Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Człowieku może nie jest tak różowo jak podają w tvp Ale nie jest taka czarna katastrofa jak wam kładzie Onet czy tvn

Oto mi właśnie chodzi. Klapki na oczy i wio. Daliście sobie wmówić że istnieje tylko PiS i PO i ewentualnie PSL. Wiecie ile osób ubiega się o stanowisko prezydenta? Tak samo jest z telewizją jak ktoś nie ogląda TVP znaczy ogląda TVN. 

47 minut temu, jarecki napisał:

prawidłowo działające panstwo dba o wszystkich obywateli , jest troche ostatnio zbytnio rozbudowany socjal , ale ten socjal ma wpływ na reszte gospodarki na konsumcje .                 jest też przeciwny kierunek dopuki jest ktoś przydatny to niech żyje a potem eutanazja , głosna sprawa była Ukrainca którego gospodarz wywiół bo nie był już przydatny . emerytury rolnicze to też socjal bo rolnik tyle wpłaci co przez rok wezmie w emeryturze czy rencie .

To była Ukrainka. Dostała udaru i pracowała na czarno. Rolnik się wystraszył wywiózł ja na przystanek i wezwał karetkę. Sprawa się tak skończyła że rolnik dostał zarzuty i stracił kontrakt z lidlem. 

U mnie za odbior worków proponuja 1200 zł / tona tylko trzeba całego busa uzbierać. Ale jak użytkownik @Denwer dostanie kontrakt z ministerstwa to będą za darmo odbierać.

Porownajcie swoje poglądy z każdym kazdydatem. Wybierzcie tego co ma podobne poglądy. W 2 turze wybiera się mniejsze zło.  

Ten program odbioru będzie realizowany w lipcu w mojej gminie. Przynajmniej tak mnie zapewniano. Tylko że to ma być pomoc de minimis. Wykorzystanie środków w Polsce z demnimis jest na poziomie 97 % Dużo gmin się nie zalapie. Nie odbiorą więcej niż zadeklarowales. Będzie to jednorazowa akcja. Przedtem wywoziłem ile chciałem i kiedy chciałem i jeszcze protokół odbioru dostałem. Tak właśnie działa władza centralna. Najpierw stworzy Ci problem a potem będzie go rozwiązywać. A Wy mi jeszcze mówicie że mam im dziękować. 

Opublikowano

tak naprawde to wina chin- juz nie chca zatruwac swojego srodowiska za darmo... kontenerowce wracaly z europy zaladowane smiecia roznego rodzaju,makulatura,zlomem ,nawet placili za to a teraz im trzeba placic....

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, kibix napisał:

U mnie za odbior worków proponuja 1200 zł / tona tylko trzeba całego busa uzbierać. Ale jak użytkownik @Denwer dostanie kontrakt z ministerstwa to będą za darmo odbierać.

Porownajcie swoje poglądy z każdym kazdydatem. Wybierzcie tego co ma podobne poglądy. W 2 turze wybiera się mniejsze zło.  

Ten program odbioru będzie realizowany w lipcu w mojej gminie. Przynajmniej tak mnie zapewniano. Tylko że to ma być pomoc de minimis. Wykorzystanie środków w Polsce z demnimis jest na poziomie 97 % Dużo gmin się nie zalapie. Nie odbiorą więcej niż zadeklarowales. Będzie to jednorazowa akcja. Przedtem wywoziłem ile chciałem i kiedy chciałem i jeszcze protokół odbioru dostałem. Tak właśnie działa władza centralna. Najpierw stworzy Ci problem a potem będzie go rozwiązywać. A Wy mi jeszcze mówicie że mam im dziękować. 

A co takiego PiS wprowadził że nie chcą odbierać od ciebie worków co ??

Z tego co wiem to Chiny przestały to brać i z tego ten problem wyniknął  

Ja nie mam namiaru z ministerstwa tylko z sąsiedniej gminy była i jest firma która zajmuje się recyklingiem.

