Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

101394545_249205759720152_43152061396764

w jednej czy drugiej partii są stali bywalcy co prawie większośc kariery zawodowej przesiedzieli w sejmie to taraz nagle chciało by się im zacząć szukać innego zajęcia

Opublikowano
50 minut temu, nie napisał:

tak cię nienawiść do pisu zaślepia, że nawet nie rozumiesz prostych słów, tłumaczę: ja piszę o koronawirusie martwiąc się o ludzi a ty wszędzie widzisz tylko dude i pis, zastanów się nad tym

mnie duda do szczęścia nie jest potrzebny, ja sobie poradzę, tylko polski szkoda

Jaka nienawiść? Człowieku zwróciłem ci uwagę, ze jesteś stronniczy wytykając tylko spotkania Trzaskowskiego w obawie o zakażenia wirusem. Na spotkaniach Dudy i każdego innego kandydata dzieje się to samo.

Opublikowano

jeżeli dzieje się tak samo to jest tak samo niemądre 

ty taki wybitny konstytucjonalista to odpowiedz mi na pytanie: skoro pkw powiedziała, że wybory się nie odbyły i marszałek ogłosi nowy termin wyborów a nie nowe wybory to na jakiej podstawie po wymieniła sobie kandydata? ciekawi mnie to

Opublikowano

Co do komunii.  Wieki temu jak ja przystepowalem di komunii na zebraniu ksiądz mówi żeby obiecać że na gościach nie bedzie  alkoholu, a moja matka mówi że chrzestny prezent dał a wypić lubi i jak go nie poczęstować.  A ksiądz się wydarł co pani za matka żeby dziecko tak uczyć. A inna mówi przecież Pan Jezus wodę w wino zamienił żeby ludzie się bawili.  I dopiero trochę go przeszło.  Matka mówi a co ja będę obiecać jak wódka i tak będzie. 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, nie napisał:

jeżeli dzieje się tak samo to jest tak samo niemądre 

ty taki wybitny konstytucjonalista to odpowiedz mi na pytanie: skoro pkw powiedziała, że wybory się nie odbyły i marszałek ogłosi nowy termin wyborów a nie nowe wybory to na jakiej podstawie po wymieniła sobie kandydata? ciekawi mnie to

Szpagaty intelektualne pisu są niezwykle śmieszna. A wy się na to nabieracie. Skoro wybory się nie odbyły to się nie odbyły koniec i kropka. Nie da się ogłosić nowego terminu wyborów, które się nie odbyły bo się nie odbyły. Teraz są nowe wybory i na to, że to są nowe wybory zgodził się nawet pis. Więc na takiej podstawie po wybrała nowego kandydata. Aczkowliek jestem sobie w stanie wyobrazić, ze po nowych wyborach na które zgodził się pis politycy tej partii gdyby Trzaskowski wygrał będą starali się na tej podstawie podważyć wynik.

Opublikowano

Nie ma jak dobry sojusznik! Nowym ambasadorem Niemiec w Polsce będzie były wice szef niemieckiego wywiadu BND, Arndt Freiherr Freytag von Loringhoven, którego ojciec (zdjęcie) dostał Żelazny Krzyż II Klasy za inwazję na Polskę a potem był adiutantem Hitlera w bunkrze w Berlinie. WTF?

Myślę że byłego szefa niemieckiego wywiadu nie wysyła się do Polski tylko po to żeby składał kwiaty pod pomnikami...

To dla niemców najlepszy kandydat. Zna doskonale realia i od małego był wychowywany aby dbać o niemiecką rację stanu. Walczą o swoje, więc czemu się dziwić? Naiwnością jest myślenie, że niemiec będzie patrzył na Polaka jak na równego sąsiada.

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, Roman176 napisał:

a ja nie spotkałem bezalkoholowej 

Siniak zawsze gdzieś znajdzie. 🙂 

Daj wątrobie odetchnąć. 

W naszych stronach alkocholu na Komuni pierwszej nikt nie stawia. Za to na chrzcinach w drugą niedzielę się już spodziewam. B|

Opublikowano (edytowane)

nowy termin to i nowe wybory, ponowna rejestracja kandydatów tylko tyle że starzy nie muszą dostarczać wymaganej liczby podpisów

nie było przecież zmiany prezydenta

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

W naszych stronach alkocholu na Komuni pierwszej nikt nie stawia. Za to na chrzcinach w drugą niedzielę się już spodziewam. B|

bo pewnie ksiadz lata za rodzicami żeby lojalki podpisywali że nie będą częstować gości alkoholem

to tak jakby zażądać od księdza czy nie jest pedofilem

począwszy od mojej od kiedy pamiętam zawsze był

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Ja Cię człowieku nie rozumiem . Po co uczestniczysz w tym chorym systemie ? No po co ?

