Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I to jest ta tradycyjna katolicka rodzina do naśladowania?... 😂😂😂😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

A kto tak twierdzi?

Bynajmniej nie ja..... 😋

Opublikowano

Rachoń Po lewej ostrzega w R przed głosowaniem korespondencyjnym, po prawej w tvpis zachęca do takiego głosowania. Różnica ok 5 lat.

EW1tNhLXkAIjn3A?format=png&name=small

Opublikowano

Bo Rachoń po lewej to lewak, a Rachoń po prawej to prawak. :lol: 

Ciekawe co będzie jak dojdą do wniosku że Konstytucja jest niezgodna zzzzzzzzzzz Konstytucją. Czekam na takie wiekopomne przemyślenia.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertb napisał:

Baba ma po prostu miękkie serce i jest kochliwa. 

"baba" w sensie obecna Rachoniowa (bo nie każdy czyta wszystko po kolei zwłaszcza na tym forum bo coraz mniej warto...)

znaczy jest łacińska nazwa na "pokrzywione" życie i taki rodzaj "linii życia" jak bym po łacinie tu nazwał to by mnie ta "baba" do sądu ... i by wygrała.
a ja przecież tylko lingwistykę a nie co zdrożnego..... :P
Master level to rodzina Zbigniewa Z. przynajmniej w/g Stonogi ale tu tylko plotki powtarzam ale przyjrzyjcie się kiedy to można wiele wniosków wyciągnąć kim naprawdę trzeba być aby się na szczyty dopchać. ;)

przewrotnie ujmując to jak by się wokół rozejrzeć po własnym otoczeniu każdy; to nikim nadzwyczajnym.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, Bogdan675 napisał:

Obraz może zawierać: 2 osoby, garnitur i tekst

Ty naprawdę taki  głupi jesteś czy tylko szukasz głupszych od siebie? Po co wklejasz te zamanipulowane dyrdymały? Albo nie rozumiesz co tam się mówi. Albo nie oglądasz tylko słuchasz i czytasz kit, który ci twoja propaganda serwuje.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Ciekawe co będzie jak dojdą do wniosku że Konstytucja jest niezgodna zzzzzzzzzzz Konstytucją. Czekam na takie wiekopomne przemyślenia.

ale konstytucja jest niezgodna z prawem unijnym , niektóre zapisy a wiec za kilka lat może się okazać że jest do wyrzucenia jak TSUE  bedzie dalej tak działał , i nie chodzi mi o polske tylko tak ogólnie wiekszość krajów UE ,   A CZY COŚ JEST ZGODNE Z KONSTTUCJĄ czy nie to też decydują politycy .

Opublikowano (edytowane)

Niemiecki TK olał jakieś coś od TSUE, (nie chce mi się szukać bo mi zwisa o co tam chodzi ale fakt jest faktem)

Prawo? jakie prawo? bzdety nie prawo i każdy je sobie czyta jak jemu pasuje.
jedyne prawo to prawa Przyrody.

Chociaż weźmy taka Fizyka Kwantowa, polskie wybory i kot Schrödingera.
jak ulał :D
co by się nawet zgadzało bo ja i fizykę kwantową uznaję za flogiston dwudziestego i pierwszej połowy dwudziestego pierwszego wieku.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

w usa 30 stanów się otworzyło bo ludzie już nie mogą wytrzymać w domach, rządy uważają, że skoro ludzie wolą zachorować na wirusa niż siedzieć w domach to one nie będą mocno się sprzeciwiać, w związku z tym są prognozy, że w czerwcu może być nawet 200tys zachorowań dziennie wobec 30tys obecnie; ciekawe czy wtedy postanowią zamknąć wszystko, a zamknięcie będzie musiało być jeszcze mocniejsze i dłuższe niż obecnie

Edytowane przez nie
Opublikowano

😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🙉🤣🤣

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

Chociaż weźmy taka Fizyka Kwantowa, polskie wybory i kot Schrödingera.
jak ulał :D
co by się nawet zgadzało bo ja i fizykę kwantową uznaję za flogiston dwudziestego i pierwszej połowy dwudziestego pierwszego wieku.

