Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
robert55555 napisał:

@mani51 Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”.

Skoro tak twierdzisz to pewnie tak jest. Ja to chyba na demotywatorach widziałem. Może przekręciłem ale ogólny sens zachowany.

Opublikowano

chyba idzie jakis "halny" szury sie uaktywnily- na podhalu gdy ostro wieje to liczba hospitalizacji i samobojst u gorali rosnie kilkukrotnie..........

23 godziny temu, Ywa napisał:

Wspieram oczywiście całym sercem Rosję. 

chcialabys zeby twoje dzieci mieszkaly w takim kraju jak rosja ?? 

3 godziny temu, peugeot napisał:

Primo , na tym forum wielokrotnie padały zdania że przechorowanie jest najlepszym  sposobem na korona wirusa . 

Many13 -  trawa to jedna z wielu możliwości , jeśli taki pokarm wybiorą to będzie ich wybór . 

gdybyscie nie wiedzieli to zboza sa trawami..

ja juz delte i omikrona przechorowalem- pisolo tu paru szurow,gdy zachorowali to nagle rzestali bredzic -moze iwam by sie taka kuracja przydala ?? przeciez to tylko grypa 😂

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

chyba idzie jakis "halny" szury sie uaktywnily

heh , za***isty tekst , poprawilo mi humorek 

niestety znow ten j**any wiatr faktycznie bedzie do poniedziałku 

Opublikowano
1 godzinę temu, mani51 napisał:

Jak czytam Twój komentarz to przypomina mi się eksperyment na myszach. Stworzono im idealne warunki do życia i w konsekwencji cała populacja wymarła bo przestały się rozmnażać. Zobacz co się dzieje w krajach dobrze rozwiniętych gdzie ludzie nie mają problemów z pracą, jedzeniem i zaspokajaniem innych potrzeb czy nawet zachcianek. Takie społeczeństwa upadają bo nie mają bodźca do rozwoju. Podobnie jak u myszy, tylko znacznie wolniej rozwijają się zachowania sprzeczne z naturą (np homoseksualizm) i zanika potrzeba rozmnażania. Gdzieś czytałem bardzo mądre słowa - łatwe czasy tworzą słabych ludzi, słabi ludzie tworzą trudne czasy, trudne czasy tworzą mocnych ludzi, mocni ludzie tworzą łatwe czasy... tak że tego, im lepiej mamy my tym gorzej będą miały nasze dzieci. Tyle że np zachód ma dobrze już znacznie dłużej niż my, a już się robi wszystko żebyśmy za dobrze nie mieli więc optymistycznie patrząc, może nie będzie tak źle.

To o czym piszesz to dżungla -  obecny stan na ziemi . A ja piszę o próbie wyjścia z niej . Moim zdaniem w nieistnieniu nie może być nic złego a w odebraniu siłą  istnienia innemu stworzeniu  ( bo trzeba  jakoś zaspokoić potrzeby bytowe ) już jest problem  . 

Opublikowano

Sprawdzam swoją teorie, bo zauważyłem że wśród znajomych tych po szprycy to coraz ciężej z nimi się rozmawia, poglądy zbliżone do twoich a kiedyś byli normalni. 

46 minut temu, peugeot napisał:

A jakie to ma znaczenie ? 

• Haha 1
Opublikowano

Twoja teoria co do wpływu szczepienia na zmianę poglądów w moim przypadku jest nieskuteczna . A w kwestii braku możliwości rozmowy  pamiętaj że rozmowa to co najmniej dwie osoby , możliwe że to twoje poglądy radykalizują się i tu jest problem .

Opublikowano
25 minut temu, poosa21 napisał:

Sprawdzam swoją teorie, bo zauważyłem że wśród znajomych tych po szprycy to coraz ciężej z nimi się rozmawia, poglądy zbliżone do twoich a kiedyś byli normalni. 

a ty jak czytasz brednie chorych psychicznie szurow nie masz jakiej refleksji ??? liczyc nie umiesz ale chyba jakies gleboko ukryte przejawy inteligencji masz ??

twoi rodzice byli normalni gdy cie szczepili ??

Opublikowano

W każdej rozmowie musi być temat szprycy jaka ona cudowna, jak oni są szczęśliwi gdy mogą pokazać paszport ,, Polsatu,, W rozmowie z nimi nawet nie próbuję im mówić że popełnili największy błąd w życiu bo i tak tego nie zrozumieją. A można było z nimi o wszystkim porozmawiać tak jak do tej pory z tymi co się nieszprycowani. 

Opublikowano

jeszcze nikt mnie nie pytal nigdzie o paszport swirusowy, corce wczoraj drukowalem papierek do wypelnienia -idzie na koncert a nie szczepiona wiec musi byc w tej grupie 30 % 

na basenach termalnych znajomych prosili o szczepienia-ja byle na innych nikt o nic nie pytal.

Opublikowano
27 minut temu, poosa21 napisał:

W każdej rozmowie musi być temat szprycy jaka ona cudowna, jak oni są szczęśliwi gdy mogą pokazać paszport ,, Polsatu,, W rozmowie z nimi nawet nie próbuję im mówić że popełnili największy błąd w życiu bo i tak tego nie zrozumieją. A można było z nimi o wszystkim porozmawiać tak jak do tej pory z tymi co się nieszprycowani. 

Na temat twoich znajomych z którymi nie możesz dojść do porozumienia nie mogę nic powiedzieć .

Moim zdaniem twoje przekonanie o tym że wiesz lepiej od nich jaki i kiedy popełnili błąd zasługujący na miano największego w życiu jak i twoje przekonanie o tym że tego nie zrozumieją wiele mówi o powodach braku zrozumienia .

Opublikowano
52 minuty temu, Leszy napisał:

Przecież nigdy i nigdzie nie było okazji.

Przykład z wczoraj, znajoma wróciła z wakacji za granicy, jaka była szczęśliwa że wszyscy w maskach nawet na basenie, co chwila odkażanie rąk, przed wejściem do restauracji czy kina to pokazywanie paszportów. 

A najbardziej żałośni są ci co śmieli się z tych co się nie szprycowali a dziś to oni na izolacji lub w szpitalu. 

Opublikowano

Po co spierać się o szczepienia ? Przecież to bezsensu. Są ludzie którzy będą wierzyć że szczepionka ich zabija, są ludzie którzy wierzą że Ziemia jest płaska i są tacy którzy twierdzą że choroba to wymysł koncernów farmaceutycznych wreszcie są i tacy którzy twierdzą że elvis żyje.