Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

101231480_10224166361972815_645469235670

Kurcze, kto to tak kiedyś spamowal tymi obrazkami? Nie marekfarmer, ale ktoś był, co tylko wstawiał obrazki, dużo obrazków. 

A tak swoją drogą to cytat z tego Tomasza Rzymowskiego, co to - za Wikipedia:

W 2014 bez powodzenia ubiegał się o mandat radnego Kutna z ramienia Ruchu Narodowego[5]. (...) W wyborach parlamentarnych w 2015 kandydował do Sejmu w okręgu sieradzkim z pierwszego miejsca na liście komitetu wyborczego wyborców Kukiz’15, zorganizowanego przez Pawła Kukiza. Uzyskał mandat posła VIII kadencji, otrzymując 11 977 głosów[7]. (...) W 2016 przestał reprezentować partię RN i współtworzył stowarzyszenie Endecja, które jednak po niedługim czasie opuścił[10]. (...) Na początku 2017 wstąpił do Unii Polityki Realnej[12], a 12 sierpnia 2017 został I wiceprezesem tej partii[13]. W 2019 z niej wystąpił i z listy Kukiz’15 kandydował bezskutecznie do Parlamentu Europejskiego[14].

31 lipca 2019 przeszedł do klubu parlamentarnego Prawa i Sprawiedliwości[15]. Został następnie kandydatem PiS-u do Sejmu w wyborach parlamentarnych w tym samym roku[16]. Uzyskał poselską reelekcję, otrzymując 20 752 głosy[17].

?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
34 minuty temu, mirro napisał:

Poprzednicy do pięt obecnym nie dorastają w kwestii rozpiżdżania pieniążków. 

Pytanie jest takie. Czy ma sens krytykowanie drugiej strony skoro ta przewraca sie o własne nogi a poza tym i tak nawet nie ma okazji przeforsować swoich rozwiązań? Jeśli coś by wprowadzili i to pizło, no to powód do krytyki murowany. Wczorajszy wyskok Pana Kaczyńskiego jednak daje pewien obraz, ale to obraz oszołoma któremu nawet nie zależy na pozornym choćby utrzymaniu przekonania iż bez wystrzeleniu ich w kosmos nie będzie możliwe rozliczanie kogokolwiek, za cokolwiek. 

Status gry zostanie u trzymany a Naród, to co najwyżej, może sobie kupić łopaty i pójść kopać dziurę w Mierzei. W końcu to dla nich rząd tworzy tysiące miejsc pracy.😂

Oczywiście, że krytykowanie ma sens, choćby i w okolicznościach, w których to opozycja, o własne nogi się potyka, tak jak poseł Budka, który oburzony, rządzących chciał dyscyplinować. I ja tu nie w obronie Kaczyńskiego, a obiektywizmu, bo kto czasem obrady sejmu śledzi, wie doskonale, że olewanie wystąpień i odwracanie się plecami do wygłaszających je oponentów politycznych, jest w naszym sejmie normą. Normą, która i mnie w przekonaniu utwierdza, że słowa Prezesa jak najbardziej słuszne są, ale i on, i jego zachowanie, doskonale się w ów formułę wpisują. 

Opublikowano

O rany. Na taki obrót spraw byłem słabo przygotowany: bezbarwny - pełne moje poparcie w opisie mistera of mieterów Pana Kaczyńskiego. Napisałbym może, że ten cały sejm to gromada czekająca na pekaes gdzieś na stanowisku dworca większego miasta. Samochód podjeżdża z wku... kierowcą gdyż widzi on jak rozpoczynają się przepychanki poprzedzające bitwę o miejsca siedzące a tych niema za wiele. I znów autobus wyląduje na warsztacie...

Opublikowano

Ach te wyrzuty...sami żeście winni

Ważniejsze są obecnie sprawy globalne.

Opublikowano
2 godziny temu, bezbarwny napisał:

tak jak poseł Budka, który oburzony, rządzących chciał dyscyplinować. I ja tu nie w obronie Kaczyńskiego, a obiektywizmu,

Od dyscyplinowania to tam jest Marszałek. Tylko że Pan Marszałek robi wszystko aby przypadkiem tego nie zauważyć. 

Mówienie zaś że "wszyscy tak robią" to właśnie tylko relatywizowanie sejmowej rzeczywistości, gdzie nie ma miejsca na dyskusję i ścieranie sie poglądów . Jest zaś wcielanie wizji, choćby nawet nie wiadomo jak była chora. 

Opublikowano

Który z kandydatów ma takie propozycje dla dzieci i ratowania turystyki a to jest inwestycja gospodarcza .

Prezydent zapowiedział nowe 500 plus na wakacje .

Powstanie bon turystyczny w wysokości 500 zł na każde dziecko do wykorzystania być może jeszcze w tym sezonie turystycznym - zapowiedział w Stalowej Woli prezydent Andrzej Duda.

