Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

opozycja ma już dawno nawalone w papiery a teraz robi pod siebie cała reszta. Gdy okaże się że ten cały zament nic nie dał i epidemia sobie pójdzie tak samo jak wszędzie indziej a w polskich warunkach stanu służby zdrowia to będzie dramat to wtedy nikt ze starych nie zostanie na politycznym placu boju i chcą przed tym huraganem zdążyć ale chyba za późno się opamiętali
jak zwykle.

Opublikowano

Zrobić wybory sms tak jak wybór eurowizji

Ludzie by wysłali sms w treści nazwisko i po robocie ile to biurokracji mniej.

A że dzieci by głosowały to w stanie wyższej konieczności można uchwałą zmienić i dopuścić.

Opublikowano

Można zrobić głosowanie przez internet. Co jest praktyką w wielu nowoczesnych krajach. Tylko, ze tu chodzi o zrobienie tak by dać większe szanse grupie w której więcej poprze Dudę. A nie innym grupom, które mogą zagłosować na innych kandydatów. Tu nie chodzi by ułatwić społeczeństwu tytko by ułatwić Dudzie.

• Like 1
Opublikowano

Ale mata problem z tymi wyborami . Biedroń i tak wygra . :D

Opublikowano

WYBORÓW 10 MAJA I TAK NIE BĘDZIE!

Wystarczy popatrzeć na to co się dzieje .

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, hubertuss napisał:

Można zrobić głosowanie przez internet. Co jest praktyką w wielu nowoczesnych krajach. Tylko, ze tu chodzi o zrobienie tak by dać większe szanse grupie w której więcej poprze Dudę. A nie innym grupom, które mogą zagłosować na innych kandydatów. Tu nie chodzi by ułatwić społeczeństwu tytko by ułatwić Dudzie.

Wszyscy powinni mieć obowiązkowo założony profil zaufany i nie byłoby żadnego problemu z wyborami, przez internet, niby mamy w każdej sprawie taki kumaty naród, wszyscy wszystko wiedzą jak rządzić, jak się leczyć, to k**wa z założeniem profilu zaufanego też nie powinni mieć żadnego problemu.  :P Ale nie, to co ważne to mają puste zakute łby.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście Rysiu ale ileż można podniecać sie nad tym samym, obłąkanie albo fanatyzm (już pany z kaftanami czekają) , człek chce coś wartościowego poczytać a tu jakiś szeregowy z innym ziutkiem to samo non stop wałkują, no chyba ze tak sie w życiu dowartościowują , chyba że to opłacani hejterzy polityczni 🤔

Mnie np. interesuje kiedy ten wirus się skończy albo kiedy znajda skuteczny lek, kiedy gospodarka ruszy

Ja na wybory nie ide bo niemam kandydata na tą chwile i uważam że wybory powinni być przełożone na jesień jak wszystko sie uspokoi i każdy będzie miał równe szanse w kampanii

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
24 minuty temu, marulekk napisał:

Mnie np. interesuje kiedy ten wirus się skończy albo kiedy znajda skuteczny lek, kiedy gospodarka ruszy

I co, tu liczysz że ktoś Ci to napisze?    :P

Opublikowano

Zachodzi obawa, że ci którzy na siłę usiłują przepchnąć wybory prezydenckie, doskonale zdają sobie sprawę z tego, że wirus, nie dosyć, że szybko nie minie, to w dodatku do szeroko pojętej katastrofy w naszym Kraju doprowadzi, a jeśli doprowadzi, to nikt nie odda głosi, na ludzi utożsamianych z tą że katastrofą, a takimi bez wątpienia będą przedstawiciele obecnej władzy. 

Opublikowano
28 minut temu, marulekk napisał:

Oczywiście Rysiu ale ileż można podniecać sie nad tym samym, obłąkanie albo fanatyzm (już pany z kaftanami czekają) , człek chce coś wartościowego poczytać a tu jakiś szeregowy z innym ziutkiem to samo non stop wałkują, no chyba ze tak sie w życiu dowartościowują , chyba że to opłacani hejterzy polityczni 🤔

Ja na wybory nie ide bo niemam kandydata na tą chwile i uważam że wybory powinni być przełożone na jesień jak wszystko sie uspokoi i każdy będzie miał równe szanse w kampanii

To jak nie idziesz to sprzedaj mi głos za 4 rogate.

Zaraz ogłoszą nowe kurławirusy, znowu pewno na rekord😡

Tak jak myślałem ogłosili

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-ministerstwo-zdrowia-o-nowych-przypadkach-zakazenia-koronawi,nId,4411322#iwa_source=special

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, bezbarwny napisał:

Zachodzi obawa, że ci którzy na siłę usiłują przepchnąć wybory prezydenckie, doskonale zdają sobie sprawę z tego, że wirus, nie dosyć, że szybko nie minie, to w dodatku do szeroko pojętej katastrofy w naszym Kraju doprowadzi, a jeśli doprowadzi, to nikt nie odda głosi, na ludzi utożsamianych z tą że katastrofą, a takimi bez wątpienia będą przedstawiciele obecnej władzy. 

