Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, asharot napisał:

Od dziś chcę być górnikiem. Będę mieć 100% wypłaty za leżenie w domu.

Jestem ciekawy jak te 100 % bedzie wyglądało, pewnie z gołej stawki czyli z normalnej wypłaty dostaniesz z 60 jak nie mniej procent.  A druga sprawa ciekawe jak ci co w tym czasie pojdą do pracy ile zarobią, bo po co iść jak 100 % płacą? Narobili propagandy żeby znowu wszyscy na górnictwo jechali, a bajzel ze nic nie wiadomo w pon info w mediach ze od wtorku wszystko stoi a tu się normalnie wtorek szło do pracy i dzisiaj też, się coś dogadali wczoraj że od piątku ma wszystko stać. Z testami też nikt nic nie wiedział dopiero wczoraj niektórzy smsa dostali żeby się zgłosić na test w Boże Ciało, w godzinach od 10 chyba do 18 😄 Debile 3 tygodnie postoju a w święto z rana wielkie badania ciekawe jaki procent ma być już zarażonych bo ci co niby są to jakoś nikt niema objawów

Opublikowano

hubert - źle się wyraziłem ale już poszło. Masz rację w sprawie testowania. Wszelkie zakłady powyżej 50 ludzi powinny być traktowane jako potencjalne zagrożenie, testowane i w oparciu o uzupełnioną ocenę ryzyka zawodowego i koligacje delikwentów organizowane plany. Nikt lokdałnu nie wykorzystał w ten sposób. Dominowała regulacja strachu i pieszczenie się z bólem jakby to @mirro napisał.

wojt - narobili hałasu żeby górnicy czasem nie zaczęli w Warszawie agitacji.

Opublikowano (edytowane)

Co to będzie się działo kurna ludzi będą zamykać ? .

Wirusolog: Niewykluczone, że trzeba będzie pod przymusem zamykać ludzi w izolatoriach .

Wirusolog prof. Włodzimierz Gut stwierdził, że jeśli dojdziemy do 38 tys. zakażeń koronawirusem w skali kraju, powrót do obostrzeń będzie koniecznością. Jego zdaniem niezbędne może okazać się także przymusowe zamykanie ludzi w izolatoriach.

Nauczanie zdalne aż do zupełnego wyzerowania epidemii. Popieracie pomysł? 

Nauczanie zdalne wprowadzono w marcu, niedługo po tym, jak rozpoczęła się pandemia koronawirusa w Polsce. W związku z tym uczniowie mieli lekcje za pośrednictwem platform internetowych, musieli więcej pracować w domu, ale za to nie narażano niczyjego zdrowia ani życia. Zaczynają pojawiać się głosy, aby w razie potrzeby nawet w przyszłym roku szkolnym kontynuować taką formę nauki.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Ja się wcale nie zdziwię jeśli po 12 nakładane będą ponownie ograniczenia. teraz wiele działań rządu robione jest pod wybory. Pod wybory 10 maja starano się robić jak najmniej testów by pokazywać, że rząd dobrze sobie radzi z wirusem bo u nas chorych mało. Pod wybory ale już te przełożone rząd zaczął znosić ograniczenia choć nawet nie wiedzieli czy mają szczyt za sobą. To jest nie wiedzieli czy już duszą epidemię czy nie. Teraz są duże obawy, ze nie zduszona epidemia plus znoszenie kolejnych ograniczeń może narobić dużego bałaganu. Więc po drugiej turze możemy mieć ponowne ograniczenia.

Widać wyraźnie, ze sprawa przerosła fajtłapy z pisu i tak naprawdę sami nie wiedzą co robić. Z jednej strony boją się społeczeństwa i spadku poparcia z powodu nakładanych ograniczeń. Np górnicy, którym zamknięto kopalnie. Z drugiej  strony boja się, ze epidemia się rozbuja na dobre.

Opublikowano

Wirus najlepiej rozprzestrzenia się w środowisku wilgotnym a oni otwierają baseny, sauny jak by to niezbędne do życia było. Ludzie teraz żenią się na wyścigi, w radiu wypowiadał się organizator wesel że teraz ma 6 imprez tygodniowo.

Opublikowano (edytowane)

No w końcu!

25 minut temu, asharot napisał:

otwierają baseny, sauny jak by to niezbędne do życia było.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Moduł Bluetooth telefonu zdiagnozuje napotkane osoby i powiadomi że któraś była chora.:lol:

Potem w telefonie pojawi sie dobrze znany komunikat o kwarantannie albo potrzebie podpięcia się do respiratora.:lol:

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Zapowiada się przymusowe zamontowanie tej aplikacji .

Taaaa i zostaw moduł łączności w telefonie jako stale widoczny i publiczny. Oj niektórzy sie zdziwią widząc w sieci zawartość swoich telefonów.:lol:

Opublikowano

Ja też takimi sie posługuję. 

Ciekawe jak Bluetooth zmierzy odległość pomiędzy aparatami, czyli zagrożenie zakażeniem, bo o tym Pan Minister opowiadał dziwne historie.

Opublikowano

Kuźwa! W drugą stronę. GPS aktywny i internet. Posiadacz będzie ostrzegany zanim gdzieś wlezie. Reszta co ich ostrzeżenie nie złapie będzie miała przesrane z Urzędu gdyż bo ich telefony zostaną zarejestrowane.

Opublikowano
10 godzin temu, dysydent napisał:

ja mam taki telefon że na nim niczego nie zainstaluje bo jego system to przedpotopowa java a z łączności to chyba ma tylko irdę :P

Ja ma taki stary telefon taki mały czarny nazwa to ALCATEL 2008 mogą instalować co chcą ale wytrzymały .

3 Smartfony padły szybki popękały ALCATEL dział .

Opublikowano

Mister ministrów, supermen służby zdrowia Pan Szumowski mówi, że przy dużej liczbie chorych nie mogliby ich leczyć.. Tych ponad tauzen zmarłych mogli ale nie chcieli? Wogóle jest jakiś lek? Coś chyba kampania w szumi i tu.