawy ale z przytoczonej w aktach opinii psychologa wynika, że gwałcona  dziewczynka popadła w  długotrwałe stany lękowe, miała zaniżoną samoocenę i fizyczne bóle związane z traumą. Mężczyzna po prostu zniszczył jej życie.

Pedofil mimo zakazu po wyroku zamieszkał w tym samym domu co dziecko, które gwałcił. Robił to bezprawnie. Dzięki ułaskawieniu Dudy może tam teraz mieszkać legalnie, bo prezydent przychylił się do wniosku o ułaskawienie pedofila i zwolnienie go z zakazu kontaktów z rodziną. Argumentował, że o łaskę prosiły obie ofiary, a między nimi a sprawcą po jego wyjściu z więzienia "doszło do pełnego pojednania". 

Bezczelny Duda na swoim Twitterze pisał, że gwałcenie dziecka to "sprawa rodzinna"! 

Kłamca Duda stwierdził też, że "nie było gwałtu", choć wiedział że pedofil którego ułaskawił był skazany był z art. 197 par. 3 kodeksu karnego, który wyraźnie mówi o "zgwałceniu".

Polacy czy chcemy mieć przez 5 kejnych lat prezydenta kłamcę który ułaskawia pedofilów gwałcacych własne dzieci?!
Naszym zdanie lepiej nie oddać w ogóle głosu niż oddać go na kogoś takiego! "

Opublikowano (edytowane)

https://t.co/RgKlOpz92S  

Urzędnicy piskomuny próbują teraz tuszowac sprawę ale ma szczęście w dzisiejszych czasach nie da się wszystkiego pod dywan zamieść 

Edytowane przez piotreku1
Opublikowano
37 minut temu, jacus napisał:

A gdzie jest po sto starych milionów od agenta Bolka za oddany głos na niego ?? 

Antypisiory czas pogodzić się z przegraną Rafałka 

Opublikowano

Już wiem dla czego tutaj tyłu zwolenników długopisa pewnie lubią ,,spać z swoimi córkami " a wiedza ze dudus ich ułaskawi 😄

Opublikowano

bolek obiecywal 100 milionow zdaje sie wtedy gdy w jego kancelarii pracowali dwaj tacy bracia z zoliboza. z wlasnje nieprzymuszonej woli nigdy na niego nie glosowalem, o tym ze donosil na kolegow to juz od 92 bylo wiadomo... nasz bolek-alamo doniosl na mnie i co z tego ??? 

tak to wygladalo naprawde

https://twojahistoria.pl/2017/11/12/czy-lech-walesa-naprawde-obiecal-ze-da-kazdemu-polakowi-100-milionow-zlotych/

adrian to cudzotworca -swoja prezydenture rozpoczal od uniewinnienia niewinnych a zakonczyl uniewinnieniem ofiar ......kto go przelicytuje,ktory doktor prawa go przebije ???? czy znajdzie sie jakis znawca prawa ktory taki wiekopomny sukces zdyskredytuje ??? to cuada na miare kaszpirowskiego albo houdiniego zeby o jezusie nie wspomniec........

dziadek z wermahtu pokonal donka,ciekawe jak ulaskawienie pedofila wplynie na adriana

tego wam w kurwizji nie powiedza - wiekszosc udzialow w wydawnictwie faktu maja AMERYKANIE ,podobnie jak tvn-u😂

Opublikowano
19 godzin temu, hubertuss napisał:

W Belgii np dziecko musi pojechać na wakacje. 

To tampanuje socjalizm?

31 minut temu, piotreku1 napisał:

Już wiem dla czego tutaj tyłu zwolenników długopisa pewnie lubią ,,spać z swoimi córkami " a wiedza ze dudus ich ułaskawi 😄

Wiesz to zautopsji?

Opublikowano
54 minuty temu, piotreku1 napisał:

,, DUDA SKŁAMAŁ!
PEDOFIL KTÓREGO UNIEWINNIŁ GWAŁCIŁ DZIECKO PRZEZ WIELE LAT!

Andrzej Duda skłamał publicznie mówiac, że pedofil którego uniewinnił nie gwałcił!

To kłamstwo! 

Z materiałów ujawnionych w aktach sprawy wynika, że sprawca przez kilka lat molestował i gwałcił swoją córkę, miał zwyczaj z nią spać, a jej matkę regularnie bił. Nad całą rodziną znęcał się fizycznie i psychicznie. Koszmar trwał od 2006 do 2011 r.