Opublikowano

U nas nie podpisują ale 2 parafie dalej już podpisują

Jak możesz coś krytykować nie uczestniczyć w nim

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Jak możesz coś krytykować nie uczestniczyć w nim

Daj na polski .

Opublikowano

jak sie w czymś uczestniczy to łatwiej wyrazić opinię.

np z boku popatrzec na partię biedronia to może się wydawać że wszyscy tam homobytują a przecież są tma i normalni ludzie

Opublikowano

Hmmm . W rządzeniu nie uczestniczysz , a od rana do nocy jedziesz po rządzie . 🤔

Opublikowano (edytowane)

e tam, sami sobie zapracowali na spadające notowania andrzejka

tu akurat mamy papugi co nam relacjonują na bieżąco

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Imbecyle POpierający POwiaków  najpierw krytykowali za swoimi guru  500+ , teraz jak Trzaskowski zamiast budowy  CPK   która ma dać pracą  dla 15 000 ludzi  te pieniądze chce ROZDAĆ  tak po 10 000 tym co :np Mirro zwolnił w dobie korony . Teraz te imbecyle też to będą popierać mimo że to paranoja .  Najpierw Budka pewne krzyczał że im jeden dzień wystarczy na zebranie podpisów , a teraz  półgłówki płaczą że jeszcze nigdy nikt tak krótkiego czasu na zbieranie tych  parafek   nie miał . Błazen zawsze błazna będzie POpierał . 

• Like 1
Opublikowano

Wita co ? Prawie calutkie wiadomości o tym jaka opozycja jest beeeee , a Duda cacy . Tego sie kur... kurde słuchać nie da !

Opublikowano

No bo jest be. Ale jak mieliby mną tacy rządzić jak wy tutaj, z takimi poglądami to już wolę opozycję. A trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że władza uderza do głowy jak niektórym sumkom tutaj. Więc ogólnie ten rząd nie jest taki zły, nawet bym powiedział dobry👍

Opublikowano
43 minuty temu, racyl napisał:

nowy termin to i nowe wybory, ponowna rejestracja kandydatów tylko tyle że starzy nie muszą dostarczać wymaganej liczby podpisów

nie było przecież zmiany prezydenta

bo pewnie ksiadz lata za rodzicami żeby lojalki podpisywali że nie będą częstować gości alkoholem

to tak jakby zażądać od księdza czy nie jest pedofilem

począwszy od mojej od kiedy pamiętam zawsze był

Człowieku przestań już pluć tym jadem antykościelym ,wszyscy zainteresowani już wiedzą jakie masz podejście 

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy napisał:

Wita co ? Prawie calutkie wiadomości o tym jaka opozycja jest beeeee , a Duda cacy . Tego sie kur... kurde słuchać nie da !

Tez to słyszę , co ma Duda do programów Unijnych by to łączyć ?????  Rolnik miał 5h , teraz za Dudę ma 50  , paranoja . To jest propaganda jak najbardziej , ale te debile z opozycji to już żenada . 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Co do komunii.  Wieki temu jak ja przystepowalem di komunii na zebraniu ksiądz mówi żeby obiecać że na gościach nie bedzie  alkoholu, a moja matka mówi że chrzestny prezent dał a wypić lubi i jak go nie poczęstować.  A ksiądz się wydarł co pani za matka żeby dziecko tak uczyć. A inna mówi przecież Pan Jezus wodę w wino zamienił żeby ludzie się bawili.  I dopiero trochę go przeszło.  Matka mówi a co ja będę obiecać jak wódka i tak będzie. 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

bo oni bazują na ciemnogrodzie i zastraszeniu

wyrywają cytaty z Pisma Sw te które są im wygodne

we wszytko chcieliby się wp***dalać tylko jak ktoś złapie czarną owcę w ich środowisku to wszystko tuszują, wyciszają sprawę a nawet zatrudniają prawników

59 minut temu, gienio007 napisał:

Tez to słyszę , co ma Duda do programów Unijnych by to łączyć ?????  Rolnik miał 5h , teraz za Dudę ma 50  , paranoja . To jest propaganda jak najbardziej , ale te debile z opozycji to już żenada . 

Jak to co ?, jeździł po całej polsce w 2015 r  i obiecywał że zrównają dopłaty polskich rolników z tymi z krajów zachodnich

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Prawie calutkie wiadomości o tym jaka opozycja jest beeeee , a Duda cacy . Tego sie kur... kurde słuchać nie da !

"Jesteśmy beznadziejni. Biorę za to odpowiedzialność. Ale powiem wam szczerze, że to w końcu wy nas wybraliście - brzmi wyznanie posłanki Klaudii Jachiry z Koalicji Obywatelskiej."

sama prawda :)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v