Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

DTaras czasem podobno"nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu".

Dysydent zauważyłam, że niektórzy nie rozumieją im bardziej zawile. 

Jarecki teraz robi się tak ciekawie i stan wyjątkowy nas czeka więc sama mam ogromny dylemat czy wyjeżdżać poza granice....tym bardziej że :

Partyzant dobrą nowinę i nadzieję tu głosi....👍

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ywa napisał:

Dysydent zauważyłam, że niektórzy nie rozumieją im bardziej zawile. 

no w tym przypadku gdyby wszyscy zrozumieli to wielu by się gotowych obrazić? :P czyż nie? ;)

staram się nawet prowokacyjne treści najmniej prowokacyjnym językiem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

jeśli to do mnie to bardziej wątpliwości
Przecież jakoś władza na epidemię dowolną zareagować musi, a czy na dzien dzisiejszy nasza nadużywa władzy? jeszcze nie wiem i tak jednoznacznie potępić jak Partyzant... no mam wątpliwości.
To co? mają nic nie robić? już pomijając czy cokolwiek potrafią sensownie czy nie?

Jeśli Partyzant na razie tylko ostrzega to się przyłączam bo jeśli grozi za stan obecny? to za co?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
37 minut temu, Partyzant85 napisał:

Czemu w policji/wojsku nie ma zakażeń lub sie o tym nie mówi? Bo te formacje są potrzebne ludziom rządzącym.

Są tylko są załatwiane sposobem wojskowym. 😂 Czyli zanim machina przemieli i wyda z siebie komunikat, ludzie sami już to załatwiają. A że się nie mówi? to nic nowego.

Opublikowano (edytowane)

jeszcze sama specyfika "problemu"

11 minut temu, mirro napisał:

Czyli zanim machina przemieli i wyda z siebie komunikat,

...to przechoruje wyzdrowieje i po problemie. Podobnie w zakładach pracy.
W okolicy mam taki gdzie wiem że są chorzy z grypopodobnymi objawami a nikt nie przeprowadził ani jednego testu na cov bo akurat nie ciężkie przypadki i po "sakramentalnym L4" wracaja do pracy jak by nigdy nic. Nawet zarząd do sanepidu wystąpił o takie badania (w/g zarządu nawet na koszt firmy) ale .. tu nie wiem dlaczego . takowych nikomu nie zrobiono a przynajmniej nie wciągnięto do jakichkolwiek (oficjalnych) statystyk.

"samo życie"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

...to przechoruje wyzdrowieje i po problemie.

Rozkaz, to rozkaz. Trza zdrowieć i już.😂

1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Wystarczy przejęcie części policji i wojska i obecny nierząd nie będzie miał żadnej opcji oprócz kapitulacji/ucieczki.

No to Cię zmartwię. Nikt niczego nie przejmie, ani nikt nikogo nie będzie gonił. 

Opublikowano

pegeuot - przypominam, że niedawno porównywałeś maskę chirurgiczną do szmat bawełnianych które w większości noszą Polacy. O jakiej rzetelnej wiedzy może mówić ktoś taki jak Ty?

@dysydent - wyrażam swoją opinię. Nikomu nie grożę i nikogo nie ostrzegam.  

Jeżeli kapuś elektryk ze swoją świtą potrafił obalić rząd Olszewskiego to wierzę, że w dobie internetu i możliwości łatwego przekazywania informacji Naród Polski stać na obalenie obecnego nierządu. Ludzi wkurwionych obecną sytuacją jest cała masa. I nie są to emeryci klepiący różaniec tylko osoby w sile wieku które mają rodziny do wykarmienia lub planują założyć rodzinę, którą muszą wykarmić.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, peugeot napisał:

Niektórzy nawet mimo braku w miarę rzetelnej wiedzy ( a zdaje się że nikt jej nie posiada ) wydają osądy ostateczne i do tego jeszcze ze dwie wersje alternatywne ( tak na wszelki wypadek) .

nie trzeba wielkiej wiedzy aby czuć się uprawnionym do oceny puszczenia szkół poza miejscem zamieszkania (z dojazdami) o czym z resztą pisałem gdzieś na początku roku szkolnego że to się musi skończyć zwiększeniem zarażeń
no to teraz rzeczywiście zastosuję wersje alternatywne ;)
- to teraz na prawdę są zdziwieni czy tylko zdziwienie udają?

26 minut temu, Partyzant85 napisał:

@dysydent - wyrażam swoją opinię. Nikomu nie grożę i nikogo nie ostrzegam.  

no ja często i do jednoznacznych ocen i wręcz gróźb potrafię się posunąć jeśli np uznaję że obecne rządy są śmiertelnym wrogiem przyszłych pokoleń po przez takie utrudnienie uczciwego życia że już uczciwie dorobić się w obecnych warunkach prawno fiskalnych leży na granicy możliwości co praktyka depopulacji narodu zdaje się tylko potwierdzać i jawnie ostrzegam ludzi systemu że wiemy kim oni są prywatnie i jak nam z ich powodu bywa ciężko cokolwiek pchnąć w życiu do przodu aby nie narazić się na szykany ze strony własnego państwa

Miało być tak dobrze a jest ... no właśnie. Czy już jest tak źle że blisko jest punktów krytycznych wybuchów społecznych z byle powodu które będą nie do opanowania bez radykalnych zmian?

to bardziej temat na forum polityczne a tylko dyktatorskie zapędy w kontekście epidemii jakoś pasują i tutaj.
Na ile konieczne jest siłowe sterowanie codziennością a na ile można zaufać nam jak np zrobili i robią to nadal Szwedzi w reakcjach na epidemię.

@jarecki po pierwsze to się powtarzasz z tą "większością" a skoro już to niech Ci. będzie. :)
No właśnie czy ten sam elektorat który głosuje na osobę tak samo zagłosuje za jej pojedynczym każdym działaniem?
nie wiem czy taki argument jest obiektywny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

Chyba zamówię sobie prędzej burkę na allegro niż kaganiec!!!!!!!!

Proponowałbym czapkę z daszkiem, albo taką z pomponem kolorowym na nos włożyć. Ważne wszak, by ów nos i usta, zakryte były, bo tego wymagają, a że komiczne przy tym może być, to nieważne, byleby w jak najjaskrawszy sposób, sprzeciw przeciw noszeniu maseczki, wyrazić.

Opublikowano (edytowane)

no w końcu to nie jakiś szeregowy żołnierz czy policjant i tu procedury na pewno będą wzorowe a że każdy z nas był jest lub będzie na cov narażony  to już widać że tylko kwestia miejsca czasu i przypadku kiedy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Przez te 2 tygodnie mocno kibicuję temu wirusowi grypy żeby zrobił dobrą robotę

Opublikowano

Albo te persony z nierządu naprawdę na kwarantannie albo ćwiczą sposób ewakuacji. Ciekawe co z kotem - w przypadku wyjazdu zagranicę kot chyba musi mieć paszport. Ciekawe czy pilot samolotu znów ulegnie osobie z sejmu 🤣

Opublikowano

A gdzie prezydent? Jeszcze przyjaźń pisowsko-banderowską zacieśnia na Ukrainie czy już wrócił do Polski?

Opublikowano
22 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Ciekawe czy pilot samolotu znów ulegnie osobie z sejmu 🤣

Jak ulegnie, to polegnie. Więcej samobójców już chyba w lotnictwie nie ma.