W wersji polskiej, to kot kręci zaworem.:lol:

2 godziny temu, jarecki napisał:

ale konstytucja jest niezgodna z prawem unijnym , niektóre zapisy a wiec za kilka lat może się okazać że jest do wyrzucenia

Nie miałem na myśli odniesienia do prawa unijnego. Tylko znając naszych tuzów myśli, to jak zaczną kombinować w jaki sposób wytłumaczyć iż na dwa dni przed wyborami robi się taki cyrk, to w uzasadnieniu mogą dojść do takich właśnie wniosków. czyli że konstytucja nie jest zgodna z Konstytucją, czyli róbta co chceta.:lol:

Opublikowano
52 minuty temu, mirro napisał:

Nie miałem na myśli odniesienia do prawa unijnego. Tylko znając naszych tuzów myśli, to jak zaczną kombinować w jaki sposób wytłumaczyć iż na dwa dni przed wyborami robi się taki cyrk, to w uzasadnieniu mogą dojść do takich właśnie wniosków. czyli że konstytucja nie jest zgodna z Konstytucją, czyli róbta co chceta.:lol:

Gdyby  kopertnik   nie  dostał  obstrukcji  w senacie  i   odrzucił   wybory kopertowe  dużo  szybciej  to  by  i  może  się  odbyły  te  wybory   choć  kidawa  mogła  by  zrezygnować  w ostatniej  chwili   i wtedy  też  diabli  by  wzięli   całe  wybory  kopertowe 

Opublikowano (edytowane)

Czy ty nie rozumiesz, że Gowin mówił już kilka tygodni temu, że nie zgodzi się na te wybory? Czy do ciebie kiedykolwiek dotrze, że to Gowin je zablokował? Przecież Sasin zarządził drukowanie kart. Miano je nawet roznosić od poniedziałku. Czy ty pojmujesz, ze te wybory kwestionowała nawet OBWE, że zrobione niezgodnie z regułami i przy pomocy zmian niezgodnych z procedurą? Ja rozumiem, ze wasza propaganda tłoczy wam do głów, że to przez Senat. Ale czy ty uważasz, ze wszyscy tacy głupi są i łykną ten kit. Gowin był przeciwko wyborom w maju gdzieś od Wielkanocy. A ty dalej oo senacie.

Wbij se w końcu do głowy. Te wybory zablokował Gowin. A pis pomimo zwłoki w senacie cały czas je przygotowywał. I nie męcz już nas tymi swoimi dyrdymałami o senacie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

PKW zostało decyzją sejmu czyli pisowskiej większości odsunięte od organizacji wyborów. Tak więc nie mogli opóźniać czy blokować wyborów. Wybory zablokował Gowin. To z Gowinem a nie senatem Kaczyńśki prowadził negocjacje przed wczoraj do wieczora.

Ustawę o wyborach Senat przegłosował 6 sejm 7. A teraz blokuje ja Duda, który zazwyczaj szybko podpisuje. Pis i Sasin od jakiegoś czasu zapowiadali, że pakiety będą drukowane wcześniej, ze wszystko będzie przygotowane nawet pomimo tego, że senat ustawę przetrzyma. Nawet roznoszenie kart miało zacząć się od poniedziałku tj 4. Więc teraz wciskanie ciemnoty, że to przez senat to robienie z ludzi durni.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

PKW zostało pozbawione mocy przez zmiany, o których hubertuss wspomniał. Tak zupełnie uzupełniająco 😋 Konstytucja była zaakceptowana już przez prawo unijne w chwili powiększania Unii zawartości. Raczej jej zmiany budziły by zwiększoną uwagę. A Niemcy? Można powiedzieć, że wstrzymały się od respektowania przedmiotowego wyroku i oczekują na uzasadnienie. Czy wejdą w spór się okaże. To jasne, że działają w interesie Niemiec ale zamiast bojkotu i pokazywania tyłka podjęły grę. Sposób stanowczo odmienny od polskiego i życzyłbym sobie aby nasze ćwoki zaczęły się uczyć.

Opublikowano (edytowane)

uid_4f44ecb13075e729ba7cc8fac0ce97971543503828794_width_190_play_0_pos_0_gs_0_height_107.jpg

słanka PO: Musimy poszerzyć zasięg TVN, żeby wygrać

– Pytaniem dzisiejszego spotkania powinno być (…) w jaki sposób poszerzyć odbiorców TVN? Ja wiem, że to jest płatny, ja wiem, jaka jest sytuacja,...

zobacz więcej

7. Kłamstwa o Przyłębskich

W sierpniu 2018 r. informowaliśmy, że TVN musi przeprosić za swoje kłamstwa państwo Julię i Andrzeja Przyłębskich. Reporter TVN

Edytowane przez Bogdan675
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v