Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie wiem czy to pozytywne. Korzystam z komunikacji miejskiej jeżdżąc bez maski. Korzystam z pociągów  też w dużej mierze bez maski. W zasadzie nie dezynfekuje jakoś szczególnie rąk. Witam się z ludźmi podając rękę i nic. Nie wiem czy to zasługa szczepionki czy nie. Ale na razie jakoś odpukać nie choruję. Ale tego czy bez szczepionki bym nie zachorował nie jestem w stanie stwierdzić. A uważam, ze moje życie i zdrowie jest zbyt ważne by tak se nim ryzykować i testować. Skoro szczepionka nic złego mi nie robi to po co ryzykować.

Ja robię prawie to samo co Ty , a narazie nie jestem szczepiony ,

Opublikowano
47 minut temu, Roki212 napisał:

Z trzecio dawkowiczem nie dyskutuję bo już ciężko nawet zrozumieć o co mu chodzi 🤦🤪

Jaaasne. 

Tłumaczta se dalej czemu sie boita szczepić... 

Na szczęście coraz mniej takich. 

Tak jak i argumentów. 

Opublikowano
41 minut temu, V12 napisał:

Każdy cwany jak go nie dotyczy , moja droga jest prosta wole czekać na losowy cow ktory w wiekszosci dotyka bezobjawow niz na wlasne zyczenie pchać sie w ryzko testow 

Ryzyko ciezkiego cow    w uj mniejsze niz to ze na dwoch kolach mnie puszka zetnie , zreszta to co widze w realnym otoczeniu mi wystarczy'

Popatrz sobie nawet w PL ile osób umarło od korony a ile od szczepionek. Rachunek i wybór jest banalnie prosty. W przypadku korony nie każdy umrze. Ale sęk w tym, że nikt nie wie do póki się nie zarazi. Gdyby mi dali 100 % gwarancji, ze ciężko na koronę nie zachoruje to też bym się nie szczepił.

Najgorsze dla władz to jest to, że to ich wyborcy najbardziej wymierają. Nawet na forum można zauważyć, że antyszczepy to pis.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

A to akurat nie prawda. pisiorki zwłaszcza emeryci byli pierwsi i już praktycznie wszyscy 3cia dawka. 

tam mózgi tak wyprane że tvpis gada to pisiole bez wachania wykonują. 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, hubertuss napisał:

Popatrz sobie nawet w PL ile osób umarło od korony 

No wlasnie rozmawiam z ludzmi w realu  , nie gapie w ekran .  

29 minut temu, pafnucy napisał:

Taaak ??to zobacz staty ile nowych dzienie przybywa . ale przeanalizuj dokladnie a nie, 2 i 3 daweczki 

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 godziny temu, Rogas71 napisał:

Osoby zaszczepione chorują tak samo jak niezaszczepione więc nie można mówić że szczepionka w jakikolwiek sposób chroni

Nie do końca to jest prawdą, jeżeli zaszczepiony choruje to przeważnie kończy się zwykłym katarem,bólem gardła, jak na razie to w okolicy nawet nikt nie wyladował na hospitalizacji

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Co okolica i otoczenie to inaczej , to samo moge u siebie powiedziec o niezaczepionych

Nikt nie mowi o ofiarach braku podstawowej i utrudnionej dostepu do opieki med... 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Tak jak i argumentów. 

Tlumacz se to dalej na swój sposób 😉 może ktoś posłucha i się zaszczepi 😅

co do argumentów zgadza się coraz mniej i to z dnia na dzień coraz bardziej ich brakuje aby przekonać do szczepienia 🤷

Opublikowano

A mi nie zalezy na tym czy kto sie szczepi. Durne tlumaczenia dlaczego nie, jedynie mnie śmieszą. 😁

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, pafnucy napisał:

A mi nie zalezy na tym czy kto sie szczepi. Durne tlumaczenia dlaczego nie, jedynie mnie śmieszą. 😁

Podejscie jak najbardziej oczekiwane . :)

a co do drugiego zdania , działa to tez w druga strone , weź tu przekonaj takiego mnie albo innych tu podobnie piszacych , 4 fale nic nie daly to juz raczej  nic nie da . A doniesienia nawet medialne z kraju i swiata nie napawają optymizmem , co utwierdza mnie w przekonaniu 

Edytowane przez V12
Opublikowano
12 minut temu, pafnucy napisał:

Durne tlumaczenia dlaczego nie, jedynie mnie śmieszą. 😁

Tak samo mnie śmieszą durne tłumaczenia dlaczego się powinniśmy szczepić. 

