Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przed chwilą, kris91 napisał:

A słyszeliście że w Podlaskim, w żadnym laboratorium nie można zrobić badań na tego wirusa i nie wiadomo kiedy będzie taka możliwość. Jakby coś to w obiektywie mówili.

Myśmy na politycznym temacie o tym już z tydzień temu pisali i to nawet z wyjaśnieniem dlaczego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Gadacie głupoty i powtarzacie co telewizji gadają,w Choroszczy jest parę osób z objawami ale nie ma potwierdzenia,tak samo szpital Giganat w Białym ma też kilka osób z objawami.Jak w Warszawie to co nie będzie na Podlasiu? Ja myślę że jest tylko nikt tego nie potwierdza.

Edytowane przez Adi96
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, kris91 napisał:

A słyszeliście że w Podlaskim, w żadnym laboratorium nie można zrobić badań na tego wirusa i nie wiadomo kiedy będzie taka możliwość. Jakby coś to w obiektywie mówili.

ponoc wszyscy od rana bimber pija i dlatego😂

Opublikowano

Tylko że teraz już nikt u siebie nie będzie podejrzewał grypy, tylko koronawirusa i będą walić do szpitali bo ma chyba koranowirusa.

Opublikowano

A taką ciekawostkę powiem, że mówili wczoraj że alkohol poniżej 60% nie dezynfekuje, a tak zauważyłem że Amol ma 69%. I nie traktujcie tego jako namawianie do spożywania amolu 😀

Opublikowano
4 godziny temu, leszek1000 napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: ostatnia rolka

Wiecie czemu taki bum na papier przy tej ,,pandemii "? Bo jeden kichnął - a dwóch się posrało... 😂

Ludzie... to już dawno jest, większość ma już to za sobą. 

Opublikowano

A u nas w sumie nic wielkiego się nie dzieje w sklepach .

Może zrobić komu zakupy za niewielką opłatą ?  😃

Opublikowano

@dysydent , a jak obecnie sytuacja w Chinach się przedstawia ? Masz jakie wykresy czy cóś ? Jakoś mało o nich teraz . Ciekaw jestem co tam wirus teraz wyprawia .

Opublikowano (edytowane)

No i stało się. Granice w krajach UE zamykają.

Prawdopodobnie skończy się to wstrzymaniem odbioru mleka, a przynajmniej w tych mleczarniach które nie mają własnej proszkowni.

Skup bydła już też wstrzymany, ubojnie nie mają jak zawieźć towaru na bliski wschód są zmuszone zawiesić działalność bo chłodnie pękają im w szwach.

Jedno jest pewne w PL nie zabraknie filetów drobiowych, skrzydełek, udek i mleka. Ale za to problem może być z prądem bo jak się okazało węgiel jest wektorem wirusa, paliwem i lekarstwami.

Także jutr z samego rana prościutko do miasta robić zapasy bandaży leków przeciw gorączkowych i wirusowych. NA powrocie do CPN z karnistami i na wylotówce do castoramy po agregat prądotwórczy.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

@dysydent , a jak obecnie sytuacja w Chinach się przedstawia ? Masz jakie wykresy czy cóś ? Jakoś mało o nich teraz . Ciekaw jestem co tam wirus teraz wyprawia .

oficjalnie spada liczba nowych zachorowań i już poniżej setki dziennie co bywało ok tysiąca i więcej.
Nadal puste ulice i ruch niewielki. miasta jak z filmu "Jestem Legendą" z Willem Smithem ale powoli ruszają  fabryki
co nieco więcej na kanałach np https://www.youtube.com/channel/UC8qoEv552CgX2_EwnGdYz5A
https://www.youtube.com/channel/UCs02jgjMVeirmDHaxAXApkg z takich w miarę obrazowych ale trzeba umieć słuchać "między wierszami" bo tam jest nadzór a najnowszy film na tym drugim to wręcz nakaz komuchów bo to jawnie film propagandowy i chłopina musiał to wrzucić pewnie a ma to na celu spotęgowanie paniki zapewne w Europie w tym przypadku Polsce
W internecie wyszukać rzetelną informację trudno i media społecznościowe więcej dają niż oficjalne serwisy.
 i tak dużo napisałem a w tej chwili nie za bardzo mogę więcej  bo namierzam kto zacz niejaki ... o namierzyłem
https://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Piot&prev=search

a po co mi to? jeszcze nie wiem ale mi w tym wszystkim coś nie pasuje i to na całym świecie ale ...
oby to były tylko moje takie wrodzone i przesadne najczęściej u mnie wątpliwości

Opublikowano

Za chwilę cała gospodarka stanie . d*pa blada ! Tylko co ważniejsze ? My , czy gospodarka ?

Opublikowano

Aha i prawdopodobnie spec ustawa nałoży kaganiec na sokzburaka itp. A co gorsza będą mieli możliwość ograniczać transfer danych z poszczególnych IP. Takż eniektórzy i z AF się pożegnają za jakiś czas.

No i za jakieś 2 tyg. życzę powodzenia w zakupie cementu, pampersów, foli do pras i sznurka, filtrów i olejów, nie wspominając o oponie jak ktoś rozwali, czy serków topionych, gdzie barwiki i komponenty do ich produkcji pochodzą w całości z zagranicy które właśnie zamykają.

Także rolniku może zabraknąć prądu, foli, koncentratów, witamin, leków i ŚOR, paliwa internetu i dopłat.

Pięknie...

Opublikowano (edytowane)

@XTRO

Tak zrobię, mam info z pierwszej ręki że mają zawiesić spłaty kredytów także to nie powinien być dla nikogo problem z zawieszeniem działalności firmy.

Ale weź to powiedz krowom, gęsiom i zbożom. Weź jako rolnik powiedz im zawieszamy działalność z powodu braku środków do produkcji zostawiam was samych sobie, wrócę bliżej czerwca.

A info z pierwszej ręki od samego prezydenta, w TVP słyszałem.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
3 minuty temu, damianzbr napisał:

Aha i prawdopodobnie spec ustawa nałoży kaganiec na sokzburaka itp. A co gorsza będą mieli możliwość ograniczać transfer danych z poszczególnych IP. Takż eniektórzy i z AF się pożegnają za jakiś czas.

No i za jakieś 2 tyg. życzę powodzenia w zakupie cementu, pampersów, foli do pras i sznurka, filtrów i olejów, nie wspominając o oponie jak ktoś rozwali, czy serków topionych, gdzie barwiki i komponenty do ich produkcji pochodzą w całości z zagranicy które właśnie zamykają.

Także rolniku może zabraknąć prądu, foli, koncentratów, witamin, leków i ŚOR, paliwa internetu i dopłat.

Pięknie...

O czymś nie zapomniałeś aby?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, damianzbr napisał:

Pięknie...

aby rolnika nie zabrakło
Tam w górze srają ogniem bardziej niż my tu na dole i wiedzą że komuchom za rozpieprzenie państwa się upiekły szubienice no ale tamci byli sami pod przymusem
teraz nie będzie aż takiej taryfy ulgowej
postarają się postarają bo wiedzą z jakim Narodem mają do czynienia.

wyłączanie, ograniczanie neta? chyba za sianie paniki i indywidualnie bo jak wytłumaczą ogólne ograniczenie dostępu do sieci wszystkim?
wiedzą że to właśnie może dopiero panikę wywołać i raczej się nie odważą bo byli by pierwszym celem.

Edytowane przez dysydent