Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

No i co z tego, widzę największy ból d*py maja Ci co zdani na łaskę innych 🙆‍♂️

Widzę że bardzo delikatny się zrobiłeś i trudno przy tobie napisać swoje zdanie na jakiś temat. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

To z Podkarpacia. Nie stać na coś lepszego to wziął "pendzla" i przerobił z jednego szajsu na drugi.

Jakbyś nie był idio*ą to byś  zobaczył że gość jest handlarzem i na pewno kupił w tym kolorze tego fetora.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Jak płacisz 2000 za usługę a prasą kosztuje 10tys.  To żeby ci się na czysto zwróciła to musisz nią z 10lat prasować tylko u siebie. Dolicz  koszty paliwa, eksploatacji ciągnika, sznurek i koszty napraw prasy. Bo nie wierzę że złomek do 10tys.  Będzie bezawaryjny. 

@stempos1980 nie rozmyśliłeś się?  Dzwonić i targować? 

Dzwoń i dogaduj się

• Like 1
Opublikowano

dasz po kolana jak wszystko leży ? zostawisz to pretensja że nie zebrane , ile kamieni przemielilem kombajnem to tylko on wie u ludzi bo nic nie zbierają , rozwaliłem jeszcze heder o kamień taki duży bo leżał przy między w trawie i widać nie bylo , kosa poszla się jebać , bagnety , podbierak i jeszcze rama się podgiela , przestoju było przez to. O ciągle urwanych lampach, kogutach, antenie o krzaki nie wspomnę no i cały lakier porysowany , cepy od kamieni pogięte , rura ciągle przeciążona bo przyjedzie taczka co 2 tony nie chce wejść i wozisz w rurze rozłożonej zboże i pęka mocowanie , i jeszcze co drugiemu drogo , szczególnie tym co mają syf na polu i głazy , o rurkach na miedzach i kolkach nie wspomnę, jeszcze żeby to stało to leży w trawie , najciekawsze znalezisko tego sezonu to suszarka do ubrań ta metalowa z rurek , wjebala się w heder, na szczęście zdążyłem wyłączyć

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

dasz po kolana jak wszystko leży ? zostawisz to pretensja że nie zebrane , ile kamieni przemielilem kombajnem to tylko on wie u ludzi bo nic nie zbierają , rozwaliłem jeszcze heder o kamień taki duży bo leżał przy między w trawie i widać nie bylo , kosa poszla się jebać , bagnety , podbierak i jeszcze rama się podgiela , przestoju było przez to. O ciągle urwanych lampach, kogutach, antenie o krzaki nie wspomnę no i cały lakier porysowany , cepy od kamieni pogięte , rura ciągle przeciążona bo przyjedzie taczka co 2 tony nie chce wejść i wozisz w rurze rozłożonej zboże i pęka mocowanie , i jeszcze co drugiemu drogo , szczególnie tym co mają syf na polu i głazy , o rurkach na miedzach i kolkach nie wspomnę, jeszcze żeby to stało to leży w trawie , najciekawsze znalezisko tego sezonu to suszarka do ubrań ta metalowa z rurek , wjebala się w heder, na szczęście zdążyłem wyłączyć

Ty miałeś zboże kosić a nie pranie komuś 🤣

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

U nas takich nie ma asów.  Jest jeden taki co trzeba się pasami pospinać na polu bo by z kombajnu wypadł A tak to okej jest 😁

Opublikowano

Ja nikomu co jeździ na usługach nie zazdroszczę tych zarobionych pieniędzy. Ostatnio jak byłem się zapytać czy przyjadą to akurat mieli awarie na dwóch kombajnach to im pomoglem zrobic. Na jednym rozjebala się przystawka od silnika. Ojciec po części gonił 200 km A synowie z sąsiadem rozbierali bo były różne wersje walka o tarczy. akurat rozegraliśmy to zdążył przyjechać to do 12 w nocy skladalismy. A od rana kosic bo się urlop skończy. w miedyczasie pasy na prasie i drugi kombajn ogarnialismy.

Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

@Ursus932 jak jesteś zadowolony to najważniejsze. 

Ja mam widelec zrobiony do ciapka na podnośnik i tym wożę.

Moje nie są takie ostatnie, w tym roku też ciapkiem woziłem do stodoły to często przód w górze i mam na krótko zrobione 

20 minut temu, 6465 napisał:

To u nas takie pola to norma,  a jak ktoś nie pewny to ściernisko po kolana i to wszystko. 

18 minut temu, 6465 napisał:

Widzę że bardzo delikatny się zrobiłeś i trudno przy tobie napisać swoje zdanie na jakiś temat. 

Panie Tomaszu jaki delikatny 🙆‍♂️ wytłumaczyłem tylko gościowi że nie muszę się wstydzić bo robię własnym choć starym i mniej wydajnym sprzętem 🤷‍♂️

Opublikowano
jedrus2020 napisał:

Ja nikomu co jeździ na usługach nie zazdroszczę tych zarobionych pieniędzy. Ostatnio jak byłem się zapytać czy przyjadą to akurat mieli awarie na dwóch kombajnach to im pomoglem zrobic. Na jednym rozjebala się przystawka od silnika. Ojciec po części gonił 200 km A synowie z sąsiadem rozbierali bo były różne wersje walka o tarczy. akurat rozegraliśmy to zdążył przyjechać to do 12 w nocy skladalismy. A od rana kosic bo się urlop skończy. w miedyczasie pasy na prasie i drugi kombajn ogarnialismy.

najgorsze te naprawianie , upał , łapy pokaleczone , tu stoją nad głową bo pogoda. A najgorsze że te awarie to przez syf na polu , u siebie tyle lat kosze to raz żyletkę urwałem tylko i bagnet przez 9 sezonów koszenia a u ludzi to nie ma dnia żeby coś w hederze nie poebac. Raczej już będzie koniec usług , pola coś doszło , wolę sprzedać 3 przyczepy zboża wiecej na to konto jak się tłuc i sprzęt rozwalac u kogos.

