Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym dopisać się do szczęśliwego grona izolowanych. Właśnie SANEPID nałozył mi bana na szlajanie się. Ogólnie w domu trzy osoby w izolacji.

Opublikowano

Bill Gates ostrzega przed kolejnymi pandemiami. „Będą znacznie gorsze”

Bill Gates przewiduje, że po COVID-19 nastąpią kolejne pandemie. Co więcej, mogą być one znacznie gorsze w skutkach i trudniejsze do zwalczenia. Zdaniem szefa Microsoftu, już teraz powinniśmy zacząć się do nich przygotowywać.

Pandemia COVID-19 ogarnęła cały świat. Od dwóch lat praktycznie wszyscy ludzie żyją w jej cieniu. Wiele wskazuje na to, że nie jest to ostatnia tego typu choroba. Bill Gates przedstawił niedawno plan zakończenia obecnej pandemii, ale jednocześnie zapobieżenia kolejnej. Nie ma on bowiem wątpliwości, że po COVID-19 nadejdą kolejne pandemie, które mogą być znacznie gorsze. Będą one najprawdopodobniej dużo bardziej śmiertelne a na walkę z nimi stracimy więcej pieniędzy.

Szef Microsoftu komentował też niedawno aktualnie trwającą pandemię. Jego zdaniem, po Omikronie znajdziemy się w sytuacji, w której koronawirus zostanie z nami już na zawsze w postaci podobnej do sezonowej grypy. Jednocześnie już teraz powinniśmy się skupić na przygotowaniu do kolejnych pandemii. 

https://wmeritum.pl/bill-gates-ostrzega-przed-kolejnymi-pandemiami-beda-znacznie-gorsze/365978

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Pewnie tym proszku Co to ostatnio w bananach znaleźli.

To bardzo przydatne rzeczy.

Niby przydatne ale po mojemu to jakoś za daleko wszystko poszło. Może tak mają wiele zalet ale i wiele wad np uzależniają od siebie i obniżają naturalną inteligencję człowieka. Wszystko to jest dobre jak żyjemy w europie ale gdyby coś,załóżmy nie ma prądu to jesteśmy w nieciekawym położeniu. Hmmm ciężki temat.

2 minuty temu, mirro napisał:

Chciałbym dopisać się do szczęśliwego grona izolowanych. Właśnie SANEPID nałozył mi bana na szlajanie się. Ogólnie w domu trzy osoby w izolacji.

Ile ci dali 7 dni? Ja już drugi tydzień siedze.

3 minuty temu, galan99 napisał:

Bill Gates ostrzega przed kolejnymi pandemiami. „Będą znacznie gorsze”

Bill Gates przewiduje, że po COVID-19 nastąpią kolejne pandemie. Co więcej, mogą być one znacznie gorsze w skutkach i trudniejsze do zwalczenia. Zdaniem szefa Microsoftu, już teraz powinniśmy zacząć się do nich przygotowywać.

Pandemia COVID-19 ogarnęła cały świat. Od dwóch lat praktycznie wszyscy ludzie żyją w jej cieniu. Wiele wskazuje na to, że nie jest to ostatnia tego typu choroba. Bill Gates przedstawił niedawno plan zakończenia obecnej pandemii, ale jednocześnie zapobieżenia kolejnej. Nie ma on bowiem wątpliwości, że po COVID-19 nadejdą kolejne pandemie, które mogą być znacznie gorsze. Będą one najprawdopodobniej dużo bardziej śmiertelne a na walkę z nimi stracimy więcej pieniędzy.

Szef Microsoftu komentował też niedawno aktualnie trwającą pandemię. Jego zdaniem, po Omikronie znajdziemy się w sytuacji, w której koronawirus zostanie z nami już na zawsze w postaci podobnej do sezonowej grypy. Jednocześnie już teraz powinniśmy się skupić na przygotowaniu do kolejnych pandemii. 

https://wmeritum.pl/bill-gates-ostrzega-przed-kolejnymi-pandemiami-beda-znacznie-gorsze/365978

Czemu o tej pandemii mówią w większości bogacze a boją się jej najbardziej ci nieświadomi bogaci np nasi rodzimi bizenesmeni,finansiści,ludzie na dobrych stanowiskach. Czy ktoś z prostych ludzi w Afryce czy Ameryce Płd a nawet i u nas tak telepie się z powodu tej pandemii?

Opublikowano

U najbogatszych jest głód pieniądza coraz większego bogacenia się,mają już wszystko mogą sobie pozwolić na każdą zachciankę ale ciągle jest mało,mało,mało jest potrzeba kontroli,nieograniczonej władzy ale i tym się nie nasycą zawsze im będzie czegoś brak. "Cóż bowiem za korzyść odniesie człowiek, choćby cały świat zyskał, a na swej duszy szkodę poniósł? Albo co da człowiek w zamian za swoją duszę?" Mt 16-26.

Dokąd ci ludzie za to odpowiedzialni chcą dojść,co osiągnąć przecież to robią na swoją zgubę. Za tych ludzi trzeba się modlić.

2 minuty temu, mirro napisał:

do 10 lutego

3 dni tylko?

Opublikowano
14 minut temu, danielursus3p napisał:

W ostatnich nagraniach wspominał, że boi się o własne życie 🤔

Ooo kogo ja widzę. No gdzieżeś się Ty ukrywał?!

14 minut temu, Krzak napisał:

To raczej nie przez ziółka,tyle lat z z tym obcował

To tylko domysły, że nie przez to. A może właśnie dlatego, że tyle lat z tym obcował a skutki uboczne wyszły po latach.

15 minut temu, 6465 napisał:

Pewnie tym proszku Co to ostatnio w bananach znaleźli.