28 czerwca głosujemy na Andrzeja Dudę poco tracić czas i pieniądze z budżetu na drugą  turę 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

marecek- jak skomentujesz wczorajszy sukces adriana w uesej ??? jeszcze nie ma wytycznych,zadnych memow ??? z dumy ich zatkalo ??? czy co ??

taka wiekopomna wizyta, kolosalny sukces na miare czasow, fotel mu dali,rozumisz fotel , nie musial juz na stojaco podpisywac a ty o jakis foliach🤣.

a tak na powaznie- jak to radzio powiedzial-jakas taka "murzynskosc" kurna bardzo celna uwaga i wiecznie zywa.........jako zywo adrian zamienia sie w papkina z zemsty..

jechac do siana czy nie jechac-oto jest pytanie, wczoraj mialo caly dzien i noc lac i nic,dzisiaj tez zapowiadaja, przewracarke wyciagnalem z zimowego snu, wypije kawe i zaryzykuje. nie pamietam czasow zeby o tej porze ani garstki siana nie wyszuszylem. 

Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

marecek- jak skomentujesz wczorajszy sukces adriana w uesej ??? jeszcze nie ma wytycznych,zadnych memow ??? z dumy ich zatkalo ??? czy co ??

taka wiekopomna wizyta, kolosalny sukces na miare czasow, fotel mu dali,rozumisz fotel , nie musial juz na stojaco podpisywac a ty o jakis foliach🤣.

a tak na powaznie- jak to radzio powiedzial-jakas taka "murzynskosc" kurna bardzo celna uwaga i wiecznie zywa.........jako zywo adrian zamienia sie w papkina z zemsty..

jechac do siana czy nie jechac-oto jest pytanie, wczoraj mialo caly dzien i noc lac i nic,dzisiaj tez zapowiadaja, przewracarke wyciagnalem z zimowego snu, wypije kawe i zaryzykuje. nie pamietam czasow zeby o tej porze ani garstki siana nie wyszuszylem. 

"FOTEL MU DALI" -to właśnie jest ten sukces.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

28 czerwca głosujemy na Andrzeja Dudę poco tracić czas i pieniądze z budżetu na drugą  turę 

Przyjmijmy że to już druga tura, bo na pierwszą w postaci makulatury, Pan Sasin już 70mln  wywalił w błoto. Ciekawe czy mu każą płacić za utylizację tej makulatury , bo chyba do Chin tego nie wyślą. 😂 Ani Pan Duda, ani Pan Morawiecki nie liczą się z wywaloną kasą, ponieważ lud pracujący miast i wsi najwyżej kolejne sumy doliczy do tego co mogą ukraść. A ponieważ mogą ukraś bo jednak coś tam dają ludowi, to ten przymknie oko na marnotrawstwo. Tak postępując staje si wspólnikiem działania na szkodę Państwa, ale przecież sam siebie nie zawlecze przed oblicze sądu, bo wiadomo że tam sprawiedliwości nie ma i mógłby jeszcze usłyszeć że "winny:. A tego socjalistyczno, lewacka dusza nie zniesie.

Opublikowano (edytowane)

Patrzcie jak robi się ludziom sieczkę w głowach. Skala propagandy jaka pis pompuje do głów naiwnym naprawdę może przerażać i dziwić. Aż dziw, że Duda nie ma 60 % poparcia.

https://joemonster.org/filmy/105163/Wymyslony_amerykanski_projektant_mody_chwali_Agate_Dude_w_Wiadomosciach_TVP

https://joemonster.org/filmy/105186/Szczyt_propagandy_w_TVP._To_wydanie_Wiadomosci_przejdzie_do_historii

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, witejus napisał:

ile za to płacisz?

Nic   za darmo  biorą  

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Przyjmijmy że to już druga tura, bo na pierwszą w postaci makulatury, Pan Sasin już 70mln  wywalił w błoto. Ciekawe czy mu każą płacić za utylizację tej makulatury , bo chyba do Chin tego nie wyślą. 😂 Ani Pan Duda, ani Pan Morawiecki nie liczą się z wywaloną kasą, ponieważ lud pracujący miast i wsi najwyżej kolejne sumy doliczy do tego co mogą ukraść. A ponieważ mogą ukraś bo jednak coś tam dają ludowi, to ten przymknie oko na marnotrawstwo. Tak postępując staje si wspólnikiem działania na szkodę Państwa, ale przecież sam siebie nie zawlecze przed oblicze sądu, bo wiadomo że tam sprawiedliwości nie ma i mógłby jeszcze usłyszeć że "winny:. A tego socjalistyczno, lewacka dusza nie zniesie.

