Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Sean napisał:

Tak musi być, bo nikt się nie doliczy ludzi inaczej, wpadnie policja i up***doli kierownika że jest więcej ludzi, a tak tyle koszyków, tyle ludzi, wróci koszyk, bierze następny i stan się zgadza.

może pod bidnym groszkiem czy stokrotką ale nie pod większymi sklepami

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Tak narzekacie na te zakazy . Powiedzcie, co ostatnio przez te zakazy zrobić żeście nie mogli ? Bardzo was to dotknęło ?

Biadolą żeby biadolić, nic więcej.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Tak narzekacie na te zakazy . Powiedzcie, co ostatnio przez te zakazy zrobić żeście nie mogli ? Bardzo was to dotknęło ?

żona ostatnio godzinę stała w kolejce i cholera piwo miałem ciepłe. 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

ludzie stoją pod sklepami jak za komuny w kolejkach

to czego takich restrykcji nie było od razu 12marca

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertb napisał:

Drogi dysydencie zakazy się stawia z tego samego powodu co znaki drogowe STOP. 

są określone zasady logiczne a następnie i prawne gdzie taki znak można postawić a gdzie ukarać stawiającego no chyba że stawiający dyktator to taki znak może postawić gdzie chce a nawet samemu go nie przestrzegać.
czy nie wykorzystano epidemii do dyktatorskich zasad ?
zaraz ktoś tu pytanie...

5 minut temu, Sean napisał:

No co PIS, to na zachodzie w każdym kraju jest teraz PIS i łamie konstytucję?

tu zgoda. pis po czy ktokolwiek inny nie ma monopolu na głupotę i niejeden nie raz już głosił w tym i ja zanim we Włoszech się cokolwiek zaczęło że stare czasy już się skończyły a nowe nie wiadomo jakie będą ale nic już nie będzie takie jak wcześniej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Biadolą żeby biadolić, nic więcej.

Jak zawsze mądrość z Twych słów bije.

Co da zakaz wchodzenia do lasu, skoro ludzie z kwarantanny zwalniani bez testu są? Ma się zrównoważyć, czy jak?

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

może pod bidnym groszkiem czy stokrotką ale nie pod większymi sklepami

W większych tym bardziej się inaczej nie doliczysz, a weź się pomyl w liczeniu, a tak koszyki zawsze będą się zgadzać.   :P

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

są określone zasady logiczne a następnie i prawne gdzie taki znak można postawić a gdzie ukarać stawiającego no chyba ż stawiający dyktator to taki znak może postawić gdzie chce a nawet samemu go nie przestrzegać.

A jakaż to logiczna zasada tym kieruje ? Odpowiedz.

• Thanks 1
Opublikowano

jasne jasne i bełkot w kółko czekają nas tysiące chorych.

albo prewencja albo zmaganie się ze skutkami

Opublikowano
2 minuty temu, Sean napisał:

No co PIS, to na zachodzie w każdym kraju jest teraz PIS i łamie konstytucję?

Ale o czym Ty teraz ?.... Doczytaj ile krajów wprowadziło stan wyjątkowy w tym Usa bo tak trzeba wedle przepisów wewnętrznych itp. .. Reszta działa na podstawie prawa i tylko w granicach prawa... A u nas co ?.... Pis wprowadza kary które Sądy będą obalać bo wydane bezprawnie.... To jest cyrk na kołach i bezprawie i tyle... 

Opublikowano
13 minut temu, ogarek napisał:

Tylko te zakazy są bezprawne bo nie ogłoszono stanu klęski itp a inaczej nie wolno  ograniczać tak swobod obywatelskich ... Ludzie nie przyjmują i Sądy będą z czasem zwalniać z kar bo wydane bez podstawy prawnej i tyle 

Nie chce mi się szukać także, czy w innym kraju ogłoszono stan klęski czy stan wojenny ? Włochy, Hiszpania ponad 124 tys. osób chorych.Premier Wielkiej Brytanii zmienił zdanie, tylko że sam zachorował i teraz apeluje do narodu, tam jest ponad 42 tys. chorych. To w zasadzie mamy "tylko" ponad 3600 chorych u nas. Ściągamy ograniczenia ?

Opublikowano (edytowane)

Bo nie . A tera są . Dziwne pytanie .

