Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

oj to najprowokacyjnej opatulać ryło tęczowym szalikiem... zobaczę czy mam taki xD

Mój Ojciec w ubiegłym tygodniu został nakryty przez stróżów porządku, na jeździe rowerem drogą publiczną, bez maseczki. Nie brykał, nie fikał, wykonującym polecenia służbowe w kole nosa rękoma nie wymachiwał, to ów wykonujący, wycenili szkodliwość ojcowego czynu, na 20(słownie-dwadzieścia) złotych polskich. Weź Ty się nie wygłupiaj😄

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

W końcu jakieś dobre wieści. 

To wielki smutek a nie dobre wieści w Korei północnej  wszyscy by byli za smuceni .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Obejrzałem konferencję ministra zbrodni.  Bełkot i tyle. Będą ściągać lekarzy z zagranicy 🤣 Już widzę te samoloty pełne lekarzy lecą  do kraju. 😂

Opublikowano

Może brakuje ekspertów do programów śniadaniowych. Simon i Grzesiowski czy jak im tam już się nahapali i pora odpocząć od straszenia narodu.

Opublikowano

Szpital Narodowy.:lol:

A może National Soul Asylum.:lol:

33 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Ja pier****

Obejrzałem, wysłuchałem i teraz wniosek. Pan prowadzący pyta, Co łatwiej przystosować dla potrzeb pacjentów z Cowid? Budynek szpitala, czy stadion? Odpowiadam.

Oczywiście że stadion, bo na parkingu zmieści się dużo więcej chłodni na zwłoki.:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Następcy powinni zrobić sąd na tych draniach właśnie na tym stadionie

Można posłuchać łgarzy.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano (edytowane)

a ja powiem ze stadion łatwiej , jak ktoś  był na narodowym to wie jak to wygląda , oprócz sporych sal dla chorych łatwo można zorganizować zaplecze dla medyków , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

coś mi się zdaje, że jak już i Narodowy na umieralnię szykują, to dobrze nie jest....

Opublikowano

Z tego co podawali to na płycie ma być ten szpital. Zwykła pokazówka. Zastraszanie ludzi i tyle.

Opublikowano

Wiecie ze kwarantanna nie działa bo za dużo osób, pomyślcie ile czasu trzeba zeby wszystkich namierzyć, powiedzmy 10tyś dzienie zakażonych i każda osoba miała kontakt z 20 osobami to 200tyś ludzi w jeden dzień do obskoczenia.

Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał:

nie trzeba wielkiej wiedzy aby czuć się uprawnionym do oceny puszczenia szkół poza miejscem zamieszkania (z dojazdami) o czym z resztą pisałem gdzieś na początku roku szkolnego że to się musi skończyć zwiększeniem zarażeń
no to teraz rzeczywiście zastosuję wersje alternatywne ;)
- to teraz na prawdę są zdziwieni czy tylko zdziwienie udają?

no ja często i do jednoznacznych ocen i wręcz gróźb potrafię się posunąć jeśli np uznaję że obecne rządy są śmiertelnym wrogiem przyszłych pokoleń po przez takie utrudnienie uczciwego życia że już uczciwie dorobić się w obecnych warunkach prawno fiskalnych leży na granicy możliwości co praktyka depopulacji narodu zdaje się tylko potwierdzać i jawnie ostrzegam ludzi systemu że wiemy kim oni są prywatnie i jak nam z ich powodu bywa ciężko cokolwiek pchnąć w życiu do przodu aby nie narazić się na szykany ze strony własnego państwa

Miało być tak dobrze a jest ... no właśnie. Czy już jest tak źle że blisko jest punktów krytycznych wybuchów społecznych z byle powodu które będą nie do opanowania bez radykalnych zmian?

to bardziej temat na forum polityczne a tylko dyktatorskie zapędy w kontekście epidemii jakoś pasują i tutaj.
Na ile konieczne jest siłowe sterowanie codziennością a na ile można zaufać nam jak np zrobili i robią to nadal Szwedzi w reakcjach na epidemię.

@jarecki po pierwsze to się powtarzasz z tą "większością" a skoro już to niech Ci. będzie. :)
No właśnie czy ten sam elektorat który głosuje na osobę tak samo zagłosuje za jej pojedynczym każdym działaniem?
nie wiem czy taki argument jest obi

5 godzin temu, dysydent napisał:

nie trzeba wielkiej wiedzy aby czuć się uprawnionym do oceny puszczenia szkół poza miejscem zamieszkania (z dojazdami) o czym z resztą pisałem gdzieś na początku roku szkolnego że to się musi skończyć zwiększeniem zarażeń
no to teraz rzeczywiście zastosuję wersje alternatywne ;)
- to teraz na prawdę są zdziwieni czy tylko zdziwienie udają?

no ja często i do jednoznacznych ocen i wręcz gróźb potrafię się posunąć jeśli np uznaję że obecne rządy są śmiertelnym wrogiem przyszłych pokoleń po przez takie utrudnienie uczciwego życia że już uczciwie dorobić się w obecnych warunkach prawno fiskalnych leży na granicy możliwości co praktyka depopulacji narodu zdaje się tylko potwierdzać i jawnie ostrzegam ludzi systemu że wiemy kim oni są prywatnie i jak nam z ich powodu bywa ciężko cokolwiek pchnąć w życiu do przodu aby nie narazić się na szykany ze strony własnego państwa

Miało być tak dobrze a jest ... no właśnie. Czy już jest tak źle że blisko jest punktów krytycznych wybuchów społecznych z byle powodu które będą nie do opanowania bez radykalnych zmian?

to bardziej temat na forum polityczne a tylko dyktatorskie zapędy w kontekście epidemii jakoś pasują i tutaj.
Na ile konieczne jest siłowe sterowanie codziennością a na ile można zaufać nam jak np zrobili i robią to nadal Szwedzi w reakcjach na epidemię.

