Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

kazda normalna firma zwalnia prezesa ktory doprowadzil firme do kryzysu, nawet w najgorszych czasach firma dobrze zarzadzana sobie jakos radzi, a napewno lepiej od innych

Teraz firmy według niektórych są w tarapatach i wszystkie prezesów mają zwolnić ?

@gienio007 Ma rację schodzimy zbyt mocno w tym temacie na politykę.

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Wybory mają się odbyć 75 dni przed końcem kadencji masz wyżej napisane. 

No to przyjmijmy że zostały ogłoszone ale nie doszły do skutku. Jak pandemia to za mało. to napisać w kronikach że właśnie 10 maja pierdolnął meteoryt. Wszyscy kryci i nikt nie idzie siedzieć.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Czy to śmierć czy koniec kadencji. Urząd prezydenta zostaje nie obsadzony. Więc defakto do jednego się sprowadza. Nie ma głowy państwa to znaczy urząd pusty. Obowiązki przejmuje marszałek. Myślę, że nikt by się za to nie pogniewał w obecnym czasie. Najprostsza i legalna droga do odroczenia wyborów.

Ty ani twój obornik nie jesteście mi do niczego potrzebni. Jak nie czytasz do końca To nie odpisuj bo tylko się ośmieszasz pisząc głupoty. I wystawiasz sobie świadectwo a nie innym.

To czym się żywisz, germańską kupujesz ? Nawet jak Po wygra to jeść trzeba ,no chyba że nie będzie wolno 😕

To jeszcze prywatne pytanie co Pan uprawia oprócz sexu?

1 godzinę temu, hubertb napisał:

A już najlepiej smakuje z smażoną cebulka i ketchupem.... Sorry powstrzymać się nie mogłem XD

To dobrze że się przyznajesz i nikt tego nawet krytykować nie powinien. 

Co do prezydentury Andrzeja mam zgoła inne zdanie w stosunku do imiennika. 

???????

Opublikowano

Tyle co zjem to sam wyprodukuję jeśli chodzi o zuboża. Jeśli chodzi o mięso to nie musi być od ciebie. A tak na poważnie jeśli zajmujesz się czym innym i nie potrafisz skopić na dyskusji. To odpuść sobie. I dyskutuj kiedy masz na to czas. Będzie to z pożytkiem dla ciebie i innych.

Opublikowano

@hubertuss spokojnie to taka przenośnia przecież wiem że'Pan mojej bezpośrednio nie je , Ale z drugiej strony kto wie 😏 jakie pan woj?

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jeśli go nie wybiorą to nie może. Kadencję ma określoną wyraźnie. Ale podejrzewam, że gdyby pis zgodził sie na wybory na jesieni to opozycja bez trudu zgodziła by się na zmiany prawa pozwalające mu sprawować kadencję kilka miesięcy dłużej.

Ty czytasz co piszesz ??  😂😂 Żeby go nie wybrali to trzeba przeprowadzić wybory. To czemu nie zaproponowali wydłużenia kadencji prezydenta o 6 miesięcy czy chodźby o rok ??? Skąd wiesz że by się zgodzili ???

Opublikowano (edytowane)

powszechnie wiadomo że Amerykanie mają Polaków za głupków

z dziesięć lat już chyba temu słyszałem jakiegoś amerykańskiego komika który mniej więcej taki skecz wymyślił
"
- dlaczego Polacy nie mają łodzi podwodnych?
- bo jak się Im jaka przedziurawi to zaczynają bijatykę o to kto ma być kapitanem aby go za to ukarać."
(niedosłowne tłum z ang. )

wtedy to robiło wrażenie posnego suchara.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

kto rzadzil w 2010 -moze rzypomnisz ?? w czasie powodzi nie takie ryby zbieralem na pastwisku i to cale, jadac ze sianem na drodze mialem wypadek -zderzylem sie ze karpiem, niestety byly ofiaary smiertelne😛, od pierwszego vat na osmieorniczki wzrosl do 23 % , a jeszcze niedawno byly tansze niz wolowina kulinarna..........

kazda normalna firma zwalnia prezesa ktory doprowadzil firme do kryzysu, nawet w najgorszych czasach firma dobrze zarzadzana sobie jakos radzi, a napewno lepiej od innych

ostatni krol polski ktory rzadzil z wawelu byl doktorem prawa-nazywal sie fans frank. niestety jego poddani nie docenili jego wyksztalcenia i go powiesili na zwyklym sznurze a nie na jedwabnym.

Panie jacuś wtedy to d*pa A nie  ryby były ,zobacz na'zdjęcie to jest sam łeb więc'ryba by Ciebie wpierdzieliła 😝

Opublikowano
43 minuty temu, Generał napisał:

Ty czytasz co piszesz ??  😂😂 Żeby go nie wybrali to trzeba przeprowadzić wybory. To czemu nie zaproponowali wydłużenia kadencji prezydenta o 6 miesięcy czy chodźby o rok ??? Skąd wiesz że by się zgodzili ???

Ja czytam i rozumiem co pisze ty masz z tym problemy. Po co wydłużać kadencję o 6 miesięcy czy o rok? A może o 5 jak chciał Kaczyński? Skoro wystarczy wydłużyć o kilka miesięcy. Lub poczekać aż kadencja sama wygaśnie i obowiązki przejmie marszałek sejmu. Naprawdę gdyby pis miał dobra wolę dogadał by się z opozycją.

37 minut temu, hubertb napisał:

Bo to by już była galopująca hipokryzja, prezydent jest zły, robi źle, mamy lepszego kandydata ale ten zły może rządzić dłużej w trudnym czasie.  

Bo jest zły tylko, ze z powodu epidemii nie można przeprowadzić wyborów. I wtedy wybiera się mniejsze zło. A mniejszym złem jest pozostawienie na urzędzie złego prezydenta niż narażenie życia i zdrowia obywateli.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, hubertb napisał:

Tytuł naukowy zwykle potwierdza inteligencję, dla tego dałem taki przykład. Roki uświadomił mnie jednak że mogłem opacznie go zinterpretować. 

albo stopień umięśnienia byka który na ten tytuł poszedł z obory

no nie mogłem się powstrzymać sorki @hubertb ;) 

znowuście mnie w trąbę zrobili bo ja po postach sądziłem że w politycznym temacie piszę 
wcale nie kłamię aby się wytłumaczyć

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Z tą matką naprawdę nie na miejscu argument. Masz jakieś dowody na to? A, że umie się wycofać i nie gada głupot to patrząc na Dudę cenna cecha.

PS aż strach pomyśleć kogo Duda by sprzedał skoro jest gotowy dla wyborów narażać życie obywateli.

Edytowane przez hubertuss