Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, tess napisał:

Dokładnie jak miałam kwarantannę i z nudów okno myłam to zaraz sąsiad z daleka. ,,żebym nie ryzykowała i...." dalej nie wiem bo okno zdążyłam zamknąć😂 więc taka pomoc* też pomaga... Tylko, że ludzie też są dziwni... I powiem, że to jest dobry czas aby sprawdzić kto jest kim w naszym otoczeniu. 

Jakbyś rozebrała się do naga na tym parapecie i zaczęła jeszcze kichać i kaszleć, to podejrzewam że ze strachu nawet by tego nie zauważył, tak by spieprzał. :P    xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Sean cicho🤔😋

To by stwierdził, że wreszcie wyzdrowiałam😅 😛

Opublikowano (edytowane)

ale szalejecie na tym forum , dziwie się ze się to zacina 

chcieliście niektórzy lewactwa to proszę włochy zakaz leczenia ludzi powyżej 68 roku życia ....  lub po ocenie stanu zdrowia hierarchii itp  

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, tess napisał:

Sean cicho🤔😋

To by stwierdził, że wreszcie wyzdrowiałam😅 😛

Taa, albo rozbębnił po wsi  jaka to straszna choroba i że w gorączce nie wiesz co czynisz.   :P

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

dziwie się ze się to zacina

"nie" na początku nie dopisałeś

Tobie też. Mi wczoraj nie dawało posta zapisać ale dzisiaj już lepiej 

nie ma się co dziwić. teraz portale przeciążone bo ludziska po domach siedzą
nawet czytałem kilka dni temu apel gdzieś do portali z filmami aby jakość ograniczyły by nie przeciążać sieci int potrzebnej nierzadko do łączności w walce z wirusem
no i nie wiem czy na yt np jest 4K czy do FHD ograniczyli ale pomysł niegłupi

Opublikowano
7 minut temu, tess napisał:

To straszne😶

przypuszczam ze u nas by była gorsza hierarchia  od zasobności portfela 

2 minuty temu, dysydent napisał:

"nie" na początku nie dopisałeś

Tobie też. Mi wczoraj nie dawało posta zapisać ale dzisiaj już lepiej 

internet też zwolnił z 500 co mam ledwo połowa jest 

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

no i nie wiem czy na yt np jest 4K czy do FHD ograniczyli ale pomysł niegłupi

ja tylko tak oglądam jest nic nie jest ograniczone 

3 minuty temu, PawelWlkp napisał:

A myślisz, że tam tak nie jest?

wole nie myśleć ... nie pamiętam który kraj to był co prowadził debatę o eutanazji dla starszych .. jeśli starszy podupada na zdrowiu w dzisiejszych czasach nie był obciążeniem dla swoich dzieci .. francja włochy ?

Opublikowano (edytowane)

Oj pany coś widzę, że tą kwarantannę chyba i wasze kobitki  wam dały🤣 😛

A wracając na ziemię to dzosiaj 111 nowych przypadków w Polsce 😥

Edytowane przez tess
Opublikowano
6 minut temu, tess napisał:

Oj pany coś widzę, że tą kwarantannę chyba i wasze kobitki  wam dały🤣 😛

Dziwisz się, najechało się do Polski już zarażonych ludzi i teraz zaczną dopiero chorować.

Opublikowano
6 minut temu, tess napisał:

przyszła zarażona lekarka do centrum zdrowia dziecka wawie    z Kędzierzyna uciekł ze szpitala złapali go dopiero w gdańsku 

lekarka przyjechała z Włoch poszła prosto do szpitala knurów zamiast być na kwarantannie   efekty mamy  

7 minut temu, pedro2 napisał:

Masakra tam się dzieje, ostatnia doba w samej Lombardii zmarło 520 osób. Ale średnia wieku zmarłych to 80 lat. 

ich od wczoraj już chyba nie leczą .. tak zwanej umieralni namiotowej   

Opublikowano
15 minut temu, Sean napisał:

Dziwisz się, najechało się do Polski już zarażonych ludzi i teraz zaczną dopiero chorować.

Tu masz 100% racji 😐 

18 minut temu, Roman176 napisał:

ich od wczoraj już chyba nie leczą .. tak zwanej umieralni namiotowej   

Przecież lekarz nie może tak robić, a co z przysięgą Hipokratesa? 

Opublikowano
19 minut temu, tess napisał:

Przecież lekarz nie może tak robić, a co z przysięgą Hipokratesa? 

Jak bierze łapówkę to chyba też nie myśli o przysiędze.  :P

Opublikowano (edytowane)

Wódka czyni oczyszczenie. Dobranoc 💪😁 przygnębione duszyczki 

Niech moc będzie będzie Wami młodzi padawani

🤗

Opierdoliłem złotego vifona i jakoś tak lepiej 💪🤫

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

Coś Kolega ostatnio tylko o alkoholu, a to dla zdrowotności, a to dla spokojności, czy to aby nie za dużo?   :P   xD

Opublikowano
15 minut temu, marulekk napisał:

🤗

Czyżby tylko prowokacja?