Dlatego  obywatele  powinni być  mądrzejsi  i  wybrać  w 1 turze  Andrzeja Dudę  na drugą  kadencję  :) 

Opublikowano

informacja dla prawdziwych polakow-wazne !!!!!!!!!!!!

karty wyborcze drukuje niemiecka firma trafiło do prywatnej spółki Samindruk z Brodnicy. Samindruk jest kontrolowany przez berlińską firmę Gather Druck und Vertrieb GmbH.

nie bierzcie ich do rak bo to grozi implemenatcja teczowej zarazy !!!!!!!

prawdziwi polacy powinni w niedziele zostac w domu , w zadnym wypadku nie wolno uzywac niemeickich kart wyborczych- zakreslicie adriana a ona samoczynnie zmieni na biedronia !!!!!!!!

• Like 2
Opublikowano

Byłem na rybach w poniedziałek po południu. Namierzył mnie pan „Ferdek”, nieustraszony przeciwnik pis. Pogadali my o rybach, No i na inne temata zeszło. Opowiadał pan Ferdek o synu i synowej, że dorabiają do 500 plus, bo trójkę dzieci mają. 
Pochwalił się nową wędką, kupioną za 13 emeryturę. Dodał, że i jego ojciec, którym on się opiekuje, dostał również trzynastkę. Ale to wszystko nic, bo szmaciarze obiecali czternastą i nie dali, a sami kradną. Pyta mnie, na kogo głosować będę, a ja, że chyba nie pójdę, bo na drugą turę poczekam. To on na to, że muszę koniecznie iść, bo Dudę ze stołka trzeba wy***rdolić. To ja mu na to, że ja to wcale taki przekonany co do tego nie jestem, że trzeba. To on, że No jakże to, toć Duda konstytucję złamał. No to ja mu na to, że złamał, albo i nie złamał. To pan Ferdek na to, że Strzembosz powiedział, że złamał, to złamał. To ja pytam, a kto to taki ten Strzębosz? To on na to rzecze, No jak to kto? Profesorem jest! No to ja odpowiadam, że i pis swoich profesorów ma, i oni odmienne zdanie na ten temat mają. To pan Ferdek, że prawo jedno w Polsce mamy i dla wszystkich takie samo ono. To ja na to, że widzi pan panie Ferdku, ano niekoniecznie, bo np skarbowe, to naczelnik US w słubicach interpretuje tak, a w świebodzinie siak. To on mnie na to, że takie prawo trzeba zmienić! To ja odpowiadam, że i racja, i pis zmienić chce. To on, że zmienić, ale bez pisu. To ja na to, że tak być nie powinno, ponieważ wedle mnie, to wszystkie opcje polityczne powinny brać w tym udział. To on, że pier**lę, a PiS to oszuści    i złodzieje, a Dudę trzeba usunąć i zamknąć. To pytam pana Ferdka w końcu, kim tego Dudę zastàpić? To on, że jeszcze nie wie. To ja, że może by tak na Biedronia zagłosować? To on, że jak najbardziej tak, byle nie Duda. 

• Haha 1
Opublikowano

bezbarwny - akurat co do konstytucji to dyskusja na pomiędzy olał ją zupełnie lub tylko delikatnie się z nią rozminął bo rewolucja wymaga poświęceń tak że nie zmylaj wędkarza. Odmienne interpretacje US to podstawa do procesów a PIS gdyby akurat to prawo chciał zmienić już dawno byłoby po ptokach. Oni wolą się boksować na innym ringu gdyż tam jest oglądalność czyli normabi śmiało można powiedzieć: "ostatnich dwanaście lat, polcy i polaki..."

Opublikowano

no pis ma swoich profesorow- szczegolnie jedneo takiego zaradkiewicza .........

a propo zaradkiewicza- ktos niedawno kupil dom ze 200m ode mnie, zaczeli remontowac stodole-chyba garaz beda robic, choc robota im cos nie idzie przyjezdzaja w niedziele i cos na chwile dlubia, tamtej nocy,ktos znowu wymalowal sciany i dla rozrywki rozpieprzyl ceglami kilkadziesiat dachowek  na tej stodole, dom stoi w srodku ogrodzenia i nie chcialo im sie przeskakiwac.

a co to ma wspolnego z zaradkiewiczem i zjednocznona kurwica-ktos puscil plotke ze ci panowie to "koledzy" mieszkam 2 domy dalej i ich nie znam,widzialem ze 3 razy , ostatni dom we wsi, trzeba specjalnie jechac zeby cos takiego zrobic, przy calej ulicy nie ma nawet takich gowniarzy zeby to zrobic.