Zachodzi obawa🤔 bądźmy pewni że  to szybko nie minie i wczesniej czy później każdy z nas bedzie miał  z tym kontakt. Nikt nie gwarantuje że kwarantanna na tydzień  miesiac rok uchroni nas od kontaktu  z wirusem, sam minister zdrowia to powiedział. Skutki wirusa odczuje każdy kraj nie ważne  czy rządzą Lewacy Teczowi czy Prawicowi. I nie wierzę żeby np. Budka I Kidawa Czy Kamysz mieli syper lek na to co się  dzieje.

@marulekk

Zakladasz maseczke rekawiczki i idziesz. Zmiana terminu nic nie da.

Pomysl co by było  gdyby Biedron wygrał, a gwarantuje Ci że jego zwolennicy pójdą na wybory😬

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

To po co te zakazy w takim razie.. Rozniesmy to śmiało na wszystkich w kolo.. najlepiej podczas wyborów skoro to takie ważne i niezbędne i nie można przełożyć.... 

A po co właściwie przekładać? przecież mianować dudusia dozgonnie  i tyle.... Toc koci   trener wie wszystko lepiej i co tam paczec że konstytucja itp... 😂😂😂😂😂😂😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
15 godzin temu, alfa napisał:

Moim zdaniem rząd nie zdał egzaminu tylko Szumowski na plus tym swoim lotem do domu nawiezli cholerstwa i tyle i dalej mają zamiar zwozic. Trzeba było zamknąć granice a tych z lot do domu umieszczać w internatach szkołach itp i odczekiwac 2 tygodnie a nie taki delikwent na kwarantannie a rodzina hulaj duszo piekła nie ma. Zapędziliśmy się za daleko a ofiar zacznie przybywać w momencie jak zacznie brakować respiratorów. Rząd zwiózł sobie wyborców z zagranicy dodrukuje pieniądze zawali nam gospodarkę i tyle. Nigdy nie zrozumiem działania lot do domu i złe przeprowadzonej kwarantanny. Ciężki czas czeka nasze gospodarstwa rzycze każdemu powodzenia i że przeżyjemy ten kryzys finansowo i zdrowotnie. Śmiać mi się chce z ludzi którzy teraz jeszcze skaczą do mgr 

Ty alfa zamiast wymądrzać się i doradzać rządowi co powinien robić powinieneś zrobić pożytek ze swojej władzy, którą dali ci ludzie wybierając do rady mlekpolu.

Chodzi o problem wirówek, który Ciebie niby też drażni - a ile razy podniosłeś ten temat oficjalnie na radzie?

Wiem, że nie w temacie, ale z drugiej strony każdy temat jest dobry aby przypomnieć biblijne motto o źdźble i oku bliźniego.

Opublikowano
18 minut temu, GRZES1545 napisał:

Zakladasz maseczke rekawiczki i idziesz. Zmiana terminu nic nie da.

Czyli tak - seniorzy głosują przez internet a młodsi idą do lokalu wyborczego. Potem wracają do domów i patriotycznie zarażają tych ,co głosowali internetowo żeby się nie zarazić.:lol:

No kużwa plan z zakresu "final edition". 

Opublikowano

@GRZES1545 nie jest problemem wsiąść w samochód i pojechać oddać głos.

Jest ogłoszony stan epidemiologiczny i z każdej strony każą zostać w domu więc kiego ujjja przymuszają Cię abyś złamał te hasło i poszedł na wybory, to tak jakby była wojna i kazali ci przedostać się z jednego okopu do drugiego  i jeśli germaniec z snajperki cię nieustrzeli to zostaniesz dobrym obywatelem i patriotą

Czego władza się obawiam przesunąć wybory i tak wygra Duda bo kto inny ? Niema odpowiedniej  konkurencji

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Czyli tak - seniorzy głosują przez internet a młodsi idą do lokalu wyborczego. Potem wracają do domów i patriotycznie zarażają tych ,co głosowali internetowo żeby się nie zarazić.:lol:

No kużwa plan z zakresu "final edition". 

Odniosłem się do wypowiedzi kolegi. Z czego zeby suszysz swedzą Cię ? Z glosowania przez internet chętnie  skorzystam i ja jak będzie, a jeśli ktoś  nie jest w stanie głosować może przez gminę upoważnić opiekuna. Dla mnie możesz siedzieć rok w domu czy bunkrze i nie wylaź bo się  zarazisz🤣

@marulekk wiem że jest stan epidemi, to wypadało by chleb przez Internet kupować itd.

Glosowabie przez neta było  by ok.

Edytowane przez GRZES1545
  • Thanks 1