@jarecki po pierwsze to się powtarzasz z tą "większością" a skoro już to niech Ci. będzie. :)
No właśnie czy ten sam elektorat który głosuje na osobę tak samo zagłosuje za jej pojedynczym każdym działaniem?
nie wiem czy taki argument jest obiektywny

Czyli mówisz że szkoły nie powinny ruszyć czy jak? Bo nie działanie szkół to prosta droga do jeszcze większej katastrofy. Chyba nie myślisz że młodzież będzie siedzieć w domu i czekać na koniec pandemii, skoro dorośli ludzie mają problem zalozyc maskę na parę minut dziennie. I jeszcze pier**la o jakimś ograniczaniu wolności. Powinni być zabierani bez żadnych zabezpieczeń na wycieczkę do szpitali zakaźnych. Trochę by durniów umarło reszta by zmądrzała może. A gdzie ten sukces Szwecji widzisz, w ilości zgonów, zachorowan czy czym?

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, bezbarwny napisał:

Proponowałbym czapkę z daszkiem, albo taką z pomponem kolorowym na nos włożyć. Ważne wszak, by ów nos i usta, zakryte były, bo tego wymagają, a że komiczne przy tym może być, to nieważne, byleby w jak najjaskrawszy sposób, sprzeciw przeciw noszeniu maseczki, wyrazić.

Jeden mówi o maskach, drugi o duszach, inny o straszeniu, więc może urządziliby jakąś inauguracje Halloween'ową na stadionie

i  natchnęło mnie Bezbarwny, kupiłam dziś z tej okazji/party maskę, nie mogłam się powstrzymać, a jaka przy okazji covid praktyczna/ niestety zdjęcie nie wchodzi., może innym razem postraszę.

Opublikowano

Wyobraź sobie, że urodziłeś się w 1900 roku.
Kiedy masz 14 lat
Rozpoczyna się I wojna światowa
i kończy się, gdy masz 18 lat
z 22 milionami zabitych.

Wkrótce potem światowa pandemia
grypa zwana „hiszpańską”,
zabija 50 milionów ludzi.
Wychodzisz żywy i bez szwanku,
masz 20 lat

W wieku 29 lat przetrwasz globalny kryzys gospodarczy, który rozpoczął się wraz z upadkiem giełdy nowojorskiej, powodującym inflację, bezrobocie i głód.

W wieku 33 lat do władzy doszli naziści.
Masz 39 lat, gdy zaczyna się II wojna światowa
i kończy się, gdy masz 45 lat
6 milionów Żydów zginęło podczas Holokaustu (Shoah).
W sumie ponad 60 milionów zabitych.

Kiedy masz 52 lata, zaczyna się wojna koreańska.

Kiedy masz 64 lata, wojna w Wietnamie zaczyna się i kończy, gdy masz 75 lat

Dziecko urodzone w 1985 roku myśli, że jego dziadkowie nie mają pojęcia, jak ciężkie jest życie,
choć ocaleli z różnych wojen i katastrof.

Chłopiec urodzony w 1995 r., Który ma teraz 25 lat, myśli, że to koniec świata, gdy jego paczka z Amazon idzie dłużej niż trzy dni lub gdy nie dostanie więcej niż 15 „Lubię to” za publikowanie zdjęć na Facebooku lub Instagramie. .

W 2020 roku wielu z nas żyje w komforcie, ma dostęp do różnych źródeł rozrywki w domu i często ma więcej, niż potrzebujemy.

Ale ludzie narzekają na wszystko.
Mimo to mają prąd, telefon, jedzenie, ciepłą wodę i dach nad głową.

Nic z tego nie istniało w przeszłości.
Ale ludzkość przetrwała znacznie poważniejsze okoliczności i nigdy nie straciła radości życia.

Może czas być mniej samolubnym ?
przestać narzekać i płakać.

(Anonimowy)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

nie każdy lubi żyć dla idei i poklepania po plecach. elity lubią innym wmawiać ze ktoś umiera dla wspólnej przyszłości, tylko najczęściej ukrywają się za plecami innych.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

jeden dziadek urodzil sie 1897 a drugi w 1903 wiec wiem od naocznych swiadkow jak wygladal caly XX w, o nas na szczescie historia zapomniala😛. najwiecej strat  II wojennych dokonaly bombardowania raf-u..

w krakowie stoi caly nieczynnych -od wiosny-kompleks szpitali uniwersyteckich ,wyposzazonych prawie kompletnie, mozna spokojnie w pare dni posprzatac i zrobic znowu szpital-jejst jeden drobny problem................kto ma tam pracowac,jesli wszedzie brakuje personelu ?? 

pewnie troche chetnych by  znalezli-nowy szpital jest na drugim koncu miasta i sporo osob odeszlo do powiatowych "umieralni"i pewnie z checia by wrocily  za odpowiednia gaze.