Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, jacek3773 napisał:

Rolnik

Nie obraż się chłopie .ale myślenie masz a la ......

Ja się nie obrażam na nikogo. Jestem zacofany i się z tym nie kryję a nawet po części jestem z tego dumny.

Opublikowano

Wiesz co Rolnik (nie wiem jak masz na imię więc zwracam się po nicku) , to swoje zacofanie może byś wykorzystał w celu biznesowym 🤔. Agroturystyka gospodarstwo powiedzmy w stylu lat 60/70 - tych , do tego masz pszczoły więc też mógłbyś to dołączyć do oferty. Z tego co pisałeś masz duży dom to warunki kwaterunkowe na początek już jakieś są. Pomyśl o tym 😉. Wtedy robił byś to co lubił i na tym zarabiał a może i jakaś panna by się trafiła 😀.

Opublikowano

Piotr jestem Panie Sylwestrze @Sylwekx25

Myślę nad tym tak mnie trochę sąsiedzi do tego nieświadomie namawiają. Pokazują swoim dzieciom i wnukom jak dawniej się robiło a czasem sami tak jeszcze robili. Właśnie jakieś warsztaty pszczelarskie, ręczne sadzenie ziemniaków, suszenie siana, ręczne lub kopaczką konną wykopki, jeszcze jakby krowę dokupił i jakiegoś kucyka to już w ogóle dzieci by pewnie fajnie czas spędziły. Póki co niektóre są bardzo zaciekawione na przykład suszeniem siana.

Opublikowano

Kościół z XVI wieku choć obecnie przechodzi gruntowny remont, bliskość Energylandii i Dinozatorlandu, rzut beretem do Parku Miniatur w Inwałdzie. Z takich atrakcji dla dzieci to chyba tyle. Może kiedyś bym się zajął takim czymś, piętro w domu wyremontować to mogli by ludziska spać.

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Masz tam kolo siebie coś ciekawego do zwiedzania??? Jakieś atrakcje 

U mnie byla atrakcja turystyczna ale w tamtym roku wyszla za maz😂

• Haha 3
Opublikowano

To raczej nie dla dzieci... Choć bywając tam często bo udzielałem się w technikum w Towarzystwie Ochrony nad Oświęcimiem widywałem nawet takie na oko 10-letnie dzieci z rodzicami. Na mój rozum to za wcześnie dla nich na takie coś...

Opublikowano

Przy krućcu do którego przykręcony jest wąż powinien być taki kranik do odpowietrzania.

daron64 napisał:

Pany, taka tawotnica - napierniczam tawot, dokręcamy śruba i ma iść i już, czy jakoś to się odpowietrza? Jak długi wąż można do czegos takiego założyć?

IMG_20201209_144201905_copy_1024x768.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Kościół z XVI wieku choć obecnie przechodzi gruntowny remont, bliskość Energylandii i Dinozatorlandu, rzut beretem do Parku Miniatur w Inwałdzie. Z takich atrakcji dla dzieci to chyba tyle. Może kiedyś bym się zajął takim czymś, piętro w domu wyremontować to mogli by ludziska spać.

Do energylandii to podobno kolejki w kilometrach mierzone, W tygodniu też???

Dinozaury dzieciaki lubią to moze byc, park miniatur też, już w dwóch byliśmy

Szykuj chalupe, na wakacje przyjeżdżam

4 minuty temu, pawel885 napisał:

Oświęcim rzut beretem 

Chyba moje dzieci za małe na takie coś, a i nie wiem czy żony by to nie przerosło

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Do energylandii to podobno kolejki w kilometrach mierzone, W tygodniu też???

Dinozaury dzieciaki lubią to moze byc, park miniatur też, już w dwóch byliśmy

Szykuj chalupe, na wakacje przyjeżdżam

Z tego co mi wiadomo to kolejki po uju fest ale ludzi tam ciągnie i czasem tam przejeżdżając widzę ile ludzi tam się bawi. Jechałem kiedyś traktorem drogą na Zator, jakoś w sierpniu to wyprzedzały mnie same auta kombi i z obcymi rejestracjami. Na odcinku 2km żaden "swojak" mnie nie wyprzedził.

Zobaczymy z tymi wakacjami jak będzie, ale nie mówię nie. Na Oświęcim to Twoje dzieciaki stanowczo za małe, dziewczyny po 17-19 lat z TOnO nieraz wystraszone były i ze łzami w oczach chodziły, choć i mnie to zawsze jak tam jestem łapie za serce.

Opublikowano

Ja też mam plan w przyszłym roku przed żniwami jechać pod Bartoszyce w odwiedziny na działkę do rodziców kolegi. Ale to z rowerem bo ponoć bardzo dużo tras tam do rowerkowania. Już zapraszany jestem przy każdej wizycie. To raczej alko-rowerkowe wczasy bo ojciec kolegi, były wojskowy bardzo lubi alkohol i jest nie do pokonania- mnie musieli z ich ogródka działkowego wyprowadzać a on do domu rowerem jeszcze wrócił. Wtedy może z powrotem też bym o @extrabyk zahaczył bo to w sumie chyba nie aż tak bardzo daleko stamtąd...

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Póki co kierunek przyszłorocznych wojaży jeszcze nie ustalony...

A może znów na Podlasie jechać, @extrabyka odwiedzic, @Bananekowi zajechać podokuczac..... 

czekaj, jeszcze nie wyrobiłem pozwolenia na broń, a Maciek tablicy witającej nie odswieżył. 😉 jak minie to koronkowe gowno to zapraszam.

• Thanks 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v