Jak coś słabo się zrobi , to poprawić później nie można ?

o co Wam właściwie chodzi ? Chcecie spokojnie się spotykać , czy taka Wam bieda że rekolekcji nie był o ? Ja nie rozumiem niektórych , tak jak tej Budkowej opozycji . Nie dla wyborów . Wyborów ma nie być , to też nie . No o co chodzi ? No o co ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

W większych tym bardziej się inaczej nie doliczysz, a weź się pomyl w liczeniu, a tak koszyki zawsze będą się zgadzać.   :P

w większym  mieście stoi dzięć na wejściu i się kontaktuje z kimś kto liczy osoby a on ma wpuszczać lub nie

gada zdezynfekować ręce, założyć rękawice

Opublikowano
2 minuty temu, bezbarwny napisał:

Jak zawsze mądrość z Twych słów bije.

Co da zakaz wchodzenia do lasu, skoro ludzie z kwarantanny zwalniani bez testu są? Ma się zrównoważyć, czy jak?

To da żeby się nie chowali jak dziki po lasach, bo mają tak tępe łby że nie są w stanie sami zrozumieć że mogą zarazić siebie albo innych. Nie można w mieście to można by w lesie się spotykać.

Ty też masz jakieś problemy żeby to zrozumieć, czy specjalnie szukasz zaczepki ze mną? :P

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Stan wyjątkowy w USA został wprowadzony z racji nad przeciętnie szybkiej inwazji wirusa. My dzięki Bogu mamy tylko wirusa. 

kaczor i tak na wawel z kierowcą i ochrona pojedzie przed świętami

Opublikowano

Cieć na wejściu liczy osoby w większym mieście? Ku.. gdzie jeszcze przy 4 kasach by się doliczył ale np u mnie w takim b1 przy 12 i do tego sklepy w budynku miałby chłop problem. 

Opublikowano

Zobaczysz co będzie jak wszyscy wrócą na święta... Szpitale i lekarze już nie wyrabiają a mają podwoić liczbę hospitalizowanych czyli zarażonych 

2 minuty temu, hubertb napisał:

Stan wyjątkowy w USA został wprowadzony z racji nad przeciętnie szybkiej inwazji wirusa. My dzięki Bogu mamy tylko wirusa. 

Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Ale o czym Ty teraz ?.... Doczytaj ile krajów wprowadziło stan wyjątkowy w tym Usa bo tak trzeba wedle przepisów wewnętrznych itp. .. Reszta działa na podstawie prawa i tylko w granicach prawa... A u nas co ?.... Pis wprowadza kary które Sądy będą obalać bo wydane bezprawnie.... To jest cyrk na kołach i bezprawie i tyle... 

Taaa akurat, we wszystkich innych krajach jest stan wyjątkowy i kary są tam legalne.

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

kaczor i tak na wawel z kierowcą i ochrona pojedzie przed świętami

A ty byś nie pojechał na grób brata w rocznicę śmierci? Zwłaszcza że jarek to ma bliżej niż dalej i korona to mu raczej wisi. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Cieć na wejściu liczy osoby w większym mieście? Ku.. gdzie jeszcze przy 4 kasach by się doliczył ale np u mnie w takim b1 przy 12 i do tego sklepy w budynku miałby chłop problem. 

czytaj ze zrozumieniem

liczy ktoś kto sobie wygodnie siedzi. a on ma zadanie wpuszczać lub nie i gadać o myciu rąk

bylem w bricomanie to widziałem

Opublikowano

W kilku jest... Doczytaj sobie bo widzę że strzelasz na oślep i bronisz tej otumanionej wyborami sekty... 😜

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertb napisał:

A jakaż to logiczna zasada tym kieruje ? Odpowiedz.

zak... znak STOP nakazuje automatyzm zachowań nawet gdy sytuacja nie  zmusza do takiego zachowania i rzeczywiście starasz się moimi słowami obalić moje argumenty i nawet  nie wiem na razie gdzie jest błąd w moim rozumowaniu bo wydajesz się mieć rację.

Muszę poczytać sam siebie a w razie bym zapomniał odpowiedzieć co mi wyszło ew przypomnisz :)  ok?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Sean napisał:

Taaa akurat, we wszystkich innych krajach jest stan wyjątkowy i kary są tam legalne.