Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Pafnucy napisał:

Telewizor można mieć więcej niż jeden . PiS nie zabronił .

to do tv daj mi dla dzieci opiekunkę 

10 godzin temu, hubertb napisał:

Na forum rolniczym gadają wojskowi inżynierowie oraz humaniści i sytuacji politycznej w Polsce. Jeśli elektorat pisu pochodzi ze wsi to na pewno raczej nie jest słabo wykształcony.... 

o rylu zapomniałeś 

Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał:

A wiejskie dzieci to dalej poganiają krowę na pastwisko witką wierzbową, albo pasają gęsi. Ze nie wspomnę o obowiązkowym przepasaniu powrósłem. :lol:

A co najfajniejsze to ludzie usilnie szukają takiego widoku i maja wręcz  za złe mieszkańcom wsi iż niczego takiego nie mogą znaleźć.:lol::lol:

siano.jpg

Opublikowano
24 minuty temu, Roman176 napisał:

Noooo tak, jeszcze czego. Dzieci byś posadził przed telewizorem a sam z opiekunką się zabawiał.

Opublikowano
27 minut temu, Roman176 napisał:

może mamę Im zafunduj ?

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Noooo tak, jeszcze czego. Dzieci byś posadził przed telewizorem a sam z opiekunką się zabawiał.

te te a co w tym złego ? 

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

może mamę Im zafunduj ?

mam na cycku ma 2 😛 

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Skoro jesteśmy przy dzieciach to co wasze robią podczas korony ? 

moje są na tyle małe to robią to co dotychczas  czasami lecą do sąsiada 

1 godzinę temu, witejus napisał:

to co i w czasie deszczu ,nudzą się👀

jakiego deszczu ? 

Opublikowano
10 godzin temu, hubertb napisał:

Skoro jesteśmy przy dzieciach to co wasze robią podczas korony ? 

Oprócz braku szkoły/rówieśników nic tak naprawdę się nie zmieniło. Zabawa z obowiązkami dookoła, praca z/wokół zwierząt, koleżeńskie sąsiedzkie psoty.

Indywidualne nauczanie ma swoje  plusy. Skupiasz  więcej czasu na szczegóły, poprawki żeby dziecko zrozumiało nie pędząc z materiałem.

Opublikowano (edytowane)

Szkoła wysyła tyle dodatkowych zajęć (w tym dla rodziców psychologicznych, religijnych itp) konkursów, wirtualnych wycieczek np. po muzeach, że dziecko musiałoby non stop przy komputerze. Nie wiem co oni sobie wyobrażają zawalając skrzynkę-od razu usuwam.

Jak chomiki, to mówiłam, żeby dziecko poszukało sobie myszy, kretów czy szczurów przy pomocy kotów i psów, co nieraz przyciągają. Byle nie w domu. Kiedyś po cichu zaopiekowałyśmy się 2 szczurami w pokoju akademickim, jako że kolegi brat miał alergię. Powiem, że chodziłyśmy nawet do weterynarii, bo już starsze były i choróbska miał jeden i nie fajnie było patrzeć na jego śmierć-wpakowałyśmy się.

Nie mniej gratuluję hodowli 😉

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@Ywa To zjawisko o którym wspominasz jest spowodowane zatraceniem w czasie, nauczyciele nie umieją poprawnie oszacować czasu w szkole ograniczały ich dzwonki. Nie każdy umie pracować zdalnie i dla tego tak jest. 

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, hubertuss napisał:

Szumowski powinien ministrem finansów zostać

https://www.youtube.com/watch?v=ANSjU1pQzB4

a Stonogę na prezesa tvp
tak chociaż na pół roku ;) xD

Nauczyciele? to odpady z gospodarki
nie nadaje się do niczego w profesji do której się kształciło to idzie innych uczyć. Przynajmniej ci w nauczalniach zawodowych już ponadpodstawowych
zdarzy sie tzw powołanie ale nie więcej jak u 25% no i trafi dziecko na takiego to nie raz na całe życie profil zawodowy potrafi ukształtować, zainteresować.

Mnie chemią zainteresował jeden taki na prawdę fachura od chemii ale i człowiek z charakterem
raz jeden uczeń napisał jakiś wzór na tablicy to nauczyciel krzykiem panikę...
- wszyscy pod ławki, głowy między kolana!
sam marynarkę na łeb i pod stół
a do tego przy tablicy
- szybko to ścieraj bo to zaraz wybuchnie!

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
42 minuty temu, hubertb napisał:

Moja córka nauczyła się bardzo ładnie kolorować, 

To bardzo ważna czynność rozwijająca ośrodek mowy!

.....................................................

Chemia- pamiętam przed egz. tłum kolegów do przyuczenia był i zawracał głowę.

Opublikowano

Ja tam dobrze wspominam nauczycieli zwłaszcza zawodowych z technikum. Konkretni, rzeczowi, wymagający. 

6 minut temu, Ywa napisał:

To bardzo ważna czynność rozwijająca ośrodek mowy!

Ośrodek mowy ma po matce, gada non stop. 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Szkoła wysyła tyle dodatkowych zajęć  wirtualnych wycieczek np. po muzeach, że dziecko musiałoby non stop przy komputerze.

Sam lubię sobie pooglądać coś takiego. Nie stoi się w tłumie, w korkach, nogi nie bolą od chodzenia. Kurcze chyba się leniwy coraz bardziej robię o.O.

Opublikowano (edytowane)

wczoraj pisałem tylko nie pamiętam czy w tym temacie że nie wiem co mam robić z tymi wyborami bo to wszystko niepoważne
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/wybory-korespondencyjne-wyciekly-pakiety-wyborcze/crq4n25

mógł bym podać wiele innych dowodów na niepowagę no ale na aż tak poważne zaangażowanie w niepoważny temat?
i tak by Duda miał największe szanse nawet gdyby epidemii nie było
no ale brać udział w całym tym cyrku trochę mi urąga a znów nie wezmę to jak jednoznacznie zablokować komu użycie mojego głosu do ew.fałszerstw zachowując przy tym anonimowość?
czy można nie przyjąć lub odesłać ten; za przeproszeniem - "pakiet wyborczy"?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v