Co w Bananie znaleźli?! Pisał tylko, że temperaturę w domu musi obniżyć. 

12 minut temu, mirro napisał:

Pozytywne testy? Jakieś objawy?

Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał:

To tylko domysły, że nie przez to. A może właśnie dlatego, że tyle lat z tym obcował a skutki uboczne wyszły po latach.

Co w Bananie znaleźli?! Pisał tylko, że temperaturę w domu musi obniżyć. 

Pozytywne testy? Jakieś objawy?

Podobno biały proszek🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Wspominał coś o pójściu na etat, ale nie wiedziałam że to w takiej branży. Ach ten nasz @Bananek.

Szukal dostawczaka to teraz już wiadomo do czego mu był.. ehh.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Grześ, nie zastanawia Cię że tyle ujęć tego filmu? Sporo kamer tam było.... 

A co ma zastanawiać widać wszystko jak na dłoni,  to nagrywała jakaś tv a nie pracownik służby zdrowia telefonem czy inny łowca przygód.

Opublikowano
16 minut temu, Kallina86 napisał:

Nie mogę zdradzić mojej tajnej kryjówki🤭🤫

Opublikowano
Przed chwilą, many13 napisał:

Zawalczmy o wolną przyszłość!.

273052358_6957056247697613_2673152790641

Chciałbym to zobaczyć :)

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, many13 napisał:

Zawalczmy o wolną przyszłość!.

273052358_6957056247697613_2673152790641

Ja jestem busem co dzień od poniedziałku do piątku. Liczy się😂😂😂😂 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

pany pany ja mam koronowirusa chyba, bo wszystkie możliwe objawy zaobserwowałem do tego halucynacje słuchowe i wzrokowe, opowiadałem już jak mnie straszyło i co widziałem, a wyczytałem, że to wszystko  tak naprawdę nie istnieje dzieje się w głowie, chociaż do końca pewny nie jestem objawy te mogłem mieć już od dłuższego czasu tylko niedawno lepiej przyjrzałem się swojemu ciału. co tym myślicie? @6465  @GRZES1545 @danielursus3p

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Szukal dostawczaka to teraz już wiadomo do czego mu był.. ehh.

A taki grzeczny, porządny się wydawał... No co zrobisz jak nic nie zrobisz ;) 

14 minut temu, Bananek napisał:

Wasz? 😱

Nasz nasz. Podobno niemały jesteś, to się jakoś podzielimy ;) 

14 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie mogę zdradzić mojej tajnej kryjówki🤭🤫

Nie, że nie możesz tylko że nie chcesz. Zapamiętam!

Te sklepowe szybkie testy chyba trochę wiarygodne są. Koledze wyszedł pozytywny, pojechał robić ten rejestrowany i póki co jest niejednoznaczny i musi jeszcze raz. Jego żonie szybki wyszedł negatywny, ale też pojechała zrobić i ma negatywny. Jak wynik tego niejednoznacznego będzie, to napisze. 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A co ma zastanawiać widać wszystko jak na dłoni,  to nagrywała jakaś tv a nie pracownik służby zdrowia telefonem czy inny łowca przygód.

Mi to wygląda dziwnie. Niczym profesjonalny film i to z reżyserką.

Jednak wierzę w takie sytuacje. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Pafnucy napisał:

Mi to wygląda dziwnie. Niczym profesjonalny film i to z reżyserką.

Jednak wierzę w takie sytuacje. 

Typowy reportaż. Zresztą takiej sytuacji sam osobiście z dziadkiem doświadczyłem, tyle że sam na pogotowie dziadka zawiozłem, a wtedy jeszcze cowida nie było 😑

12 minut temu, Drewnopoulos napisał:

pany pany ja mam koronowirusa chyba, bo wszystkie możliwe objawy zaobserwowałem do tego halucynacje słuchowe i wzrokowe, opowiadałem już jak mnie straszyło i co widziałem, a wyczytałem, że to wszystko  tak naprawdę nie istnieje dzieje się w głowie, chociaż do końca pewny nie jestem objawy te mogłem mieć już od dłuższego czasu tylko niedawno lepiej przyjrzałem się swojemu ciału. co tym myślicie? @6465  @GRZES1545 @danielursus3p

Napewno to co opisujesz to covid? Badał Cię jakiś lekarz?🧐🤔

Ja to myślę że coś nie tak jest🤪

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

grzesiekxy napisał:

Podobno bluetooh w telefonie łączy się z osobą zaszczepiona ,każda taka osoba ma adres mac.Paranoja

W domu mam 3 zaszczepionych i aż z ciekawości włączyłem i myślę "troszkę nimi posteruję", ale nie chciało nikogo wyszukać 😒😒😒 To dobrze czy źle? 👀🤔🙊🙊

• Haha 2
Opublikowano

sam się badam. nie mam dobrego doświadczenia z lekarzami. jeden leczy to co mu powiem bez względu, czy to prawda czy nie, drugi nie słucha ani nie bada olewa, trzeci mógłby jeszcze czegoś jeszcze dopatrzeć, ale nie wiem nie byłem u niego ludzie gadają, a tego mógłbym już nie przetrzymać.

Opublikowano
13 minut temu, Kallina86 napisał:

Te sklepowe szybkie testy chyba trochę wiarygodne są. Koledze wyszedł pozytywny, pojechał robić ten rejestrowany i póki co jest niejednoznaczny i musi jeszcze raz. Jego żonie szybki wyszedł negatywny, ale też pojechała zrobić i ma negatywny. Jak wynik tego niejednoznacznego będzie, to napisze. 

Sprawdz jak będziesz bez objawów, albo jak masz katar.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Badał Cię jakiś lekarz?🧐🤔

Najlepiej psychiatra. 🤨