takie sa skutki kurwizyjnej propagandy- jak w III rzeszy zaczynaja od cegiel a skoncza na obozach ??? 

image.png.da98f1d44e6135a6c63b51589e9b196e.png

dachau-1942 r

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

@thor1984 nie wiem nie oglądam farsy pod tytułem Wiadomości ale można po nich się tego spodziewać. Jeśli ktoś dla jaj zrobił to bardzo dobrze zrobiony. W sensie montażu oczywiście.

no brakowało jeszcze żeby galopował na białym koniu robiąc objazd terenu na którym ma być cpk a w oddali osiedla mieszkań które mieli wybudować po których ludzie jeżdżą elektrycznymi samochodami

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

takie sa skutki kurwizyjnej propagandy- jak w III rzeszy zaczynaja od cegiel a skoncza na obozach ??? 

Bo tak wg PiS wygląda "wolność od". Wolność od rozsądku.😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

Byłem na rybach w poniedziałek po południu. Namierzył mnie pan „Ferdek”, nieustraszony przeciwnik pis. Pogadali my o rybach, No i na inne temata zeszło. Opowiadał pan Ferdek o synu i synowej, że dorabiają do 500 plus, bo trójkę dzieci mają. 
Pochwalił się nową wędką, kupioną za 13 emeryturę. Dodał, że i jego ojciec, którym on się opiekuje, dostał również trzynastkę. Ale to wszystko nic, bo szmaciarze obiecali czternastą i nie dali, a sami kradną. Pyta mnie, na kogo głosować będę, a ja, że chyba nie pójdę, bo na drugą turę poczekam. To on na to, że muszę koniecznie iść, bo Dudę ze stołka trzeba wy***rdolić. To ja mu na to, że ja to wcale taki przekonany co do tego nie jestem, że trzeba. To on, że No jakże to, toć Duda konstytucję złamał. No to ja mu na to, że złamał, albo i nie złamał. To pan Ferdek na to, że Strzembosz powiedział, że złamał, to złamał. To ja pytam, a kto to taki ten Strzębosz? To on na to rzecze, No jak to kto? Profesorem jest! No to ja odpowiadam, że i pis swoich profesorów ma, i oni odmienne zdanie na ten temat mają. To pan Ferdek, że prawo jedno w Polsce mamy i dla wszystkich takie samo ono. To ja na to, że widzi pan panie Ferdku, ano niekoniecznie, bo np skarbowe, to naczelnik US w słubicach interpretuje tak, a w świebodzinie siak. To on mnie na to, że takie prawo trzeba zmienić! To ja odpowiadam, że i racja, i pis zmienić chce. To on, że zmienić, ale bez pisu. To ja na to, że tak być nie powinno, ponieważ wedle mnie, to wszystkie opcje polityczne powinny brać w tym udział. To on, że pier**lę, a PiS to oszuści    i złodzieje, a Dudę trzeba usunąć i zamknąć. To pytam pana Ferdka w końcu, kim tego Dudę zastàpić? To on, że jeszcze nie wie. To ja, że może by tak na Biedronia zagłosować? To on, że jak najbardziej tak, byle nie Duda. 

Brawo dla pana Ferdka. Człowiek widzi, że ludziom dają ochłapy a sobie kradną miliony. Prawie każdy poseł pisu dzieży po dwie posady. Czyli stołek poselski plus posadka w spółce skarbu państwa. Rodzinie z dwójką dzieci dostanie się ochłap w wysokości 1 tys zł. Który zabrany im zostanie prawie zaraz w nie skończonych podwyżkach z każdej strony. Emeryt dostanie średnio po sto z kawałkiem zł na miesiąc w postaci trzynastej emerytury. A człowiek pisu wygarnie dodatkowo grube tysiące z jakiejś spółki. Coraz więcej ludzi to zaczyna widzieć i rozumieć. Pytanie czy dostatecznie dużo zrozumie by jak to pan Ferdek mówi wypi......ć Dudę z pałacu?

O wielomilionowych przekrętach z okazji walki z koronawirusem to już nie ma co nawet pisać.

A co do profesorów i Strzębosza. To akurat on jest autorytetem i zajmował się tym gdy jeszcze pisu i wywołanej przez pis wony Polsko Polskiej nie było. A pokaż mi autorytety z pisu mówiące, ze Duda nie złamał konstytucji. Autorytety o takim dorobku jak Strzębosz a nie pro pisowskich publicystów.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v