Opublikowano (edytowane)

No właśnie czytając temat widać na czym komu zależy 🙆 a mnie śmieszą durne namawiania i uszczypliwości zaszczepionych którzy najwyraźniej pozjadali już wszystkie rozumy jak przyjęli ten cudowny lek 😅 przyjęli to niech się cieszą i tyle czy aż tyle Panie "Pafnucyalaczwartadawka" 😛 

Edytowane przez Roki212
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Podaj wiarygodne źródło a nie z tivi. 🤨

Opublikowano
46 minut temu, V12 napisał:

Podejscie jak najbardziej oczekiwane . :)

a co do drugiego zdania , działa to tez w druga strone , weź tu przekonaj takiego mnie albo innych tu podobnie piszacych , 4 fale nic nie daly to juz raczej  nic nie da . A doniesienia nawet medialne z kraju i swiata nie napawają optymizmem , co utwierdza mnie w przekonaniu 

A po co mam przekonywać? Kazdy ma swój rozum

Mnie bardziej ciekawi czemu np Ywa dzień w dzień, od rana do nocy, makaron wkoło ten sam nawija. 

39 minut temu, PRIMO napisał:

Podaj wiarygodne źródło a nie z tivi. 🤨

Radio😄

43 minuty temu, Roki212 napisał:

"Pafnucyalaczwartadawka"

Siódmą też nie pogardzę. 😊

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Proponuję więc by szury i foliarze przyjęły jedną wersję. W końcu preparat zbadano czy nie. Jak nie zbadano jak twierdzicie to skąd wiadomo co będzie za 10 lat skoro jeszcze taki czas nie upłynął? Po co więc straszycie czymś co będzie za 10 lat jak nikt nie wie co będzie i czy będzie.

Kto kogo straszy? Czytałeś Ci napisałem czy swoje mądrości będziesz głosił. Tam wszystko pisze, wystarczy przeczytać i zestawić to z rzeczywistością. Nie namawiam do niczego każdy ma swój rozum i niech decyduję za siebie. 

Opublikowano
40 minut temu, pafnucy napisał:

Siódmą też nie pogardzę. 😊

Ta trzecia już Ci wystarczy bo już widać pierwsze efekty. 

Opublikowano
ws71 napisał:

3 godziny temu, Rogas71 napisał:

Osoby zaszczepione chorują tak samo jak niezaszczepione więc nie można mówić że szczepionka w jakikolwiek sposób chroni

Nie do końca to jest prawdą, jeżeli zaszczepiony choruje to przeważnie kończy się zwykłym katarem,bólem gardła, jak na razie to w okolicy nawet nikt nie wyladował na hospitalizacji

I gdyby nie był szczepiony chorował by tak samo

Nie da się stwierdzić ilu zaszczepionych choruje a zakładam że 90 procent i łażą roznosząc wirusa

Opublikowano

Łażą łażą. Podobno ci co mają szpryce nie muszą odbywać kwarantanny jeżeli w domu ktoś choruje na covid. I nie wymyślam tego tylko znam z autopsji. I to jest ta troska o innych wg światłych zaszczepionych?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, akooo napisał:

Łażą łażą. Podobno ci co mają szpryce nie muszą odbywać kwarantanny jeżeli w domu ktoś choruje na covid. I nie wymyślam tego tylko znam z autopsji. I to jest ta troska o innych wg światłych zaszczepionych?

Bo to jest tak bezobjawowy (zdrowy ) , nieczepiony zaraża i jest potencjalnie bardzo grożny  , ale za smarkany i za kaszlany z gorączka  zaczepiony juz nie i jest w pelni bezpieczny dla otoczenia

Co tu trudnego :D ???

Edytowane przez V12
Opublikowano

Kiedyś oglądając filmy o czasach stalinowskich,ogólnie o komunie z jednej strony śmiałem się a z drugiej dziwiłem jak ludzie mogą powtarzać różne banały w stylu "wróg ludu","walka klas" wbrew wszelkiej logice wierząc w to albo nie wierząc,nie myślałem nawet że będę żył w podobnych czasach gdzie ludzie powielają podobne banały w różnych kwestiach,a ci którzy są przeciw są wrogami ludu tylko teraz nazywa się ich "szurami",nawet to nazewnictwo zeszło parę poziomów niżej.  Jedno jest pewnie nie idzie do dobrego,puki co nie zamykają ani nie strzelają ale kto wie co będzie za parę lat.