Przemawiając podczas wiecu wyborczego prezydent zapowiedział, że rodziny będą otrzymywały bon turystyczny na wzór programu 500 plus. - 500 złotych na każde dziecko na potrzeby wypoczynku turystycznego - obiecał.

Bon turystyczny. Nowe 500 plus

Przypomnijmy, że pomysł ws. bonów turystycznych pojawił się na początku kwietnia. Minister rozwoju Jadwiga Emilewicz powiedziała wówczas, że trwają prace nad programem 1000 plus. Wyjaśniła, że bony o wartości 1000 zł można by wydać na wycieczkę czy inne wydarzenie związane z turystyką.

Opublikowano
5 godzin temu, racyl napisał:

@gienio007 pisiorku jeden widać po Twojej kulturze kto komu tata może mówić. takiego drugiego dziwadła jak Ty to nie ma na tym forum

Po co mam do Ciebie niby jechać 😂 szczepanka i jego sąsiadów oglądać  😂

Chłopcze jeśli rodzice nie potrafili  Cię  kultury nauczyć to ja Ci powiem . Nie ważne czy z  rozmawiasz z bezdomnym  czy z kimś kto jest 10 razy potężniejszy od Ciebie ,  jeśli jest starszy to  grzeczność nakazuje odpowiednio się odnosić . Odpowiednio znaczy z szacunkiem  dzieciaku . Nosem bym Cię chłopcze wciągnął razem z tym Twym  straganem  .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gienio007 napisał:

Chłopcze jeśli rodzice nie potrafili  Cię  kultury nauczyć to ja Ci powiem . Nie ważne czy z  rozmawiasz z bezdomnym  czy z kimś kto jest 10 razy potężniejszy od Ciebie ,  jeśli jest starszy to  grzeczność nakazuje odpowiednio się odnosić . Odpowiednio znaczy z szacunkiem  dzieciaku . Nosem bym Cię chłopcze wciągnął razem z tym Twym  straganem  .

lepiej idź 

niańczyć dziecko  szczepanito 😂 A potem jak zaśnie pojedzieta strajkować z kołodziejczakiem na warszawę  😂

jeszcze takiego opryskliwego pisiora to nie widziałem

za mało Ci szczepan na godzinę płaci że taki jesteś zgorzkniały

Nie pomogła ostatnia podwyżka pisowskiej pensji minimalnej 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Przemawiając podczas wiecu wyborczego prezydent zapowiedział, że rodziny będą otrzymywały bon turystyczny na wzór programu 500 plus. - 500 złotych na każde dziecko na potrzeby wypoczynku turystycznego - obiecał.

Bon turystyczny. Nowe 500 plus

Po czym Pan Prezydent pokazał worek z bonami i zaczął rozdawać zgromadzonym licznie dzieciom.:lol: Dzieci ucieszone w podskokach pobiegły do najbliższych obiektów turystycznych zwanych Galeriami Handlowymi, gdzie oddały się wypoczynkowi.

Ciekawe czy to będzie na wypoczynek czy na turystykę ogólnie.:lol:

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, rocknrollnik1 napisał:

mowa miłości w wykonaniu totalnych ,hehe

no tak przepraszam 😄 są lepsze odzywki  "sp***rzaj dziadu ",  "chamska hołota "

Edytowane przez racyl
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/andrzej-duda-w-urszulinie-miejscowi-bez-zaproszen-bo-nie-sa-entuzjastycznie-nastawieni-6518507053869185a

"Z informacji "Kuriera Lubelskiego" wynika jednak, że na spotkanie z Andrzejem Dudą nie zaproszono lokalnego zespołu muzycznego. Przyjechać na nie miała grupa muzyczna ściągnięta z miejscowości oddalonej o 100 km od Urszulina. Jak relacjonuje "Kurier Lubelski", miało być tak dlatego, że miejscowe KGW "nie jest entuzjastycznie nastawione" do Andrzeja Dudy. Chodzi też o to, że wójt Urszulina jest związany z Platformą Obywatelską, a w powiecie rządzi PSL."

Baaaaaardzo dobra taktyka ze strony Pana Prezydenta. Tylko że takie spotkania to mógłby organizować bez wychodzenia z Pałacu Prezydenckiego.  Właściwe osoby wystarczyłoby przywieźć na miejsce do Warszawy i co dziennie w okreslonym miejscu mogłyby manifestować uwielbienie do Pana Prezydenta.:lol:

Opublikowano

Hit roku będzie Nie o wybory Prezydenckie chodzi ale o skarpety .

Ania Lewandowska w skarpetkach za 600 zł. Kto chciałaby takie mieć?

to pozostaje udać się do .

Skarpetki te stworzone zostały przez włoski dom mody Fendi. Model ten kosztuje 150 euro, czyli ponad 600 zł.

Opublikowano (edytowane)

Mamy 317 nowych i potwierdzonych przypadków zakażenia koronawirusem - informuje Ministerstwo Zdrowia, zmarło 10 osób.

Tradycyjne wybory w lokalu  zagrożeniem dla ludzi .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v