Opublikowano
marulekk napisał:

🤗

Słusznie prawisz 👍 W obecnej sytuacji, tylko "w mordę lać" 😁😁😁

Opublikowano

marulekk napisał: 1 godzinę temu, szmergiel napisał: bydlo tylko na strach reauguje inne metody zawodza. do inteligentnych powiesz raz i rozumie. bydlo musi byc trzymane za morde krotka bo to przez bydlo jest tak zle we wloszech ,francji czy hiszpani.ktos kto ich zna wie jak tam sie podchodzi do zycia.u nas  spoleczensto zdyscyplinowane bardziej ale i tak jest mase bydla co z n iczego sobie nie zdaje sprawy. ktos ktos swiadomie lamie kwarantanne jest debilem a zdebilem nie mozna sie liczyc jak z czlowiekiem myslacym ,guma na plecy i drakonskie kary finansowe .zlicytowac do zera durnia co swiadomie moze kogos zarazac i na bruk inaczej patologia  nie zrozumie jak nie dostanie po kieszeni.te 30tys to bardzo dobr pomysl.za pare  miesiecy jak sie uda to przetrzymac to zciagac i licytowac debili na maxa U nas może i zdyscyplinowane, ale ci co wrócili nauczyli się już robić  tak samo jak na zachodzie i myślą że tu im też wolno robić to samo. dlatego jest 30tys kary! jak go głową nie zmobilizujesz to portfelem napewno! dwóch spierniczylo, i co i na 3 miechy do pierdla poszli, głupota ja bym mu 500tys kary dupnol , może by pomyślał głową. 14 dni nie przesadzamy to nie jest tragedia! galan99 napisał: 1 godzinę temu, 6465 napisał: W TV płacz i krzyk jak tu wspierać przedsiębiorców.  A rolnik niech zdycha jak pies,  będzie szansa połączyć w duże państwowe kombinaty. A co Ty już tak narzekasz i panikujesz ??😂 Wszędzie jest kryzys przez korone ale w rolnictwie póki co jest stabilnie, przynajmniej u mnie w okolicy. Cena świń mleka czy drobiu nie spada to czym się przejmować ?? Nie ma co wychodzić za bardzo w przyszłość  i wróżyć  z fusów skoro nawet nie wiemy co będzie jutro.  2 godziny temu, zetorlublin7341 napisał: wiem że nie znosi pustki. tylko że u mnie pieniądze były bardzo potrzebne na leczenie, i na to aby móc mieć dziecko a tak z żoną czekamy masę lat i nic. mieliśmy podchodzić do specjalnej procedury ale z braku pieniędzy nie ma szans na nic. taka smutna prawda na świecie nie ma nic za darmo! Wiem że nie moja sprawa mi może nie powinienem pytać, nie chciałbym Cię urazić czy coś. Czy nie lepszą alternatywą była by adopcja skoro kosztowne leczenie nie pomaga? nie uraziles mnie, kolego to nie jest takie proste a jak myślisz to nie są łatwe sprawy, ciężko mi opisać co przeżywamy z żoną , co czujemy widząc innych szczęśliwych rodziców, my nie wiemy jak to jest cieszyć się jak żona zajdzie w ciążę oczekiwanie poród. to nie są łatwe sprawy ech, mając pieniądze jakoś się ratowales jeszcze i kupowałeś nadzieję kolego na lepsze jutro, zwłaszcza za czasów PiS gdzie leczenie w Polsce niepłodności wogole nie istnieje. tak za po było lepiej, ale cóż tak niż musi być na tym łez padole . Co do Włoch i zachorowań to nie mówię tutaj o spiskowych teoriach ale dlaczego oni palą zwłoki , czego się boją , aktualnie nie robi się tam sekcji zwłok tylko test na koronę, inna sprawa dla mnie śmieszna jest to że istnieje 6 typów koronawirus , dwa które nie atakują człowieka a świnie , dwa powodujące przeziębienie, jeden Sars i jeden covid , ten aktualny, co śmieszniejsze mając zwykle przeziębienie test jak ci zrobią jest pozytywny🤦 także możesz mieć katar i ból głowy a wyjdzie ci że korona, dlatego lekarze zalecają mimo że jesteś chory siedzieć na dupie w domu i obserwować się. pytanie dalej dlaczego największy odsetek osób zachorowaniach jest w lombardi i na płn Włoch a nie ma prawie wcale na południu, czy tam ktoś nie kombinował z czymś🤔 to jest dziwne, że nagle umierają tam każdy kto ma jakieś dodatkowe choroby, a w Polsce pomimo zarażeń zmarły tylko te osoby które miały kontakt z osobami z Włoch . może teorie spiskowe pisze ale jest to głęboki powód do zastanowienia się, przecież w dobie gdzie jest tak dużo ciał, kopie się gleboki dół, układa jednego na drugim i zakopuje a nie spala ciała, przecież to dodatkowy czas jest jeszcze, skoro wojsko się tym zajmuje to po co robić sobie dodatkowy kłopot! a może jest tak że spalenie zaciera wszelakie ślady, i może okazało by się ze tam ktoś coś wykombinował ! od siebie, jak macie gorączkę to poinformujcie swoich domowników aby nie brali ibuprofenu, wchodzi z tym gównem w reakcję i osłabia ciało dodatkowo. tylko paracetamol! i dodatkowa ochrona z vit c, dawka 1000mg na dzień tj płaska łyżeczka kwasu askorbinowego i będzie ok. panowie trzymajmy się w duchu że przejdziemy to łagodnie. co do otuchy to historia nieraz nam pokazywała że polscy wychodzili z klęski obronną ręką, hocby przykład grupy hiszpanki. siedzieć na dupach w domach i się odkażać intensywnie ;)