Opublikowano

Panowie są na pejsbuku jakieś fajne ciągniki sadownicze wystawione?

Szwagier szuka coś od 60 do 90km w kwocie do 80tys zł. Najlepiej Mf lub Nh i po prow.  Zdaję sobie sprawę że nie realne w tych pieniądzach, ale jak by się coś przewinęło, nawet starszego , sprowadzonego to dajcie wrzutkę.

Na olx wymiecione praktycznie wszystko. U handlarzy coś co po dwa lata stało wyczyszczone, tak ludzie z gotówką uciekają.

@Uziu92 w końcu które wziąłeś, te 13ha porzeczki?

Opublikowano

Drogo?

Byś wcześniej mówìł o handlu to bym kupił i po 2000zł Ci wydzierżawił na 10 lat😁

Opublikowano

Ja też kosiłem kilkanaście lat jako kombajnista na usługach. Często ludzie narzekali, że za wysoko koszone, poległe nie wzięte, a na 3ha pola co roku 3ha leży. Powiedziałem, żeby szukali innego kombajnisty, to rok nie brali a potem znowu, tylko teraz nie narzekają, jak zamiast 1,2h/ha wyszło 2,5 u innego. A co do kamieni i słupków, u mnie na szczęscie tego nie ma. Teraz koszę swoim u siebie i mam spokój

• Like 1
Opublikowano
Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

To z Podkarpacia. Nie stać na coś lepszego to wziął "pendzla" i przerobił z jednego szajsu na drugi.

Jakbyś nie był idio*ą to byś  zobaczył że gość jest handlarzem i na pewno kupił w tym kolorze tego fetora.

Jakbyś nie był debilem to też byś nie wierzył w to co jacyś handlarze wypisują. Oni żyją z takich dzbanów jak ty. Wystarczy że napisze że ciągnik pracował w winnicy albo w szkole rolniczej a lakier kładli na zajęciach z malarstwa nowoczesnego studenci akademii sztuk pięknych to już telefony od okolicznych idiotów urywają się. Zadzwoń że chciałbyś takiego w kolorze fenda to za tydzień będzie już stał taki na placu.

Opublikowano
Uziu92 napisał:

najgorsze te naprawianie , upał , łapy pokaleczone , tu stoją nad głową bo pogoda. A najgorsze że te awarie to przez syf na polu , u siebie tyle lat kosze to raz żyletkę urwałem tylko i bagnet przez 9 sezonów koszenia a u ludzi to nie ma dnia żeby coś w hederze nie poebac. Raczej już będzie koniec usług , pola coś doszło , wolę sprzedać 3 przyczepy zboża wiecej na to konto jak się tłuc i sprzęt rozwalac u kogos.

U teścia gościu ma nową prasę zajebiscie belki dobija ale jak wjedzie w pole i zobaczy ze kamienie sa to od razu zjezdza i nie beluje bo nie bedzie sobie sprzetu psul.

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Agrest napisał:

Panowie są na pejsbuku jakieś fajne ciągniki sadownicze wystawione?

Szwagier szuka coś od 60 do 90km w kwocie do 80tys zł. Najlepiej Mf lub Nh i po prow.  Zdaję sobie sprawę że nie realne w tych pieniądzach, ale jak by się coś przewinęło, nawet starszego , sprowadzonego to dajcie wrzutkę.

Na olx wymiecione praktycznie wszystko. U handlarzy coś co po dwa lata stało wyczyszczone, tak ludzie z gotówką uciekają.

tak patrzę że chyba dobry rok był dla sadowników, bo ostatnio wysyp starszych ciągników sadowniczych do sprzedaży w okolicy

Opublikowano
Ursus932 napisał:

17 minut temu, Uziu92 napisał:

ile Ty masz pola ornego ?

Już pisałem na dziś 25 ornego 

I na 25 ha przy bydle szukasz takiego ciapka jak wczoraj wklejałeś linka ? Dobrze Ci radze zanim podejmiesz decyzję zastanów się sto razy bo będziesz żałował.

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

tak patrzę że chyba dobry rok był dla sadowników, bo ostatnio wysyp starszych ciągników sadowniczych do sprzedaży w okolicy

Albo masę ludzi po prostu likwiduje ten biznes

• Like 1
Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Ursus932 napisał:

17 minut temu, Uziu92 napisał:

ile Ty masz pola ornego ?

Już pisałem na dziś 25 ornego 

I na 25 ha przy bydle szukasz takiego ciapka jak wczoraj wklejałeś linka ? Dobrze Ci radze zanim podejmiesz decyzję zastanów się sto razy bo będziesz żałował.

twoja mowa to jak grochem o ścianę

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

Albo masę ludzi po prostu likwiduje ten biznes

no własnie miałem dopisać, że albo super rok był i na nowe się przesiadają, albo wręcz przeciwnie

choć sądzę że aktualnie to najbardziej dochodowa branża

Opublikowano

jeżeli chodzi o usługi prasą to u nas nie ma gdzie zarobić bo prawie każdy ma prasę a chętnie bym coś dorobił bo czas jest i sprzęt ale znowu gdyby była awaria to tak średnio kogoś na szybko zorganizować mam swoją pasówkę ale dwa pokosy zbieram w pryzmę przyczepa lub sieczkarnią 😉😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v