Nie podajemy drastycznych szczegółów sprawy ale z przytoczonej w aktach opinii psychologa wynika, że gwałcona  dziewczynka popadła w  długotrwałe stany lękowe, miała zaniżoną samoocenę i fizyczne bóle związane z traumą. Mężczyzna po prostu zniszczył jej życie.

Pedofil mimo zakazu po wyroku zamieszkał w tym samym domu co dziecko, które gwałcił. Robił to bezprawnie. Dzięki ułaskawieniu Dudy może tam teraz mieszkać legalnie, bo prezydent przychylił się do wniosku o ułaskawienie pedofila i zwolnienie go z zakazu kontaktów z rodziną. Argumentował, że o łaskę prosiły obie ofiary, a między nimi a sprawcą po jego wyjściu z więzienia "doszło do pełnego pojednania". 

Bezczelny Duda na swoim Twitterze pisał, że gwałcenie dziecka to "sprawa rodzinna"! 

Kłamca Duda stwierdził też, że "nie było gwałtu", choć wiedział że pedofil którego ułaskawił był skazany był z art. 197 par. 3 kodeksu karnego, który wyraźnie mówi o "zgwałceniu".

Polacy czy chcemy mieć przez 5 kejnych lat prezydenta kłamcę który ułaskawia pedofilów gwałcacych własne dzieci?!
Naszym zdanie lepiej nie oddać w ogóle głosu niż oddać go na kogoś takiego! "

Cytujesz i chyba nawet nie czytasz, co cytujesz, nie tylko Ty zresztą. Przecież powyżej, w cytacie, jest napisane, że „pedofil mimo zakazu po wyroku zamieszkał...” ?

skoro „po wyroku” tzn, zapłacił za swoje grzechy? Czy Ty, Wy, jeszcze raz chęć go macie za jego uczynki skazać? Jeśli jego ofiary, proszą o zniesienie pozostałych sankcji, to chyba widdzą, o co proszą? Czy może Ty, Wy, wiesz/wiecie jednak lepiej niż zainteresowane, co jest dla nich lepsze? No z pewnością wiecie, bo One po tym „ułaskawieniu” wyborczyniami pisu zapewne zostaną, a pisu wyborcy to masa tępa i pieczę nad nią nie wyborcy pisu sprawować powinni, prawda? Ech Wy, narodu głupiego wybawcy🙄😂
@jacus gdybyś nie pier**lił głupot całymi dniami na forum, to siano zdążyłbyś zebrać, ale nic to, po wygranych (Waszych) wyborach, Polska znów wyspą zieloną będzie, więc nowy pokos trawy soczystej zbierzesz. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, thor1984 napisał:

Ja płacę 16 zł od osoby za miesiąc za segregowane więc za swoją rodzinę wychodzi mi 960 zł rocznie. Akurat jestem trochę zorientowany w tym temacie i nie wiem czemu PiS i PAD tak chętnie wszystkie obciążenia zwalają na samorządy. Oni tylko dają a kto inny zabiera 😁 Tak samo było kiedyś z lekami. Jak babcia żyła poszłem wykupić receptę a tam darmowy okazał się tylko jeden i to który i tak kosztował coś koło 6 zł.  Widzisz dziadek ślepo nie wierzy, przeliczył i wyciągnął wnioski. Sporo osób jednak nie analizuje,cieszą się że dostali 1000 , nie ważne że oddadzą go z nawiązką. 

Widzisz tu jest pewna nieścisłość. Bo albo śmieci w Garwolinie są bardzo drogie albo powiedzmy dwoje emerytów produkuje je bardzo dużo. Co do czegokolwiek "darmowego" to podchodzę z dużą nieufnością.

13 minut temu, jacus napisał:

tego wam w kurwizji nie powiedza - wiekszosc udzialow w wydawnictwie faktu maja AMERYKANIE ,podobnie jak tvn-u😂

Jacuś niedawno o 19 ej TVN pokazywał Trumpa, który udziela poparcia  Dudzie ( cokolwiek miało by to znaczyć ). To dlaczego amerykańska stacja popiera jego przeciwnika o.O ?

32 minuty temu, piotreku1 napisał:

Hm. Dlaczego geje domagają się prawa do adopcji ?

