Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

po 100 to od razu sprzedaje wszystko, kupuje chate w gorach i podziwiam widoki z balkonu/tarasu 

Edytowane przez rejvas
Opublikowano

Nie uważasz że przeginasz? Za ładny uśmiech masz?

Dlaczego nas od głupków wyzywasz?

Sam sobie na gospodarce nie poradzileś to teraz lżysz na tych co więcej od Ciebie potrafią?

Opublikowano (edytowane)

Agrest

gdzie Ciebie wyzwałem ? 

Edytowane przez rejvas
Opublikowano
11 minut temu, danielursus3p napisał:

To czemuś ty taki głupi i w polu ryjesz 🤔

Mam ponad 60 lat to raczej już kończę 😎 Trzeba przeżyć trochę, żeby dojrzeć więcej. Moi znajomi po 60-ce zdrowi, wyprostowani, ja jak dziad, kręgosłup katastrofa, postawa pochylona, stawy rozjeb...e. Chciało mi się hodowli...🙄

Opublikowano
2 minuty temu, rejvas napisał:

Agrest

gdzie Ciebie wyzwałem ? 

Rolników nazwałeś głupkami. Nie bezpośrednio ale sens jest zrozumiały

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Rolników nazwałeś głupkami. Nie bezpośrednio ale sens jest zrozumiały

szukasz dziury w całym czy coś cie boli ? też płacisz po 100 za piachy ?

edytowane pasi ?

Edytowane przez rejvas
Opublikowano

Łapy mam jak troll, powyciągane i zgrabiałe od roboty przy pryzmach zimą. Róbcie, chłopaki, ale uwierzcie, cudów na rolnictwie nie zdziałacie...

Opublikowano

Sołtys te 60 lat to najmarniej trzeba przez 2 podzielić  :D

Opublikowano

U mnie jest ok 12 ha teraz do sprzedania lubelskie pow Zamość - Hrubieszów ( pomiędzy) jedna działka 9 h klasa 2,3 cena za ha 30 tys i już brak chętnych do zakupu. Druga działka 3 ha klasa 3,4 cena też 30 tys i nikt nie łapie i powoli zaczyna się kończyć szał ja kupiłem 2 h po 26 tys klasa 2,3 przy domu i uważam że jednak przepłaciłem. Teraz jeżeli ktoś przyjdzie że chce sprzedać ziemię to max 18 tys. Niech płacą i 50 - 80 a później płacz na ulicy. Rozwój ale z głową panowie a nie tylko po to żeby sąsiada szlak trafiał. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, WiesławZetor napisał:

Mam ponad 60 lat to raczej już kończę 😎 Trzeba przeżyć trochę, żeby dojrzeć więcej. Moi znajomi po 60-ce zdrowi, wyprostowani, ja jak dziad, kręgosłup katastrofa, postawa pochylona, stawy rozjeb...e. Chciało mi się hodowli...🙄

I właśnie żeby nie skończyć tak jak ty z garbem na plecach wolę wziąść nawet kredyt na rozwój tego co mam zwiększyć areał i kupić to co trzeba aby pracy fizycznej było jak najmniej. 

Dlatego też ja nie porywam się z motyka na słońce narazie mam 7ha z dzierżawami i puki co uważam to za hobby ale w miarę swoich możliwości kupuje sprzęty, i próbuje ogarniać wszystko tak aby nie trzeba było tyrac ponad swoje siły. 

Od etatu ja z daleka. Nie dość że pensja o kant d*py rozbić to jeszcze ta świadomość że ty musisz rabic na kogoś. Nie wiem dlaczego ale gdzie bym nie robił zawsze mnie to gnębi że ja pracuje na utrzymanie kogos. Dlatego wolę w domu żyć za trochę mniej a robić na swój własny rachunek, i nie mówię tu tylko o pracy w gospodarstwie, ale ogólnie otworzyć warsztat czy co kolwiek innego ale na swoim. 

Edytowane przez BomV
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

To kończ raz a dobrze i przestań pier**lić

Kolego młody, każdy ma tu prawo pisać, to nie Twoje podwòrko...

1 minutę temu, BomV napisał:

I właśnie żeby nie skończyć tak jak ty z garbem na plecach wolę wziąść nawet kredyt na rozwój tego co mam zwiększyć areał i kupić to co trzeba aby pracy fizycznej było jak najmniej. 

Dlatego też ja nie porywam się z motyka na słońce narazie mam 7ha z dzierżawami i puki co uważam to za hobby ale w miarę swoich możliwości kupuje sprzęty, i próbuje ogarniać wszystko tak aby nie trzeba było tyrac ponad swoje siły. 

Od etatu ja z daleka. Nie dość że pensja o kant d*py rozbić to jeszcze ta świadomość że ty musisz rabic na kogoś. Nie wiem dlaczego ale gdzie bym nie robił zawsze mnie to gnębi że ja pracuje na utrzymanie kogos. Dlatego wolę w domu żyć za trochę mniej a robić na swój własny rachunek, i nie mówię tu tylko o pracy w gospodarstwie, ale ogólnie otworzyć warsztat czy co kolwiek innego ale na swoim. 

na 7 ha rzeczywiście nakupujesz sprzętu...

Opublikowano

Wiesław te mistrze myślą ze Twoje konto to mój klon, niech jakis admin sprawdzi i wyjaśni sprawe :D im sie nie miesci w głowach że ktos może myśleć podobnie do mnie 

Opublikowano
5 minut temu, WiesławZetor napisał:

Łapy mam jak troll, powyciągane i zgrabiałe od roboty przy pryzmach zimą. Róbcie, chłopaki, ale uwierzcie, cudów na rolnictwie nie zdziałacie...

Skoro masz 60 dych na karku to jestes jak ja to mówię starej daty. A tacy w głowie dobrze poukładane nie mają. I skoro tobie w tamty h czasach nie wyszło gospodarowanie to powiem Ci jedno, d*pa z ciebie nie gospodarz. Jak było 10ha tak pewnie jest do tej pory i się chciało tylko to klepać klepać zero rozwoju. Znam takich dziadków i babcie jak ty, którzy tak samo mówią, biedę klepali i klepią dalej. 

Opublikowano
25 minut temu, rejvas napisał:

po 100 to od razu sprzedaje wszystko, kupuje chate w gorach i podziwiam widoki z balkonu/tarasu, a dżondyrami niech sie głupki jarają :D

Mnie boli? Kto to te głupki? Dwuzawodowcy, miastowi czy rolnicy?

Opublikowano (edytowane)

Agrest

jednak cie boli, bo mnie ani troche

Edytowane przez rejvas
Opublikowano
4 minuty temu, BomV napisał:

Skoro masz 60 dych na karku to jestes jak ja to mówię starej daty. A tacy w głowie dobrze poukładane nie mają. I skoro tobie w tamty h czasach nie wyszło gospodarowanie to powiem Ci jedno, d*pa z ciebie nie gospodarz. Jak było 10ha tak pewnie jest do tej pory i się chciało tylko to klepać klepać zero rozwoju. Znam takich dziadków i babcie jak ty, którzy tak samo mówią, biedę klepali i klepią dalej. 

Nie ma 6 dych na karku, co do reszty to pewnie tak jest :D