Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, hubertb napisał:

Mam prawko i mnie uczyli tak: 

STOP zakazuje wjazdu bez zatrzymania

Informuje o niebezpieczeństwie

Nakazuje zachować szczególną ostrożność

Według definicji jest znakiem zakuazu

Uczepiłeś się waść jak rzep psiego ogona znaku a dyskusja jedzie dalej, nadążaj. 

mam zacytować kto o tym znaku wspomniał pierwszy jak Mu się argumenty skończyły.?

Za czym  mam tu nadążać? za waszym udawaniem siły przed bezradnością wobec epidemii?
Siłą chcecie z wirusami walczyć?
siłą wobec innych tak samo narażonych jak wy i tak samo bezbronnych?
może jednak ci inni się okażą silniejsi rozumem i epidemię wykorzystają do przejęcia nad nami absolutnej kontroli wykorzystując nasz strach ... właściwie Wasz
bo ja ani się boję ani dam zastraszyć nakazami ludzi którzy miotają się w swojej bezsilności.
miałem w domu kwarantannę i ja nawet dobrowolną bo wtedy jeszcze ci zakazywacze leśni mnie do niej nie zaliczali co też uznałem za kretyństwo tylko w drugą stronę i zrobiłem tak co gdy ja skończyłem to oni dopiero innym zalecili
kto tu za kim nie nadąża?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

taki pulpit to ja mam na czole  ... omawiana sytuacja jest przy piciu w pokoju a nie samochodem 

2 minuty temu, racyl napisał:

to znaczy że tylko udało ci się zapłon włączyć w tym stanie w samochodzie 😂

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Czyli nie masz innej opcji, a tylko krytykujesz dla zasady żeby krytykować, ja przynajmniej pokazuję co PiS zrobił dobrego dla zwykłych biednych ludzi, a gdzie PO i inni ich mieli, czyli głęboko w d*pie.   :)

Pis nic nie zrobił dla ludzi tylko kupił sobie głosy.... wszystko podrożało i kto umie liczyć to się na to nie nabiera bo zarobił rydzyk i markety itp....a długi zostały i bajki o dobrobycie poszły w pisdu... 😜

Teraz te zwykle ludki nie będą mieli nawet dostępu do szpitala i lekarza bo pusta kasa... O pracy nie wspomnę...

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

mam zacytować kto tym znaku wspomniał jak Mu się argumenty skończyły.?

Za czym  mam tu nadążać? za waszym udawaniem siły przed bezradnością wobec epidemii?
Siłą chcecie z wirusami walczyć?
siłą wobec innych tak samo narażonych jak wy i tak samo bezbronnych?
może jednak ci inni się okażą silniejsi rozumem i epidemię wykorzystają do przejęcia nad nami absolutnej kontroli wykorzystując nasz strach ... właściwie Wasz
bo ja ani się boję ani dam zastraszyć nakazami ludzi którzy miotają się w swojej bezsilności.
miałem w domu kwarantannę i ja nawet dobrowolną bo wtedy jeszcze ci zakazywacze leśni mnie do niej nie zaliczali co też uznałem za kretyństwo tylko w drugą stronę i zrobiłem tak co gdy ja skończyłem to oni dopiero innym zalecili
kto tu za kim nie nadąża?

To cała ta dyskusja jest o tym jak rozumem walczyć z epidemią. A rozum nakazuje NIGDZIE NIE ŁAZIĆ 

Opublikowano (edytowane)

wcale tego rozum nie nakazuje
ale dość już mam oczywistości wyjaśniać dlaczego
rozum nakazuje współdziałać z innymi i czasem wręcz do tego i łażenie konieczne
jak współdziałać by nie epidemia a śmierć głodowa wielu nie zabiła też rozum potrzebny aby to współdziałanie bezzakaźne było a tu to już wcale rozumu nie widzę ale może na dzisiaj wystarczy bo nic to i tak nie da widzę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wszystkich lasów ci nie obstawią tak jak wszystkich na ulicy nie zapytają po co idą

Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Pis nic nie zrobił dla ludzi tylko kupił sobie głosy.... wszystko podrożało i kto umie liczyć to się na to nie nabiera bo zarobił rydzyk i markety itp....a długi zostały i bajki o dobrobycie poszły w pisdu... 😜

Teraz te zwykle ludki nie będą mieli nawet dostępu do szpitala i lekarza bo pusta kasa... O pracy nie wspomnę...

Przypomnij sobie kampanie wyborczą pewnej partii która obiecywała gruszki na wierzbie, potem doszła do władzy i powiedziała że pomysły są nie realne. Dla ułatwienia Donald został wtedy premierem. 

Opublikowano (edytowane)

taki rudy zwany cysorzem europy 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
5 minut temu, ogarek napisał:

Podrożało, a jakoś nie widać teraz żebraków przed marketami, przedtem wszystko było takie tanie, a stali i wołali na bułkę, to jak to jest?

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

wcale tego rozum nie nakazuje
ale dość już mam oczywistości wyjaśniać dlaczego

Mój nakazuje twój nie i dla tego są ZAKAZY odgórnie ustanowione przez rząd. 

Opublikowano
5 minut temu, ogarek napisał:

wszystko podrożało i kto umie liczyć

na śląsku staniało 

6 minut temu, ogarek napisał:

zarobił rydzyk i markety itp...

przecież to sprawa indywidualna nie wyciągają ci kasy z portfela kieszeni ...    ja daje na alkohol i kobiety lekkich obyczajów one są złe bo im daje zarobić czy jak mam rozumieć ???  ....   czy jak kupie sobie za swoje dobry poradnik lgbt to bd źli bo wyciągają kasę ode mnie ??    jak mi zapłacisz za prace bd mi gadał na co mam wydać ??

9 minut temu, ogarek napisał:

hmmm a zatrudnisz mnie przy dojeniu ?? 

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Podrożało, a jakoś nie widać teraz żebraków przed marketami, przedtem wszystko było takie tanie, a stali i wołali na bułkę, to jak to jest?

pogonili ich bo rąk nie chcieli dezynfekować 😂

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

na śląsku staniało 

przecież to sprawa indywidualna nie wyciągają ci kasy z portfela kieszeni ...    ja daje na alkohol i kobiety lekkich obyczajów one są złe bo im daje zarobić czy jak mam rozumieć ???  ....   czy jak kupie sobie za swoje dobry poradnik lgbt to bd źli bo wyciągają kasę ode mnie ??    jak mi zapłacisz za prace bd mi gadał na co mam wydać ??

hmmm a zatrudnisz mnie przy dojeniu ?? 

Kobiety są złe i nie zależy to od ich obyczajów. 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

pogonili ich bo rąk nie chcieli dezynfekować 😂

Nikt nikogo nie pogonił, mają z czego żyć i nie żebrzą już dawno. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Roman176 napisał:

Koronawirus i kwarantanna w Polsce - MEMY. Najlepsze i najnowsze śmieszne obrazki. Internauci śmieją się z chińskiego wirusa COVID-19 - 03.04.2020

W lesie jakby tak stały i się wypinały, to bym z tyłu podszedł i je od tyłu - a do domu a do domu  :P  a one do tyłu a nie pójdę, a nie pójdę.    xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

A co to grypsera że koniec zaznaczasz oO

późna pora
nic więcej
Północ się nam zrobiła i nawet przegapiłem w wymianie zdań co nawet mnie wciągnęła że aż pewnie niezamierzony komplement mi wyszedł czyli mimowolnie szczery...
dobra
dobranoc :)