Opublikowano
44 minuty temu, piotreku1 napisał:

Głupszy jesteś niż ustawa przewiduje 

Opublikowano
42 minuty temu, piotreku1 napisał:

Nie chciej żebym ci powiedział dlaczego jesteś zwolennikiem tego drugiego.   :P

Opublikowano
37 minut temu, jacus napisał:

bolek obiecywal 100 milionow zdaje sie wtedy gdy w jego kancelarii pracowali dwaj tacy bracia z zoliboza. z wlasnje nieprzymuszonej woli nigdy na niego nie glosowalem, o tym ze donosil na kolegow to juz od 92 bylo wiadomo... nasz bolek-alamo doniosl na mnie i co z tego ??? 

tak to wygladalo naprawde

https://twojahistoria.pl/2017/11/12/czy-lech-walesa-naprawde-obiecal-ze-da-kazdemu-polakowi-100-milionow-zlotych/

adrian to cudzotworca -swoja prezydenture rozpoczal od uniewinnienia niewinnych a zakonczyl uniewinnieniem ofiar ......kto go przelicytuje,ktory doktor prawa go przebije ???? czy znajdzie sie jakis znawca prawa ktory taki wiekopomny sukces zdyskredytuje ??? to cuada na miare kaszpirowskiego albo houdiniego zeby o jezusie nie wspomniec........

dziadek z wermahtu pokonal donka,ciekawe jak ulaskawienie pedofila wplynie na adriana

Co z tego że pracowali ,jak to Bolek obiecał

Ale co Ty kolege Alamo stawiasz na równi ze zdrajcą 

Ale żeś nowość odkrył z tymi mediami ,k**wa w szoku jestem bo myślałem że udziałowcami są Amerykanie 😅😅😅

Opublikowano (edytowane)

a popatrz w kurwizji o tym nie wiedza i pisza ciagle o niemieckich mediach, wez zadzwon i im powiedz zebynie klamali,mnie moga nie uwierzyc ale ciebie wiernemu wyznawcy pis-uaru ??

kapus to kapus bolek donosil na swoci kolego alamo doniosl na mnie -widzisz jakas roznice ??? 

34 minuty temu, bezbarwny napisał:

Cytujesz i chyba nawet nie czytasz, co cytujesz, nie tylko Ty zresztą. Przecież powyżej, w cytacie, jest napisane, że „pedofil mimo zakazu po wyroku zamieszkał...” ?

skoro „po wyroku” tzn, zapłacił za swoje grzechy? Czy Ty, Wy, jeszcze raz chęć go macie za jego uczynki skazać? Jeśli jego ofiary, proszą o zniesienie pozostałych sankcji, to chyba widdzą, o co proszą? Czy może Ty, Wy, wiesz/wiecie jednak lepiej niż zainteresowane, co jest dla nich lepsze? No z pewnością wiecie, bo One po tym „ułaskawieniu” wyborczyniami pisu zapewne zostaną, a pisu wyborcy to masa tępa i pieczę nad nią nie wyborcy pisu sprawować powinni, prawda? Ech Wy, narodu głupiego wybawcy🙄😂
@jacus gdybyś nie pier**lił głupot całymi dniami na forum, to siano zdążyłbyś zebrać, ale nic to, po wygranych (Waszych) wyborach, Polska znów wyspą zieloną będzie, więc nowy pokos trawy soczystej zbierzesz. 

wlasnie o tym mowia w kurwizji ze to ulaskawienie dla ofiar- fachowo to sie nazywa syndrom sztokholmski..

chlopcze jesli od miesiaca prawie bez przerwy leje - 10 dni codziennie deszcz, potem przerwa 2 dni i znowu .. za to wtedy gdy trzeba bylo to nie padalo i w maju nie bylo co kosic to twoje madrosci zostaw sobie .

oj juz niedlugo nie tylko pis-uary zatesknia za zielona wyspa i ciepla woda w kranie.. 

Edytowane przez jacus
Opublikowano
45 minut temu, bezbarwny napisał:

skoro „po wyroku” tzn, zapłacił za swoje grzechy? Czy Ty, Wy, jeszcze raz chęć go macie za jego uczynki skazać? Jeśli jego ofiary, proszą o zniesienie pozostałych sankcji, to chyba widdzą, o co proszą? Czy może Ty, Wy, wiesz/wiecie jednak lepiej niż zainteresowane, co jest dla nich lepsz🙄😂
@jacus

Skoro jest zakaz sądowy zbliżania się i pedofil go nie przestrzega to powinien wrocić do więzienia i tyle. 

A tu proszę za łamanie zakazu sądowego zostaje on mu zdiety przez prezydenta. Bardzo ciekawe co ?... A nie przyszło ci do główki ze im wpierdolił poprostu co czynił niejednokrotnie i zmusil do napisania tej prośby 

Powiedz po co był ten zakaz i dlaczego nikt go za to nie ukarał ze go łamie tylko został nagrodzony zdieciem tego zakazu bo on nadal obowiązywał ?.... To jest ochrona polskiej rodziny w myśl zapowiedzi jakie czynił dudus ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v